Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (32)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madziu, czarny z czerwonymi dodatkami
Olu, ja mam rączki wyciągnięte, więc może jednak będzie dobry :)
Techno ma właśnie obszerną budę z opcją dodatkowego rozłożenia i siedzisko z 4 pozycjami- do leżącej włącznie, co dzis wykorzystałam, jednak nasze maluszki są duże, ale wciąż malutkie i moim zdaniem możlliwość położenia oparcia jest ważna, ja kupiłam kompletny ze śpiworkiem, folią, torbą za 400zł, Quest bez niczego używany kosztuje około 250.
Quest jest dla starszych dzieciaków. Techno może być spokojnie jedynym wózkiem, zwłaszcza do miasta, quest nie bardzo.

Też bym sobie, znaczy Jankowi, sprawiła Maca bo fajne są, ale nie wiem, co zrobiłby mój mąż na wieść o kolejnym wózku (to byłby już piąty ;p) i wolę nie wiedzieć :D
Za jakiś miesiąc sprzedam bartatinę i zostanie mi nomad i inglesina i pewnie na tym już poprzestanę ;)

Madzia a jaki macie kolor?
My bylismy dzisiaj obejrzec maclareny w smyku,ale niestety byl tylko quest sport,ale naprawde calkiem fajny,no i wygodny do prowadzenia jak dla mnie. Musze sie rozejrzec,moze zakonczymy na tym modelu poszukiwania:) w sumie mi ten wozek jest tylko potrzebny na miejskie wyjazdy, wiec moze by sie sprawdzil:) choc nie ukrywam,ze ten techno mi sie marzy,no ale co zrobic jak wzrost nie ten :P
na razie sprawdziłam w warunkach sklepowych - jeździ się świetnie
wózek jest amortyzowany, ale jak się prowadzi po wertepach - napiszę jutro :)
Madzia ja też się zastanawiałam nad zakupem tego wózka ale w sumie jeszcze się nie zdecydowałam, mieszkam na wsi a tu drogi z ubitego piasku i dziury. Miałaś już może okazję jechać tym wózkiem po gorszej drodze? jak się jedzie?
Też szukałam używanego na allegro ale i tak w sumie dość wysokich cenach się kończą aukcje. Ale wózek naprawdę zrobił na mnie wrażenie jak oglądałam w mama i ja
Mnie tez interesuje tylko uzywany,niestety cena nowego jest kosmiczna :)
kupiłam z allegro :) mój ma regulowane rączki,ale najniższy poziom jest jednak dość wysoko - dla mnie w sam raz, ale do najniższych nie należę - kwestia wygody i przyzwyczajenia, najlepiej faktycznie sprawdź. Kupiłam model techno xt z powiększaną budą, moim zdaniem wózek jest na prawdę super, nowy poza moim zasięgiem finansowym, ale kupiłam używany w świetnym stanie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super Madziu,ze kupilas :) teraz kolej na mnie :) kupilas w koncu od kogos z forum? no i pytanie za 100 punktow czy maclareny sa faktycznie dla wysokich osob?musze sie przejsc zobaczyc na zywo w jakims sklepie,ale taka slyszalam opinie,ze raczki maja bardzo wysoko.
Nastka ma chyba jakąś wirusówkę, albo idą kolejne zęby, bo marudna jest od wczoraj i kupka w każdej pieluszce :( Gorączki nie ma, ale dziąsła spuchnięte
Kupiłam w końcu lekką spacerówkę parasolkę i jestem zachwycona, choć wózeczek używany - zdecydowałam się na maclarena techno i utwierdzam się, że wybór był słuszny, wózek prowadzi się rewelacyjnie, jest zwrotny i lekki :))) Moja spacerówa od gondoli waży chyba ze 100kg, a ten niecałe 6 ze wszystkim, poza dzieckiem :)
Ja też daje jogurt naturalny. I ostatnio troche do posmakowania dałam serka homogenizowanego pilosa z lidla kurcze małemu strasznie to smakuje :>.
Binka mi alergolog poleciła dawać jogurt naturalny bez dodatku cukru i mleka w proszku (zwróć uwagę na etykiety- niektóre jogurty mają mleko w proszku) mimo, że Adaś ma potwierdzone atopowe zapalenie skóry i jest uczulony. Próbuję prawie codziennie ale nie więcej niż 3-4 łyżeczki i jak narazie nie reaguje.
Assegai zaglądaj cześciej, choć w pełni Cie rozumiem.
ja też praca, dom, i niunia moja.

ja też daję jogusty nastle dla dzieci, bo pediatra mówiła, żeby jeszcze nie dawać jogurtu naturanlengo, także jak widać co lekarz to inna opinia.
Hej dziewczyny ;-)

Długo się nie odzywałam ;-) Czasu brak. Praca, dom, Oluś...

Co u nas... Olek raczkuje jak torpeda i próbuje się podnosić przy meblach, ale jeszcze robi to niepewnie. Wychodzi mu teraz 4 ząb przez co noce mam zarwane bo budzi się co 20 min... no i gada jak najęty. Baba, mama, tata, czasem mu wyjdzie dziadzia jak sie postara, nie, papa, dada, dydy, i rózne inne kombinacje z d,t,p,m,b ;-) Papa robi, kosi kosi też. Wie "gdzie mama ma" oko, nos, ucho, usta...
no i teraz nabradziej fascynujące są domowe rzeczy typu trzepaczka do jajek, lejek, łyżka do odcedzania frytek ;-) Postaram się zaglądać częściej ;-)
Jogurty podaję tak jak Ola, albo nestle, albo hipp, bobovita w słoiczku i deserki baby dream. Jak jem swoje to Janek zawsze coś dostanie, często to są froopy z musem owocowym. Staram się nie kupować danona jogurtów, bo są najbardziej sztuczne.

Binka - spróbuj, zobaczysz co będzie. Inaczej się nie dowiesz ;)

Kamcia, u nas numer jeden to pudło d*plaków :D chociaż lalkami też nie pogardzi :)

Co do rowerka to chyba kupimy jakiś, bo Mańka będzie jeździć na swoim, żeby małemu przykro nie było, że nie ma.
witam z rana:) a sluchajcie bo moj maly jest niby na mleko krowie uczulony ale badan nie mial robionych no i ogolnie sporo rzeczy go uczulalo na dzien dzisiejszy podaje mu znow to co go uczulalo inic mu nie wyskakuje. Mozliwe zeby mu przeszlo juz?? I apropo jogurtow to tez mam sprobowac mu podac i zobaczyc jaka reakcja na nie bedzie??
dzięki kamcia,
własnie tak zaczełam robić i podałam dziś jogurt naturalny, Filipek z chęcią zajadał i usmiechał się a Szymek krzywił się jakby jadł cytrynkę :) zobaczymy co będzie jutro.
Dalka mi alergolog z Polanek powiedziała aby podawać zwykły jogurt naturalny i można do niego dodawać owoce. Na początek łyżeczkę dziennie i obserwować dziecko i jak nie pojawiają się żadne wysypki to zwiększać ilość aż się dojdzie do tego, ze jogurt zastąpi jeden posiłek. Zdecydowanie odradzała jogurty typu danonki i inne takie.

Madzia miłego spotkania w pracy ;)

U nas odstawienie od piersi też przebiegło bez problemów ale było jak Adaś miał 8 m-cy.

Ja narazie nie myślę o żadnym rowerku, jak dla Adasia za wcześnie.

Maga u nas też Adaś zafascynowany zabawkami Oliwi i jej pokojem, w swoim tez sie bawi ale najczęściej laptopem fisher price dla dzieci od 3 lat i to już od kilku tygodni zabawka nr 1 a tak zabawki Oliwi, kredki, pet shopy, barbie i wyspa dla syrenek kucyków pony- ach chyba kiedyś zainteresują go samochodziki- mam nadzieję ;)
Dziewczyny, będę trzymała kciuki za Wasze odstawienia, u mnie Nastka sama się odstawiła, pokarm zanikł przy gorączce mimo ściągania i samo wyszło :)
Nastusia na butli przesypia ok 5-6 godzin bez pobudki, także nie jest już tak źle
dziś w nocy jadę do Wawy na spotkanie w pracy, zobaczymy, co ciekawego się wydarzy
Dalka ja podaje jogurciki nestle dla dzieci w kubeczkach albo hippa w sloiczkach.
hej,

co do rowerka to zostawiam to na nastepny rok, mamy pchacz-jeżdzik i pewnie na tym zaprzestaniemy w tym roku.

mam pytanie, jakie jogurty podajecie dzieciaczką? dzięki.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry