Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I SMYKI ***27***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witamy śpiąco w nowym wątku (już po lekkich obstrzyżynach) hehe
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Włosy lecą i puchną ręce(?). Nie mogę nosić obrączki. Zaczynam godzić się z myślą o zwiększeniu. Czuję się z tym bardzo grubo i źle.
Mi też garściami wyłażą włosy - KOSZMAR!!!
bigbeat - to dziwne (chyba) że ręce puchną... Nie spotkałam się z czymś takim - tzn nie mam i nie słyszałam.Może Twój organizm zatrzymuje dużo wody?
Blanca, nie wiem co jest grane ale łapska mam grubsze, przed ciążą nie do pomyślenia. Jeśli to nie minie poskarżę się przy okazji lekarzowi. Żaden pierścionek przed ciąży nie wchodzi mi na palec. Nie, żebym była biżuteryjna, ale to irytujące.

Zdrówka i pogody ducha w te paskudne dni wszystkim życzę.
(Mnie się nic nie chce kiedy spoglądam przez okno.)
blanca dzięki za info :)
swoją drogą dobrze wiedzie, że nie tuylko mi włosy wypadają i że to narmalne przy karmieniu piersią, tylko co możnaz tym zrobic, aa bieżecie jeakies witaminy jjak karmicie?ja brałam dotychczas prenatal complex ale mi sie skonczył i nie wiem czy dalej bra, może przez to mam słabsze włosy że od jakiegoś czasu już nie biorę tych witaminek?
ja biore metafolin DHA 400 te wit mozna brac w ciazy i podczas karmienia piersia.ja msc przed porodem odstawilam bo lekarka powiedziala iz przez wit moze byc duze dziecko ...a teraz znow biore i od msc mi leca wlosy.niestety musimy to Kobitki przetrwac
Monisia dzisiaj udalo mi sie troche oszukac Natke jak nie chciala prawej piersi - nakarmilam ja spod pachy i miala prawie takie ulozenie ciala jakby jadla z lewego cycka - z pol cycka siagnela zanim sie zorientowala ze cos jest nie tak :) i tak za kazdym razem karmilam spod pachy po skosie :)

moze Wam tez sie uda .
Blanca, Błażej ma minkę jakby uciekł co najmniej z Alcatraz ;P

U nas takie postępy: częstsze przewracanie na brzuszek i zainteresowanie światem w tej pozycji, wpychanie palców od stóp do buźki oraz sięganie po zabawkę praktycznie w każdej pozycji. No i idą ząbki, dwa na raz, u góry po lewej stronie, ale żaden z nich to nie jedynka...

Włosy też mi wyłażą, może nie garściami, ale mam ich mniej. Brałam Feminatal metafolin 400 DHA, teraz przerzucam się na tańszy Feminatal N. Kupiłam w Superpharmie odżywkę Timotei za 5.99PLN, dzięki czemu włosy lepiej się rozczesują i mniej ich wyrywam. W zeszłym tygodniu były fajne promocje, również na żele Palmolive, jak ktoś lubi to polecam, na Matarni był bardzo duży wybór.
moj maly to spryciaz nirchce spod pachy jesc bo juz probowalam.troszke go przegladzam i je z kazdej
Hej widzę, że nie jestem sama włosy wypadaja mi garściami he kupiłam feminatal n w ciąży też go brałam.
Jeżeli chodzi o mojego maluszka to ostatnio jest niejadkiem niby w tym wieku powinien pić 6 X po 150 ml a wypije może z 3 razy 150 reszta to róznoie waży 6500 jest drobniutki ale co zrobię może jak wprowadzę kaszkę to nabierze masy pozdrawiam !!!

Joanno,
6500 to niezła masa, nie widzę powodów by dotuczać! :-)
He he, Hania waży nieco ponad 6kg a skończyła 5 miesięcy ;-)
Natka tez kolo 7 i chuda bym jej nie nazwala :)
przeszlysmy juz na rozmiar 68
My rozmiar 74 z powodu wielkich stóp i długich nóg. A w klatce piersiowej i w pasie luzy ;-)
Wiki wazy 7100g a ma prawi 4msc
wiecie co, chyba w poniedzialek przejde sie do przychodni zwazyc mala bo mam wrazenie ze ostatnio malo przybiera - urodzila sie jako jedna z wiekszych tutaj i pierwsze 2 miesiace ostro przybierala a ostatnio jakby mocno zwolnila... nie zeby mi przeszkadzalo... tylko wole sie upewnic ze przybiera...
a my byliśmy wczoraj u lekarza na trzecim szczepieniu, smyk jest zdrowiutki, przednie ciemie troszke za szybko sie zrasta ale na razie obserwujemy ...aaa nasz maluch waży 8500 a urodził się na początku czerwca także jest dośc "papuśny"jak mówi mój mąż :)
pozdrawiam
minia - piękna waga :)

My dzis mamy chrzciny więc mały "cyrk" nas czeka. Mam nadzieję, że Błażej zniesie jakoś te niedogodności

miłego dnia życzę
mojemu tez ciemie zarasta ale lekarka powiedziała ze widocznie tak ma nie bierzemy wit d juz tylko cebion multi pozdrawiam
co do wagi 6500 to juz sie niemoge doczekac za tydzien wprowadzam kaszke i jabłuszko
Hej Blanca - przezylas?
Pokaz jakies zdjecia z chrzcin
my niestety czekamy az tatus chrzestny (kandydat na) przyjedzie do Polski wiec jeszcze troche bedziemy miec malego antychrusta w domu :)
Moje dziecię zassało kciuk, musiałam jej niedrapka na łapsko założyć bo nie zasnęłaby zafascynowana tym kciukolem wstrętnym. ;-P
Ciekawe czy jutro będzie pamiętać o możliwości ssania kciuka.

Dziewczyny, jak Wasza waga? Ja ciągle 5 kg na plusie, ale nie żałuję sobie niczego...

Pozdrawiam małych antychrystów ;-D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry