Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (33)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
binka - 19 czerwca (19 czerwca) - SYN Dawid waga 3260 i 52 cm, Zaspa - SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC

link do poprzedniego wątku http://forum.trojmiasto.pl/MAJOWE-I-CZERWCOWE-MAMY-I-DZIECIACZKI-2011-32-t321994,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam w nowym wątku, to będzie "Urodzinowy 1-roczkowy wątek " :)
witam i ja :)

to dopiero będzie imprezowy watek :D
My dzisiaj tez zaliczylismy fryzjera, faktycznie dziecko robi sie juz wtedy takie dorosle :)

No i przyszedl wozek,rewelacja,lekki,rozklada sie jedna reka,budka ogrooomna,prowadzi sie lekko,troche bylo mi dziwnie bo w mutsym mam skretne tylne kola,a tu tylne sa zablokowane,a skreca to jedno kolo z przodu,ale zakupy zaliczone i Marcel chyba tez byl zadowolony :) a na pewno mama :)
Ola daj jakieś zdjecie Marcelka w tym wózku jestem strasznie ciekawa jak maluszek w nim wygląda :)
Ola, miałam poprosić o to samo :):)

Kamcia, sto lat dla Adasia i żeby zawsze wspominał swoje dzieciństwo jako najszczęśliwsze na świecie :)
Teraz Marcel juz spi,wiec nie bede go budzic hehe :D

Jutro postaram sie zrobic jakas fotke :)
W imieniu Adasia dziękuję za życzenia.

Młody dzisiaj szczęśliwy, miał towarzystwo w postaci kuzynek i siostry i broił. Dostał w prezencie szczeniaczka uczniaczka i grającą kuchnię Fisher Price i w domu mieliśmy wojnę między dziewczynami (Oliwia i kuzynki) o tą kuchnię i do tego Adaś próbował się też do niej dostać- istny sajgon ;) ale wesoło. Oliwia zachwycona jego zabawkami ;) no i dostał pieniążki więc zaczynam się rozglądać za fotelikiem.

Maga torcik superowy. Może na następne urodzinki zamówię. Napisz jak realizacja zamówienia, gdzie się odbiera itd. no i jak cenowo to wychodzi?

Fasolek koniecznie zamieść zdjęcie Marcelka w nowym wózku. Jak się Tobie prowadzi trójkołowca? Czy w zestawie jest folia i okrycie na nóżki?
No i zapomniałabym dodać, że Adaś z przedmiotów do wybrania wybrał różaniec ;) a do tego urodził się w niedzielę ;)
Fasolek mam prośbę, możesz jeszcze raz dołączyć link do tych zaproszeń bo ja coś nie mogę znaleźć a moja chrześnica ma w następna niedzielę komunię i chciałabym zamówić kartkę.
Kamcia chodzi Ci o strone http://www.artillo.pl :-)
Mrowka dzieki za wyreczenie :)

Kamcia niestety za wszystko osobno trzeba placic,nawet palak - cena 75 zl chyba, wiec pod tym wzgledem lipa,a fotoska jutro strzele :)

Super,ze wszystko sie udalo. Ja tez zamowilam torcik u Kasi z fajne torty,udalo sie,nie spodziewalam sie,ze moga byc takie problemy,bo maj jest miesiacem komunii. No,ale sie udalo i na 20 tort bedzie :)

Super,ze impreza urodzinowa Adasia sie udala:)
Kamcia, ksiądz w rodzinie też się przydaje czasem ;p
Fajnie, że impreza udana :)
Torcik 155 zł a odbiór na Morenie. Ten co zamawiałam w styczniu był naprawdę smaczny i goście bardzo chwalili.

No właśnie te joggery ubogie są strasznie w wyposażenie :/
Planuję zamówić z tej strony:
http://www.rea24.pl i tu podają, że jedna rzecz z wyposażenia jest gratis.

U nas fryzjer nie za bardzo miałby co robić :D
Również życzę Wszystkiego najlepszego dla Adasia, to będziecie mieli księdza w rodzinie:)
Maga super jest ten torcik, możesz podać stronne z tymi tortami i jaki koszt takiej przyjemności .
Fasolek to teraz ja też się napaliłam na ten wózek, muszę swoje wystawić na sprzedaż i zamówić joggera
Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki , postanowiłam, że ani razu nie podam młodemu cycunia w nocy. Mam nadzieję ,że ze zmęczenia nie poddam się, wczorajszą nockę spał ze mną i ciągle się domagał.
Maga juz odpisałaś ,dzięki stronkę też znalazłam:)
hej kochane u nas juz po uroczystości Pawełek miał urodzinki 6 maja pogoda niestety w niedziele nie dopisała goście też srednio ale tort który zamówiłam u jarzębinskich był pyszny i solenizantowi też sie podobał .teraz to juz z górki młody chodzi lobuzuje ha ha zycze wszytskim dzieciaczkom zdrówka i uśmiechów
Kamcia, super że imprezka się udała :) a ksiądz w rodzinie zawsze się przyda ;)) a co tam się jeszcze przygotowywało do losowania?? Muszę Oli też zrobić losowanie, może jakaś siostra zakonna wyjdzie hihih

Oluś, super że jesteś zadowolona z wózka. Koniecznie wstaw fotkę :)

u mnie się trochę pokomplikowało. Popsuł nam się samochód, naprawa idzie niestety w tysiące zł, (tylko jeszcze nie wiemy na jakiej kwocie się zatrzyma :( ),, a poza tym dziś byłam u lekarza i mam skierowanie do szpitala na zabieg. Na 4 dni muszę się położyć, zabieg pod pełną narkozą także niefajnie. Ale może się w końcu dowiem co mi dolega,,,ehhhh
Anula to życzę szybkiej diagnozy a do losowania było: różaniec, długopis, pieniążek, książka i kieliszek.

Fasolek czekamy na zdjęcie ;)
Dzięki Kamcia,,

Z wróżb jeszcze wyjdzie że Ola zostanie zakonnicą. Będzie pisała książki za kasę. A przy pisaniu będzie popijać winko z kieliszka :D
hehe też tak może być ;)
Fasolek ja się tak nakręciłam na ten wózek że w końcu wystawiłam swój wózek i jak go sprzedam to też zamawiam ;)
Prosze bardzo :) Kamci to super,ze Cie zmobilizowalam :)

Zdjecia nie sa super jakosci,ale chyba pokazuja to co maja :)

image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us
:)
O kurcze Ola, Marcel ma już tak nisko nogi? Na samym dole podnóżka?
Ola nie wierze Marcel taki duży? Normalnie jutro wyciągam Cie na spacer :)))) co Ty na to? Madzia a Ty?
Oluś, wózeczek pierwsza klasa a z Marcelego niezły model :D
Kurcze czy Wam tez juz sie pierwsze zdjecie nie wyswietla??

Madziu,na nozki jest jeszcze troche miejsca,a za to na wysokosc jest go meega ilosc,jak dzisiaj Marcel spal i mial siedzisko rozlozone na plasko to az sie zdzwilam,ze tak duzo z tylu jeszcze ma :)

Moniu jestem za,tylko mi pasuje albo o 11 albo dopiero o 18,bo jutro wykorzystuje moj prezent urodzinowy od meza i wybieram sie na 5h do spa :) wiec jesli Wam pasuje zapraszam do nas,my o tej godzinie zazwyczaj bujamy sie na placu zabaw :)
Ola a do której masz czas? :-) i gdzie ten plac zabaw macie? :) Ja jutro mam wolne ale musze na uczelnie pojechac
Madziu widzialam jakie piekne brises wyczarowala zaproszenia na urodzinki Nastusi - boskie :)
Moniu okolo 11 idziemy na spacerek,a plac zabaw jest u nas na osiedlu :) o ktorej chcesz jechac na uczelnie?
pierwsze zdjęcie się nie wyświetla :(
kurka imageshack mnie blokuje :(
Olu no musze z mężem porozmawiac o której będzie mógł z małym zostac u nas jest drzemka ok 9 do 11 i wtedy moglibysmy isc na spacerek :) tylko teraz mam daleko do Was...
Ja nie dam rady jutro niestety :(
Nie wyświetla się pierwsza fota.

A jak Ci się podbija pod krawężniki?
Ja zaczęłam się wahać między wózkami ;) Na pewno BJ, ale w związku z tym, że z obecnych wózków chcę zostawić tylko Tripa na wypady zakupowe itp. więc nie wiem, czy nie pokuszę się na City Elite. Bo nie wiem, jak Mini da radę zimą a Elite na pewno sobie poradzi.
Moniu to czekam jutro na znak od Ciebie :) Marcel spi tak o 11 30 min, max godzinke. Na 12:30 jade do spa.

Magda,podpija sie bardzo dobrze,choc czasem kolko sie przyblokuje,w mutsym jest lepiej,ale tam zdecydowanie wieksze kola. Moj maz stwierdzil,ze prowadzi sie wozki podobnie,choc wg mnie bj lzej. Powiem Ci,ze ja zima i tak bede mutsiakiem jezdzic,jakos w mega sniegach joggera za bardzo nie widze,on taki bardziej letni jest,ale ogolnie jestem zachwycona :D
Dokładnie. Wiem, że zostawiasz Mutsy, więc dla Ciebie Mini idealny jako ten lżejszy.
A ja nadal intensywnie myślę, który brać :) Nowego Elite jeszcze nie ma w Polsce, ma być ok. początku czerwca, więc w razie co mam chwilę na zastanowienie.

Ale fajnie masz z tym SPA...:)
Matko wlasnie przeczytlam,ze napisalam podpija zamiast podbija :D niezle hehe

Magda masz chwilke,wiec sie intensywnie zastanow,to jednak niezly wydatek :)

A ze spa fajnie,juz sie nie moge doczekac :)
Miłego dnia ;)
Kurcze, ale się rozpisałyście :))
Olu, zaproszenia są super :)) Ostrzegałam, że zamówię - przepraszam, że spapugowałam, ale warto :))) http://www.artillo.pl/product/zamowienie-specjalne-dla-pani-magdy,26919.html Czyż nie cudne??
u mnie w pracy urwanie głowy, rąk i nóg jednocześnie, ledwo na oczy patrzę i tak do poniedziałku - cóż, jakoś muszę przetrwać :))
uciekam spać
Gaba, nie poddawaj się :)
Anula, zabiegu nie zazdroszczę, ale to leczenie trwa już tak długo i efekty chyba mizerne, więc nie zwlekaj
Anula wiedzialam,ze o czyms zapomnialam jak pisalam,caly czas trzymam kciuki za Ciebie i zycze Ci,aby to sie jak najszybciej skonczylo oraz abys poznala diagnoze,bo to tez chyba wazne.

Madziu cudne,jak je zobaczylam to sie zakochalam,Nastusia juz taka wakacyjna na tym zdjeciu:) Dobrze,ze "spapugowalas" - z dobra robota tak trzeba. A teraz juz zmykaj spac :)
Magda dzieki :)
dzięki dziewczyny, oby już było po wszystkim,,,

Madzia śliczne zaproszenia,, Natska wygląda na nich świetnie :D
No i ja tez zamówiłam kartki, dwie na komunię i jedną na ślub u brises.

Madzia zaproszenia śliczne a Natusia jakie ma długie włoski no i jaka blondyneczka z niej ;)

Fasolek czy Marcel miał na tym zdjęciu w wózku maksymalnie podniesione siedzisko do siedzenia czy był w pozycji bardziej leżącej?
Kamcia chyba nie bylo maksymalnie,mozna bardzo regulowac oparcie,bo tam jest taki pasek,wydaje mi sie,ze szykowalam go do spania wiec troszke juz mu obnizylam,ale pewna nie jestem.
kamcia jaki wózek chcesz sprzedawać? bo ja jestem zainteresowana Inglesiną Trip, ktoś ma do sprzedania?:)
spóźnione ale szczere- zyczenia dla Adasia!

ja też nie mogę uwierzyć, ze to już rok minął :)

Podajecie codziennie wit D??
przypomniało mi się o co jeszcze chciałam zapytać. takie troche głupie pytanie,ale ile kupek dziennie robią Wasze dzieciaczki? bo moja co zje to robi, normalnie przemianę materii ma rewelacyjną:)
Mamuska ja jeszcze podaje d3,ale pewnie niebawem zaprzestane tak jak w zeszlym roku. A kupka u nas jedna, z rana :)
Mamuśka ja sprzedaję maxi cosi mura 4 z fotelikiem

Co do wit. D to ja nie podaje odkąd nie karmię piersią. W mleku modyfikowanym jest wit. D

Z kupką to u nas zazwyczaj jest jedna a czasami zdarza się, że nie ma przez dwa dni.
Mamuśka, ja pytałam pediatry jak długo dawać wit D i powiedział nam, żeby jeszcze do końca maja dać (mimo, że pije mm), ale to dlatego, że Misiek duży i intensywnie ząbkuje. Choć jak byliśmy na majówce i całe dnie spędzaliśmy na dworzu to nie dawałam.
Hej Mamuśka, ja podaję jeszcze wit. D, ale też muszę zapytać pediatry, jak to z tym dalej. Co do kupek, Lenka robi jedną dziennie, z reguły rano :-)
Nastka 2-4 kupek dziennie, ostatnio na nocnik, ale na razie sama nie da znać, tylko "polujemy" z tatusiem :)
Teraz jesteśmy na etapie nauki dmuchania świeczki, w końcu impreza urodzinowa zbliża się wielkimi krokami
Jaki jest ciężar właściwy i konsystencja kup Waszych dzieciaczków?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
zanim zważycie kupy dzidziusiów żeby ciężar podać...to może mała rundka o Waszych kupach? jak o dziecięcych piszecie, to może i o własnych...A co tam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
nieproszonym gościom dziękujemy, wasze uwagi są bezcenne, na pewno z nich skorzystamy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Takie dziwne wpisy mi uświadamiają, że to otwarte forum i każdy może przeczytać, to co piszemy :/

Assegai, sto lat dla Olka w dniu jego święta :):) Jak tam impreza?
Olkowi - Sto lat :)
ale dziś pogoda koszmarna, wiało u nas tak, że nie było mowy o wyjściu an dwór :(
Nastka ostatnie 3 noce ma dodatkową pobudkę koło 3 -ciej na jedzenie, ale za to zamiast do 6-tej, śpi do 8:30 i już sama nie wiem, co lepsze
Madziu, Jasiek całkiem odstawiony? Gaba, jak u Was?
Urodzinowe buziaki dla Olka (spóźnione o dzień :D )

A dziś STO LAT i buziaki przesyłamy Urszulce :D
Sto Lat Ulci :))
Dziewczyny, w Tesco jest promocja obiadków Gerber Doremi drugi za 50% ceny, wychodzi 8,6zł za 2 sztuki, a to są te największe słoiczki. Ja się obkupiłam, termin mają długi, a za tą cenę nie kupię, bo z reguły jeden kosztuje 6zł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wszystkiego naj dla Uli!!!

Madzia, nie, Janek jest w fazie pośredniej. Jedna butla w nocy plus nad ranem i na wieczór nadal cyc.
Spóźnione życzenia dla Olka i aktualne dla Uli. STO LAT ;))
Sto dla dla Uli i Olka! :)

sorry za durne pyt dotyczące kup,ale u nas jest normalnie ich 3-4 dziennie, prawie po każdym posiłku. Moja mama twierdzi, że to coś dziwnego, dlatego pytałam:)
co szykujecie na urodzinki? rodzinka pyta co na urodziny kupić?
Wszystkiego najlepszego dla Olka i Uli :) duzo zdrowka dzieciaczki!!!!

Mamuska my szykujemy na dzialce imprezke,bedzie tort,kociolek i grill,mam nadzieje,ze pogoda w przyszla niedziele nam dopisze :) a co do prezentow to nie mam zielonego pojecia co Marcel dostanie :)

Wiem tylko,ze od mojej siostry dostanie szytego na zamowienie aniolka Marcelka :)

http://www.artillo.pl/product/aniol-marcelek-dla-nadi,26131.html
śliczny aniołek :)
Sto lat pierwszym maluchom!
Fasolek też zamówiłam kartki od brises i muszę się koniecznie pochwalić- wyglądają cudownie ;)
http://www.artillo.pl/product/zamowienie-specjalne-dla-pani-kamili,27427.html
Kamcia kartki super :) bedziesz na pewno bardzo zadowolona!! aa i dochodza bardzo szybko :)
Oluś śliczny aniołek :)

Kamcia a kartki po prostu genialne :))

ja w poniedziałek idę do szpitala. Oby już było po wszystkim.
Ale tu się działo. W końcu wróciłam do domu, musze doprowadzić mieszkanie do porządku i zająć się organizacją urodzinek. My też szykujemy urodzinki na działce, będzie torcik i grill. Mam nadzieję, że będzie piękna pogoda za dwa tygodnie, bo starszaki chcą bardzo basen

Wszystkiego najlepszego dla 1-roczniaków

Anula trzymam kciuki, oby wszystko dobrze się skończyło.

Dziewczyny kartki naprawdę super, aniołek też fajowy takiego jeszcze nie widziałam.

Madzia u nas tak samo jak u Magi też faza pośrednia, w dzień raz czasami dwa, w nocy do 3-4h ok potem to już cycek. Teraz młody ma katar i domaga się częściej.
Hej dziewczyny, ja się żegnam na tydzień, jutro z samego rańca lecimy na Kretę, już się nie mogę doczekać tego ciepełka :-) Pozdrówki!
Grosik- udanego wyjazdu! i zadzraszczam oczywiście:)

fasolek- super ten aniołek :)
Sto lat :) dużo zdrówka !!!

pozdrawiamy
Grosik udanego wyjazdu!
Maga mogę prosić nr. tel. do cukierni gdzie zamawiałaś torta
Sto lat dla Oliwki i Nastki ;))

Grosik udanego wyjazdu
buziaki urodzinowe dla Oliwki i Nastusi,zdrowka dziewczynki!!!

Grosik wypoczywaj!!!

Gaba, maga chyba sie nie obrazi,ze pisze :P Pani Kasia robi torty prywatnie,nie posiada cukierni :)
Oliwce, Dominikowi i mojej ukochanej Nastuśce STO LAT :))
eh, rozczuliła się dziś, rok temu o tej porze miałam przy sobie noworodka, małą, nieporadną istotkę, która nie umiała nic, a dziś mam nadal małą, choć sporo większą, radzącą sobie, wchodzącą wszędzie, absorbującą, przytulającą się roczną córę :))) I pomyśleć, że od roku nie przespałam nocy bez pobudek
Dziewczyny, z racji, ze kilka z Was rodziło na Zaspie mam pytanie... od wczoraj prawdopodobnie sączą mi się wody i teraz nie wiem czy panikowac i jechać sprawdzić czy nie... i chciałabym zadzwonic, tylko w necie nie ma nr na IP ginekologiczną...
Macie może jakis nr kontaktowy ? Czy probowac dzwonic na SOR czy do przychodni przyszpitalnej gin ? albo gdzie zadzwonic http://www.szpital.gda.pl/kontakt.php

Dzięki za pomoc :)
Nulka ja bym pojechala do szpitala, tam Ci wszystko wytlumacza i zostawia jakby co, wiesz jak to jest jak sie cos zalatwia przez telefon.

Gaba zapomnialam wstawic maila do Pani Kasi fajnetorty@wp.pl .

Madziu ja jestem w ciaglym szoku,ze to juz mija rok,ze te nasze malenstwa juz tak naprawde nie sa,az takie malutkie,robia sie coraz bardziej samodzielne, duzo rozumieja no i tak powywracaly nasze swiaty do gory nogami,ze sobie juz inaczej nie wyobrazamy :)
Nulka lepiej podjedź do szpitala. Telefonicznie nikt Tobie nie udzieli odpowiedzi czy to faktycznie sączące się wody a raczej usłyszysz, że należy przyjechać na badanie. Będziesz miała pewność czy to już czy nie. Ja kilka dni (ok. 1 tyg.) przed porodem też miałam wrażenie, że sączyły mi się wody a to było bardzo dużo wodnistej wydzieliny ale nie były to wody- podjechałam z tym do mojego gin.
No właśnie mam wizyte w poniedzialek, ale to troche długo... a wiecie, nie chce wyjsc na panikare ;)
Tez najlepierw myslalam, ze to śluz dopoki nie zobaczylam mokrych spodni ;)

Może faktycznie sie ogarne, zaczekam na meza i pojade...
Nulka mi wlasnie tak odchodzily wody :) zaczynalam 39 tc, nic mnie nie bolalo jeszcze przez pare godzin,a rozwarcie juz bylo, moze zaczynasz poprostu rodzic :) trzymam kciuki!!
Nulka nie wyjdziesz na panikarę... lepiej się przebadać ;)

Trzymam kciuki i powiem Tobie, że normalnie zazdroszczę, że będziesz mogła już niedługo przytulić takiego maluszka :)
Urodzinowe buziolki dla Nastki i Oliwki :D STO LAT STO LAT

Grosik udanego wypoczynku.

Nulka powodzenia :))
Nulka, u mnie też tak się zaczęło, także chyba Twoje dziecię chce już przyjść na świat :)
Powodzenia!!!
STO LATEK dla Nastki i Oliwki .

Nulka u mnie również tak sie zaczeło, lepiej pojechać do szpitala zbadają i zdecydują czy porodówka czy powrót do domu.Życzę powodzenia.
Ola dzięki za e-maila
Nulek zasuwaj na Zaspe i masz czas do 24 zeby urodzić! :D :D

Dziękujemy za życzonka :)
Samych pogodnych dni życzymy Nastce i wczesniej już świetującym roczniakom :)

Kiedy ten czas zleciał co?
Ja pamiętam jak rok temu o tej porze siedziałam na IP i czekałam na badanie u lekarza który jak sie okazało później wywołał u mnie skurcze ;) Pomimo bólu naprawdę fajnie wspomina się ten czas ;)

Co do tortu to tez zamówiłam u Kasi z fajnetorty ;) Tylko my bedziemy świetować rodzinnie za 2 tygodnie, dzisiaj tak skromnie ;)
Sto lat dla dziewczynek :) Rośnijcie zdrowo i z uśmiechem na buźkach :)

Czas zleciał...ja sobie powtarzam, że najgorszy rok z dwójką za mną ale w sumie dopiero teraz bywa kosmicznie...;)

Janek dostał od rana jakiejś biegunki, pierwszej w swoim życiu, bo zwykle ma w druga stronę akcje. Nie wiem co to, mam nadzieję, że ząbki, bo wszystko na sobotę już przygotowane a tu nagle będzie zonk?

Już nam coraz lepiej szło z odstawianiem, ale dziś mu więcej daję cyca bo widzę, że potrzebuje się nawodnić., czyli krok w tył...
Gaba, oby katar szybko minął
Anula, a w jakim szpitalu będziesz? I na długo?
Wszystkiego najlepszego dla Oliwki, Nastki i Jasia!
Michał wreszcie nadrabia ruchowe zaległości i teraz już próbuje stawać przy wszystkim, gdzie się da, chociaż oczywiście najlepsze są mamine nogi :)
Wszystkiego najlepszego dla Jasia :)
Wielkie buziaczki dla Jasia, duzo zdrowka i radosci :)
Ogromniaste urodzinowe buziolki dla Jasia :D

Maga będę leżeć w Akademii Medycznej. Na szczęście w takim nowym budynku. I podobno około 4 dni :(
Anula trzymam mocno kciuki!!!
Tylko sie melduje, ze lekarz powiedział, ze ilość wód ok i ze to czop... liczyc ruchy i sie obserwować :)

Takze niestety nic sie nie dzieje, ciągle czekam dalej :) Dzięki za pomoc i wsparcie :)

pozdrawiam !
Kolejnemu roczniakowi - Jasiowi - STO LAT :)))
Dziękuję Olcia,,

Maga a jak w ogóle czuje się Jaśko??? Przeszła biegunka???
Anula, 4 dni to długo :( Ale borykasz się już tyle czasu i nie wiadomo co się stało, więc chyba lepiej, żeby Cię tam przebadali i "naprawili" ;)
Tylko przestrzegam przed parkingiem przy nowym budynku - pierwsze 20 minut bezpłatne, a później 8 zł /godz !!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madzia dla mnie 4 dni to wieczność :) ale masz rację, może mnie naprawią w końcu :) najbardziej boję się zabiegu który mnie czeka, ale na porodzie dałam radę to teraz też muszę :D

a z parkingiem,, OOO ZGROZOOOO,, 8 zł to trochę przeginka, dziękuję że piszesz, bo nawet nie wiedziałam, a później mąż by się zdziwił z lekka jakby przyszło do płacenia :))
Wszystkiego naj... dla Janka :)

Anula trzymam kciuki, szybko minie a mam nadzieję, że w końcu będzie diagnoza.
Dziękuję w imieniu mego rocznego już łobuziaka ;)

Biegunka na szczęście jednodniowa, może coś zjadł, co zaszkodziło...ważne, że dziś już ok :)
Z okazji urodzin Janka zafundowałam sobie fryzjera i granatowe pazury ;p ciekawe jak długo wytrzymają przy ciągłym moczeniu w wodzie...

Paulina, no i skończył się Twój spokój ;)

Anula, ja bym podeszła zadaniowo, żeby lżej znieść te cztery dni. Idę, mam do wykonania jakieś zadanie, wracam.
Poza tym możesz zabrać książki, gazety, lapka i nadrobić zaległości ;) W domu przy maluchu nie ma szans na odpoczynek ;) Będzie dobrze!!!
Wszystkiego najlepszego dla solenizantów :))

Anula Magda ma racje idź załatw co masz i wracaj. Pomyśl, ze za tydzien będzie już po wszystkim :)
Anula ja zawsze w trudnej sytuacji mowie sobie tak,ze za tydzien/miesiac itp o tej porze bedzie juz po. Jak na studiach bylam wyciac migdalki to tez bylam w szpitalu 4 dni i kazdego dnia wyznaczalam sobie cel, dzisiaj musze sie przygotowac,jutro mi je wytna,nastepnego dnia musze sie jakos ze wszystkim ogarnac, trzeciego dnia powoli szykuje sie do wyjscia,a czwartego wychodze :) Da rade, pamietaj,ze myslami wszystkie bedziemy z Toba :)
dziękuję dziewczynki bardzo za słowa otuchy :) od razu mi lepiej :)
macie rację, pójdę, niech robią co mają robić, nadrobię zaległości w książkach, może trochę się wyśpię i wrócę :)) i tej wersji będę się trzymać :))

a słuchajcie, może zaczniemy wstawiać zdjęcia z przyjęć urodzinowych naszych roczniaków. Miło będzie popatrzeć jak urosły nasze pociechy :) co Wy na to?? :)
cześć,

przepraszam że z opóżnieniem,ale najlepsze życzonka dla roczniaków Nastki, Oliwki i Jasia.

ja non stop śpiąca jestem, zamaist teraz przy lecie mieć więcej sił to ja non stop śpię
hej hej sobotnio:)

zaraz uderzamy na spacer, choć u nas troche wietrznie.

sluchajcie jak z chodzeniem Wsazych maluchów? chodzą już?
Anula i tej wersji się trzymaj ;)

Mamuśka, a może Iga będzie miała rodzeństwo? :)

Janek sam nie chodzi, tylko za ręce i przy czymś.

My dzisiaj świętujemy, wczoraj wieczorem przyjechała juz Janka chrzestna także mamy cały weekend imprezowy :)
Na pewno jakieś zdjęcie wstawię, pomysł fajny, chociaż z tymi zdjęciami na publicznych forach mam zwykle mieszane odczucia...wolę FB ;)
Maga może i masz rację że na FB bardziej... kameralnie :D ale może ktoś się skusi i wstawi fotkę swojej pociechy :) miłego imprezowania :D

Mamuśka Ola już chodzi bez większych problemów :)
Mamuśka, Nastka chodzi samodzielnie i już tylko chodzi - nie raczkuje :)
Nauczyła się wstawać bez podparcia, więc jest jej łatwiej, ale ona pierwsze kroki zrobiła mając 9,5 miesiąca.
Wczoraj byli u nas znajomi z dziećmi na Nastusi urodzinkach. Okazało się, że nauka dmuchania świeczki nie poszła na marne - Nastka sama zdmuchnęła świeczkę. Żeby nie było, że pomagaliśmy, ja i mój m odwróciliśmy głowy i tylko NAstka miała dziób w stronę świeczki i jeszcze dwukrotnie zdmuchnęła :)) Jacy jesteśmy z tego dumni pisać chyba nie muszę :))
Anula, pewnie jutro nie zajrzę, bo mamy rodzinkę na urodzinkach, więc szybkiego powrotu do zdrowia i domu :)
Dziękuję Madzia,,

I gratulacje dla Nastki. Już sobie wyobrażam jacy byliście dumni z dziecka :D my mamy jeszcze trochę czasu i też musimy Olę podszkolić, zobaczymy co z tego wyjdzie :)
aaa no i też miłego imprezowania :D
Anula jestesmy z Toba!!

My juz tez wczoraj po urodzinkach,bylo super:) pogoda rewelacyjna, Marcel zadowolony :) Sam niestety nie umial zdmuchnac swieczki, ale mama mu pomogla :)

Tort od Pani Kasi super, Marcel dostal rowerek smoby, jest czadowy :),klocki drewniane,samochody takie duze do zabawy,taczke,ksiazeczki i jakies ubrania. Ogolnie urodziny mysle,ze udaly sie super,choc troszke w przyspieszonym tempie, a dziisaj juz niestety odwiezlismy tatusia na lotnisko :(
Nam do roczku jeszcze zostało ale nadchodza dni wielkimi krokami:)

Dawid juz sie puszcza i chwiejnym krokiem przejdzie przez cala dlugosc pokoju:)
u nas po urodzinkach
prezenty super, lato mamy obkupione :)
Nastka zdmuchnęła świeczkę po raz kolejny, tort był ekstra - zamawiałam u męża przyjaciółki, jest cukiernikiem i zrobił śliczny torcik - jak będą fotki, to Wam podeślę :)
Nastka wybrała książkę, mój m robił wszystko, byleby nie różaniec
Wczoraj zaliczona pierwsza zabawa w baseniku w ogrodzie, była przeszczęśliwa, ale zdziwiona, gdy wyszła na trawę :) Chodziła znowu jak bocian, bo ją kuło w stopy :)
Anula, mam nadzieję, że powoli coś wyjaśnia się z Twoim zdrowiem
Trzymam kciuki, a Ty odpoczywaj, ile wlezie
Marcel u nas tez wylosowal rozaniec :)

Chodzi juz trzymany za dwie rece, czasami uda mu sie dluzsza chwile stac samemu,jest wtedy z siebie taki dumny :) a my razem z nim :)
U nas też po imprezie, fajnie było. Losowania nie robiliśmy, jakoś nie bardzo nam pasuje ten zwyczaj.
Torcik super, z prezentów chyba najciekawszy Harley od chrzestnej :) Duży motor elektryczny, na którym oczywiście szaleje Mańka, bo Jankowi wszelkie zabawki zwisają...no, chyba, że naczynia kuchenne, pralka albo odkurzacz :P lubi zarówno wersję zabawkową, jak i normalną...

A, wyszedł nam piąty ząb :)

Dzisiaj mamy mega dylemat, bo Marysia dostała się do przedszkola państwowego 200 m od domu ale mamy też miejsce w dobrym prywatnym trochę dalej...i nie wiemy co robić :/ Musimy do rana podjąć decyzję.
Madziu, żeby każdy rodzic miał taki dylemat, z moich znajomych tylko 1 dziewczynka załapała się na państwowe, reszta rodziców musiała nieźle kombinować, bo cóż, 95% dzieci w przedszkolach to dzieci samotnych matek :( Jaki ten system jest chory, to szkoda gadać
u nas zębów 12 :) tyle, ile miesięcy
Moja córeczka dziś oddała mi przysługę, stwierdziła, że za dużo gadam przez telefon, więc mi go utopiła, teraz się suszy, zobaczymy, czy zadziała
Ale upał za oknem, a to dopiero 10-ta, w końcu czuć lato :))
Anula Ja też trzymam kciuki oby Cię wyleczyli do końca.

Fajnie, że macie już imprezki za sobą, nas czeka w ten weekend. To Nastka zostanie jakąś uczoną, no i kolejny ksiądz:)
Zamówiłam tort od Kasi Boba budowniczego. Borys uwielbia Boba(bajki nie specjalnie), ale z figurkami z B.B. ciągle chodzi.

Mamuśka Borys pierwsze kroczki zrobił na 10 miesięcy, a teraz chodzi ciągle jak taka mała mróweczka. Jedyny odpoczynek to jak śpi albo siedzi w wózku. My mamy 5 zębów czekamy na górną jedynkę.

W dzień dziecka wracam do pracy,a tak mi sie nie chce :((
Gaba, współczuję, co z Bobim?
Może jakieś spotkanie w przyszłym tygodniu? Np pon lub wtorek wspólny spacerek?
Chętnie, zdzwonimy się.
Do Borego przez wakacje będzie Babcia przyjeżdżać, a od września będziemy Go wozić do niej.
Może nie bądzie tak źle,karmię jeszcze, to 1h krócej bedę pracować od 7-14. 14,10 jestem w domu
hej hej:)

maga- do rodzenstwa to raczej daleko dla Igusi:) he he

a pytałam się już czy chodzicie do piaskownicy? my byliśmy raz i była tak cisza, normalnie inne dziecko, tylko pisake do reki i tak non stop, w pewnym momencie chciala się w nim polozyć:)

a jak u Was zabawy w piaskownicy?
nam jescze daleko do chodzenia,ale wszytsko w sowim czasie.
fasolek a marcelek jedzi tym rowerem? wow, u nas to by Iga chyba nie wysiedziala..:)
Mamuska sam nie pedaluje,ale trzyma kierownice,a my go prowadzimy,a on siedzi wyprostowany i taki dumny jak sie go wozi :) Chyba mu sie podoba. Do piaskownicy i na plac zabaw chodzimy juz prawie codziennie :)
Piaskownica jak najbardziej :) Uwielbia się bawić, jest awantura, jak trzeba wyjść :) Muszę tylko pilnować, bo u niego wszystko jest "mam mam", piasek też lubi podjadać...

Ciekawe jak się czuje nasza Anula...

Gaba a jak odstawianie? Ja mam teraz karmienie na noc plus nad ranem. Kolejnym krokiem będzie odstawienie wieczornego jedzenia.
W nocy jest jedna butla przy pierwszej pobudce. Wypija ok. 210 ml. Poza tym czystego mleka w dzień nie pija.
My bylismy 2 razy w piaskownicy bo Dawid wszytsko do buzi bierze i wczoraj tez najadl sie piasku troche:/ Takze trzeba uwazac:D
cześć dziewczynki.

Cieszę się że imprezy się udały i że bąbelki dostały fajne prezenty.

Ja dziś wyszłam ze szpitala. Mam nacięcie pod gardłem, niestety ślad będzie na całe życie. Trochę mnie boli ale nie jest najgorzej. Wyniki będą za dwa tygodnie, także już chyba dowiem się na co choruję. Wszystko na to wskazuje że to sarkoidoza. Zobaczymy co wyjdzie. Dziękuję za trzymanie kciuków i dobre myśli :))
Anula a co to za choroba? Ja pierwszy raz o czymś takim słyszę.

U nas w piaskownicy też jest próbowanie piasku i wybieranie kamyczków ;)
Anula mam nadzieje, że zdaignozują chorobę i da rade wyleczyć! gorąco trzymam kciuki!:)
dziewczyny jakie macie buty na lato? coś bardziej odkrytego, co?
Anula, brzmi jak w Housie. W pierwszych sezonach często podejrzewali u pacjentów ;) A tak serio to autoimmunologiczna? To się da wyleczyć całkowicie, czy tak na bieżąco?

Butów na lato jeszcze nie mamy, muszę się wybrać na zakupy...Janek albo siedzi z gołymi stópkami w wózku albo chodzi na boso po trawie i piasku...ciężko go namówić na buty.
Sarkoidoza to choroba układu immunologicznego. Nie wiadomo skąd się bierze. Atakuje osłabiony układ odpornościowy. Wyleczyć chyba całkowicie tego nie można, ewentualnie zaleczyć. Tak mi się wydaje. Zaraźliwe nie jest :) leczy się sterydami, przez kilka miesięcy niestety... No nic, na razie o tym nie myślę, zobaczymy za dwa tygodnie. Co ma być to będzie :) najwyżej będę żyła z nową przyjaciółką... sarkoidozą :) brzmi egzotycznie :)
Anula grunt to pozytywne nastawienie :) musi byc dobrze!!

My podczas tych mega upalow zakupilismy juz sandalki,znow postawilam na elefanteny, tylko jakies dziwne zjawisko,bo za sandaly zaplacilam wiecej niz za buty wiosenne :P

Jestesmy wlasnie na dzialce i Marcel uwielbia jezdzic na swoim rowerku, nie chce z niego za bardzo schodzic :) tak wiec byl to trafiony prezent, a zasuwac po trawie z golymi syrkami tez uwielbia :)
Anula choroba naprawdę egzotyczna, trzymam kciuki, aby szybko Cię wyleczyli

My mamy sandałki z Bartka ze sztywną piętą.

Dziewczyny jak u Waszych dzieciaczków spanie na spacerach? Młodemu się odmieniło i niechce już spać na spacerze woli chodzić albo oglądać. Jeżeli chodzi o piaskownice to uwielbia tam siedzieć i wyjadać kamyki:))

Maga z odwykiem jest ciężko, w dzień OK. (nie ma czasu na jedzonko), ale w nocy jest ciężko. Wieczorem dostaje butle 150ml więcej nie chce, a i to muszę mu wmusić, potem cycek, bo inaczej nie zaśnie i tak do 24h pobudka, co 0.5-1h i cycek, a jak nie to jest WRZASK, o północy dostaje kolejną butelkę90-120ml i śpi do 4-5h i jak się uda wmusić kolejną butlę to śpi do 7 rano. Tak wiec jest lipa
Ojej, dzisiaj roczek Borysa :) Sto lat Borysku!!!

Gaba, to faktycznie słabo z nockami. Ja mam na szczęście coraz mniej mleka, więc młody jak faktycznie chce jeść to łyka butlę. Chyba, że ściemnia to wtedy widzę, że chce tylko pociamkać i nie daję.
Ale z nas gapy :P

Borysku sto lat,duzo zdrowka i samych radosci!!!
Ola, a ja zapomniałam do Ciebie zadzwonić :/
Pamiętałam, że miałam odpowiedzieć na smsa a potem mi uciekło...
W każdym razie masz fajnego sąsiada, naprawił mi drzwi :)
Dziękuję w imieniu Boryska.:)

U nas to też jest w większości ciumkanie, (mleka jeszcze mam i to nawet sporo) ale jak nie chce mu dać to się strasznie wścieka.
hehe

No sasiadow mamy extra :) w razie jakby ktos jeszcze potrzebowal naprawy drzwi, znam super specjaliste :D
Boryskowi - Sto Lat :))
Nastka na dworze zasypia, ale na spacerze rzadko, raczej, jak już staniemy w miejscu :)
BUZIACZKI URODZINOWE DLA BORYSKA :) ciut spóźnione.

Oli dziś się przebił trzeci ząbek. W porównaniu do Nastki wypada blado no ale i tak się cieszymy z tego co jest :)

Gaba oby nocki się uspokoiły w końcu.
Anula przy Nastusi to wszystkie nasz dzieci zebowo wypadaja blado :D

U nas pare dni temu przebil sie 7:) czekamy na kolejna gorna dwojke :)
U nas 5 zębów jest, przebija się szósty...Nastkę dogonimy w przedszkolu chyba ;p

Janek powoli zaczyna sam chodzić, na razie po kilka kroków, ostrożny jest bardzo...i ciągle pyta: co to?
Spóźnione życzenia 100 lat dla Boryska.
U nas też zębów mało - dopiero się przebił 4-ty. Ale podobno im później wychodzą, tym są zdrowsze, więc nie ma się czym martwić (poza tym u nas późne wychodzenie zębów jest rodzinne).
Dziękuję w imieniu Boryska

U nas też skromnie 5 ząbków a 6 się przebija.

Paulina z tym ,że zdrowsze są te, które wychodzą później to się nie zgodzę.
Filip miał pierwsze ząbki w wieku 3.5 miesiąca i potem leciał z ząbkami tak szybko jak Nastka. Na dzień dzisiejszy prawie 5 lat, ma piękne bielusieńkie i zdrowe ząbki, a znam wiele dzieciaków, które zęby miały dosyć późno i w wieku 3 lat były już leczone .
ojojoj dziewczyny dziękuje za życzonka dla Oleczka!!! Dopiero teraz do Was zajrzałam ;-) Odkąd wróciłam do pracy na nic czasu nie mam ;-)

Imprezka u nas spokojnie, było 11 osób, robiliśmy w domku, Olek zadowolony i uśmiechniety ;-) Wszystkich miał tego dnia tylko dla siebie ;-)
A jeżeli chodzi o bilans rozwojowy to tak:
- jeszcze nie chodzi sam, ale staje sam, puszcza się przy meblach i robi "samo-samo" ;-) Pędzi na czworaka ale na stopach nie bardzo mu się chce
- ma 5 ząbków, i zaraz bedzie 6
- pokazuje paluszkiem co chce i po swojemu nazywa
- mówi tata, mama, daj, nie, baba, gdzie? ("dzie?"), nu nu, i kołuny słowne takie jak- dyz dyz, dyzidyi, tsssszzzzy, itp.
- robi nununu, papa, kosi, bije brawo, pokazuje gdzie sroczka kaszkę ważyła
- śpiewa sobie i tańczy po swojemu
- kojarzy psa w realu z psem w książeczce
-rozpoznaje nas i siebie na zdjęciach

to w zasadzie w takim meeega skrócie ;-) A wsze dzieciaczki już chodzą?

No i życzymy wszystkim solenizantom tym przyszłym i przeszłym wszystkiego dobrego!!! bo nie wiem kiedy uda mi się zajrzec następnym razem.
Anula 3m, ja przepraszam ze z lenistwa nie chce mi się czytać wszystkich wątków wstecz, ale jeżeli to nie problem, możesz napisać jakie miałaś objawy? Pisałas coś o węzłach chłonnych...?
Pytam, bo ja mam powiększone wszystkie możliwe węzły i próbuje się zdiagnozować od 10 lat. Na szczęście wykluczone chłoniaki i inne wariactwa, ale co jakić czas powiększają sie kolejne i już nie wiem co jest.
Assegai zaczęło się od tego, że z badań krwi w marcu!!! wyszło że jest stan zapalny i jakieś tam współczynniki zawyżone. Spuchły mi nogi w kostkach, później już wszystkie stawy mnie bolały. Ból nie do opisania :(( i do tego strasznie sine, takie przebarwione stopy. w RTG płuc wyszło że coś tam się zaczyna dziać a dopiero Tomokomputer płuc pokazał że węzły chłonne są powiększone. To + wcześniejsze objawy stwierdzili że to może być bardzo wcześnie wykryta sarkoidoza. Ale żeby mieć 100% pewności robili mi w szpitalu mediastinoskopie żeby pobrać materiał z węzłów do badania pod mikroskopem.,, I podobno ma się wszystko wyjaśnić,,, To tak z grubsza :))
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki :)
Marcel wlasnie przytachal galazke bzu z babcia,ale nie byl zainteresowany aby chociaz mi ja podac :P W kazdym razie dziewczyny najlepszego!!!
w sumie no właśnie, wszystkiego najlepszego :D
u nas zęby chyba kolejne, bo dziąsła opuchnięte, a mała nerwowa :(
Gaba, zgadzam się z Tobą, ja miałam zęby wczesnie, tak jak Nastka, a do dziś nie mam problemu, mam mocne i wszystkie :) To jest kwestia genów
Ja tam się cieszę, że Nastka ma już pierwsze trzonowce, bo teraz nie tylko odgryza jedzenie, ale też porządnie rozgryza - jak na jej możliwości, oczywiście
Ostatnio przechytrzyła tatusia i podebrała mu ogórka chili, ja ich nie jem, bo dla mnie są za ostre, a jak tatulek zauważył, już był prawie cały zjedzony, a mała zadowolona - smaki ma zdecydowanie po moim m, ostre to dobre
Dziewczyny, co ze spotkaniem?
Może koło 22-23 czerwca?
Hejka, witam się powyjazdowo :-) Uuuu, z dzieckiem to zupełnie inna jakość wyjazdu, mała dawała momentami popalić, ale ogólnie rzecz biorąc było świetnie. Mieliśmy tylko problemy podczas posiłków, zawsze jedno z nas musiało zabawiać Lenę, żeby drugie mogło spokojnie zjeść, bo dostawała szału w hotelowej restauracji. Ale zwiedziliśmy sobie samochodem masę pięknych miejsc na Krecie, wygrzaliśmy się na słonku, a Lena zaczęła nam tam przesypiać noce, i odpukać, nadal tak jest :-) Dobrze, że pojechaliśmy ze znajomymi i ich maluchem, zawsze raźniej z dwójką dzieciaczków.

A teraz ostatni tydzień z małą i powrót do pracy 4 czerwca...Aaa, nie wiem, jak ja przeżyję rozstania, trochę chcę, trochę nie. Zobaczymy.

U Lenki nadal tylko dwa ząbki, i chyba górna jedynka powoli się wykluwa.
Grosik super,że wyjazd się udał.Taki odpoczynek przed powrotem do pracy do rewelacja, pozazdrościć.
My jesteśmy już po imprezkach urodzinowych, wszystko się udało, trochę zimno było popołudni w sobotę, ale daliśmy radę. Młody najpierw poleciał po kasę ale w ostatnim momencie wybrał kieliszek:)

Daliśmy duży krok do przodu z odcyckowaniem, zrobiłam to trochę drastycznie. W sobotę wypiłam trochę winka (i to mi pomogło, bo jestem za miękka).Borys chyba to wyczuł, zazwyczaj do 24-tej budzi się z 6 razy, a wtedy przebudził się tylko raz, pobujałam go i spał dalej, potem dostał mleczko i spał do 3,30 i kolejne mleczko i pospał do 7. Dzisiejsza nocka była podobna ale trochę zmiękłam o 6 dałam mu cycusia:( Jak mamusia będzie twarda to damy rade do piątku i może się wyśpię do pracy.
Anula- Dzieki za info ;-)
hej,
spóźnione życzenia dla wszystkich.
U nas ok, napiszę następnym razem jak znajdę więcej czasu ...

mam pytanie posiadacie łóżeczka turystyczne? proszę o opinię, dzięki.

pozdrawiamy :)
Grosik super że wyjazd się udał ;)

Gaba to całkiem nieźle idzie odstawianie Bobiego ;) musisz chyba częściej winko popijać

Dalka ja mam łóżeczko turystyczne na wyjazdy, kupiłam używane Chicco z materacykiem piankowym, który się składa na 3 części bo na tym oryginalnym materacyku jakoś twardawo było. http://allegro.pl/materac-turystyczny-herlag-60-cm-x-120-cm-bawelna-i2330721881.html
najlepsze zyczonka dla Borysa:) choć spoźnione:( przepraszam!

w weekend w ogóle nie zaglądałam do komp, mam dość po całym tyg w pracy!

u nas spacery z rzadka są ze spaniem, raczej plac zabawi albo po prostu jezdzenie w wozku.
Grosik super że wyjazd się udał. Zawsze bateryjki naładowane na powrót do pracy :))

Gaba musisz chyba sobie popijać winko :))

Ola ma gorączkę od wczoraj. Idzie jej czwarty ząbek. Ale się bidulka męczy.

Dalka my mamy podobne łóżeczko do tego http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne-babyono-285-2-wzory-i2369492151.html i jesteśmy zadowoleni
Gaba, dobrze jest!!! Tak trzymaj :)
U nas noce ostatnio dobre, jak pójdzie spać ok. 21-21.30 to zdarza mu się spać nawet do 5, co wcześniej było nie do pomyślenia.
Też bym się napiła winka i pewnie już niedługo to nastąpi po prawie dwóch latach abstynencji ;p

Mamy takie łóżeczko:
http://www.urwis.pl/sklep/index.php?strona=opis&id=8062
sprawdza się, jest ok, a używamy już 3 lata

Buziaki dla Oli Anula!!! Pewnie jeszcze z dzień i będzie ząb...
Grosik, zazdroszczę :) Mam nadzieję, że w lato będzie wyjazd u nas.

Kamcia zamawiałaś już BJ?
dzięki dziewczyny :)
U nas ze spaniem ostatnio było kiepsko, pobudki co godzinę a to picie a to na rączki ale od 3 dni jest lepiej tyle, że wstają o 5 rano :( nic lepsze to niż wstawanie w nocy. Ja kładę chłopców spać 19-20. Chłopaki jeszcze nie chodzą ( jak dla mnie to lepiej:) ) zaczynają puszczać się i potrafią stać przez kilkanaście sekund bez trzymania i tak sami kombinują, stają tak śmiesznie na głowie z tego co orientuje się to szykują się do chodzenia, a jak to wyglądało u Was? z jedzeniem jest dobrze, cały czas gotuję chłopcom, dostają już prawie wszytko co najważniejsze po truskawkach nic im nie jest :) uwielbiają nektarynki i brzoskwinie oczywiście banan to podstawa dnia :)
Jak podajecie dzieciom całe jajka? ja robię pastę na chleb.
Jak możecie to napiszcie co jedzą Wasze dzieciaki? Czasami brak mi pomysłów :(
Z zębami u chłopców bez zmian Szymek 3 a Filipek 4.

pozdrawiam
Wszystkiego najlepszego dla Igusi i Marcelka!
My ostatnio trochę przeziębieni i walczymy z zapaleniem spojówek (Michał i ja) - ponoć teraz taki wirus szaleje. No i przez ten zatkany nos Michał się budzi w nocy, wcześniej spał pięknie do rana.
Dalka, ja jajko daję albo do zupki, albo robię jajecznicę. A do jedzenia daję już prawie wszystko, to co my jemy. Jak robię kotlety, to dla Miśka nagotowałam zapas mini-klopsików i zamroziłam, to mu wtedy wyciągam i daję zamiast kotleta, a resztę już je.
STO LAT Igusi i Marcelkowi :))
Witamy w gronie roczniaków
Sto lat dla Marcela i Igi ;)
Urodzinowe buziolki i uściski dla Marcelka i Igi :D ściskamy mocno :D
W imieniu mojego roczniaka serdecznie dziekuje!!

U nas chyba z tej okazji Marcel nabil sobie mega guza, pociagnal na siebie krzeslo i razem sie przewrocili. Mam nadzieje,ze tylko na sliwie sie skonczy, a tak to sami sobie swietujemy :)

Dalam malemu wczoraj do sprobowania truskawek i chyba go uczulilo,bo ma jakies bable, ktore maja czerwona otoczke. Smaruje fenistilem,zobaczymy czy pomoze.
No i wszystkiego najlepszego dla Igi, duzo radosci i usmiechu :)
Wszystkiego najlepszego dla Marcelka!!!:)

a ja dziękuje w imieniu Igusi:)

dziś tak sobie myślałam, że w tamtym roku o 13.30 leżałam na porodówce, łezka w oku się kręci, nie wyobrażam sobie życia bez mojego dziecką!:)
my nie swiętujemy dziś, chyba za 2 tyg coś zrobimy mini urodzinowego.

Dziś pierwszy raz mi się zdarzyło, że Iga zasneła przy jedzeniu. Spała tylko z rana, wię ja położyłam po 15, to był rok, a po 16 już zasypiała jedząc, także musiała być bardzo zmęczona, bo ona należy do dzieci wytrwałych pod względem nie spania:)

ale co najlepsze śpi nadal, od 16.30, aż się martwie.
Wszystkiego najlepszego dla Igusi i Marcelka!
Sto lat, buziaki dla Igi i Marcelka, urodzonych w moje urodziny :):)
Alinka co prawda do nas nie zagląda, ale Juleczce - STO LAT się należy :))
I ja dodam jeszcze tu - wszystkiego najlepszego dla Julki!!!
Jutro wieki dzień nastąpi, WRACAM do pracy !!!
Jest mi trochę smutno :)
Również życzę wszystkiego najlepszego dla Julki!
Wszystkiego najlepszego dla Julci. Lalinek czemu już do nas nie zaglądasz??? :))

Gaba, współczuję bardzo. Trzymaj się dzielnie!!!
wszystkiego najlepszego dla Julki! widziałam Julkę na rowerku na fb, hmm, ciekawe jak by moja na takim rowerku sie zachowywala?:)

gaba- powodzenia w pracy! będzie dobrze, jak długo nie pracowałaś?
Gaba trzymam mocno kciuki!!! bedzie dobrze :)
Gaba, daj znać jak pierwszy dzień po powrocie do pracy, mnie to samo czeka w poniedziałek :-(
Dziewczyny może to źle zabrzmi, ale było super :)
Odpoczęłam psychicznie zero marudzenia,płaczu,może by było gorzej gdyby była śliczna pogoda.

Rano było ciężko najpierw obudził go budzik dałam mu mleczko i myślałam ze pośpi, ale On wolał pójść ze mną do łazienki. Potem m.był nie zadowolony, bo musiał wstać o 6.30 i się nim zająć,poszedł z nim się pobawić do pokoju i obyło się bez płaczu i smutku.
Napracować się nie napracowałam ciągle ktoś wchodził do biura i się witał i do 14-tej czas szybko minoł. Jak wróciłam do domu to mały przez pierwszą godz. Nie mógł się oderwać ode mnie potem poszliśmy na spacer ,jak wróciliśmy to było OK.
Do pracy wróciłam po 15 miesiącach, trochę czasu upłynęło.

Grosik dasz radę. Z kim zostawiasz Lenkę?
Gaba to rewelacja :) super, ze tak dobrze poszlo :) to teraz milego weekendu!!!
W czerwcu Lenka będzie z moją mamą i mężem, pierwsze dni obstawia mama :-) Lipiec i sierpień z moją siostrą, a od września do żłobka. Fajnie, że dzień minął ci bezproblemowo, Gaba, mam nadzieję, że u mnie też tak będzie.

Dzisiejszej nocy pierwszy raz zostawiliśmy małą na noc u rodziców, a sami ruszyliśmy w miasto. Ale i tak o niej myśleliśmy ciągle, zaraz lecę jak na skrzydłach żeby ją odebrać. Choć nie powiem, przyjemnie było pospać do 9 :-)
Dzięki i wzajemnie, ale pogoda nam nie dopisała w ten weekand.
Gaba, wiedziałam :D Dla mnie każdy dzień w biurze to odpoczynek :)

Anula, wszystkiego najlepszego dla Oleńki!!! Sto buziaków od forumowej ciotki i Janka ;)

U nas ostatnio bunt roczniaka, daj a jak nie dasz będę krzyczał i to głośno ;p
Coraz więcej Janko chodzi sam, chwieje się i przewraca jeszcze ale dzielnie podnosi i idzie dalej :) Uwielbia wszelkie pojazdy, nauczył się włazić na każdy, który mamy w domu i zasuwa jak dziki.
Nie wiem, gdzie się podział mój grzeczny synek...normalnie szaleje na całego...a najgorsze, że bez najmniejszego problemu włazi na łóżko Mańki i sofę. Siada oparty o poduszki z miną kota, który pożarł kanarka ;p Schodzić niby umie, ale nie zawsze robi to tak jak powinien.
Oj przegapiłam, Wszystkiego najlepszego dla Oleńki!!!

Maga witaj w klubie,:) Ja taki bunt mam odkąd Bory skończył 7 miesięcy.
gaba powodzenia w pracy i Grosik dla Ciebie też, gaba a zacznasz o 7 prace ,ze kończysz o 14?
Ojeju

Spoznione zyczonka dla Olenki!! Usmiechu,radosci i zdrowka!!!
Spóźnione sto lat dla Oleńki :)

Anulka jak się teraz czujesz, czy diagnoza potwierdzona?

Maga u mnie to samo, bunt jak czegoś nie dostanie, gryzienie siostry i wrzaski... oj jest bardzo waleczny ;)
Adaś też od paru dni wchodzi na kanapę i zadowolony turla się po niej.

My wszyscy w czasie lub po grypie żołądkowej, zaczęło się od Oliwi, która całą noc co 20-30 min ze środy na czwartek wymiotowała i tak do 8 a później zaczął Adaś do wieczora i wydawałoby się, że na tym koniec ale w piątek wieczorem złapało moja mamę i dzisiaj mnie i męża. To już kolejna jelitówka w tym roku ;(

Gaba super, że tak fajnie poszło ;) powiem szczerze, że ja też czekam z niecierpliwością na powrót do pracy aby odpocząć psychicznie. Planuję wrócić w listopadzie
Dziękuję baaardzo w imieniu Oli za życzonka :D

Kamcia w tym tygodniu mają być wyniki. 11go idę na kontrolę do torakochirurga i myślę że już wszystko będzie jasne. W piątek ściągnęli mi szwy i jest bardziej komfortowo :D a i współczuję grypy żołądkowej. Paskudna sprawa :/

Ola też jest niedobra, buntuje się, krzyczy, złości. Chyba popsuło mi się dziecko :)) dziś była tak nieznośna jak nigdy :/

Gaba super że odpoczęłaś w pracy :)) Grosik powodzenia jutro :)) ja jakoś też będę wracała do pracy do wakacjach.
Sto Lat Oleńce :)
U Nastki opanowane wychodzenie z łóżeczka - super sprawa, rano wyciągam szczebelki i jak już ma ochotę, to rusza na podbój zabawek :))
Nocki ostatnio też lepsze, jedna pobudka koło północy na picie - dajemy wodę i później koło 6/7 na mleczko
ja we wtorek lece do wawy na szkolenie, zamiast 12 godzin w pociągu mam 2 w samolocie, ale nielot ze mnie straszny, więc miałam niemały dylemat, w końcu cena zadycydowała - samolot o 70 zł taniej niż pkp
Nastka ostatnio też się buntuje, głównie jak ja gdzieś idę bez niej
Kamcia nie zazdroszczę grypy,a my czekamy na ospę za tydzień okaże się czy chłopaki się zarazili.

Grosik powodzenia życzę i miło spędzonego czasu w pracy:)

Tak Mamuśka pracuje od 7-14
Kamcia u mnie Maryśka ma jelitówkę właśnie. Najpierw gorączka sama przez dwa dni, teraz biegunka, chociaż nie jakaś bardzo ciężka, ale jednak. Jakiś wirus znowu panuje. Mam nadzieję, że Janko nie złapie, bo w sobotę na wesele jedziemy.

Madzia ja też nielot ;p
U nas nocki też niezłe, ale w dzień położyć go spać to tragedia. Walczy do upadłego, musi być padnięty, żeby zasnąć w wózku, czy w domu.
Sto lat dla Oleńki!!

co jedzą Wasze dzieci? bo mi ręce opadają!! gotowane zupki nie, sloiczkowe troche lepiej,ale ostatnio też nimi pluje, kaszka od 2 tyg nie, owoce tez srednio. za to chętnie skubnie coś ode mnie z talerza,ale nie daje jej za dużo, bo to różnie doprawiane, czasem z koncentratem pomidorowym itd.

co jedzą Wasze dszieci na obiad? bo ja już nie mam pomysłu i siły:(((
Anula czekamy tylko na dobre wiesci :)

Kurcze z tymi jelitowkami to jest porazka, wczoraj myslalam,ze Marcelka tez cos bierze,bo wieczorem kilka kupek,dosc rzadkich,ale jakos sie unormowalo.

Mamuska u nas za to coraz mniej mleka,dzisiaj z rana ze 150 ml moze Marcel wypil polowe, a popoludniu ze 150 moze 60. Co do obiadkow,to ja coraz czesciej gotuje,ale tez troche mi sie pomysly koncza, ziemniaki,marchewka,makaron,ryz,pietruszka korzen i natka plus mieso albo ryba. Narazie maly wcina,ale zobaczymy jak dalej,za to chleb moze jesc o kazdej porze dnia i nocy,tak uwielbia :)
Sto lat Filipkowi!!! Duzo usmiechu i samych radosnych chwil!!
Dawno mnie nie było bardzo dziękujemy za życzenia :-)
STO LAT FILIPKOWI
ja 2 loty dziś przeżyłam, ba, nawet stwierdziłam, że na krótkich trasach mogę latać, ledwo wystartowaliśmy, już lądowaliśmy, tylko herbatkę zdążyłam wypić :))
Nastka wczoraj była szczepiona i dziś bardzo jest marudna
za to muszę ją pochwalić, zasnęła wczoraj i 20-stej i pobudka była dopiero o 6-tej :)))) Cała noc bez najmniejszego zająknięcia, oby częściej :)
Gaba, jak tam ospa? Macie?
Moja szwagierka była w szpitalu z córą ( 4mies) z rotawirusem, krążą te choróbska, trzeba uważać
Sto Lat i mega buziaczki dla Filipka :D

Maga jak Marysia??

Madzia super że nawet Ci się podobał lot :) ja uwielbiam latać,,szkoda że jestem za stara na stewardesę :D

Oluś, czy wyniki są dobre to do końca nie jestem przekonana, ale w poniedziałek idę na kontrolę to mi przetłumaczą na język ludzki :))

Dziś Ola była na szczepieniu. Ale był ryk?? Ona po prostu nie lubi białych fartuchów :) waży prawie 9 kg. Myślałam że więcej :))
Wszystkiego naj dla Filipka i spóźnione życzenia dla Oli.
U nas też panoszy się jakieś paskudztwo, przeziębienie+ zapalenie spojówek, ale mam nadzieję, że już z tego wychodzimy, bo też się w sobotę wybieramy na wesele.
Hejka, ja po dwóch dniach w pracy,ojej, ale dziwnie. Lena trzyma się bardzo dzielnie,ba, świetnie sobie radzi,tylko z mamusią gorzej. Bardzo za nią tęsknię, ale mam tyle do zrobienia w pracy, że w sumie czas szybko mija i już jestem z powrotem.Po powrocie mała mega się przytula i daje popisy swoich umiejętności, wszystko leci ze zdwojoną siła:papa, tuli tuli,całusy, jakie mam kłopoty, różne takie zabawy, i tylko zerka czy widzę :-D
Madziu ja tez nie przepadam za lotami,ale latam,bo szybciej :)

Anula musza byc dobre!!! ja ciagle trzymam kciuki :)

Mam nadzieje,ze wszystkie chorobska mina jak najszybciej.

Dziewczyny szczepicie ospa,rozyczka i itp? Ja sie troszke obawiam,ale pewnie na poczatku lipca malego zaszczepimy.
Olu, my właśnie te szczepienia zaliczylysmy wczoraj
Nastka była zadowolona, nasmarowałam łapkę emlą i nie poczula nic, tylk troszke się denerwowała, jak jej rączkę przytrzymałam
no właśnie czas lotu mnioe przekonał - teraz kolejny lot we wrześniu z małą do dziadka :)
O rany Madzia do Chin lecicie z Nastką??

Filipku sto lat!!! Monia, jak sobie Filip w żłobku radzi? Wszystko ok?

Ola, ja się właśnie zastanawiam, kiedy iść na to szczepienie...ono paskudne jest :/ trzy wirusy naraz dla takiego malucha

Anulka, ja też cały czas trzymam kciuki, że będą dobre wyniki!!!
Mańka raczej zdrowa. Dzisiaj szalała na nowej hulajnodze :)
U nas zawsze na biegunkę działa zestaw jagódki+kleik ryżowy+enterol. No i eliminacja mleka na te parę dni.
Madziu, do Chin bym się nie zdecydowała, lecimy do mojego taty na południe Niemiec - dla mnie 3 godziny w samolocie wystarczą w zupełności
Madziu Filipek super się odnajduje wśród dzieci :-) zawsze chętnie idzie do Pań :).

Ja nie planuje na razie szczepić może jak mały skończy 1,5 roku albo jeszcze później. Za duzo się naczytałam o powikłaniach po tej szczepionce....

podpowiedzcie co jeszcze dajecie na obiadki?:) pls, u nas od 3 dni co bym nie dała to jest plucie, więc dziś w raach obiadu była bułka i parówka.

Moja drobina waży 8,5 kg, maleństwo
Sto dla dla Filipka!!

a ta szczepionka na rozyczkę to jest dodatkowa, tak??
100 lat dla Laurki!
Mamuśka, ta szczepionka jest obowiązkowa w 13-14 mies. Z tego co ja czytałąm i mi sis (lekarka, choć nie pediatra) mówiła, że te powikłania to głównie strachy na lachy.
Buziaczki urodzinowe dla Laurki!!! Spelnienia marzen!!
Sto lat dla Laurki :)) buziolki urodzinowe :)
buziaki dla Laurki:)
Spóźnione życzenia dla Filipka i Laurki

Madzia jak na razie ospy nie widać, fajnie że latanie się spodobało. Ja tez się boję i dlatego jeszcze się nie odważyłam.

My też idziemy na to szczepienie pod koniec czerwca.

Grosik masz racje czas szybko mija, wstaję przed 6 rano w pracy tyle obowiązków, że nie ma czasu potęsknić :) potem obiad, wyjście na dwór i młodzi idą spać, gdzie jest czas na przytulanie:(

Bory znowu walczy z katarem, mam nadzieję, że na tym się skończy bo jutro wyjeżdżamy na weekand
cześć,

pokojnie u nas w wątku.

pierw mąż był podziębiony, teraz ja frykam na maksa, oby na dziecię moje nie przeszło! chociaż ona też ma niestety lekko zapchany nos:(
Ojjjj Dalka ciut spóźnione buziaki urodzinowe dla Twoich chłopaków :))

Mamuśka zdrówka dla Was :)

faktycznie coś mało się dzieje w naszym wątku :) wszyscy mecze oglądają :D macie jakąś swoją drużynę której kibicujecie?? Poza Polską oczywiście?? :)) czy raczej mecze Was nie interesują?? :))
Ja mecze ogladam :) ale cos slabo widze ten wieczorny mecz :)

Marcel juz zrobil swoje pierwsze kroczki,ale jest bardzo ostrozny, jak pusci sie mu reke to od razu kuca:P

Niestety zrobil sie tez niegrzeczny, chce wszedzie wejsc tam gdzie nie moze,bawic sie tym co zakazane i itp, jak mu nei pozwalam to jest taki wrzask,ze glowa peka, mam nadzieje,ze szybko przejdzie :)

Dalka buziaki dla chlopakow!!
Dalka podwójne sto lat dla synków :)

Oglądałam ostatnie 20 minut meczu POL-ROS. Dobrze, że chociaż remis :)

Janek już chodzi całkiem swobodnie, na razie fascynuje go łażenie w tą i z powrotem albo wokoło pokoju na przykład. Ale jak bardzo się spieszy to jeszcze nie porzucił raczkowania.

Ola, Janko ma identycznie. Ciężko go ogarnąć.
Wyszły mu kolejne zęby, razem jest 7.

W weekend byliśmy na weselu i poprawinach i generalnie można powiedzieć, że Młody jest odcyckowany. Wieczorem, w nocy i rano butla. Pije chętnie, do dna. Cyca dostaje jeszcze tak raz na dwa dni, bo nie chce mi się laktatora wyciągać a mleko nadal mam. Ale nie zależy mu już.
Tak więc obyło się bez płaczu itp. :)
ja mecze też oglądam :)) i nawet dziś tak polaki nie dali ciała, jeszcze mamy szansę na wyjście z grupy :))

Madzia gratuluję odcyckowania :)) na szczęście obyło się bez dramatów :)) no i nowych ząbków. My na razie mamy 4 :))

Olu moja Ola też się robi niedobra. Złości się jak coś się jej zabrania, jest czasem bardzo absorbująca. Mam nadzieję że to minie ;))

Aaa no i super że kolegom sympatycznym coraz lepiej idzie z chodzeniem :)))
Ja to dzisiaj z Polakow to nawet jestem dumna,obstawialam,ze bedzie pogrom,a tu mila niepodzianka :) Brawo!!!

Magda to super,ze idzie ku dobremu :) Jak wspominam nasze odcyckowanie to wbrew pozorom tez nie bylo zle,a nawet dobrze jak Marcel butle zalapal :)

Co do tych zlosci naszych maluchow to mam nadzieje,ze to szybko minie, dzisiaj jak musialam duzo rzeczy zalatwiac i latalam po gdansku to maly zostal na dzialce z babcia i byl meega grzeczny :) normalnie aniol :D chyba przy mnie pozwala sobie na zbyt duzo :)
Moj maly akrobata zrobil w koncu sam piec czy szesc kroczkow,ale nadal jest bardzo ostrozny. Za to nauczyl sie wchodzic po schodach i wchodzic na lozko, tak wiec oczy musze miec dookola glowy :)

Zadzwonila dzisiaj do mnie pielegniarka z przychodni i zapytala sie kiedy przyjdziemy na szczepienie. Jak powiedzialam,ze wyjechalismy i bedziemy pod koniec miesiaca to powiedziala,ze wszystko musi zanotowac, szok :)
Ola no co Ty?? Do mnie nikt nie dzwonił, a też nie byłam.

Janko chodzi całe dnie po domu wokoło, tak dla samego chodzenia.
Schodów na szczęście nie mam, ale sofa, łóżko itd. niestety oblegane.
Poza tym wyprowadza mnie z równowagi średnio ze trzydzieści razy dziennie :/

Dzisiaj wreszcie zamówiłam Joggera - jednak Elite. Ja mam jakąś nieuleczalną manię na duże wózki :)
No to Maga jak wózeczek przyjdzie daj znać.
Ja w końcu nie zamówiłam bo coś nie mogę sprzedać tego co mam teraz ale też jakoś się specjalnie do tej sprzedaży nie przyłożyłam- może w następnym tyg doprowadzę wózek do idealnego stanu, pstryknę fotki i wystawie na allegro?

Mnie też Adaś wyprowadza ciągle z równowagi, coraz bardziej czekam na powrót do pracy. Jeszcze nie chodzi ale broi za trzech- Oliwia w jego wieku to był anioł. Teraz namiętnie wchodzi na sofę w salonie i z sofy na stół albo ściąga laptopa na sofę i włazi na niego- w kółko ciągnie za jakieś kable, otwiera szafki, włazi pod prysznic i szarpie za bramkę przy schodach. W Oliwi pokoju wchodzi na jej łóżko lub fotel. Dwa dni temu jak wszedł do mnie do łóżka to przywalił mnie w nos z główki i jak trysnęła mi krew to pół piżamy miałam w plamach. Ogólnie jestem już wykończona. Aha i znalazł sobie fajną zabawę a mianowicie wyciąga zabawki ze swojego pokoju i zrzuca przez barierki na schody i się cieszy.
Oczywiście potrafi też być słodki i uroczy i czasami jak wie, ze czegoś nie może to wyciąga palec wskazujący i sam sobie pokazuje ;)

Stwierdzam jako mama dziewczynki i chłopca że chłopaki są zdecydowanie bardziej żywiołowi i niegrzeczni ;)))

A jak to u Was? Też takie fajne pomysły mają maluszki?
Kamcia, ja też teraz twierdzę, że Mańka była aniołem w tym wieku :D:D
A może to my z wiekiem mamy mniej cierpliwości? :)
Hej dziewczyny, u nas z nowości mamy za sobą już pierwsze kroki, Lena potrafi już przejść długość dywanu. Poza tym hitem jest plac zabaw, buju buju musi być codziennie, woła tak od rana - choć w jej wydaniu brzmi to jak buuaaa :-) A jak zbliżamy się do naszego ulubionego placu to buuuaaa zdecydowanie przybiera na sile i częstotliwości :-) Ogólnie jestem w szoku, jak wiele rozumie, zna już nazwy niektórych przedmiotów i zabawek, i przynosi, gdy prosimy.

Poza tym dość dobrze radzi sobie beze mnie w domu, choć podobno czasem mnie woła :-( Ale ogólnie jest dzielna, a mi w pracy czas tak szybko mija, że ani się obejrzę, a już wracam do małej.

Mecze oglądamy, a jakże, jutro wybieramy się nawet do strefy kibica w gda, a w poniedziałek idziemy na Hiszpanię-Chorwację.
No i po meczu, a tak w nich wierzyłam:(((
Dalka Wszystkiego najlepszego dla chłopaków również buziaczki dla Kubusia ,Marcelka i Wojtusia (może dziewczyny tu zaglądają)

Gratulacje dla Marcelka i Janka za pierwsze kroczki

Maga super, że udało się Janka odcyckować, u mnie lipa (nawet czosnek nie pomógł) :)

Dziewczyny polecam powrót do pracy, Ja teraz jestem wyluzowana, spokojna, mały też strasznie broi ale mi to nie przeszkadza. Spędzamy miło i sympatycznie całe popołudnie i weekendy
Przegrali :( jak zwykle, ale jednak trochę szkoda...
Gaba, a co z czosnkiem robiłaś?? Jadłaś, czy smarowałaś??
Smarowałam, ale mój wszystko je ta,k więc mu to nie przeszkadzało.
Od 4-tej budził się co 15min i podawałam mu wodę i tak daliśmy radę do 7,00, niestety mleka nie chce. Teraz dostał cycusia i przysypia
Chwilę mnie nie było, natłok obowiązków :(
U nas ten tydzień pod znakiem gorączki - 39 przez 5 dni i nic poza tym, żadnego kaszlu, kataru, lekarka stwierdziła, że to po szczepieniu
ale co się wymęczyłam, to moje
Gratulacje za pierwsze kroki i urodzinowo :)
Nastka zaczęła sobie podbiegać, zatrzymać się i zmienić szybko kierunek ruchu, robi tany tany, także powoli chyba temat chodzenia zamykamy. Bardziej skupia się teraz na pokazywaniu czego chce, i niestety, na próbach wymuszania, zwłaszcza telefonu :( I pięknie dzieli się jedzeniem :)
Wielka szkoda,ze nasi przegrali :(

Gaba walcz dzielnie dalej!!

Marcel nadal za bardzo sam nie chce chodzic,robi po pare krokow i na kolana. Stara sie wymuszac ogromnie,ale sie nie daje, tez pokazuje jak karmi misia i mi sie czasem nawet dostanie. Jak mowimy zeby pokazal jak tanczy to sie rusza i kreci reka na boki,niezly ubaw mamy :)

Co do szczepienia to wlasnie sie go obawiam,bo odczynem poszczepiennym czesto jest goraczka i to czesto wystepujaca po 7 dniach,a jak zaszczepimy to bedzie lipiec,az zal mi pogody,no coz zobaczymy. Mam nadzieje,ze Nastusia juz coraz lepiej,buziaki dla niej.

U nas zaczely sie ciezsze noce,na pewno zeby,bo Marcel nawet nie chce ich wieczorem myc,a jak smaruje mu zelem, to az placze przy dotyku, wiec czekam kiedy wyjda kolejne.
Olu, mi lekarka powiedziała, że jeśli nie ma kaszlu i kataru i jest ciepło, to na dwór możemy chodzić normalnie - goraczka faktycznie pojawiła się 5 dni po szczepieniu, na szczęście mamy to już za sobą
Oby zęby szybko wyszły
Ach, dziś byłam w sklepie ToysRUs przy auchan w Gdańsku i na prawdę można dostać oczopląsu, zabawek multum, ogólnie ceny porównywalne z innymi sklepami, zabezpieczenia mają taniej
Biedna Nastka :( Dlatego zwlekam z tą szczepionką. I tak Młody maruda, chyba czwórki zaczęły iść, bo widać, że go bolą dziąsła...

Dzisiaj przyjechał mój Elite. Byliśmy na spacerze. Wózek rewelacja!
Nawet moja 3,5 letnia Marysia ma w nim jeszcze sporo miejsca. Lekki, zwrotny, jak ktoś lubi duże wózki to polecam :)

Ola, ciesz się, że nie chce chodzić, u mnie sajgon ostatnio, Janek nie siada nawet na chwilę :/
Na początek wszystkiego najlepszego dla Dawidka i innych czerwcowych Jubilatów. W niedzielę robiliśmy Miśkowe urodzinki - najbardziej chyba Mu się podobało to, że mógł jeść ile chciał, nawet słodyczy. Bo zabawki to przejął Szymon.
Ja z kolei jeśli chodzi o szczepienia, chciałabym jak najwięcej "odfajkować" zanim jesienią wrócę do pracy.
Michał chodzi na czworaka, wstaje przy meblach i ludziach, ale do samodzielnego chodzenia jeszcze daleko - na razie dość niepewnie przestawia nogi trzymając się mebli. A ząb właśnie mu się piąty przebija.
Magda, ale wlasnie Marcel chce chodzic, non stop,podchodzi bierze za reke i biegnac wola dada i lecimy do drzwi. W miedzyczasie sam zrobi kilka krokow, a tak ciagle przy meblach,przy nodze,przy czymkolwiek :) wstaje i chodzi. Wszysctko musimy chowac,istny sajgon :D

Modle sie juz zeby mu wyszly bo noce sa straszne,biedak ciagle sie kreci i jeczy,nic nie pomaga.
Magda super,ze masz juz wozek :)
U nas apropo zębów to się okazało, że w przeciągu miesiąca wyszło ich aż 7, czyli Adaś ma już 13 zębów. Wyszły jemu wszystkie czwórki, jedna trójka i dwie dwójki na dole. Lada dzień tez wyjdzie kolejna trójka. To chyba dlatego ostatnio jest taki marudny ;(

Maga super, że masz już wózeczek.

Fasolek brawa dla Marcelka za pierwsze kroczki ;)
Madzia a ile dałaś za wózeczek? :-)
My w koncu kupiliśmy fotelik mamy ten co chciałam BeSafe izi KID montowany tyłem
A teraz marzy mi się nowy wózek :-)
hej:)

u nas też jest wymuszanie kończace się płaczem. Ja mniej na to reaguje, za to babcie , szczególnie jedna na dużo pozwala i non stop nosi na rękach. grrr.
Buziaczki urodzinowe dla Michasia i trochę spóźnione dla Dawidka :))

Monia jak Filipkowi jeździ się w takim foteliku tyłem do kierunku jazdy???

Kamcia, widać że w ilości zębów to Adaś goni Nastkę :)) super. My nadal tylko 4 :))

Oluś jak Marcelka ząbki?? coś się pojawiło??? fajowo że coraz lepiej mu się chodzi :)) moja Ola to już biega, ciężko czasem za nią nadążyć :))

u nas po szczepieniu na szczęście nic się nie działo,,uffff

Maga super że masz nowy wózek i że tak dobrze się sprawdza. Gorzej wydać kasę i się wkurzać że grzmota się kupiło :))
Anula super :-) cieszy się, że widzi wszystko przez okno bo fotelik jest wysoki a przodem nigdy go nie woziłam, więc tej metody nie zna :-).
Ja cały czas jeżdze na lusterku wiec widze wszystko co robi :-)
Buziaczki dla Michasia,duzo zdrowka,radosci i usmiechu :)

Monia super,ze w koncu macie fotelik,byliscie u taty?

Anula jak wizyta u torakochirurga,bo chyba mialas miec?i jak wyniki?bo albo przegapilam,albo nie napisalas.

Z Marcelka zabkami narazie nadal bez zmian,ale biedaczek sie meczy,w nocy nie bylo tak zle,za to popoludniu byl marudny jak smok.
Za tydzien wraca tatus Marcel moglby sam go przywitac na lotnisku,ale cos czuje,ze jeszcze za raczke popedzi. Ruszyl troszke do przodu,bo sam zaczal sie puszczac,ale nadal ostrozny,po paru kroczkach pada na kolana :) ale smiac mi sie chce jak szybko biega jak trzyma sie za jedna raczke mnie lub babci:)

W poniedzialek jak bylo cieplo pojechalismy na plaze,Marcel bawil sie 2h,troche w wodzie,reszte na piasku i byl zachwycony,nawet mega ilosc piasku w buzi mu nie przeszkadzala :)
a czy Wasze dzieci bawią się zabawkami? bo u nas małe jest zainteresowanie, chyba że jedynie rozrzucić gdzie się da. dziś dobra zabawa była wybieranie z szuflady opakowan plastikowych:)
Monia to super :)) najważniejsze że Filipek zadowolony :)))

Bidulek Marcelek się męczy. Oby szybko mu wyszły te bolące zębochy :)) Oli też się podobało na plaży (była na razie aż raz :)) ). A właśnie, czy Wasze pociechy też tak wszystko wkładają do buzi?? Marcelek widać że pochłaniał piasek :)) Ola jak jest na ogrodzie to jest masakra. Wszystko próbuje pchać do buzi, sekundę na nią nie spojrzę to już coś memła :))

Mamuśka, u nas też Ola słabo się bawi zabawkami. Wszystko inne ją interesuje, szczególnie kabelki, kontakty itp.

Oluś, nie pisałam wcześniej, potwierdziło się, żyję sobie z przyjaciółką egzotyczną sarkoidozą :((( w piątek jeszcze będę miała jakieś badanie i później czeka mnie ponad roczne leczenie sterydami :((( nie powiem że mnie to trochę załamało. Po jakimś czasie będę wyglądać jak kula szpiegula :)) ehhh się porobiło na starość :)))
Anulka, ale to chyba dobrze, że wiesz, co to. Bo zaczynasz leczenie i na pewno będą tego efekty. A tak to byś się męczyła bez diagnozy.

Monia, super, że macie ten fotelik. On ma naprawdę bardzo pozytywne opinie, no i wysoko w rankingu.
Wózek kosztował niecałe 1600 zł.

Paulina, sto buziaków dla Miśka od naszej czwórki!!! Oby miał najszczęśliwsze dzieciństwo, jakie można sobie wymarzyć :) Odezwę się w pierwszej wolnej chwili, ostatnio nie nadążam znowu ze wszystkim ;/
Po prawie dwóch latach powstaje wreszcie moje trzecie dziecko - sklep :)

Janko zasuwa jak pershing, ze słabego chodzenia przeszedł prawie w bieg. Nie bawi się niemal w ogóle zabawkami, bawi go głównie wywalanie wszystkiego, kocha np. śmietnik w kuchni albo szafkę łazienkową itp. rzeczy. A że raczej nie śpi w dzień poza spacerem, więc nie mam chwili na odpoczynek. No i histerie urządza jak coś nie po jego myśli.
Maryśka jest jego idolem, naśladuje ją we wszystkim. Tym dobrym i tym złym...
Noce mamy nawet dobre, przeważnie jedna pobudka na jedzenie.

Piasek też wcina.
W imieniu Michała dziękuję za życzenia.
Anula, dobrze że przynajmniej wiesz, co masz leczyć - oby jak najszybciej pojawiły się efekty.
Magda, możesz przypomnieć, jaki fotelik kupiliście Marysi?
Dokładnie, cieszę się że po 3 miesiącach w końcu zdiagnozowali chorobę także teraz tylko szybko stanąć na nogi i będzie super :))

Madzia a zdradzisz rąbek tajemnicy co to za trzecie dziecko??? :))) Jaki to sklep i w ogóle??? :)))

Ola też się mega złości jak coś pójdzie nie po jej myśli, a jak się czegoś zabroni to czasem jest grubo :)))
Paulina Romera Kid'a. Na razie jestem zadowolona z niego.
Anula - sklep internetowy z rzeczami dla dzieci. Parę razy zmieniała się koncepcja ale na teraz będzie tam asortyment taki trochę ciekawszy niż w przeciętnym sklepie. Większość młodych polskich firm, które ku mojemu zdziwieniu okazały się naprawdę świetne :)
Magda, macie tego podstawowego kida? Nie jest na razie trochę za luźny dla Marysi? My myśleliśmy o tym z regulowaną szerokością siedzenia (plus albo sict, nie pamiętam który to był).
Michałowi też się już zaczyna "bunt dwulatka" - jak coś nie jest po jego myśli, to ryczy, pręży się (pewnie gdyby chodził, toby tupał :P). Ale nie można ulegać, bo jak się nauczy, że takie metody skutkują, to będzie tylko gorzej.
Tak, podstawowy. Wg mnie jest ok, a młoda przecież szczuplak.
Chcecie już Szymka przesadzać?
Hej, u nas roczek w przyszłą niedzielę, dziś jadę zamówić tort i powoli będziemy ustalać różne rzeczy. Organizujemy grilla na działce bo gości zebrało się ponad 30 osób, w naszym mieszkanku nie dalibyśmy rady. Więc oby tylko pogoda dopisała!

Przy okazji pytań ze wszystkich stron: co kupić? znalazłam fajną rzecz, taką personalizowaną książeczkę, opowieść o dniu pierwszych urodzin dziecka, w której będą wmontowane jej i nasze zdjęcia, i treść też będzie dopasowana do realiów tego dnia :-) Także myślę, że będzie miała fajną pamiątkę.

Pomyśleliśmy też o foteliku rowerowym, mamy rzut beretem do parku, i innych fajnych okolic, więc chcielibyśmy uskutecznić wycieczki.I w związku z tym mam pytanie: ma któraś z was, jakie są godne polecenia?

No nic, lecimy zaraz na działkę, żeby ogarnąć przed imprezą.
hej,
dziekuje w imieniu chłopców za zyczenia:)
zagladam do Was czasami, czytam ale naprawdę nie mam czasu aby odpisać...
widze, że Wasze dzieciaki rosną i rozwijają się :)
u nas chłopcy jeszcze nie chodzą.. Filipek ma 5 zębów a Szymek 7, jedzą coraz więcej produktów uwielbiają jajecznicę na parze (przepis mojej mamy) truskawki i brzoskinie również są na pierwszym miejscu.
My od 2 tygodni jeździmy w nowym wózku Maclaren Twin Techno jest ok ale nie spią w nim tak długo na spacerach jak w ABC Zoom.

mam pytanie co do szczepienia na ospę wieczną szczepicie?

pozdrawiamy
Sto lat dla Gabrieli :)
Grosik ja mam i używam fotelik Hamax Sleppy i używałam go wcześniej przy Oliwce i jest OK.

Dalka ja na ospę nie szczepiłam, w ogóle nie szczepiłam moich dzieci na nic dodatkowego- tylko podstawowe szczepienia.
Maga to super się zapowiada to Twoje dziecko :)) trzymam kciuki żeby wszystko się udało, poszło po Twojej myśli i ruszyło z wielką pompą :D

Grosik życzę udanych przygotowań do imprezki i oczywiście super pogody. Na razie szału nie ma z temperaturami :/
Dziękuję :)
Grosik to będzie ostatni roczek w naszym wątku, chyba będziesz musiała założyć nowy ;)
Spóźnione życzenia dla solenizantów.
Dużo się u Was działo, ja jakoś ostatnio nie mam specjalnie czasu tu zaglądać, najpierw Filip miał anginę teraz Bory od niedzieli gorączkę (mam nadzieję że to zęby).Mieliśmy dzisiaj mieć szczepienie, ale przez tem. odłożone za miesiąc. Pomiary i waga załatwiona dzisiaj, z Borego to mała kruszynka jest waga 8950kg, a cm.75, za to spalanie ma super bo wiecznie coś wcina.
Widzę, że Borby nie jest zadowolony z mojego powrotu do pracy, jak wychodzę rano to jest histeria ,a jak wracam to nawet na chwilkę nie opuszcza mnie. Wszystko z nim muszę robić, jak wieczorem idzie spać to nadrabiam porządki domowe. Mam nadzieję, że to minie, jak na razie jest strasznie, popołudniu nawet tata nie może go wziąć na ręce bo jest zaraz płacz. Z tatusiem super się bawi gdy jestem w tym samym pomieszczeniu, jak tylko się ruszę to jest płacz i i idzie za mną i wyciąga ręce aby go wziąć(dobrze, że nie jest taki ciężki):)

Maga super, że otwierasz ten sklepik

Dalka ja również jak Kamcia nie szczepiłam na żadne dodatkowe wirusy, jeżeli dzieciak chodzi do żłobka to ospa jest darmowa
Zdrowia dla dzieciaków Gaba.
Janek waży ponad 11 kg, także niestety jest co nosić :/
Jak wychodzę do pracy to jest histeria ostatnio, podobnie jak u Ciebie, potem super grzeczne dziecko, a jak wracam to wiszący jęczący maruda.
U nas jedno na plus, że tata jest baaardzo oczekiwany i jak go widzi to o mnie zapomina i zaraz do taty idzie.

Spóźnione życzenia dla solenizantów!
moje dziecko chyba za mną nie tęskni, często wychodze do pracy jak jezcze śpi, a jak wracam to jest tak normalnie, nie ma żadnego płaczu, że tylko ja i ja.
Gaba zdrowka dla dzieciaczkow!!!

U nas maly tez bez problemu zostaje,tylko,ze jesli ja go zostawiam to nie codziennie,a to pewnie jest inaczej niz jak wychodzicie do pracy.
Ojej, Gaba, zdrówka dla chłopców
u nas też bunt dwulatka - nieco wcześniej, ale co zrobić?
Olu, trzymam kciuki, aby Marcel sam poszedł po tatę :)
Madziu, ruszaj ze sklepem - trzymam kciuki
Marcel po tate poszedl z moja pomoca, za duzo ludzi bylo :P ale za to smial sie ciagle i najwyrazniej to,ze tata mu wrocil sprawilo mu ogromna radosc :D

Ale zaczal juz naprawde duzo chodzic,potrafi juz prawie caly pokoj przejsc i nawet sie odwraca i idzie dalej :)
Gratulacje dla Marcela :)

U nas minęło już jakieś dwa tygodnie od odstawienia zupełnego od cyca i Młody chyba już zapomniał.
Pije butle jakby pił od zawsze :) Ale czasami mi żal, że to już koniec...ponad 13 miesięcy karmienia zrobiło swoje...jeżeli kiedyś będę miała trzeciego maluszka, to postaram się go pokarmić co najmniej tak długo jak Jana.

Madziu dzięki ;) Najfajniejsze są poszukiwania towaru :) Ja straszna gadżeciara jestem, jeśli chodzi o dziecięce rzeczy więc uwielbiam wyszukiwać a najchętniej od razu testować wszystko :)
Grosik spóźnione sto lat dla Lenki!!! Samych słonecznych dni i uśmiechu na małej buźce :)
ojjj spóźnione urodzinowe buziaczki dla Lenki :) niech rośnie duża i wysoka :D
Cos nam watek przycichl i uciekly zyczonka dla Lenki, tak wiec wszystkiego najlepszego,duzo usmiechu i zdrowka!!!

U nas chodzenie na calego, a dzisiaj zaliczylismy szczepienie, az dziwne,ze maly zaplakal tylko na poczatku,pozniej usmiech od ucha do ucha :)
W koncu mi sie przypomnialo o co chcialam zapytac juz od dluzszego czasu :P - a mianowicie czy podajecie dzieciom wode niegazowana prosto z butelki? ja Marcelkowi caly czas podaje przegotowana,ale chcialabym przerzucic sie na butelkowa tylko nie wiem jaka.
Ola, ja podaję butelkową praktycznie od urodzenia. Najchętniej kupuję Nałęczowiankę, ale jak akurat nie dostanę to inne.
Wszystkiego najlepszeego dla Lenki!!!

U mnie różnie, przeważnie przegotowaną na spacerach butelkową

Gratulacje dla Marcelka!
Zapraszam do nowego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=393580&c=1&k=160

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry