Widok

MAJOWE MAMY 2010 :)) cz. 23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Przyszłe Mamusie:

09.05 agag_agag - córeczka Emilka (szpital zaspa)
10.05 Patkagda- synek Patryk, szpital Kliniczna (wg. USG 4.05)
15.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, szpital wojewódzki
15.05 majowa - synuś, szpital wojewódzki :)
18.05 szpital Kliniczna, Zuzia
18.05 Ewelina 80, synuś Bartosz, szpital zaspa
19.05 hanka102 - Maciuś (ew.Wojtuś lub Maksymilian), szpital Redłowo
19.05 Mimii- chłopaczyk Borys, szpital kliniczna :)
22.05 sanszajn, Sandra, szpital Redłowo
26.05 *emi - Milenka, Kliniczna
26.05 sophia, córeczka Julka, szpital Zaspa
27.05 olusia-synek Jakub, szpital Zaspa
27.05 Aniami - synek Mikołaj, szpital Madryt

Mamusie z dzieciaczkami:

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm
09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa
01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
14.05 Słonko69-Maja,3500g,54cm,szpital Kliniczna
image[/url]
image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja dalej w domku :/ jak dziś się nic nie zacznie dziać to jutro do szpitala (jutro mija 7 dzień od terminu) mam iść rano czy może wieczorem? jak sadzicie bo doktor mi powiedziała ze mam iść tydzień po terminie....
dzisiaj jest Zuzanny może nasze maleństwo zdecyduje się wyjść w swoje imieninki :P

Dziewczyny odchodze juz od zmyslow... :( mala mi od 5 rano ciagle ryczy i sie prezy niewiem co jest grane kupke w nocy robila teraz tylko baczki puszcza niewiem o co jej chodzi :(
powiedzcie mi gdzie z takim malym dzieciaczkiem na usg brzuszka
image
Witam majowe mamy:)

Zajrzałam do Was na forum, gdyż większość z Was jest już ze swoimi maleństwami:) Zazdroszczę...ja jeszcze muszę troszkę poczekać:)
Piszę z prośbą głównie do mam, które rodziły na Zaspie.Jestem cały czas na etapie wyboru szpitala, w którym mam rodzić i ciągle nie mogę się zdecydować. Mieszkam w Gdańsku od niedawna, więc nawet nie mam znajomych, którzy mogli by mi udzielić więcej informacji o danych szpitalach w Gdańsku. Czytałam już wiele wątków odnośnie szpitala na Zaspie, ale ciągle brakuje mi znaczących informacji:

1. Bardzo ważna jest dla mnie obecność męża przy porodzie jak i w następnych dniach po porodzie. Słyszałam, że na Zaspie jest oddzielna sala odwiedzin. Proszę powiedzcie, czy sala jest przystosowana dla obolałych mam po porodzie, tzn jakieś wygodne miejsca do siedzenia.

2. Czy faktycznie pod żadnym pozorem nie wpuszczą męża na salę poporodową do żony i dziecka jeśli ona nie będzie wstanie chodzić, siedzieć na sali odwiedzin? Różnie może przebiegać poród i każda z nas może mniej lub bardziej być obolałym:/

3. Czy pielęgniarki chętnie popilnują maleństwo, w razie gdybym chciała iść pod prysznic?

4. Czy Pani od laktacji chętnie przychodzi do świeżo upieczonych mam i pomaga im w karmieniu dziecka? udziela cennych informacji, rad, które mogą w znaczny sposób pomóc mamie, która nie ma jeszcze doświadczenia?

Za udzielenie odpowiedzi na te pytania z góry bardzo bardzo dziękuję:)
Pozrawiam serdecznie wszystkie mamusie i te przyszłe:)
zalozylam nowy watek ;)mam nadzieje, ze i ja sie w nim juz rozpakuje

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=164263&c=1&k=16
gwiazdus, moge Ci napisac jak to bylo 3 lata temu, mysle,ze procz personelu raczej sie nic nie zmienilo od tamtego czasu, a wiec pokolei:
1. maz moze byc przy porodzie do czasu kiedy nie zdecyduja o cc, wtedy maz musi zaczekac gdzies na boku (ale tak jest wszedzie). na sali odwiedzin sa krzesla drewniane, dla wszystkich takie same ;/
2. dopoki nie bedziesz w stanie sama wstac i pojsc na sale odwiedzin, to niestety nie zobaczysz meza ( takze musisz sie jak najszybciej wziasc sama w garsc)
3. pielegniarki zajma sie malenstwem tylko wtedy kiedy bedzie za dlugo plakac
4. panie od laktacji tez nie wspominam za mile.

moze to co napisalam, nie przemawia za tym, zeby bylo tam za milo, ale tak to bylo w moim przypadku
1 maz jest przy poroodzdzie i przez 2 godz po w sali obserwacyjnej
Jest sala odwiedzin krzesłami drewnianymi i nieco miekszymi ławkami - ale zawsze mozesz wziac sobie jakas poduszke do siedzenia.. A przynajmniej "mniej wazni" odwiedzajacy nie siedza długo..

2 Nie wpuszcza - ale nie nastawiaj sie ze boli wiec nie wstajesz... i tak bedziesz chciała wziac prysznic chociazby... i siusiu tez musisz zrobic w pierwszych 12 godz...

3 niemowleta maja swoje łóżeczka i nic im sie ni dzieje jesli zostaja w nich same... tym bardziej ze one sa tez strasznie zmeczone po porodzie i wiekszosc czasu spia.. poza tym masz jeszcze współlokatorki któr w razie potrzeby moga wezwac położne dzwonkiem alarmowym

4 wszystkie położne sa przeszkolone z laktacji i słuza pomoca jesli tylko sie je poprosi... Mozesz tez poprosic o pomoc pania z poradni laktacyjnej, ktora nie ma sobie równych - czasami sama przychodzi i pyta czy ktos chce skorzystac z jej pomocy, ale równiez sama mozesz o nia zabiegac

ja naprawde goraco polecam szpital na zaspie i nie załuje....

i jeszcze jedno - w razie jakichkolwiek komplikacji, tam jest najlepsza opieka neonatologiczna dla niemowlat!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

do góry