Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (33)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
binka - 19 czerwca (19 czerwca) - SYN Dawid waga 3260 i 52 cm, Zaspa - SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC

link do poprzedniego wątku http://forum.trojmiasto.pl/MAJOWE-I-CZERWCOWE-MAMY-I-DZIECIACZKI-2011-32-t321994,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Anula a co to za choroba? Ja pierwszy raz o czymś takim słyszę.

U nas w piaskownicy też jest próbowanie piasku i wybieranie kamyczków ;)
cześć dziewczynki.

Cieszę się że imprezy się udały i że bąbelki dostały fajne prezenty.

Ja dziś wyszłam ze szpitala. Mam nacięcie pod gardłem, niestety ślad będzie na całe życie. Trochę mnie boli ale nie jest najgorzej. Wyniki będą za dwa tygodnie, także już chyba dowiem się na co choruję. Wszystko na to wskazuje że to sarkoidoza. Zobaczymy co wyjdzie. Dziękuję za trzymanie kciuków i dobre myśli :))
My bylismy 2 razy w piaskownicy bo Dawid wszytsko do buzi bierze i wczoraj tez najadl sie piasku troche:/ Takze trzeba uwazac:D
Piaskownica jak najbardziej :) Uwielbia się bawić, jest awantura, jak trzeba wyjść :) Muszę tylko pilnować, bo u niego wszystko jest "mam mam", piasek też lubi podjadać...

Ciekawe jak się czuje nasza Anula...

Gaba a jak odstawianie? Ja mam teraz karmienie na noc plus nad ranem. Kolejnym krokiem będzie odstawienie wieczornego jedzenia.
W nocy jest jedna butla przy pierwszej pobudce. Wypija ok. 210 ml. Poza tym czystego mleka w dzień nie pija.
Mamuska sam nie pedaluje,ale trzyma kierownice,a my go prowadzimy,a on siedzi wyprostowany i taki dumny jak sie go wozi :) Chyba mu sie podoba. Do piaskownicy i na plac zabaw chodzimy juz prawie codziennie :)
fasolek a marcelek jedzi tym rowerem? wow, u nas to by Iga chyba nie wysiedziala..:)
hej hej:)

maga- do rodzenstwa to raczej daleko dla Igusi:) he he

a pytałam się już czy chodzicie do piaskownicy? my byliśmy raz i była tak cisza, normalnie inne dziecko, tylko pisake do reki i tak non stop, w pewnym momencie chciala się w nim polozyć:)

a jak u Was zabawy w piaskownicy?
nam jescze daleko do chodzenia,ale wszytsko w sowim czasie.
Chętnie, zdzwonimy się.
Do Borego przez wakacje będzie Babcia przyjeżdżać, a od września będziemy Go wozić do niej.
Może nie bądzie tak źle,karmię jeszcze, to 1h krócej bedę pracować od 7-14. 14,10 jestem w domu
Gaba, współczuję, co z Bobim?
Może jakieś spotkanie w przyszłym tygodniu? Np pon lub wtorek wspólny spacerek?
Anula Ja też trzymam kciuki oby Cię wyleczyli do końca.

Fajnie, że macie już imprezki za sobą, nas czeka w ten weekend. To Nastka zostanie jakąś uczoną, no i kolejny ksiądz:)
Zamówiłam tort od Kasi Boba budowniczego. Borys uwielbia Boba(bajki nie specjalnie), ale z figurkami z B.B. ciągle chodzi.

Mamuśka Borys pierwsze kroczki zrobił na 10 miesięcy, a teraz chodzi ciągle jak taka mała mróweczka. Jedyny odpoczynek to jak śpi albo siedzi w wózku. My mamy 5 zębów czekamy na górną jedynkę.

W dzień dziecka wracam do pracy,a tak mi sie nie chce :((
Madziu, żeby każdy rodzic miał taki dylemat, z moich znajomych tylko 1 dziewczynka załapała się na państwowe, reszta rodziców musiała nieźle kombinować, bo cóż, 95% dzieci w przedszkolach to dzieci samotnych matek :( Jaki ten system jest chory, to szkoda gadać
u nas zębów 12 :) tyle, ile miesięcy
Moja córeczka dziś oddała mi przysługę, stwierdziła, że za dużo gadam przez telefon, więc mi go utopiła, teraz się suszy, zobaczymy, czy zadziała
Ale upał za oknem, a to dopiero 10-ta, w końcu czuć lato :))
U nas też po imprezie, fajnie było. Losowania nie robiliśmy, jakoś nie bardzo nam pasuje ten zwyczaj.
Torcik super, z prezentów chyba najciekawszy Harley od chrzestnej :) Duży motor elektryczny, na którym oczywiście szaleje Mańka, bo Jankowi wszelkie zabawki zwisają...no, chyba, że naczynia kuchenne, pralka albo odkurzacz :P lubi zarówno wersję zabawkową, jak i normalną...

A, wyszedł nam piąty ząb :)

Dzisiaj mamy mega dylemat, bo Marysia dostała się do przedszkola państwowego 200 m od domu ale mamy też miejsce w dobrym prywatnym trochę dalej...i nie wiemy co robić :/ Musimy do rana podjąć decyzję.
Marcel u nas tez wylosowal rozaniec :)

Chodzi juz trzymany za dwie rece, czasami uda mu sie dluzsza chwile stac samemu,jest wtedy z siebie taki dumny :) a my razem z nim :)
Anula, mam nadzieję, że powoli coś wyjaśnia się z Twoim zdrowiem
Trzymam kciuki, a Ty odpoczywaj, ile wlezie
u nas po urodzinkach
prezenty super, lato mamy obkupione :)
Nastka zdmuchnęła świeczkę po raz kolejny, tort był ekstra - zamawiałam u męża przyjaciółki, jest cukiernikiem i zrobił śliczny torcik - jak będą fotki, to Wam podeślę :)
Nastka wybrała książkę, mój m robił wszystko, byleby nie różaniec
Wczoraj zaliczona pierwsza zabawa w baseniku w ogrodzie, była przeszczęśliwa, ale zdziwiona, gdy wyszła na trawę :) Chodziła znowu jak bocian, bo ją kuło w stopy :)
Nam do roczku jeszcze zostało ale nadchodza dni wielkimi krokami:)

Dawid juz sie puszcza i chwiejnym krokiem przejdzie przez cala dlugosc pokoju:)
Anula jestesmy z Toba!!

My juz tez wczoraj po urodzinkach,bylo super:) pogoda rewelacyjna, Marcel zadowolony :) Sam niestety nie umial zdmuchnac swieczki, ale mama mu pomogla :)

Tort od Pani Kasi super, Marcel dostal rowerek smoby, jest czadowy :),klocki drewniane,samochody takie duze do zabawy,taczke,ksiazeczki i jakies ubrania. Ogolnie urodziny mysle,ze udaly sie super,choc troszke w przyspieszonym tempie, a dziisaj juz niestety odwiezlismy tatusia na lotnisko :(
aaa no i też miłego imprezowania :D
Dziękuję Madzia,,

I gratulacje dla Nastki. Już sobie wyobrażam jacy byliście dumni z dziecka :D my mamy jeszcze trochę czasu i też musimy Olę podszkolić, zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Mamuśka, Nastka chodzi samodzielnie i już tylko chodzi - nie raczkuje :)
Nauczyła się wstawać bez podparcia, więc jest jej łatwiej, ale ona pierwsze kroki zrobiła mając 9,5 miesiąca.
Wczoraj byli u nas znajomi z dziećmi na Nastusi urodzinkach. Okazało się, że nauka dmuchania świeczki nie poszła na marne - Nastka sama zdmuchnęła świeczkę. Żeby nie było, że pomagaliśmy, ja i mój m odwróciliśmy głowy i tylko NAstka miała dziób w stronę świeczki i jeszcze dwukrotnie zdmuchnęła :)) Jacy jesteśmy z tego dumni pisać chyba nie muszę :))
Anula, pewnie jutro nie zajrzę, bo mamy rodzinkę na urodzinkach, więc szybkiego powrotu do zdrowia i domu :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry