Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I SMYKI ***27***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witamy śpiąco w nowym wątku (już po lekkich obstrzyżynach) hehe
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O nie Blanca szkoda tych pięknych loczków :) pozdrawiam Gosia trzymam kciuki :)

Kurde co za słodki chłopak! Wy już się strzyżecie a a nas dalej łyso. :-)

Zosia śpi już max 3 razy po godzinie w ciągu dnia. Czasem dłużej pośpi na spacerze ale nie zawsze. Wasze pociechy jak śpią w ciągu dnia?
I jakie aktywności mają?
U nas tylko leżenie na macie na plecach i troszkę na brzuszku.
Mała jeszcze specjalnie nie chwyta przedmiotów. Jeszcze się nie rozszalała...
gwiazdeczkaania, dzieki za stronkę. Zapisałam małą do szkół autonomicznych (w Sopocie i Gdańsku). Przez 3 lata swego życia byłam nauczycielką i to własnie tam. Mam zaufanie do ludzi i tamtejszego systemu kształcenia.
"rz" - to długa historia

Pola chwyta wszystko jak szalona, niestety jeszcze ma problem z odpowiednią pozycją kciuka. Przekręca się z pleców na boki, ale czasami zapomina "jak to było". Najlepiej jej wychodzi, jak się położę i pokażę "bufet" - wtedy od razu sobie przypomni ;-)
"rz" - to długa historia

Blanca, Błażej jest słodziutki ;-) Co to za zabawka?
Majowe mamusie - jakie zabawki mają Wasze dzieciaczki? Myślę nad kupieniem Hani bardziej rozbudowanych zabawek niż zawieszki, a w sklepach większość to 6m+ ale coś wymyślę.
moj maly w dzien spi lacznie ok 4 h.Wki lezy na macie,lapie juz wiszace nad nim zabawki,dzis np chwycil owce ,ktora przed nim lezala oraz duzo lezy na brzuszku.tez mamy problem bo maly jeszcze czasami zaciska piastki i nie prostuje kciuka ;/ ale jestesmy na dobrej drodze do poprawy-cwiczymy 2 razy dziennie
Zdałam na prawko - dzięki za Wasze kciuki :)
Gratulacje :) witamy kierowce

hip, hip - hurra - gratulacje Gosiu
Gosiu brawo. Super :-)

Moje dziecko ma często zaciśnięte piąstki i dziwne mostki robi kiedy ją przewijam. Mam nadzieję, że to wkrótce minie.

A jak tam Wasze kilogramy? Moje ciągle w nadmiarze. :-D
Jeszcze kilka mi została pociążowych!
Dzięki, po prostu taki ciężar ze mnie zszedł... Już się bałam, że czeka mnie kolejny teoretyczny i praktyczny, bo 8.10 kończy mi się ważność teorii.

Jeśli chodzi o wagę, to u mnie o 4kg mniej niż przed ciążą. Ale ja jestem wysoka, momentami mam sadełko, więc nie musiałam dobierać dużo ciała.

Nasza Hania też robiła coś jakby mostki – ja podnosiłam jej pupę, a ona opierała się na głowie i podnosiła plecy. Skojarzyłam, że ona rozglądała się co leży za jej głową. Robiła też to samo na łóżku, kiedy kombinowała jak się przewrócić z pleców na brzuszek (co robi niestety rzadko). Teraz jej przeszło, bo na przewijaku dostaje grzechotkę, więc nie rozgląda się do tyłu na kosmetyki i nie rozwala tego co za nią leży.
Gosia gratulację!
Mój mały śpi też łącznie może z 4h. Też robi mostek na przewijaki i od 3 dni ciągnie główke do siadu czasami sie denerwuje chciałby być ciągle podciągany ale to nie zdrowo na kręgosłup chyba wiec zajmuje go czym innym. A i dziś zauważyłam ze próbował złapać zabawkę w 2 rączki bo jedną trzymał i dokładał drugą ale cos mu nie wyszło he - więc są postępy :)

A i jeżeli chodzi o kilogramy to w ciąży przytyłam 5 kg moze dlatego ze miała cukrzyce ciazowa i byłam na diecie a po schudłam 12 bez diety mały wyssał ze mnie wszystko ale to tez nerwy 2 tyg w szpitalu z nim.
Jeżeli chodzi o aktywność to od tygodnia hm.. śpi w godzinach od 19 do 23 potem budzi się po 4 potem po 6 pomarudzi zasypia znowu do 7 i tak do 10 nie śpi potem drzemka 1-2h i jeszcze z 2-3 drzemki w ciągu dnia pozdrawiam:)

U nas też piąsteczki zaciśnięte i kilogramy w + też... niestety

gosia - na zdjęciu widać kawałek projektora z kołysankami. Z zabawek używamy w zasadzie grzechotek - różnego rodzaju, struktury, gryzaków
Gosiu, gratulacje!
Kilogramy w dół, jestem dużo chudsza niż przed ciążą, właściwie nigdy taka chuda nie byłam. Nie krzyczcie, że mam się cieszyć, bo każde spodnie na mnie wiszą i teraz wydam fortunę na ciuchy :-) ...
"rz" - to długa historia

Rzaba sprzedaj te za duże i kup nowe mniejsze... ile ja bym dała, żeby ważyć mniej niż przed ciążą... Ja jestem na duuuuużym plusie...
U mnie chyba tez wymiana garderoby kompletna - wszystko o rozmiar za małe. Stopniowo kupuję jakieś większe ciuchy zamiast wziąć się za siebie. Brakuje mi motywacji czy sama nie wiem czego... Lekko depresyjnie jest ostatnio, może i na jesień...

Walczę teraz z rozstępami ale jakoś słabiutki efekt, chyba nie ma na to paskudztwo niechirurgicznego sposobu.

Idę spojrzeć na maleńką, zarazić się trochę jej pogodą ducha. ;-)
bigbeat - dokładnie odczuwam tak samo - to chyba jesień...
niestety będzie gorzej - przyjdą szarugi listopadowe to dopiero będziemy tu smęcić ;)
U mnie tez garderoba do wymiany bo coś nie zapowiada się na szybki powrót do swojego rozmiaru - wrrr
Ale za to dekolt powalający! Zamówiłam sobie śliczne staniki, a co! Jakoś może podniosą się morale...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry