Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (32)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny dacie rade, może wcale nie będzie aż tak źle z tym odstawianiem.

Powiedzcie mi czy planujecie kupic jakis rowerek? Ja bym chciała tylko nie wiem czy jeszcze nie za wcześnie
Monia, napisałam priva.

Ola, tylko małe siniaczki? ;) Janek ma już całkiem spore guzy ;p
Niestety dotarliśmy do etapu, że zabawki przestały go prawie całkiem interesować...przynajmniej jego zabawki, bo za wszystkim co Mańki szaleje :)
Ewa, Grosik, Gaba - dobrze wiedzieć, że nie jestem sama ;p U nas zawsze noce kiepskie, ale teraz mega kiepskie...
Gaba, ja planuje do końca maja karmić, może jakąś grupę wsparcia sobie założymy przy odstawianiu :) Spodziewam się niezłych histerii, szczególnie nocnych.
Olu ja myśle, że to całkiem mozliwe że się tak poobijał. Może machał rączką w której miał zabawkę i stąd kilka siniaczków.
Magda, Monia czy pasowalaby Wam sroda albo piatek? Niestety w czwartek nie dam rady:(

Zauwazylam dzisiaj na jednej nozce Marcelka pare malych siniaczkow,na kostce i obok,czy to normalne?mogl sie tak obic zabawkami?
Magda,
Ulka je jak potwór w nocy :D
Cały czas w sumie, najlepiej śpiąc na mnie :) a Adaś z drugiej strony trzyma mnie za rękę.
Co prawda od 2 dni budzi się w nocy ze 3-4 razy by bardziej popić niż zjeść. Za to jak wracam z pracy to potrafi jeść 3 razy przed kąpielą plus jakiś obiad z nami.
Moje dzieci to żarłoki.
Ja w piątek dostałam zaświadczenie o karmieniu do końca roku, chociaż mam w planach karmienie tak długo jak Ulka będzie miała chęć.
Maga- Borys tak od czwartego miesiąca śpi, praktycznie nie wypuszcza go z ust. Dlatego pokarmie jeszcze go z 2 miesiące, w czerwcu wracam do pracy i nie wyobrażam sobie takich nocek jak dotychczas. Chociaż odkąd bierze antybiotyk to je z 4 razy w nocy, ale głównie jest na piersi nic innego nie chce jeść ani pić.
Pomału wraca mu apetyt.
Maga, wiem o czym mówisz, u nas ostatnio przez kilka tygodni też tak było, Lenka potrafiła budzić się w nocy na karmienie nawet co dwie godziny, czyli częściej niż gdy była noworodkiem :-/ Od tygodnia, odpukać, jest lepiej. Staram się podawać pierś częściej w ciągu dnia, w nocy ostatnie karmienie ok. 23, i udaje się przesypiać te 6, 7 godzin do rana. Jeśli się budzi w tym czasie, smok, przytulanie,i jest coraz lepiej, choć przez pierwsze dni się buntowała.
Co do czwartku to będę mogła się zdeklarować koło wtorku, ale możliwe, że się uda :) To akurat jedyny dzień, którego nie jestem pewna w nadchodzącym tygodniu.

Dałam dzisiaj Jankowi jajecznicę, bo jedliśmy na śniadanie i niestety po kilkunastu minutach miał czerwone plamy wokoło buźki - jakby alergia kontaktowa, wychodzi, że chyba na białko. Szkoda, bo mu bardzo smakowało a nie może na razie jeść.

Ewa, jak tu zaglądasz to powiedz mi proszę jak u Was noce wyglądają? Dużo Ulcia ciągnie mleka? Bo u nas jakiś skok rozwojowy chyba, od paru dni Janko mógłby w nocy nie wypuszczać cycka z paszczy :/ czekam, kiedy to minie, bo śpiąca straszliwie jestem...
witam po przerwie :)
Nastka puszcza się już mebli i wędruje, kroczki coraz pewniejsze :)
Gaba - gratulacje dla Bobiego i zdrówka!!!
Monia, w Deichmanie mają takie podkładki plastikowe elefanten- wygodne do sprawdzenia rozmiaru stópki - stawiasz dziecko na podkładce i widać rozmiar :)
My w zeszłym tyg byłysmy z Nastką u fizjoterapeuty i poleciła właśnie bartki i elefanteny, o innych nie wypowiadała się zbyt dobrze
Ola to opowiesz mi na spotkaniu co i jak :). Bo kupno bucików zbliża się wielkimi krokami :)
Mrowka na dzien dzisiejszy nam pasuje czwartek:)
Co do dobierania bucikow to sprawdzilam,dokladny opis jest w gazecie kwietniowej Dziecko.
binka tak w deichmianie są elefanteny. No właśnie jak to jest z tym mierzeniem stópki?
Magda, Ola a czwartek Wam pasuje?
A elepchanteny to w daichmanie?? A tam mierza tez stopke?? czy musze do Bartka isc zmierzyc??
Maga ciężko tak bez samochodu, ale ile to wszystko trwa masakra.

Co do bucików, to ja na początek polecam również te 2 firmy Bartek i Elephanteny. Bobi już śmiga w Elephantenach. Jak chcecie kupić maluchom buty to niech przymierzą je w sklepie, nie tylko jest ważna długość stópki ale również szerokość. Mamy nauczkę po Filipie ,kupiliśmy mu Bartki przymierzył w sklepie i już mu nie odpowiadały, oczywiście Pani powiedziała, że się rozejdą. Do dnia dzisiejszego się nie rozeszły a 160zł. wydane:(
u nas papa jest fajnie wykorzystywane, jak Janek nie chce już jeść patrzy na mnie robi papa, zdejmuje śliniak i to oznacza koniec :) nigdy nie daje mu już więcej, skoro sam wie kiedy się najadł
ale babcie parę razy próbowały a potem musiały sprzątać okolicę krzesełka ;D bo Młody w taką nadmiarową łyżkę celuje łapą i żarcie fruwa...
nadal nie mam auta, dopiero w pon mam dostać kosztorys od rzeczoznawcy i wtedy serwis zamówi części...ech, dzisiaj znowu pożyczyłam auto od teściowej, bo zakupy same się nie zrobią, dobrze chociaż, że mam fajową teściową :)

Ola, Monia, jak macie ochotę to przyszły tydzień siedzę w domu, zapraszam :)

co do butków to chyba kupię elephanteny, bartki za drogie na miesiąc, czy dwa, chociaż to niezłe buty, Mańka dostała właśnie kolejne na wiosnę
o kurcze chyba musze się wziąśc za nauke papa i brawo bo jestesmy w tyle :-). Dalka super, ze jeszcze będziesz z chłopakami :)
witamy w nowym wątku:)
dzięki mamuśka.

U nas zęby przybywają u Filipka sa dolne jedynki i górne, u Szymka mniej ale dwie dolne są:), chłopaki raczkują, wstają przy wszystkim, robią kosi kosi, brawo brako, jaki jestem duży i podają rączkę do cześć:) opanowali już cały dom mówię wam jak śmieśnie jest z nimi jeden w jedną stronę drugi w drugą :) hihi a co to bedzie jak zaczną chodzić... nawet nie chce mysleć..

U nas decyzja podjęta zostaje z chłopcami w domku jeszcze do konca kwietania jestem na urlopie a póżniej wychowawczy.
moj maluch tez staje przy wszystkim czym sie da i sie puszcza:) noi zasuwa przy pchaczu:)

No wlasnie butki chce kupic w kwietniu poniewaz bedzie cieplo maly za raczki juz chodzi wiec pewnie bedzie chcial juz z wozka uciekac:)

jakie macie spacerowki?? bo chcemy kupic cos nie drogiego:) Zastanawialismy sie nad coceco traper.
U nas ani kosi kosi ani brawo ani papa :(, za to staje przy wszystkim czym się da i sie puszcza i potrafi przez kilka kilkanaście sekund sam stac. :)
Ja buciki kupie jak dopiero zacznie chodzic nie ma sensu teraz meczyc nóżek chyba, ze zacznie jeśdzic w rowerku to wtedy chyba lepiej butki niz skarpetki.
Planuje elefanteny ostatnio słyszałam średnie opinie o bartku chociaz prędzej planowałam właśnie tam kupic buciki.
Może jakieś bardziej doświadczone mamusie podpowiedzą jakie butki są dobre?
U nas Ola ma opanowane brawo i papa :) coraz pewniej staje przy meblach, dziś właśnie oparła się o stolik i wylała tacie kawę,,, ale było bałaganu :) buciki też musimy kupić,,,

Wczoraj była inauguracja spacerówki, Oli się całkiem podobało także chyba pożegnamy gondolę na dobre. I tak udało nam się wykorzystać ją maksymalnie,,cieszę się że jeszcze w niej zimę przejeździła.

Ola była na ważeniu, ma 8200 g i 70 cm, długa dżaga :))

U mnie z nogami tylko ciut lepiej, ale super poprawy nie ma. nie wiadomo od czego to się stało. Robiłam badania, teraz czekam na wyniki,,,łażę po lekarzach jak moherowy beret i nikt nic konkretnego nie mówi :/ a nogi jak bolały tak bolą :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry