Widok

MAJOWE MAMY z MALUSZKAMI cz.2 (31)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie i ich Dzieciaczki:

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki

HELLOŁ !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mamy wizyte w OWI w Gdyni dopiero na 13 wrzesnia wiec chyba pojde tez prywatnie z ta nasza asymetria i kreczem...Dziewczyny jak dlugo jest wazna recepta na tabl atykoncepcyjne? Chyba miesiac ale nie jestem pewna.

Natalia pisałaś że smarowałaś małej dziąsełka żelem i pomogło. Podałabyś mi nazwę tego żelu? Maja też jest niespokojna ostatnio i strasznie gryzie smoczka przy piciu z butelki i popłakuje przy tym a wczoraj wieczorem to nawet tak się rozpłakała że uspokoić ją nie mogłam. Dziś sprawdziłam jej dziąsełka i na górze ma strasznie twarde, więc wygląda na to że ząbki jej zaczęły iść.
my dzis mamy usg brzuszka musimy sprawdzić czy te nieszczęsne kielichy nerkowe się unormowały czy jeszcze nie

MamoMarty i co z tym usg waszym? dodzwoniłaś się?

MAjowa dzięki.......Mała ma poszerzone komory przymózgowia. Przysiegam Wam tu na forum- sobie już wcześniej- że jeśli z nia bedzie wszystko w porządku i zaczną się zmniejszać te przestrzenie to pojadę z nimi do Czestochowy dziękować........
Całą noc mi sie śniła ta moja Maryśka jak mówiła z łóżeczka "kocham cie mamusiu" ...

Oj mamy z tymi maluszkami mamy... :)
Teraz się rechocze przez sen :)

No i musze się pochwalić :)
Dziś skończyły 4 miesiące i już 7-my dzień śpią obie od 20.00- 21.00 do 6.00-7.00 rano bez przerwy :)
nic znieczulajacego dzis nie mialam nie zdarzylam kupic :(
Jeny,

dziewczyny jakich ja bykow narobilam:) we wczesniejszym wpisie.
Oczywiscie Mloda wazy 5,4 kg i nosi rozmiar 56, wiec moze jej troszke ciezko sie przwracac?

Natalia, chodzilo mi o krem lub masc znieczulajaca przed szczepieniem , czy stosowalas?

Znowu, szykuja sie upaly, ciekawe jak poradzimy sobie z nimi w Trojmiescie, mam nadzieje, ze mloda przespi je jak wczesniejsze, tyle ze to bylo u babci,a to niepowtarzalne:)
Dziewczyny,

to co pisze karolinaku o Windii, to prawda, my zurzylismu juz poltora opakowania (10 szt w opakowaniu). Pomoga od razu, malej z placzu od razu usmiech na twrzy sie pojawil, normalnie ten katater mam wrazenie gwirzdze tymi gazami wiec jak to musi w brzuszku dzidzie bolec.

My kolek jako takich nie mielismy (tylko 3 razy) ale czasem mala stopuje sie z kupka i ja wzdyma, albo dostaje takiego wzdecia jak nie pryka w dzien, i wtedy windi rozladowuje sprawe. Dos ciezko je dostac, my zamawialismy w aptekach doz.pl, 10 sz koszt ok 31 zl. Wiekszosc aptekarzy nie wiedziala o czym mowimy:)

mamomarty, z Marysienka wszytko bedzie dobrze. My na szczescie nie musimy juz robic usg glowki, skonczylo sie na 3 razach, ostani raz w 4 m-cu, potwierdzone znikciecie torbielkow. Trzymamy kciuki za Marysie. My niestety robilismy prywatnie, bo wszedzie bardzo dlugie terminy dawali. Niestety kosztowalo 100zl.

mam warzenie ze nasza Majka staje sie pulpecimiem, nosi rozmiar 56, a wazy juz 54cm, moze jej ciezko sie przewracac dlatego tego nie robi? hm.

lekarka sie ze mnie smiala jak jej to powiedzialam, ale mloda m-c temu probowala sie przwracac a teraz cisza, paczek jeden.

dzis bylismy u innego neurloga, dr Reif, generalnie ocenia mloda dobrze, ale sa takie zaburzenia w rozwoju, rozwoj nierownomierny, ma czesc rzeczy nawet wykraczajacy ponad 5 m-c, jak np lapanie zabawki w lezeniu na brzuszku, ale ma mnozstwo odruchow jeszcze nopwowrodkowych, i ten strasznie wrazliwy moro, do tego odruch naciagania paluszkow w staniu. Oja te maluchy, caly czas cos.

Jutro idziemy do pani psycholog do OWI, ciekawa jestem na il ja oceni, widziala ja jak mloda miala 1,5 m-ca, to sie zdziwi jak jej taki paczek sie wtoczy:):)

natalia, stosowalas krem, olasterem na znieczulenie przed szczepieniem? dzis Raif nas s****ala ze nie szczepilismy jeszcze, co lekarz to rozna opinie. Jeszcze chwile poczekamy, nasza gl, neurlog, karze, a fizjoterapeut powiedzial zeby choc poczekac az mloda dziwgnie pupke do raczkowania.

Milego wieczoru babeczki.
No to masz Natalia co nosić:) A jeszcze nie dawno to takie maleństwa były :)
A my jutro na szczepienie :)

Zaraz musze zowu dzwonic po pracowniach USG...
Kurcze, żeby z moja Maniusią było wszystko ok...
Wczoraj posmarowalam malutkiej dziaselka zelam i byla spokojniejsza wiec teraz to napewno zabki ida :)
Dzis bylismy na szczepieniu krzyk nie milosierny jak tylko zobaczyla biale fartuchy brrr... az sie poplakalam z nia ....
Klopsik moj wazy 6,680:)
Byłyśmy dziś w szpitalu na Zaspie na badaniu CUM. Najgorzej było jak 3 razy zakładali małej cewnik to płakała ale na rtg była już spokojna i śmiała się, więc nie było aż tak źle. Trochę czekaliśmy na założenie cewnika bo co Panie umyły małej pupsko to ona narobiła 2 razy kupkę i na koniec jeszcze wszystko obsikała :P Więc też 3 razy Panie podchodziły do tego założenia, ale były bardzo sympatyczne i same śmiały się z tej sytuacji. Teraz tylko czekamy ok tygodnia na wynik. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.
ale tu cisza .. :) wszystkie mamy zapracowane albo na spacerkach
do mam ktore maja problem gazow i kolek czyli np do Mimii, nam bardzo pomogł kateter firmy windi, to sa takie ala rurki ktore wklada sie dziecku w pupue i wszystkie gazy momentalnie wychodza. to polecila mi ciocia ktora jest ordynatorem pediatrii i musze powiedziec ze po 4 razach uzycia mamy spokoj z kolka
na gg też :)
napisałam mail :)
2841839

daj gg
spoko tylko ja o 14:30 musze juz wychodzic...

Mogę mieć do Ciebie prośbe? Napisałabym Ci dane moich dziewczynek. Jak będziesz na miejscu może wyszuka jakies wolne miejsce dla nich...........
Skierowanie mam jakby co dla obu ze wskazaniem szpitala gdzie ma byc wykonane.
Może coś się zwolniło...
moje gg 5114016
MamaMarty nie mam zielonego pojecia my mamy dzis na 16 a dzwonilam w srode 4 sierpnia niewiem o co chodzi w piątek dzwoniłam jeszcze raz żeby sie dowiedzieć na którą godzinę bo sobie nie zapisałam i mamy usg główki dzis o 16 nie wiem może zrobiło sie miejsce czy cos...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry