Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.56 (16)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-55-15-t164621,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Albo taki też jest fajny:
http://www.allegro.pl/item1079040922_basen_z_daszkiem_sciaganym_kojec_intex_57406.html
Wszystkiego Naj dla Maksia i dla Liwii :) A dla Betrisy szczególne życzenia :))
Potwierdzam info o cenie mleczka Bebilon Pepti w aptece w przychodni na Rogalińskiej - wczoraj za BP2 zapłaciłam 6.5zł :) I podobno to nie cena promocyjna, tylko normalnie ma tam tyle kosztować, fajnie bo bliżej niż na Przymorze :)

My mamy już podawać 1 posiłek całkowity z glutenem - czyli np jakąś kaszkę wielozbożową. Muszę się rozejrzeć w sklepach, bo do tej pory nei zwracałam na nie uwagi. Oczywiście póki co bezmleczną.

Dzisiaj w nocy dopadła mnie @, 3 godziny wycięte z życiorysu, ketonal mi dopiero pomógł, echhhh.

A wczoraj byliśmy u przyjaciół którzy mają dwójkę dzieci. Synek 5 lat i córeczka 2 latka. Fajnie sie bawili z Jaśkiem :)

Aha, dziękujemy za życzonka :) Kupiliśmy synkowi jeździk-pchacz :) Co prawda nie na teraz, ale jak tak dalej pójdzie, to za miesiąc pewnie będzie popylał :)

A co do baseniku, to właśnie też chcę kupić. Co myślicie o takim?
http://www.allegro.pl/item1088104521_basen_brodzik_dmuchany_intex_muchomorek_gdynia.html
Betrisa ,moze szykuje niespodzianke??Wszystkiego dobrego !!

My konczymy poł roczku

Niech ktos zatrzyma czas !!!!!
witam się od siedzenia i pracy przed kompem plecy mnie już bolą.
Dzisiaj nasza 5 rocznica ślubu:) Ale nie wiem czy mąż nie zapomniał bo rano ani słowa:(
małej chyba te zęby przeszkadzają jednak bo płakała w nocy a u niej to właściwie się nie zdażają takie przypadki bez powodu
witam ;)
Basiab ja właśnie po tym parku spaceruję z małą :)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Witajcie dziewczyny :)
Jak wróciłam do pracy nie mam na nic czasu. Teraz udało mi się na chwilkę tu wejść- jestem w pracy :)
Filipek dzielnie znosi moja nieobecność, wydaje mi się, że nawet nie zauważa, że mamy nie ma tyle godzin. A ja tęsknie jak wariatka. Juz nie płaczę jak wychodzę, jest OK.
Bałam się, że będę bardziej cierpieć :)

Poza tym Filipek zaczyna raczkować, ale przemieszcza się nadal do tylu na brzuszku. Najgorzej jak trafi na przeszkodę, typu stolik do kawy :) krzyczy i woła pomocy, bo nóżki weszly a glówka nie chce :))))

Ząbków nadal nie ma, ale dziś w nocy bardzo płakał,więc domyslam się, że może zaczynają się przebijać i bolało Go. No i mamy znów katar :/ ta pogoda taka do kitu :(

LidiaM podziwiam Cie i zazdroszczą tego ruchu. Ja przed ciążą latałam 5 x w tyg na areobik a teraz mam lenia i jak zrobię 2 x w tyg parę brzuszków to mega sukces, a przydałoby mi się oj przydało, bo fogura jakby nie moja, zwłaszcza brzuch.

Pozdrawiam
Blanka slicznie wyglada. a jaki ma fajny basenik ;). My nie mamy tak dobrze, bo nie mamy ogrodka. Ale moja siostra ma i jutro idziemy na caly dzien do niej wygrzewac sie na sloneczku :D.

My mamy na plaze lub wlasnie do ogrodka taki namiocik plazowy.

A jesli chodzi o spanie, to moj szkrabek spi wlasnie na brzuszku lub na boczku i tylko na lewej stronie. I sie zastanawiam czy moze tak spac. Czasami probuje polozyc go na prawa strone, ale od razu sie przekreca i marudzi.

Mala ciezarowko ja tez tak mialam jedna noc, ale nie az do 6, tylko do 4 :). Zycze Tobie wytrwalosci i mam nadzieje, ze wiecej takiej nocki nie bedzie :).

Aha i wszystkiego dobrego dla Jasia :).
hej, oj MalaC, ale niezla noc mialas, wspolczuje, ale jak mi tylko mala marudzi, to ja nie czaje sie, czopki badz panadol idzie w gre, a u nas dzis lekko przebija sie 1 gorna i tez swedzi ja itp...a dzis sama bylam, bo maz przez to, ze wczoraj mecz ogladal, to dzis do pozna pracowal, wiec ja kapalam dzidzie itp...i pieknie zasnela, zobaczymy ile pobudek bedzie...
wszytkiego naj dla Jasia
a i Liwia, pieknie ronie i wazy
Izulcha, ale Blanka super wygląda w tym basenie

Bogosia wszystkiego najlepszego dla Jaśka, takie popularne imieniny że ho ho :-)

M. Ciężarówko te czopki są rewelacyjne i pewnie to ząbki tak doskwierają

Mój tez jest jakis marudny i ciągle się za uszko chwyta, wcześniej tak nie było więc chyba to nie na zmęczenie, nie wiem...zobaczymy :-)

Za miesiąc wyjeżdżamy do Wiela, nie mogę się doczekać. Tak bardzo chcę wybyć z tego Gdańska żeby trochę ,,pozamulać,, na łonie natury :-))
hej

my dzisiaj bylismy na kontroli,Liwia ma 72 cm wzrostu i wazy 7900:):)
mam dawac juz ta kaszke czyli gluten i jajko.
Wczoraj nie spala cala noc,płacz,ryk a nas po prostu juz........nerwy puszczały.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Zasneła przed 6 rano jak zagapiła sie na MIni MIni na ta spiącą rybke,prawdopodobnie ząbek.Dalismy viburcol(czy jakos tak)i smarowalismy mascia.Jak to ma tak wygladac to niewiem.............nO ALE cóż.....jeden jej usmiech i juz zapominam
najlepszego dla Jasia z okazji imieninek :)
Ojjka ja częściej chodzę do parku nad Strzyżą albo tam na Zaspie za lotnią jest taki duży park, tam Natalia maiłabyś chyba bliżej co nie?

Sara u nas z ząbkami ciężko, prawa jedynka pojawiła się pod dziąsełkiem tak między marcem a kwietniem,a lewa w kwietniu. Prawa jeszcze się nie przebiła,rośnie z dziąsłem. Nocki mam nieprzespane od maja, lekarka kazała dawać paracetamol na noc, nie pomaga, co 3h pobudka.

Iza u nas woda w nocy nie działa,herbatka też nie, jest taki ryk że cycek ma być i koniec ;)))

Wszystkiego najlepszego dla Jasia z okazji imieninek :)))

Blanka świetnie wygląda w baseniku :))) i ładnie siedzi mała księżniczka,hihi

Gani a czy masz mniej mleczka niż przed pójściem do pracy?? Będzie dobrze,może mała więcej fika teraz??

Natalia ja dzisiaj kupiłam parawan w Leclercu za coś ok 25zł,nie pamiętam dokładnie bo robiłam większe zakupy ;)
Wszystkiego najlepszego dla Jasia z okazji imieninek :)
Bogosiaa, daj znać jak z mleczkiem miałabym bliżej :)

Moja Amelia również śpi, albo na boczku, albo na brzuszku :) Tak jak nauczyła się obracać tak jej pozycje spania bardzo się zmieniły :)

Dziś mieliśmy znowu nieciekawą sytuację. Amelka nam się krztusiła :( Dobrze, że już jest na tyle duża, że sama mocno odkaszliwała, aż w końcu przeszło, ale bidula się napłakała, widać, że sama strasznie sie wystraszyła :( a ja myślałam, że zwariuję ze strachu, dobrze, że był mąż w domu, bo chyba bym nie podołała z tym stresem...
wszystkiego naj naj naj dla Jasia z okazji imieninek:)

Konradek juz od jakiegos czasu lapie sie za uszka:) ciekawa zaleznosc:):):)

to sie uspokoilam z tym spaniem na brzuszku:) nie ma co panikowac:)
Konradek tez lubi spac na boku;
Megi, mój śpi na brzuszku od momentu kiedy zaczął się przekręcać na brzuszek czyli od Wielkanocy. Na początku się obawiałam, ale on teraz inaczej nie potrafi (jeszcze na boku śpi).
Dzisiaj byliśmy na kontroli, no i idą górne ząbki, tzn jeszcze jakiś czas, ale pani doktor powiedziała, że idą. I jeśli dziecko się za uszko łapie, to też ząbki, nasz się łapie :)
Jasiek na 70cm i prawie 8kg :) Przybiera ładnie. Mamy podawać już 1 dziennie posiłek całkowity z glutenem.

Do Mam które karmią Bebilonem Pepti (Kasiu, Ty będziesz miała bliżej) - do tej pory kupowałam Bebilon w cenie około 7zł w aptekach Gemini na Przymorzu, ale dostałam cynk, że na Rogalińskiej jest w tej samej cenie, za godzinkę to sprawdzę i dam znać czy to prawda. Nie trzeba będzie na Przymorze jechać :)

Mój Syno ma dzisiaj swoje pierwsze imieniki :)))

A my idziemy dzisiaj do przyjaciół z którymi się nie widzieliśmy od września :/ a w sobotę jedziemy do moich Rodziców na Mazury :) Lato ma się podobno zacząć od jutra - oby!! :-)
NataliaR nigdy bym nie pomyslala ze to cos zlego z tym odruchem krecenia raczek;/ dziekuje za informoacje teraz napewno bardziej bede zwracac na to uwage; Konradek to robi tylko jak sie cieszy albo niecierpliwi;

Pogoda taka nijaka... niby swieci slonce ale dzisiaj strasznie wieje u nas;/ juz nie moge sie doczekac prawdziwej letniej pogody tak zeby mozna bylo bez namyslu pojechac na plaze i sie wygrzac porzadnie:)
Czy wogole w tym roku bedzie jakies lato?:(

Ja juz powolutku ucze Konradka zalatwiania sie na nocniczek i musze pochwalic mojego malego babelka bo juz kilka razy udalo mu sie zrobic kupke i siku (choc kilka razy to sobie tylko posiedzial bez zadnego efektu:):) )

Czy wasze dzieciaczki spia moze na brzuszku? Bo ostatnio to Konradek sie przekrecil na brzuszek jak spal w nocy i tak troche sie obawialam go tak zostawic bo nie wiedzialam czy mu sie dobrze oddycha;/ po 2 godzinach sie obudzil bo sie chcial spowrotem przewrocic na plecki ale wystarczylo ze go przytulilam i dalam mleczko i spal dalej:)
a moja dzisiaj w nocy przydzwoniła głową w szczebelki oczywiście się obudziła ale tylko ją wziąłam i przytuliłam i dalej spać poszła. No już prawie prawie raczkuje bo pełza i podnosi się na czworaki, wczoraj nawet tak kroczka zrobiła, podciąga się do siedzenia ale nie utrzyma sie w pozycji siedzącej bo leci do przodu. Moje dziecko też jakieś takie prawostronne. W sumie wychodzi na to,że rzadne z dzieci nie odziedziczyło leworęczności męża, mam nadzieję że dysleksji też nie. Choc krystianek manualnie średnio sobie radzi.
Natalia, dzięki za pocieszenie. Właśnie doczytałam, że Maksiu też "jeździ na motorze". Moja córcia tylko prawą ręką. Niedługo mam konsultację na rehabilitacji to zapytam czy rzeczywiście to zły odruch. Mi wydaje się to pocieszne.
Natalio wysłałam ci maila dzisiaj i czekam na propozycje spacerku :)
Ojjka, napisałam Ci maila z numerem i z propozycją spaceru z Basią :))

Lidka, tak to możesz Małego trzymać na plaży rzeczywiście, a nie wiem gdzie takie parawany sie kupuje? nigdy nie miałam parawanu...

Gani, nie obwiniaj się że Twój powrót do pracy źle wpłynął na Amelkę, faktycznie pewnie odczuwa Twój brak, ale podobno im starsze dziecko tym gorzej to znosi, także teraz to jeszcze był dobry moment... to my niepracujące teraz będziemy miały potem większy kłopot, bo po roczku dziecko podobno źle reaguje na inną osobę niż mama pozostającą w domu, bądź w żłobku.. a zwróć uwagę że Mała zaczęła pewnie więcej sie ruszać dlatego mniej przybiera juz na wadze..

Iza, Blanka ma super chiński basen :)) ach, jaka zadowolona!!
i jak ślicznie siedzi :]

a mój Maksio dzis w nocy dwa razy mocno płakał, w ciągu dnia tez raz, w zasadzie to bez przyczyny... więc albo ząbki go męczą, albo nie wiem co... kupki robi ładnie... już takie stałe zbite, skończyły sie te wodniste jak po samym mleczku :)) wczoraj mi zrobił dwa razy kupkę na przewijak, akurat jak pieluszkę ściągnęłam, także widziałam że bez problemu mu to idzie (bo bałam się najbardziej, że jak wprowadzę stałe pokarmy to będzie się męczył, albo będzie miał zatwardzenia, ale nie :)) )
od 4 dni daję mu raz dziennie żelazo, i kupki po nim są czarne :)) a od piątku mam dawać 2x dziennie przez 8 tygodni :///

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry