Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.56 (16)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-55-15-t164621,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
cześć ale padnięta jestem.... ale muszę się pochwalić,ze małej wychodzi dolna jedynka, już się przebiła:) 1 ząbek!
no prosze jaki wysyp ząbków - gratuluje !!!

Biedronko- my bylismy ostatnio i nie dostalismy ręczników, ale tez nie prosilam wiec nie wiem czy daja jak ktos potrzebuje, ale chyba coś mi się zdaje ze można wypożyczyc
Dziękujemy Natalio, Maksiu tez przeuroczy , chyba sie polubili bo takie uśmiechy , śmiechy i zaczepki były nawet małą pogawędke sobie użądzili :)) Teraz jestem pewna że Majka uwielbia inne dzieci , szkoda ze nie zdazyli pobawic sie razem :)

U nas jak na razie nie widac zębalów

Zapisałam Majke do OWI na Tysiąclecia termin na 24 sierpien dopiero , zapytam jeszcze w tych innych jakie tam terminy ...
Dzięki Sara.

A u nas ząbków nie widać :(.
Niestety do OWI czeka się strasznie długo :( My od wtorku zaczynamy rehabilitacje.
Sara, niestety mocowanie w innym miejscu nie zdało egzaminu.
Szkoda mi kasy na oryginalna parasolkę concorda i jakoś się przemęczę z tą co mam.

ale się ząbków posypało, mi się wydaje, że coś Amelce wychodzi, ale to chyba tylko moje zwidy ;) bo nic nie słychać uderzając łyżeczką :)
hej, my wczoraj w ten upał pojechaliśmy na wieś a po drodze przyszła burza z piorunami!!! Mały się nie bał na szczęscie :) a wieczorem spowrotem słońce - niesamowite :))
dziś już wróciliśmy wieczorem.. ale zawsze to kolejny dzień na świeżym zdrowym wiejskim powietrzu, dziś Maksiu poznał wiejskiego kolegę, który ma 5 miesięcy :) pewnie za kilka lat będą razem po drzewach latać :))
Małgoś, ja wczoraj i dziś dawałam Maksiowi takie danie ze słoiczka cukinia, dynia i ziemniaczek, moja mama kupiła w jakimś sklepie ze zdrową żywnością, to są dla dzieci powyżej 4 mies., jakaś niemiecka firma Holle
http://www.holle.com.au/products/zucchinipumpkin.html
ale sama to nie gotowałam jeszcze obiadków dla malucha, także nie pomogę..
dziś dostaliśmy całego królika, już wypatroszonego i zamrożonego, specjalnie dla Maksia, bo Ci państwo ze wsi hodują króliki, także będę gotować Małemu... muszę znaleźć też jakiś przepis, hmm.. ://

Ojjka, ja też do podróży tylko w rampers ubrałam Maksia... fajna sprawa, a jak się chłodno zrobiło gdy burza przyszła to wtedy go okryłam moją chustą (a on i tak spał)
Salambo, ja tez wczoraj kapała rano Małego w chłodnej wodzie, bo spocony cały był... trzeba będzie robić kąpiele w ciągu dnia.. my już w mieszkanku zamontowaliśmy duży stojący wentylator kolumnowy, i cały czas rolety spuszczone na oknach, wtedy w mieszkaniu jest chłodniej (bo ja mam akurat od wschodu i południowego-wsch mieszkanie, więc cały dzień słońce!!!! ukrop, bo nawet tu nic nie zawiewa (a na 5 piętrze mieszkam)

ja mam swój samochód też niestety bez klimy, dlatego na dłuższe wyjazdy pożyczam auto od mojej mamy, bo ona ma duże i z klimą...
a tak jak jeżdżę z Małym po mieście moim citroenkiem to nawet się wsiąść do środka nie da!!! biedne dziecko się smaży w takiej puszce :(((

Aga, jaki Filipek super jest!!!! nie mogę uwierzyć jak on ślicznie siedzi, mojemu jeszcze długo chyba do samodzielnego siedzenia :((
i tez kupiłam taki mini-basenik, ale musze czekać aż Mały nauczy się siedzięc, bo tak to może sobie tylko poleżeć jak w jacuzzi :)
ja kupowałam taki basenik w Leclercu, tam jest duży wybór takich rzeczy dla dzieci, nawet mata edukacyjna wodna jest... z zabawkami :)

Lidia, gratuluję zęba :) i fajnie że możesz tyle czasu spędzać na wodzie :) a tak apropo to ja w przyszły weekend będę przy Hestii sędziować regaty katamaranów, więc może tam się spotkamy... :))

reszte z dziś póżniej doczytam, jestem głoooodna!!! idę szamać :) troche późno, ale cóż, nie można chodzić spać na głodniaka, szczególnie jak się jeszcze karmi, co nie? :))
ale głupio!!! wkleiło mi treść mojej odpowiedzi gdzieś w środek... przed dzisiejszymi wypowiedziami... to sobie trochę cofnijcie wątek, sorki... :P pisałam do Lidii, Małgosi, do Ojjki, do Salambo... i cos tam jeszcze..
a teraz idę, papap
A ja wlasnie buszuje po allegro w poszukiwaniu trampek/tenisowke dla Miski bo juz mi powyrastala.Jeszcze jak bylam w ciazy to w h&m widzialam takie fajne w kropki no ale zebym to ja wiedziala jaki ona bedzie rozmiar nosila,no i teraz juz takich nie moge znalezc:/

Ja tez ostatnio myslalam ze Malej zabek wychodzi ale postukalam lyzeczka i nic:(
gratulacje dla wszystkich zęboli!!!
Natalka, ja dziś pływałam. ale zmarzłam;) wczoraj wyprałam zimową piankę i dziś lednią długą założyłam. ale pod nią wskoczyłam w lycrę z długim rękawem. katamarany szalały. było ciężko. siedziałam trzy razy w wodzie (a pływałam godzinę). koszmar był tylko jak żagiel do wody wpadał, bo ciężko wy wyciągnąć (pływałam dziś na 5,8m).
za tydzień z pewnością też będę. bliżej weekendu się umówimy;)
a teraz strasznie mnie głowa rozbolała i strasznie przemarznięta jestem. za chwilę wskakuję do ciepłej wody i idę skać z kurami;)
kurcze dziewczyny, czym smarować buzię, żeby się nie opalić? wczoraj posmarowałam 50 , dziś również i mam wrażenie, że nawet wiatr opala. jestem już czarna, jakby był koniec wakacji. fakt, opalam się na "czarno" a blondyna jestem;) może zacznę w kapeluszu pływać? hihihi
LidioM- bloker musisz stosowac, ale najlepszy jaki znalazlam to byl w Tajlandii , taki niby no name, bo znakow nie rozpoznaje....i powodowal, ze mialam nawet jak w wodzie bylam to pojawiala sie powloka biala , a chronila bardzo, ja bylam w ciazy wtedy...choc zaczleam stosowac dopiero po 5 dniach i przebarwienia , piegi wyszly, ale jak bloker stosowalam, to nic mnie nie bralo...
moja byla z dziadkami na spacerze 5h nad mozem jak zwykle, a ja dzis znow noc z przygodami, 2x pobudka, jeczenia i juz sama nie wiem, co jjej nie podoba sie...

wydaje mi sie, ze aquapark ma reczniki wlasne chyba za oplata...
no my juz po chrzcinach...........ufffffffffffff juz dwie osoby mowily ze chyba zabek a ja nadal nic nie widze,sprawdze potem lyzeczke
Lidia to się ciesz, że tak szybko się opalasz. Ja mam właśnie z tym problemy. Żeby widać, że jestem opalona muszę się opalać chyba z miesiąc :(. Ciężko mi idzie z tym, a ja tak lubię być opalona :(.

Byłam dzisiaj z rodzinką w aqua parku. Ale było fajnie :). Malutkiego zostawiłam z siostrą i oglądali nas przez szybę, a ja się wyszalałam :).
My dzisiaj tez byliśmy na basenie. Filipek byl pierwszy raz. Na szczęście było mało ludzi. Nie płakal, ale był lekko przestraszony. Po 15 min wyszlismy. Planujemy tak Go po mału oswajać. Kolejna wyprawa za tydzień :)
Pewnie trzeba dzieci oswajać z wodą. My zaczęliśmy chodzić jak mały miał 4 miesiące.
Kasia222, na 7 miesięcy pierwszy ząbek, super :))) wszystkiego naj na małe urodzinki :)

Mała Ciężarówko, jak po chrzcinach??

Betrisa, Wam też gratuluję ząbka!!

Kamila, już teraz mamy do siebie namiary, ja wiem gdzie mieszkasz także na spacer się zdzwonimy jęsli będzie odpowiednia pogoda w tym tyg :)))

Lidka, podziwiam Cię jak szalejesz na desce!!! ja akurat na łódkach lepiej się czuję, bo na desce to tylko na słabym wietrze sobie radzę, gdyz nigdy tak naprawdę się nie uczyłam ://
a wiatr strasznie opala tym bardziej na wodzie (i na śniegu w zimie) bo odbija promienie słoneczne z każdej strony ;)) a włosy masz blond i kręcone?? może to też od wody i soli morskiej (chociaż tej w naszych wodach bardzo mało)
ja mam ciemna karnację i tez bardzo szybko się opalam..

ale dzis pogoda wietrzna, ja na Osowej byłam kilka godzin na dworzu i troche zmarzłam, Mały został z tatą i babcią, dali sobie radę... ale mi było smutno bez Szkrabulca :(( a w przyszłym tyg przez 3 dni będę bez Bąbela mojego kochanego, bo te regaty piątek-niedziela w Sopocie..
muszę tylko swojego mlesia pościągać i przygotować jedzenia, zacznę już jutro chyba :))))
chrzciny wypadły ok,w kosciele liwia szalała,gadała,smiala sie,potem w domu atak placzu i zasneła i jak goscie sie rozchodzili to wstała:)mialam torcik od kolezanki Marsztp,cudoooooooo.
Gratuluję pierwszych ząbków i my też zgłaszamy pierwszą dolną jedyneczkę!!

Dzięki za info o parasolkach. Kupię na pewno jakąś no-name, ale nie wiem jeszcze jaką.

Dziewczyny, co polecicie na ból gardła? Męczy mnie już ponad tydzień, a niedawno brałam antybiotyk i nie chcę znów go dostać. Jak się karmi piersią to wybór leków jest ograniczony.
Gratulacje dla wszystkich dzieciaczkow ktore maja swoje pierwsze zebolki:)

Gani ja jak bylam chora (straszny katar mialam kaszel bolalo mnie gardlo i wogole bylam nie do zycia) to zastosowalam kuracje czosnkowa (gorace mleko+czosnek lub Gorace mleko+czosnek+miod lub jak nie lubisz z mlekiem to moze byc cytryna+czosnek+miod) czosnek ma swoj charakterystyczny nieprzyjemny smak ale da sie to przezyc i naprawde pomaga:) tez karmie piersia i wolalam nie brac zadnych tabletek;

No i mielismy jeden piekny cieply dzien i znowu wrocily chlody;/ dobija mnie ta pogoda:(

Podziwiam was dziewczyny ze tak sobie plywacie na deskach i zazdroszcze chyba tez troszeczke:):):)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry