Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (32)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dalka gdzie kupowałaś takie parówki? A może wiesz jakiej były firmy, bo sama bym spróbowała dać Adasiowi a nie wiedziałam, ze są takie.

U nas Adaś ostatnio zrobił się niejadek i już wiem co czują mamy których dzieci niezbyt chętnie otwierają buźkę do jedzenia. Generalnie słabo przybiera też na wadze. Przez ostanie 5 m-cy przybrał równo 1010g co daje 200g na miesiąc. Odmawia też owoców, jedynie jeszcze gruszkę.
Byłam z nim na ważeniu i teraz waży 9060g a za 4 dni kończy 11 m-cy. Zważywszy na to że urodził się duży bo 4300g to chyba jest troszkę mało. Pediatra twierdzi że OK ale mi się wydaje to dziwne.
Parówki, które kupiłm kosztowały 32 zł za kg były z fileta drobiowego- indyka i nie miały miesa oddzielonego mechanicznie...
Podajecie dzieciom parówki??? Przecie to najgorsze co może być. Ostatnio oglądałam ten program w TV "Wiem co jem" i jestem tak zrażona do parówek ze nigdy już ich nie zjem. Ile tam mięsa w mięsie nikt nie wie... nawet te dla dzieci. Dobra reklama ale skład pozostawia wiele do życzenia...
Magda a coz za fryzure sobie zafiundowalas?jakas bardziej radykalna zmiana?

Madziu niestety tak to jest,jak czlowiek chce oddac cos za darmo to zawsze duzo gadania,a jak przychodzi co do czego to poprostu szkoda gadac..

U nas tez jakies mega odparzenie sie pojawilo albo uczulenie bo to tak na kosci ogonowej,masakra jakas.. Narazie smaruje bepanthenem i maka ziemniaczana, jak nie pomoze to trzeba sie bedzie przejsc do lekarza.
Madizu, z samochodem współczuję, strasznie długo to trwa
ja zmieniłam Nastce pampki na biedronkowe i masakra normalnie, pupa poodparzana, mimo kremów itp, także wróciłam właśnie do pampków oryginalnych. w aptekach dbam o zdrowie pampki premium care można kupić za 39,99zł z kartą "dla mamy i maleństwa" - dziś się obkupiłam i na jakiś czas wystarczy
Zastanawiam się, jacy ludzie chodzą po tym świecie. Wrzuciłam ogłoszenie, że oddam meble i kanapę, chętnych wielu, ale jak przychodzi co do czego, to nikt nie przyjeżdża i nie oddzwania. Po co zawracają gitarę? Chcę oddać za darmo i jeszcze problem
ja tez malego smaruje emolium ale on mial ciagle jakies plamy teraz od ponad miesiaca nic mu nie jest ale w sumie smaruje dalej.

My fotelik juz mamy od mojego brata ale stoi i czeka bo jeszcze nie czas na zmiane w tym Dawid narazie sie miesci.
Ola, cieszę się, że Cetaphil Wam też pomógł. U Janka skóra ładna poza pupą.
Mam kilka teorii, dziś zmienię pampki, bo może to one go uczulają.

Nadal nie mam auta, ale mam juz w końcu po wielu telefonach kalkulację od ubezpieczyciela. Jakby co nie polecam Avivy :/

Dzisiaj byłam u fryzjera i od razu jakoś lepiej ;)

Anula, trzymaj się i nie daj chorobie!!! Musi w końcu odpuścić...
Anula, obyś jak najszybciej wróciła do zdrowia
Olu, trudno tak zierzyć odległość, najlepiej podjedź do sklepu i zmierz się z wózkiem, bo to też kwestia wygody i ustawienia rączek
jak chcesz, to zmierzę wysokość od ziemi, ale chyba na niewiele się to zda :(
hej hej,
my na razie za bardzo za parasolką się nie rozglądamy, ale za jakiś czas pewnie się przyda. Madzia ta Twoja wygląda naprawdę fajowo.

Fotelik jeszcze nie zmieniony, ale Ola póki co się mieści także mam na to trochę czasu :)

Ola już sobie zaczęła chodzić, popychając przed sobą takiego chodzika-pchacza :) zasuwa równo. Czasem nawet się puści na chwilę, ale sama jeszcze nie próbuje chodzić :) przy meblach stoi non-stop :)

Kąpiemy ją w Emolium i smarujemy balsamem tej samej firmy. W ogóle znowu są jaja z tym nutramigenem, niestety nie będziemy już dostawać zniżki i muszę płacić 39 zł za puszkę. Masakra jakaś. Ale powoli przechodzimy na Bebilon Pepti. Jak się nic nie będzie działo, to będzie o tyle lepiej że to mleko jest tańsze.

Ja cały czas walczę z moimi nogami. Ciągle są jeszcze trochę spuchnięte, ale jest zdecydowanie lepiej niż było. A co się nachodziłam po lekarzach to moje, jeszcze muszę porobić parę badań. Trwa to już 3 tyg (dla mnie totalnie wyjęte z życiorysu),,,ehhh
Ja też muszę poszukać jakieś parasolki, bo po Filipie mamy Britaxa 3 kołowego, u niego się sprawdził Filip spał tylko w domu albo w samochodzie i od 14 miesiąca głównie chodził. Niestety Borys lubi sobie pospać na dworze, jeszcze nie wiem czy będzie chciał jeździć w wózku, ale zobaczymy. Britax był rewelacyjny jedyna wada: nie rozkładał się do pozycji leżącej.
Rowerek również mamy w spadku, Filip dostał go na roczek: http://aukcjewp.wp.pl/rower-rowerek-trojkolowy-pszczola-hit-sezonu-2012-i2217965582.html (coś w takim stylu) cieszył się jak jeździł, ale pedałować mu się nie chciało.
A potem była hulajnoga 3 kołowa, jeździł na niej do 3, 5 roku. Między czasie rowerek czterokołowy.

Dalka Szymuś to prawdziwy smakosz jest:)
hej,
my też rozglądamy się za parsolką dla chłopaków. Obecnie mamy spacerówkę ABC Desin Zoom ale jest cięzka. Pewnie do roczku pojeżdzilmy a pózniej zmiana. No i fotelikii... może jakieś opinie;)

U nas chłopcy raczkują jak szaleni, wstają przy czym się daje... wdrapują się na przedmioty a nawet potrafią wchodzić na czworaka po schodach:) nowe osiągnięcie..

Podałam chłopcą paróweczę z ust Szymka usłyszałam mniam mniam :)
Madziu ja jestem juz prawie zdecydowana tylko kurka musialabym gdzies ten wozek do siebie przymierzyc,a moze bys mi zmierzyla na jakiej wysokosci sa te raczki?

Mamuska ja obecnie po poleceniu przez Mage smaruje malego cetaphilem,bo mial suche miejsca, a ten super pomaga, a tak to nie smarowalam cialka tylko buzke kremikiem,no ale moj to taki krecony,poprostu sie nie dawal.

U nas w koncu zaczelo sie mega pelzanie i juz wiem o czym pisalyscie,nie moge malego spuscic na 3 sekundy z oka,bo juz cos ma:)
a powiedzcie czy po kąpieli używacie nadal oliwki albo czymś innym smarujecie dzeci?
hej hej:)

hmm, też powinnam się rozejrzec za parasolka i drugim fotelikiem,ale jakoś daleko w tyle z tym jestem. mi się starsznie wózki quinny podobają, i gdyby była lekka parasolka tej firmy to bym się chyba zdecydowala,ale raczej oni maja spacerówki tylko. chyba ze się źle orientuje?
Kamcia, dziś sprawdziłam wózek na cmentarzu, wyboje niezłe, a amortyzatory świetnie dają radę, prowadził się nadzwyczaj dobrze, spodziewałam się, że wytrzęsie mi Nastkę porządnie, ale na prawdę miło jestem zaskoczona, także utwierdziłam się w przekonaniu, że wózek jest wart swojej ceny i warto szukać używanego w dobrym stanie :)
faktycznie dobra cena
a czarny super kolor :) lubię czarne wózki, nasza inglesina też jest czarna. Kamcia, inglesina daje radę po wertepach, może nie jest komfortowo ale generalnie jak na parasolkę jest bardzo ok
kiedyś miałam przez chwilę coneco saturna i to była straszna porażka, nigdy więcej tej firmy :/
Madziu naprawdę super cena, ciekawe jak się sprawdza na wybojach. Czekam na jutrzejsza relację

Muszę Borysa pochwalić 2 ząbek mu wyszedł, bez specjalnego marudzenia. No i dalej ćwiczy chodzenie, potrafi przejść 2-3 m, najlepiej wychodzi mu jak Filip go zachęca
http://allegro.pl/maclaren-techno-xt-black-czarny-wyprzedaz-i2237089416.html widziałam, jak szukałam wózka, że w Pruszczu - chyba ten komis sprzedaje sporo, bo ostatnio też mieli maclarena i gdyby ni mój, to kupiłabym ich - był o 90zł droższy
wiesz Kamcia, ja trafiłam super, bo w opisie było, że stan dobry, więc niewiele osób licytowało, a wózek jest czyściutki, zadbany, sprawny, gdyby nie koła, to nówka-sztuka :) Jedynie na kółkach widać, że używany, bo jednak piankowe się ścierają, choć na prawdę są starte minimalnie :) ale nie ukrywam, spędziłam sporo czasu, żeby znaleźć aukcję, na której chciałabym licytować
Madzia to udało się Tobie kupić naprawdę w super cenie, bo nowy techno xlr kosztuje 1399 zł a jak obserwowałam używane to się kończyły po 750-1000 zł (w zależności od stanu).

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry