Widok

MAJOWE MAMY z MALUSZKAMI cz.2 (31)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie i ich Dzieciaczki:

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki

HELLOŁ !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ta ja juz niewiem jak pytalam pediatry to powiedziala ze jak mamy certyfikat z tego badania to nie trzeba :/

no własnie my tez nie zostałyśmy nigdzie dodatkowo skierowane......
kurcze dziewczyny o co chodzi z tym badaniem sluchu nas na to badanie wogole nikt nie kieruje fakt ze Zuza miala takie badanie specjalnym aparatem robione w dniu wyjscia ze szpitala po porodzie to trzeba drugi raz robic? czy jak?

wiecie, kiedys bylam na badaniu sluchu na zaspie i maly mial wtedy 2 latka. nie pamietam nazwy tej przychodni ale miesci sie niedaleko kolejki skm a blizej lidla. moze tam dzisiaj podjade i zapytam, czy nasze maluchy tez badaja i dam Wam znac
Hej :)
Moj Borys zasnal chwilkę po 22 i obudzil sie o 7.15 :) Fajnie,ze daje mi pospac :) Mojemu jeszcze zabków nie widac ale bardzo pcha piąstki do buzki wiec pomalutku chyba ida:) No i sie niemilosiernie ślini.

My bylismy na wycieczce w stolicy w czwartek :) bylo fajnie, maly troszke sie zmeczyl i nie mogl zasnac ale w nocy bylo ok, o 6 obudzil sie z wieeelkim usmiechem jak podeszłam do łóżeczka.

Czy Wasze dzieci w ciagu dnia jak sie budza to z placzem?? Moj to ma taką podkówke ze normalnie serce kraje, tak jakby mu sie cos strasznego przysnilo... moze to minie.

Jagoda ja tez nie jestem z wrzesza:( ale z siedlec... kiedys moze sie umowimy jak juz wróce do GD.

Ciesze sie że Wasze wczesniaczki zdrowo rosną, z malymi niedociągnięciami ale napewno wszystko w krótkim czasie sie unormuje.

Mytez jestesmy zapisani na AM na bad słuchu ale na....2 listopada;>Rejestrowałam Boryska w czerwcu jak wyszlismy ze szpitala. Masakra z tymi terminami!!!! Tez słyszałam ze w gDyni sa krotsze terminy ale jak pisze majowaMaja to po jakie licho tam jechac jak sie nie znaja.

Pozdrawiamy!!!
no to super że Aniołek ma z oczkami wszystko w porządku :)

Zezik może minie, pamietajmy że prawdziwy wiek naszych pociech jest trochę inny :)

Moje fruzie powinny kończyć teraz 14 tyg a mają 18 :)

Więc ja tam uważam że sa super rozwinięte jak na swój wiek :p

Dziś zasnęły po południu o 17.00- ja razem z nimi :p- i obudziły sie o 21.00 doppiero. Miało nie być kąpieli ale była, tylko spóźniona :) Wypiły po 150 ml mleka z kaszką Sinlac !

No i zasnęły po 22.00. Myslę ze do 7.00-7.30 pośpią :)
Niestety, aleriga na marchewke, jakblko, nawet nie chce banana na razie probowac, peditra powiedziala zeby jeszcze chwile odczekac.

zastanawialam sie, moze to przez to cieplo? choc gdy w lipcu tak bylo nie miala tak, caly czas duzo p0iej wody, no nie wiem, myslelem ze to zeby bo wiezorem poplakuje, ale nic nie widac, smarowalam wczoraj Dentinoxwm N ale nie bylo widac rzadnego efektu, dzis ladnie zasnela.

Nie ma kupy zle, jest tez zle...:):)

fajnie ze sie udalo ustalic terminy na usg:)

by dzis bylismy an Zabiance na badaniu oczkow (pon raz 4), ja cala zestresowana, a tutaj niepodzianka, Majka dorosla juz na tyle ze nie wkladali nawet rozworek w oczko, nawet nie jeknela, w tak dobrym nastroju wzielam ja naJeslitko, poszlysmy na pieszo do Soptu, potem Majka walnela obiadek przy molo i spacerkiem po manciaku i do gdyni (juz autobusem, no bo bez przesady::))

Oczkina tym etapie ok, siatkowka w koncu sie wyksztal cila, niestety w ok 8 m-cu znow na badania, bo zauwazylam ze mala zaczela zezowac od jakiegos 1.5 m-ca, a fizjologiczny zez dzieci maja do ok 3 m-ca, m oj tata i siostra mieli zeza zakonczonego operacja, niestety jest duze dziedziczenia, do tego stozek rogowki mojego meza, trzeba badac, ale dopiero w o 8 m-cu mozna ustalic wade, choc tego to dziecko mogloby nie miec:):)

Majka zawiesza sie na boczka, ani drgnie sie przekrecic daje, ale na brzuszu jak sie ja polozy to ubostwia, cala droge z jelitkowo do spootu na brzuszku przerobila, a wez ja potem na plecy poloz nic tylko rece albo do upadlego na brzuchu:)
Majowa na szczęście tak :)
Jak wszystko pójdzie dobrze to będzie miała w różnych miejscach. Polanki, Kliniczna i Wejherowo.

Co do kupek, może daj jej soczek marchewkowy. Albo trochę bananka. Powinno zestalić.
Slonko, NIESTETY BADANIA SLUCHU NIE ZROBISZ PRYWATNIE, NIE MA TAKIEJ APARATURY W PRYWATNYCH GABONETACH. mY BYLISMY SKIEROWANI NA aM ZARAZ PO WYPISIE ZE SZPITALA, A TERMIN MIELISMY NA 04. SIERPNIA!!! POJECHALISMY, Z GDYN, AUTOBUSEM, KOLEJKA A POTEM TAXI, Z JEZYKIEM NA PYSKU A TAM PANI MOWI ZE IM SIE APARATURA POPSULA, KAZALA DZOWNIC ZA DWA TYG I SIE ZAPISAC NA NOWO, NIE WSPOMNE ZE MAJA KONCZY W NIEDZIELE 5 M-CY, A BADANIE POWINNO U WCZESNIAKA BYC WYKONANE DO KONCA 3 M-CA NAJPOZNOEJ, NO COZ, NIESTETY NIC SIE NA TO NIE PORADZI.

JEST TEZ BADANIE SLUCHU W SZPTALU MIEJSKIM W GDYNI, TERMINY ZDECYDOWANIE BARDZIEJ PRZYSTEPNE, TRZEBA CZEKAC JAKIES 2-3 TYG, JAK OSTNIO DZOWNILAM, NIESTETY JUZ KILKU LEKARZY, W TYM TA PANI Z AM POWIEDZIALA ZE ONI NIE UMIEJA TYCH BADAN ROBIC, I CHYBA COS W TYM JEST BO JAK KOLERZANKA POSZLA Z SYNKIEM TO BADANIE NIE WYSZLO:(

DZWON DO AM W PON I SIE UMOW, SZKODA CZASU NA CZEKANIE.

MAMO MARTY A JAK TAM MARYSIA, UDALO CI SIE ZNALEZC GDZIES USG NA NFZ?

NASZA MLODA ZACZELA ROBIC 3 RZADKIE KUPKI DZIENNIE, JUZ OD KILKU DNI, CZY TO MOZ ETAK BYC? JE TYLKO MLECZKO, NAWET JUZ SINLACU JEJ NIE PODAJE. KUPKI NIE SA WODNISTE TYLKO BARDZO RZADKIE
ale spadłyśmy :(
My byłyśmy dzisiaj u laryngologa i okazało się że w tej przychodni nie mają sprzetu do badania słuchu takiemu maluchowi, więc miała tylko takie podstawowe badanie no i tak musimy umówić się gdzieś na ta aparaturę. Wiem że taka jest w AM ale tam sa mega kolejki więc chciałabym znaleść gdzieś prywatnie tylko nie wiem gdzie. Z tego ogólnego badania wyszło wszystko ok, więc z tego się cieszę :)
Dziewczyny, my mieliśmy chrzest 01.08 i mam do odsprzedania garniturek+czapka koloru ecru z koszulą i białymi bucikami atłasowymi dla chłopca na rozmiar 62. Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana to dajcie znać, a prześlę fotki i info na maila.
emi podobno na Jaśkowej w Kirkorze nie jest drogo, chociarz to nie przymorze, słyszałam też że w resteuracji żabunia - czy jakoś tak - na żabiance jest w miarę tanio - ale o tym słyszałam jakieś 2 lata temu jak szukałam sali na przyjęciny mojej siostry. My teżmamy kawałek do przejechania bo chrzest w Oliwie a obiad w Sopocie.
Mojej idą górne tzn. jedynki ma już takie "ostre", więc pewnie lada moment się przebiją i czuć też górne dwójki :) Wczoraj mąż kupił też żel i widać było że małej ulżyło po posmarowaniu - ładne zjadła wieczorne mleczko tylko zasnąć twardo nie mogła i długo sie wierciła :( Biedne te maleństwa, a to dopiero początek :(
Mojemu Aniolkowi ida zabki :) Tylko tak dziwnie bo trojeczki hehe ma napuchniete i troszcze czerwone
my tez chrzciny zaplanowalismy na 29, warunkow zbytnio takze nie mamy, bo tylko 43m. a na przymorzu nie mam nawet pojecia gdzie mozna by zrobic impreze po taniosci. chyba nigdzie ;)
Jagoda tak ale muszę mieć skierowanie i jeszcze raz zadzwonić.
Może coś im jest z tego skierowania potrzebne. Nie wiem.

Zadzwoniłam też na kliniczną do przychodni tej dla niemowlaków i dzieci no i muszę tylko skontaktować się z małuch leakrzem tym co je prowadził - dr Jankowski- i On ustali termin wizyty.

Wtedy do niego po skierowanie i na Klinicznej też mi zrobią.
Może uda się na Video-EEG umówić. Porusze niebo i ziemię :)

Dzi po badaniu wyszło że Maryśka ma 1 cm mniejszy obwód główki niz miesiąc temu także widać zaczeły się kości czaszki przesuwać :) To dobra wiadomość, potylica zaczyna się zaokrąglać.
to świetnie dziewczyny że z waszymi maluszkami wszystko dobrze!!!

My mamy chrzciny 29 sierpnia i robimy je w restauracji (obiad i kawa) i wyjdzie nam po ok 40zł/osobę - jeszcze nie ustaliliśmy do końca co będzie na obiad (ciasto i napoje we własnym zakresie). W domu nie mam warunków i uważam że to nie jest dużo.

Jagoda ja niestety nie jestem z Wrzeszcza :( A do tego ostatnio spacery z moją Mają to koszmar, co chwilę piszczy, płacze raz nawet musiałam ją nieść do domu bo tylko położyłam do wózka i był mega krzyk!
my jestesmy po usg glowki (wszystko bardzo dobrze) i usg brzuszka poraz drugi zaznaczona miedniczka w prawej nerce ale podobno to jest tez w normie :) wiec teraz czekamy na poniedzialek i wizyite u nefrologa
nasza Zuzia ostatnio bardzo sie rozgadala no trajkocze :D no i przestala juz plakac jak cos jej nie pasuje tylko sie drze :P
a ja pytam po raz kolejny czy któraś z was jest może z Wrzeszcza bo mi się nie chce samej spacerować?

kazda recepta wazna jest tylko m-c. mi kiedys babka nie wydala paskow do glukometru, bo kilka dni bylo po czasie ;/

my jestesmy po usg glowki i cale szczescie wszystko wporzadku ;)
ciemie 1,7x2,5cm i male postepy z podnoszeniem glowki takze ;)
super, takich wiadomosci mozna sluchac zawsze ;)

no i przyszedl czas na chrzciny, wiem, ze temat juz byl poruszany, ale jak tu zorganizowac cos pysznego (byle duzo czasu nie zajelo) na obiadek i nie zbankrutowac ? ;)
mi w aptece dala BOBODENT ... noi niby u mojej widac efekt po stosowaniu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry