Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.17(46)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam dziewczyny :)
W sprawie tortów proszę o kontakt mailowy fajnetorty@wp.pl
Widzę, że przeglądacie galerię :) - pokażę mój najnowszy torcik przygotowany na pożegnanie niani - coś mi się wydaje, że to była jedna z tych kochanych niań, z którą ciężko się rozstać.
image
zapraszam do mojej galerii z tortami:
agag a z tego linku co dałaś biedronka jest świetna:)
No właśnie 7dyszek za kg w dekerze:) a ten tort z pszczółkami ma 1,5kg.
A te fajne torty to jest jakaś cukiernia czy co?:)
Bo szczerze mówiąc cały czas się przewija o tym w wątku a ja nie wiem czy to jakaś osoba z forum robi czy cukiernia?:)
dzis rozmawialam z pania menager z dekeru bo bylo otwarcie w Rumi w galeri....70 zł za kilogram maja no ja mysle nad dekerem a fajnymi tortami.....
A doszłaś ile kosztuje ten torcik? Na fajne torty są 2 bardzo podobne
https://picasaweb.google.com/fajnetorty
Aaaa to już wiem gdzie ten sklep:)
a ja chyba wybiorę taki torcik:
http://www.tdeker.pl/products/index/showprod/id/121
no raczej bede brala jeszcze sie zastanawiam,szukam kogos z Rumi,ewentualnie gdyni ale nikogo nie ma, w cukiewrniach wychodzi drozej niz fajnetorty
o Agnieszka brała ciacho od fajnetorty, jak będziesz miała chwilkę to napisz jakieś szczegóły (jaki brałaś,gdzie odbiór,jak cenowo i wagowo wyszło :-)
madzia właśnie tam w tym starym centrum,to jest sklep obuwniczy a nie dziecięcy, na samej górze (tak jakby na szczycie budynku od strony kościoła),jest duży baner Befado
a co do tortów,to ja też potrzebowałam taki ok.1,5kg,dlatego nie brałam tego dużego dziecinnego,tylko zwykły o smaku straciatella (1,4-1,8kg) zrobią z napisem i tylko figurkę lewka zamówiłam dodatkowo (cukiernia to o której mówisz:-) całość ma wyjść ok.75zł. Zrobię fotkę jak im wyszło ( ja się późno obudziłam z tym tortem,więc już nie miałam czasu na szukanie czegoś lepszego; ale tu na forum właśnie dziewczyna o nicku fajnetorty się czasem reklamuje, nie wiem,jak cenowo wychodzi,ale fotki były bajeczne :-)
Halo halo :)

My na urodzinki poprosilismy o drobne datki zamiast prezentów bo zbieramy na foteliki i tak uzbieraliśmy na jeden cały i drugiego 1/5 :)

Moje też już bucików się dorobiły :0
O takich :

image
Petra a gdzie na cieszyńskiego ten sklep z bucikami? Byłam dziś na centrum handlowym na ciesz i tam jest jeden sklep dziecięcy ale bucików nie mają...
A czernis to jest ta cukiernia koło biedronki na chełmie? Też tam dziś byłam:) ale ten tort co mi się podobał (biedronka) był za 65zł/kg i mniejszego jak 2,5kg nie robią więc strasznie drogo by wyszło:(
my buciki kupowaliśmy na chełmie na cieszyńskiego (spory wybór i bardzo miła obsługa), tort zamówiłam też na chełmie w cukierni czernis,po świętach napiszę,czy smaczny był,bo nigdy tam nie kupowałam,ale słyszałam,że mają dobre (tylko ja nie brałam takiego typowo dziecinnego-chociaż mają bardzo ładne wzory- tylko taki normalny z napisem i dekoracją dziecięcą) a sowa to widzę,że normalnie szaleje, żeby nie można było na maj tortu zamówić,bo komunie mają! żałosne,ja też chciałam u nich zamówić,ale tydzień przed,to im już oczywiście za późno i mogłam zamówić tylko taki standardowy bez dekoracji.
ja zamawiam chyba od fajnetorty
gdzie można kupić fajny torcik urodzinowy? Byłam dziś w sowie 55zł za kg więc cena może być ale mają mały wybór... na maj przynajmiej, sprzedawca mi powiedział że w maju to komunie są i urodzinowe torty tylko wybrane można i z tego co on mi pokazywał żaden mi się nie podobał.
W dekerze natomist 70zł/kg troszkę dużo.. ale super wybór i torty naprawdę extra.

http://www.tdeker.pl/data/Katalog tortow dzieciecych.pdf

Zastanawiam się jednak żeby zobaczyć w jakiś małych cukierniach może byłoby taniej a tort równie smaczny i fajnie zrobiony.. ktoś może wie gdzie robią fane torty dla dzieci?
już znalazłam
http://www.befado.pl/gdzie-kupic
ale fajne te befado! i jaki wybór... Gdzie można takie buciki kupić w gd?
u nas Wojtek też dorobił się pierwszych butów, wzięłam mu póki co Befado (r.19), nie ściąga ich,nic go nie obcierają,więc polecam mamy chyba coś w tym stylu,tylko inne kolory http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=4151
Tusiek dziś po raz pierwszy latał po placu zabaw,oczywiście na czworakach,podobało mu się bardzo, tylko zjada piasek,i wielce oburzony,że mu nie pozwalam.kurcze starszy tak nie miał, a młody istny "odkurzacz"- parę dni temu dorwał się do worka z psią suchą karmą :-) a jaka rozpacz jak mu tę psia kulke z buzi zabralam eh wariat
Fajnie, że zakupy udane :)
Ja też chcę spróbować tek kubek 360 bo mała nie chce nic pić... tylko jak juz to ze słomki albo prosto z kupka i za każdym razem całą mokra... tyle co ona pije dziennie to z pewnością nie więcej niż 100 ml i to połowa na ubraniu...

A co do butów, to tez robiliśmy polowanie w ten weekend ... Ale ponieważ mała jeszcze nie chodzi - w sensie tyle co kilka kroczków za rękę, to chciałam tylko jakieś najzwyklejsze buciki do wózka, a porządne byty kupię jej gdzieś za miesiąc. No i mierzyliśmy chyba ze 20 par i wszystkie za niskie w podbiciu... szok...
Napiszcie dziewczyny gdzie w gd najszybciej kupie buty do chodzenia: gdzie najwiekszy wybór i przystepne ceny
Widzę, że wszyscy korzystają z pięknej pogody :D

Po kolejnym łzawym powrocie ze spacerku z dziadkiem - Kuba nudzi się w spacerówce, a dziadek nie chce przyjąć tego do wiadomości - postanowiłam, że potrzebujemy zabawki, która umożliwi spacerowanie z dziadkiem na trzeźwo. Do tej pory mogłam wysyłać ich razem tylko w porze drzemki.
Pojechaliśmy dziś do sklepu i Kubuś wybrał sobie rowerek- nosorożca :) W sklepie siedział w nim jak zaczarowany i nawet pojeździliśmy nim na próbę. Jutro będzie wielkie wyjście :D

Ma takiego, tylko nosorożca.

http://swiatpociech.pl/produkt-rowerek-hr240c-z-blokada-pedalow-euro-baby,1009

Ja jestem zachwycona, bo rączka jest regulowana i mogę kierować bez pochylania się do kierownicy. Świetna sprawa, tym bardziej, że Kuba ma już taki pojazd-autko po domu i uwielbia jak go w nim wożę, tylko dziś postanowił, że mam kierować nie dotykając kierownicy. Jak tylko zbliżałam się do niej, dostawałam po łapach. I jak tu kierować w takich warunkach? :)

Zdam relacje jak się to cudo sprawuje.

Chciałam też się pochwalić, że udało się nam wreszcie dopasować butki i zakupiliśmy Befado r.20. Kuba musiał chyba na to czekać, bo dziś po raz pierwszy po kąpieli przeszedł (a raczej śmignął) od wanny do parapetu. I to dwa razy! :D Jak zauważył czego dokonał, chciał to powtórzyć, ale świadomie to już mu to tak dobrze nie wychodziło. Oczywiście się wzruszyłam, a zaraz potem dotarło do mnie co to będzie jak to małe szaleństwo będzie biegać :D

Acha i z zakupów mamy jeszcze dwa.
Kupiłam Lovi 360st. i ujarałam się jak głupia, że ktoś wpadł na takie genialne rozwiązanie. No i to na tyle, bo Kuba woli normalny kubek :/
Mam też najnowszy smoczek MAM dla dzieci z ząbkami i jesteśmy zachwyceni oboje. Jest cieniutki i łatwiej będzie nam odzwyczaić się od smoka, bo nie utyka w buzi na całą noc. Smoka używamy tylko do spania, ale wiadomo, że chciałabym jak najszybciej z tego zrezygnować i możliwie bezboleśnie. Gorąco polecam, bo u nas się sprawdza :)

Jak będę miała więcej czasu to napiszę Wam jakie posiadamy hity i kity zabawkowe żebyście wiedziały co warto, a czego nie kupować. Proponuję też żebyście Wy też pisały co Wasze Maluchy dostały na urodzinki i co się sprawdziło, a co nie.

Kolorowych snów dla Dzieciaczków i Mam :)
hejka:)
Buziaki dla roczniaków:)
Za miesiąc u nas studnie rok... boże kiedy to zleciało...

Oskar nie podchodzi do pralki bo zawsze zamykam drzwi od łazienki. Mamy dużo płynów na podłodze i wolę by go nic nie kusiło:) I bez tego rozrabia na całego. Czasami mam ochotę wsadzić go do pierwszego lepszego pociągu i krzyknąć "adios" ale po chwili wszystko mija. Jak się przytuli do nogi i powie tym słodkim głosikiem "mama" to wymiękam :)

U nas też trochę chorobowo, od poniedziałku Oski na antybiotyku bo miał zapalenie gardła i krtani, a od wczoraj jest gorączka:(

Zdrówka dla wszystkich chorujących :*

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry