Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (33)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
binka - 19 czerwca (19 czerwca) - SYN Dawid waga 3260 i 52 cm, Zaspa - SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC

link do poprzedniego wątku http://forum.trojmiasto.pl/MAJOWE-I-CZERWCOWE-MAMY-I-DZIECIACZKI-2011-32-t321994,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapraszam do nowego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=393580&c=1&k=160
Wszystkiego najlepszeego dla Lenki!!!

U mnie różnie, przeważnie przegotowaną na spacerach butelkową

Gratulacje dla Marcelka!
Ola, ja podaję butelkową praktycznie od urodzenia. Najchętniej kupuję Nałęczowiankę, ale jak akurat nie dostanę to inne.
W koncu mi sie przypomnialo o co chcialam zapytac juz od dluzszego czasu :P - a mianowicie czy podajecie dzieciom wode niegazowana prosto z butelki? ja Marcelkowi caly czas podaje przegotowana,ale chcialabym przerzucic sie na butelkowa tylko nie wiem jaka.
Cos nam watek przycichl i uciekly zyczonka dla Lenki, tak wiec wszystkiego najlepszego,duzo usmiechu i zdrowka!!!

U nas chodzenie na calego, a dzisiaj zaliczylismy szczepienie, az dziwne,ze maly zaplakal tylko na poczatku,pozniej usmiech od ucha do ucha :)
ojjj spóźnione urodzinowe buziaczki dla Lenki :) niech rośnie duża i wysoka :D
Grosik spóźnione sto lat dla Lenki!!! Samych słonecznych dni i uśmiechu na małej buźce :)
Gratulacje dla Marcela :)

U nas minęło już jakieś dwa tygodnie od odstawienia zupełnego od cyca i Młody chyba już zapomniał.
Pije butle jakby pił od zawsze :) Ale czasami mi żal, że to już koniec...ponad 13 miesięcy karmienia zrobiło swoje...jeżeli kiedyś będę miała trzeciego maluszka, to postaram się go pokarmić co najmniej tak długo jak Jana.

Madziu dzięki ;) Najfajniejsze są poszukiwania towaru :) Ja straszna gadżeciara jestem, jeśli chodzi o dziecięce rzeczy więc uwielbiam wyszukiwać a najchętniej od razu testować wszystko :)
Marcel po tate poszedl z moja pomoca, za duzo ludzi bylo :P ale za to smial sie ciagle i najwyrazniej to,ze tata mu wrocil sprawilo mu ogromna radosc :D

Ale zaczal juz naprawde duzo chodzic,potrafi juz prawie caly pokoj przejsc i nawet sie odwraca i idzie dalej :)
Ojej, Gaba, zdrówka dla chłopców
u nas też bunt dwulatka - nieco wcześniej, ale co zrobić?
Olu, trzymam kciuki, aby Marcel sam poszedł po tatę :)
Madziu, ruszaj ze sklepem - trzymam kciuki
Gaba zdrowka dla dzieciaczkow!!!

U nas maly tez bez problemu zostaje,tylko,ze jesli ja go zostawiam to nie codziennie,a to pewnie jest inaczej niz jak wychodzicie do pracy.
hej hej:)

Spóźnione życzenia dla solenizantów!
moje dziecko chyba za mną nie tęskni, często wychodze do pracy jak jezcze śpi, a jak wracam to jest tak normalnie, nie ma żadnego płaczu, że tylko ja i ja.
Zdrowia dla dzieciaków Gaba.
Janek waży ponad 11 kg, także niestety jest co nosić :/
Jak wychodzę do pracy to jest histeria ostatnio, podobnie jak u Ciebie, potem super grzeczne dziecko, a jak wracam to wiszący jęczący maruda.
U nas jedno na plus, że tata jest baaardzo oczekiwany i jak go widzi to o mnie zapomina i zaraz do taty idzie.
Spóźnione życzenia dla solenizantów.
Dużo się u Was działo, ja jakoś ostatnio nie mam specjalnie czasu tu zaglądać, najpierw Filip miał anginę teraz Bory od niedzieli gorączkę (mam nadzieję że to zęby).Mieliśmy dzisiaj mieć szczepienie, ale przez tem. odłożone za miesiąc. Pomiary i waga załatwiona dzisiaj, z Borego to mała kruszynka jest waga 8950kg, a cm.75, za to spalanie ma super bo wiecznie coś wcina.
Widzę, że Borby nie jest zadowolony z mojego powrotu do pracy, jak wychodzę rano to jest histeria ,a jak wracam to nawet na chwilkę nie opuszcza mnie. Wszystko z nim muszę robić, jak wieczorem idzie spać to nadrabiam porządki domowe. Mam nadzieję, że to minie, jak na razie jest strasznie, popołudniu nawet tata nie może go wziąć na ręce bo jest zaraz płacz. Z tatusiem super się bawi gdy jestem w tym samym pomieszczeniu, jak tylko się ruszę to jest płacz i i idzie za mną i wyciąga ręce aby go wziąć(dobrze, że nie jest taki ciężki):)

Maga super, że otwierasz ten sklepik

Dalka ja również jak Kamcia nie szczepiłam na żadne dodatkowe wirusy, jeżeli dzieciak chodzi do żłobka to ospa jest darmowa
Dziękuję :)
Grosik to będzie ostatni roczek w naszym wątku, chyba będziesz musiała założyć nowy ;)
Maga to super się zapowiada to Twoje dziecko :)) trzymam kciuki żeby wszystko się udało, poszło po Twojej myśli i ruszyło z wielką pompą :D

Grosik życzę udanych przygotowań do imprezki i oczywiście super pogody. Na razie szału nie ma z temperaturami :/
Grosik ja mam i używam fotelik Hamax Sleppy i używałam go wcześniej przy Oliwce i jest OK.

Dalka ja na ospę nie szczepiłam, w ogóle nie szczepiłam moich dzieci na nic dodatkowego- tylko podstawowe szczepienia.
Sto lat dla Gabrieli :)
hej,
dziekuje w imieniu chłopców za zyczenia:)
zagladam do Was czasami, czytam ale naprawdę nie mam czasu aby odpisać...
widze, że Wasze dzieciaki rosną i rozwijają się :)
u nas chłopcy jeszcze nie chodzą.. Filipek ma 5 zębów a Szymek 7, jedzą coraz więcej produktów uwielbiają jajecznicę na parze (przepis mojej mamy) truskawki i brzoskinie również są na pierwszym miejscu.
My od 2 tygodni jeździmy w nowym wózku Maclaren Twin Techno jest ok ale nie spią w nim tak długo na spacerach jak w ABC Zoom.

mam pytanie co do szczepienia na ospę wieczną szczepicie?

pozdrawiamy
Hej, u nas roczek w przyszłą niedzielę, dziś jadę zamówić tort i powoli będziemy ustalać różne rzeczy. Organizujemy grilla na działce bo gości zebrało się ponad 30 osób, w naszym mieszkanku nie dalibyśmy rady. Więc oby tylko pogoda dopisała!

Przy okazji pytań ze wszystkich stron: co kupić? znalazłam fajną rzecz, taką personalizowaną książeczkę, opowieść o dniu pierwszych urodzin dziecka, w której będą wmontowane jej i nasze zdjęcia, i treść też będzie dopasowana do realiów tego dnia :-) Także myślę, że będzie miała fajną pamiątkę.

Pomyśleliśmy też o foteliku rowerowym, mamy rzut beretem do parku, i innych fajnych okolic, więc chcielibyśmy uskutecznić wycieczki.I w związku z tym mam pytanie: ma któraś z was, jakie są godne polecenia?

No nic, lecimy zaraz na działkę, żeby ogarnąć przed imprezą.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry