Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (33)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
binka - 19 czerwca (19 czerwca) - SYN Dawid waga 3260 i 52 cm, Zaspa - SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC

link do poprzedniego wątku http://forum.trojmiasto.pl/MAJOWE-I-CZERWCOWE-MAMY-I-DZIECIACZKI-2011-32-t321994,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chwilę mnie nie było, natłok obowiązków :(
U nas ten tydzień pod znakiem gorączki - 39 przez 5 dni i nic poza tym, żadnego kaszlu, kataru, lekarka stwierdziła, że to po szczepieniu
ale co się wymęczyłam, to moje
Gratulacje za pierwsze kroki i urodzinowo :)
Nastka zaczęła sobie podbiegać, zatrzymać się i zmienić szybko kierunek ruchu, robi tany tany, także powoli chyba temat chodzenia zamykamy. Bardziej skupia się teraz na pokazywaniu czego chce, i niestety, na próbach wymuszania, zwłaszcza telefonu :( I pięknie dzieli się jedzeniem :)
Smarowałam, ale mój wszystko je ta,k więc mu to nie przeszkadzało.
Od 4-tej budził się co 15min i podawałam mu wodę i tak daliśmy radę do 7,00, niestety mleka nie chce. Teraz dostał cycusia i przysypia
Przegrali :( jak zwykle, ale jednak trochę szkoda...
Gaba, a co z czosnkiem robiłaś?? Jadłaś, czy smarowałaś??
No i po meczu, a tak w nich wierzyłam:(((
Dalka Wszystkiego najlepszego dla chłopaków również buziaczki dla Kubusia ,Marcelka i Wojtusia (może dziewczyny tu zaglądają)

Gratulacje dla Marcelka i Janka za pierwsze kroczki

Maga super, że udało się Janka odcyckować, u mnie lipa (nawet czosnek nie pomógł) :)

Dziewczyny polecam powrót do pracy, Ja teraz jestem wyluzowana, spokojna, mały też strasznie broi ale mi to nie przeszkadza. Spędzamy miło i sympatycznie całe popołudnie i weekendy
Hej dziewczyny, u nas z nowości mamy za sobą już pierwsze kroki, Lena potrafi już przejść długość dywanu. Poza tym hitem jest plac zabaw, buju buju musi być codziennie, woła tak od rana - choć w jej wydaniu brzmi to jak buuaaa :-) A jak zbliżamy się do naszego ulubionego placu to buuuaaa zdecydowanie przybiera na sile i częstotliwości :-) Ogólnie jestem w szoku, jak wiele rozumie, zna już nazwy niektórych przedmiotów i zabawek, i przynosi, gdy prosimy.

Poza tym dość dobrze radzi sobie beze mnie w domu, choć podobno czasem mnie woła :-( Ale ogólnie jest dzielna, a mi w pracy czas tak szybko mija, że ani się obejrzę, a już wracam do małej.

Mecze oglądamy, a jakże, jutro wybieramy się nawet do strefy kibica w gda, a w poniedziałek idziemy na Hiszpanię-Chorwację.
Kamcia, ja też teraz twierdzę, że Mańka była aniołem w tym wieku :D:D
A może to my z wiekiem mamy mniej cierpliwości? :)
No to Maga jak wózeczek przyjdzie daj znać.
Ja w końcu nie zamówiłam bo coś nie mogę sprzedać tego co mam teraz ale też jakoś się specjalnie do tej sprzedaży nie przyłożyłam- może w następnym tyg doprowadzę wózek do idealnego stanu, pstryknę fotki i wystawie na allegro?

Mnie też Adaś wyprowadza ciągle z równowagi, coraz bardziej czekam na powrót do pracy. Jeszcze nie chodzi ale broi za trzech- Oliwia w jego wieku to był anioł. Teraz namiętnie wchodzi na sofę w salonie i z sofy na stół albo ściąga laptopa na sofę i włazi na niego- w kółko ciągnie za jakieś kable, otwiera szafki, włazi pod prysznic i szarpie za bramkę przy schodach. W Oliwi pokoju wchodzi na jej łóżko lub fotel. Dwa dni temu jak wszedł do mnie do łóżka to przywalił mnie w nos z główki i jak trysnęła mi krew to pół piżamy miałam w plamach. Ogólnie jestem już wykończona. Aha i znalazł sobie fajną zabawę a mianowicie wyciąga zabawki ze swojego pokoju i zrzuca przez barierki na schody i się cieszy.
Oczywiście potrafi też być słodki i uroczy i czasami jak wie, ze czegoś nie może to wyciąga palec wskazujący i sam sobie pokazuje ;)

Stwierdzam jako mama dziewczynki i chłopca że chłopaki są zdecydowanie bardziej żywiołowi i niegrzeczni ;)))

A jak to u Was? Też takie fajne pomysły mają maluszki?
Ola no co Ty?? Do mnie nikt nie dzwonił, a też nie byłam.

Janko chodzi całe dnie po domu wokoło, tak dla samego chodzenia.
Schodów na szczęście nie mam, ale sofa, łóżko itd. niestety oblegane.
Poza tym wyprowadza mnie z równowagi średnio ze trzydzieści razy dziennie :/

Dzisiaj wreszcie zamówiłam Joggera - jednak Elite. Ja mam jakąś nieuleczalną manię na duże wózki :)
Moj maly akrobata zrobil w koncu sam piec czy szesc kroczkow,ale nadal jest bardzo ostrozny. Za to nauczyl sie wchodzic po schodach i wchodzic na lozko, tak wiec oczy musze miec dookola glowy :)

Zadzwonila dzisiaj do mnie pielegniarka z przychodni i zapytala sie kiedy przyjdziemy na szczepienie. Jak powiedzialam,ze wyjechalismy i bedziemy pod koniec miesiaca to powiedziala,ze wszystko musi zanotowac, szok :)
Ja to dzisiaj z Polakow to nawet jestem dumna,obstawialam,ze bedzie pogrom,a tu mila niepodzianka :) Brawo!!!

Magda to super,ze idzie ku dobremu :) Jak wspominam nasze odcyckowanie to wbrew pozorom tez nie bylo zle,a nawet dobrze jak Marcel butle zalapal :)

Co do tych zlosci naszych maluchow to mam nadzieje,ze to szybko minie, dzisiaj jak musialam duzo rzeczy zalatwiac i latalam po gdansku to maly zostal na dzialce z babcia i byl meega grzeczny :) normalnie aniol :D chyba przy mnie pozwala sobie na zbyt duzo :)
ja mecze też oglądam :)) i nawet dziś tak polaki nie dali ciała, jeszcze mamy szansę na wyjście z grupy :))

Madzia gratuluję odcyckowania :)) na szczęście obyło się bez dramatów :)) no i nowych ząbków. My na razie mamy 4 :))

Olu moja Ola też się robi niedobra. Złości się jak coś się jej zabrania, jest czasem bardzo absorbująca. Mam nadzieję że to minie ;))

Aaa no i super że kolegom sympatycznym coraz lepiej idzie z chodzeniem :)))
Dalka podwójne sto lat dla synków :)

Oglądałam ostatnie 20 minut meczu POL-ROS. Dobrze, że chociaż remis :)

Janek już chodzi całkiem swobodnie, na razie fascynuje go łażenie w tą i z powrotem albo wokoło pokoju na przykład. Ale jak bardzo się spieszy to jeszcze nie porzucił raczkowania.

Ola, Janko ma identycznie. Ciężko go ogarnąć.
Wyszły mu kolejne zęby, razem jest 7.

W weekend byliśmy na weselu i poprawinach i generalnie można powiedzieć, że Młody jest odcyckowany. Wieczorem, w nocy i rano butla. Pije chętnie, do dna. Cyca dostaje jeszcze tak raz na dwa dni, bo nie chce mi się laktatora wyciągać a mleko nadal mam. Ale nie zależy mu już.
Tak więc obyło się bez płaczu itp. :)
Ja mecze ogladam :) ale cos slabo widze ten wieczorny mecz :)

Marcel juz zrobil swoje pierwsze kroczki,ale jest bardzo ostrozny, jak pusci sie mu reke to od razu kuca:P

Niestety zrobil sie tez niegrzeczny, chce wszedzie wejsc tam gdzie nie moze,bawic sie tym co zakazane i itp, jak mu nei pozwalam to jest taki wrzask,ze glowa peka, mam nadzieje,ze szybko przejdzie :)

Dalka buziaki dla chlopakow!!
Ojjjj Dalka ciut spóźnione buziaki urodzinowe dla Twoich chłopaków :))

Mamuśka zdrówka dla Was :)

faktycznie coś mało się dzieje w naszym wątku :) wszyscy mecze oglądają :D macie jakąś swoją drużynę której kibicujecie?? Poza Polską oczywiście?? :)) czy raczej mecze Was nie interesują?? :))
cześć,

pokojnie u nas w wątku.

pierw mąż był podziębiony, teraz ja frykam na maksa, oby na dziecię moje nie przeszło! chociaż ona też ma niestety lekko zapchany nos:(
Spóźnione życzenia dla Filipka i Laurki

Madzia jak na razie ospy nie widać, fajnie że latanie się spodobało. Ja tez się boję i dlatego jeszcze się nie odważyłam.

My też idziemy na to szczepienie pod koniec czerwca.

Grosik masz racje czas szybko mija, wstaję przed 6 rano w pracy tyle obowiązków, że nie ma czasu potęsknić :) potem obiad, wyjście na dwór i młodzi idą spać, gdzie jest czas na przytulanie:(

Bory znowu walczy z katarem, mam nadzieję, że na tym się skończy bo jutro wyjeżdżamy na weekand
buziaki dla Laurki:)
Sto lat dla Laurki :)) buziolki urodzinowe :)
Buziaczki urodzinowe dla Laurki!!! Spelnienia marzen!!
100 lat dla Laurki!
Mamuśka, ta szczepionka jest obowiązkowa w 13-14 mies. Z tego co ja czytałąm i mi sis (lekarka, choć nie pediatra) mówiła, że te powikłania to głównie strachy na lachy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry