Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (32)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
aa, i gratulacje dla Oli Anula!! i zdrowia dla Ciebie...może niebawem skończą się już te wszystkie problemy zdrowotne, które Cię dopadły.
Dziękuję Maga :) 9.05. idę do torakochirurga także zobaczymy co dalej,,,

Jak chcesz to mogę podejść do Bobo wózków i podpytać o tę spacerówkę (mieszkam osiedle niżej także to nie kłopot) :D
ja jeśli będę kupowała to w ciemno jak zwykle przez net ;)
ale dziewczyny może będą zainteresowane

ten torakochirurg brzmi poważnie...
Moniu, tak jestesmy w Rumi- juz tak bardziej na stale chyba :P

Anula zdrowka, niech to sie w koncu juz skonczy!! aa i jakbys mogla zerknac na ten wozek w bobowozkach byloby super, ja pewnie tez przez neta kupie,ale lepiej znac opinie jak on na zywo wyglada. Zobaczymy na jaki sie zdecydujemy w koncu.

Marcel nerwowy, malo spal wczoraj,wiec myslalam,ze noc bedzie super,a tu pobudka po 1 i zasnal dopiero kolo 4, a po 7 chwile pobudka, wiec extra. Wychodzi mu dwojka na dole, wiec pewnie dlatego taki marudny.
Anula jak byś zerknęła na ten wózek to daj znać i w ogóle jakby nie mieli na ekspozycji to proszę zapytaj czy jest tam u nich możliwość obejrzenia na żywo ;)
Anula, tak też podejrzewałam że u małej to mogą być ząbki, i dziś rano wyczułam ostrą jedyneczkę na dole. Także pierwszy się wyrzyna :-) Ale nadal kombinuję z menu, mam zamiar zrobić jej jutro jajecznicę na parze, zobaczymy, czy zasmakuje.

Pogoda dziś pod psem, zmoczył nas deszcz że hej, czekam niecierpliwie na poprawę pogody, bo planujemy kilka krótkich wypraw podczas weekendu majowego.
Dzwoniłam do Bobowózków, nie mają bjcm na ekspozycji. Czas oczekiwania po złożeniu zamówienia ok. 2-3 tygodni.
Maga a będą mieli ten wózek na stanie??? Jakby się pojawił to mogę obadać co i jak i dać znaka :)))

Grosik gratulacje dla Lenki z okazji ząbka :D
Anula Ty to biedna jestes nachodzisz sie po tych lekarzach oby już wszystko dobrze było.

Dziewczyny a te foteliki macie 0-18 czy 9-18? czy jeszcze inne? :)
Łażę po lekarzach jak "moherowy beret" :) mam już swoją teczuszkę z którą się nie rozstaje (nie wiem czy przez ciążę tyle uzbierałam wyników badań co teraz :D)
torakochirurg faktycznie brzmi groźnie,, nastawiam się że będą mi robili wymaz z węzłów chłonnych (czy coś w tym guście) także na samą myśl mam 2 kg w portkach ze strachu,, bardzo bym chciała żeby się obyło bez tego ale nastawiam się na najgorsze,, zawsze lepiej być później mile zaskoczonym :)

My mamy fotelik MC 9-18 kg, ale jeszcze Ola jeździ w tym małym,,,

Jutro jak będę przejeżdżać to wdepnę do bobo wózków i podpytam czy będą mieli ten wózeczek do obejrzenia i ewentualnie kiedy :))
Anula, współczuję, oby skończyło się szybko i dobrze
a Nastka wczoraj najadła się kremu nivea dla niemowląt- tatuś pilnował córeczki i była cicho - a jak przyszła do niego od siebie z pokoju, to za nia był biały, kremowy szlak. Krem zdjęła z szafki, nie mam pojęcia, jak. Dziś za to biegunka, gorączka i bóle brzuszka. Także kremu nivea nie polecamy do jedzenia. Oby jutro było lepiej, bo przy temperaturze 39 st Nastka czuła się lepiej, niż teraz przy 37-38 :(
Założyłam dziś moskitierę na łóżeczko, bo owady latające zaczynają atakować - wątpliwe uroki lata
my mamy fotelik Romer King Plus - super :))
wracając do prezentów na roczek- Nastce zamówiliśmy i chrzestnego basenik ogrodowy, będziemy plażowały w ogródku
Deserki są pyszne, ale Nastka to taki żarłok, że nie zostawi nawet pół łyżeczki
witam
niebawem zbliżają się roczkowe uroczystości Naszych pociech Kochane powiedzcie gdzie zamawiacie ciasta ? ja byłam podpytać już w kilku cukierniach i zastanawiam sie na Jarzębińskimi bo mają bardzo dużą ofertę i nie ukrywam konkurencyjne ceny.
MÓJ SYNEK ma juz 5 zębów i właśnie wychodzi następny pozdrawiam miłego dnia
Agader Ja też zamawiam od Jarzębińskich albo z Markizy z ŻUKOWA(uwielbiam od nich torta lodowego)

Madzia jak tam Nastka się czuje, minoł ból brzuszka i temperatura?
No to teraz wiemy, ze krem nievea nie jest zbyt jadalny :)
Biedna Nastusia :( oby szybko jej przeszlo.

Anula,mam nadzieje,ze juz blizej konca tego chorobska.

Ja dzisiaj zamowilam zaproszenia na Marcelka urodzinki, wymyslilam sobie,ze beda fajna pamiatka :)

http://www.artillo.pl/product/zamowienie-specjalne-dla-pani-oli,25540.html
teraz już nie wiem, czy to od kremu, czy zębów - wyszły dziś na raz 3 trzonowe górne, idzie 4-ty, więc może to jednak od tego hurtowego ząbkowania? Razem Nastka ma połowę mleczaków- 12 :)))
Kurcze, Olu, fajne te zaproszenia, ile jest w komplecie?
U nas będzie imprezowy tydzień, Nastka i moja siostra 16-stego, a ja 18 maja, także mamy kilka ciężkich dni przed sobą :) Impreza będzie goniła imprezę.
Madziu ja zamowilam 13 zaproszen i jeszcze w tym komplecie jest kartka na slub, ktora zamowila mama mojego meza.

Nastka szaleje z tymi zabkami:) ja ostatnio spotkalam sasiadke,ktorej syn ma rok i 2 tygodnie i wazy 14,5 kg i ma 16 zebow :) bylam w mega szoku,bo u nas dopiero piaty wychodzi no i Marcel wazy jakos 10 kg.
Nastka dokładnie 10,2 kg, ale z zębami może dogonić, bo cały dół rozpulchniony
Współczuję jednak tych 14,5 kg , ciężko tak nosić
O kurcze Ola ja też takie chce :-)))) śliczne
Hej w sobotę jest spotkanie Klubu Kangura w Rumi w klubobawialni, może kogoś wyciągnę? :))
hehe, ja juz po raz kolejny zamawiam cod od brises i jestem zachwycona :) wiec serdecznie polecam!!

Moniu no kurka jasna,czemu jak jest spotkanie to mnie tu nie ma,jedziemy do dziadka na urodziny,a tak chetnie bysmy sie wybrali :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry