Widok

MAJOWE MAMY z MALUSZKAMI cz.2 (31)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie i ich Dzieciaczki:

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki

HELLOŁ !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja dziewczyny kończę niestety przygodę z karmieniem za 3 tygodnie...........
Dziś na wizycie u ginekologa ustaliliśmy termin operacji. Muszę tylko udać się na oddział na kwalifikację.
Torbiel niestety jest już tak duża że całkowicie zamyka ujście pochwy wewnątrz.........

Mam tylko nadzieję, że te 5 miesięcy które dałam moim dziewczynkom będzie wystarczające :)
No i trochę mi smutno bo bardzo chciałam dawać im swój pokarm :(

No i nie do opisania jest uczucie jak są przystawione obie naraz z tymi swoimi ślepkami :)
a bebilon 3,8

sporo humana ma 4,8 w 100g proszku

W Enfamilu żelaza jest 6,1 w 100g proszku to duzo??
w Piotrze i Pawle humana kosztuje 15 zl dzis pojechaliśmy do auchan i zapłaciłam niecałe 13 zl za paczkę kopiłam 2 kartony :D
mimii humane poleciła mi znajoma położna bo ma duzo witamin i jest dużo lepszej jakości niz bebilon a wychodzi taka sama cena i ma mniej laktozy niz zwykły bebilon tylko problem w tym ze malo gdzie jest a Zuzia lepiej ja toleruje
kupki mogą być zielone jak mleko które podajesz ma sporo żelaza lub dajesz herbatki do picia

a humane to zalecil wam pediatra??

moj Bporys ma caly czas zielone kupki, czy to normalne???
Jagoda ja też daję małej HUMANĘ ale tą 1. Ja kupuje ją zawsze w Carrefour bo tam było najtaniej i kosztowała 13,45, na pewno też jesy w Auchan Gdańsk i z tego co pamiętam to cena też podobna.
A ile ty płacisz a Humanę w Piotr i Paweł bo nigdy nie byłam w tym sklepie i nawet nie wiedziałam że mają Humanę.
No czesc Mamuśki i maleństwa :)

Witamy po dość długiej nieobecności...

Widze ze tu oczywiscie dyskusje trwaja i jest dobrze i niestety cos zle :(

Tak czytalam polowicznie bo mialam okolo 200 postow do przeczytania i widze ze jest naprawde roznie.

U nas ok i ze spaniem i ze zdrowkiem :)

Jutro ide na drugie szczepienie

Pozdrawiam w słoneczny dzien po mega burzowej nocy
chyba coś 11 zł. ale pewnosci nie mam :)
o dzieki bo chce kupic troche wieksza ilosc a w piotrze i pawle mieli tylko teraz 4 kartoniki
a orietujesz sie moze w jakiej cenie?

Jagoda na 100000000% jest w Auchan
dziewczyny ja dziś robiłam słoiczki dla Zuzi (marchewkę, i ziemniaczki z dynia i marchewka) planuje jej podać pierwsza porcje tak mniej więcej 8 września
może któraś z was wie gdzie oprócz sklepu Piotr i Paweł jest mleko humana 1+ ??milej nocki lecę spać :)

Hej:)
Slonko szybklo wprowadzasz jedzonko, myslalam ze od 5-6 m-ca...
My mamy bad słuchu, bo mały dostawał w szpitalu antybiotyk ktorego efektem ubocznym jest utrata słuchu i stad musimy zbadac słuch u Boryska. Na moje jest ok, ale lepiej niech sprawdza fachowcy.

My w czw wracamy do Gd. Takze bede tu czesciej, bo tu zawsze mamy towarzystwo i brak czasu na forum ;/

Dobrej nocy :*
No własnie też myślałam że wszystko będzie w marchewce a ona ledwo buźkę sobie ubrudziła :) Ślinieak miała na początku ale ona nienawidzi śliniaków i zaraz je ciągnie i się denerwuje więc po chwili jej zdjęłam bo chciałam żeby sie jedzeniem zajęła a nie śliniakiem :)
Słonko to Majeczka jeszcze czysta przy tym jedzeniu :)
Ja to muszę zakładać takie śliniaki z rękawkami :p
A miałam nadzieję że można gdzieś prywatnie to badanie słuchu zrobić bo te terminy w AM są koszmarne! W poniedziałek zadzwonię tam na Hynka jak znajdę nr tel a jak się nie uda to wtedy do AM. My musimy powtórzyć badanie ze względu na tą moją boleriozę w ciąży. Pierwsze badanie wyszło ok ale mieliśmy powtórzyć po kilku miesiącach.
Mai odą zęby od góry czuć już jedynki dwójki i trójki a na dole na razie nic. Mała jest bardziej marudna i nie chce się sama nawet chwilę zająć, ale za dużo nie płacze a jak już zaczyna to smaruję jej dziąsełka tym żelem i po chwili się uspokaja.
Od wczoraj fajnie bawi się swoim smokiem wyciąga go sobie z buźki i samam próbuje włożyć :) Tylko jeszcze kiepsko jej to idzie i wtedy się denerwuje i piszczy :)
Dziś Majka skończyła 3 miesiące i dałam jej po raz pierwszy marchewkę :) Niezbyt wiedziała co z nią zrobić i trzymałą ją w buzi, albo wypychała jężykiem :)Za 2-3 dni spróbujemy marchewkę z ziemniaczkiem.
Wyglądało to mniej więcej tak :
image

Uploaded with ImageShack.us
jak ja sie ciesze ze ten dzień w końcu dobiega końca mala dala nam taki wycisk ida jej ząbki i po prostu Sajgon ciągły ryk no nie dało jej się uspokoić chce smoka a jak daje to wypluwa w końcu po kąpieli padła przy mleku w poniedziałek muszę kupić jej zel na zabki bo inaczej sąsiedzi pomyślą ze maltretuje dziecko :[ jak mowie ze placze bo jej zabki ida to sie ze mnie śmieją ze za wcześnie a mojego partnera siostra urodziła się z dwoma zębami wiec Zuzi idą szybko ząbki

pierw kolki, potem zabki a jeszcze pozniej problemy z dopilnowaniem, zeby maluch czegos nie sciagnal na siebie. tak to juz jest ;) bedzie dobrze ;)

mialam jechac dzis na ta zaspe, ale zupelnie zapomnialam, ze dzisiaj sobota ;)
przypomnialam sobie, ze to miejsce to ACUSTICA na hynka. telefonu nie mam, ale pewnie mozna znalezc w googlach.

jesli badanie sluchu w szpitalu wyjdzie dobrze, to nie ma potrzeby go powtarzac.
w naszym przypadku badanie sluchu musimy zrobic dlatego, ze moi rodzice sa gluchoniemi i choc z mala wszystko w porzadku bylo, trzeba zobaczyc czy sie cos nie zmienilo w miedzy czasie
Jestem juz u kresu wytrzymalosci:(
Pisalam wczesniej ze mojej niuni ida zabki gorne trojki ...
dzis patrzeba a dolne trojki tez sa napuchniete :( mala placze juz teraz prawie na okraglo :( niechce pic mleczka jedynie herbatki gryzaki tez niechce pod kazda postacia smoka jak brala do spania tak teraz tez niechce i meczy sie by zasnac rece mi opadaja a tez niechce jej ciagle nosic na ekach by byla spokojna
Zgadza sie. Przy wypisie ze szpitala jest badany sluch i jesli jedno uszko lub dwa sa zatkane wtedy jest kierowany maluszek na badanie do szpitala. My tak mamy. Termin na 27 sierpnia w szpitalu miejskim w gdyni a mala urodzila sie 28 maja!! Ale trudno jak trzeba to trzeba. Jesli przy wypisie wszystko z uszkami bylo ok to lekarze nie kieruja na dodatkowe sprawdzenie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry