Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.56 (16)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-55-15-t164621,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
NataliaR tak to jest z tymi facetami. Mój to mnie wkurzył bo fakt że pracuje od rana do nocy (jest kucharzem) to przyjdzie i powie mi, że nic nie zrobiłam a cały dzień przecież jestem w domu. Szlak mnie trafia jak to słyszę bo jak on jest taki mądry to niech siedzi z dzieckiem i zobaczy że to nie takie proste. To ja się martwie jak małemu coś dolega, ma zły dzień i wogóle. Z chęcią też poszłabym do pracy ale nie mam z kim zostawić Bąbla. Faceci to myślą, że przy dziecku to się leży brzuchem do góry i seriale ogląda a wszystko dookoła samo się robi a czasami doba to za mało...achhhh.
Natalia - napisalam maila

a co do pakowania i spacerków z mała to moj mężyk poszedl na spacerek sam z mala i oczywiscie bez torby (czyli mleka pieluch i kmokrych chusteczek) a potem dzwonil do mnie dlaczego mala mu marudzi :-) na szczescie to bylo juz dawno temu i teraz juz wie co zabrac :-)
no i tez bardzo duzo pracuje, dodatkowo pomaga tacie w interesie (bo tesciu lezy w szpitalu) wiec mala i dom to na mojej głowie, ale daje rade ze wszystkim i oboje doceniamy to co kazde z nas robi
no i niedlugo tesciu wraca do zdrowia to bedziemy mieli wiecej czasu dla siebie :-)
no mój to od początku dużo robił przy dzieciakach, no i jak je pilnuje to najczęściej dom zamienia się pole bitwy i on nie jest w stanie nic zrobić, a ja wchodzę w ten stan i mówię-dlaczego pozwoliłeś krystiankowi tak nabałaganić i czemu nic nie sprzątnąłeś? to ja jestem ta z pretensjami. no i on sam widzi,ze coiężko i to i to robić:)
Dziewczyny czy któraś z was chciałaby dla swojego maleństwa Bebilon 2??
wczoraj kupiłam małej bebilon 2 duże ale niestety go nie lubi i pluje nim na odległość :( podpasowało jej mleczko hipp :)

Mam całą puszkę, wzięłam z niej dzisiaj tylko 4 miarki, więc w sumie prawie nic :)
Puszka otwarta była dzisiaj :)

nie chciałabym żeby się zmarnowało :(

chętnie oddam którejś z was w zamian właśnie za mleczko hipp :) może ktoś chętny ??? ratujcie :))
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
ojjka - mi sie niedlugo konczy bebilon 2, a za ile do sprzedania masz?
hej czy któras z was przechodziła moze z bebilonu na bebiko 2???zasstanawiam sie wlasnie,czy to dobry pomysł??
Moniall jak mnie wkurzaja takie gadki facetow,wczoraj bylam swiadkiem takiej klotni i az mi piana leciala ,jak moj by mi tak powiedzial to torba i do mamusi.....
mała ciężarówko co do kasy to nie wiem. bo kupiłam go za 35 zł wczoraj :)
myślałam bardziej o 2 mleczkach hipp w zamian.
ja mam zaczęty nan 2, tylko jedną porcję z tego małej zrobiłam ale nie chciała i zrezygnowałam i też nie wiem cio z tym zrobić mogę jakoś przyt okazji komuś oddać bezpłatnie oczywiście jakby coś
ojjka pomuslilas sie ja nie chce kupic;)
Byłam dziś z mała u ortopedy , i jakiś pierd...nięty mi się trafił . weszlam i pyta sie co i jak to mu mówię a on że zaraz sprawdzimy bo pewnie operacja bedzie potrzebna to ja juz zawal mialam jak to uslyszalam , potem pyta czy na rehabilitacje chodzimy mowie mu ze w owi bylam itd ale ze tylko poto zeby rozruszac mala bede chodzic a on do mnie ze co tylko rozruszac , prosze nie lekcewarzyc urazow dziecka skoro miala tylko 6 pkt to musi byc jakis uraz neurologiczny , jak tak bede wszystko lekcewarzyc to bede miala " uszkodzone " dziecko na całe zycie! trzeba rehabilitowac i tyle ! , potem zbadal i stwierdzil ze operacja nie jest potrzebna ale moze bedzie trzeba naciac sciegna :| ale jednak to terz nie potrzebne, stwierdzil ze ma za luzne i wiotkie stopki :| i cos tam jeszcze , malo co zawalu tam nie dostalam , na wymienial mi chorob ktore w przyszlosci moze miec z powodu lekcewarzenia dolegliwosci typu nozka odwiedzona na zew , stopka sz... (niepamiatam nazwy) asymetria itd , mam jej rozciagac stopke zeby ja prostowala i wogole , na rehab koniecznie itd , poczulam sie jakbym krzywdzila i zaniedbala dziecko ... :( mam tez sie zglosic do poradni wad stóp do doktora K. Drewek ( moze ma ktos namiary tam ?)

a tak poza tym bylam tez u pediatry i stwierdzila ze te odchylenia sa minimalne i tamten przesadzil, i wypisala mi skierowanie do tej poradni bo ortopeda tylko pogadal a skierowania nie daal , i mala malo przybrala bo tylko 100 gr przez ponad miesiac ;/ za miesiac do kontroli jeszcze raz , i mam juz wrowadzic żółtko i moge rowniez wsystkie owoce ktore juz na rynku sie pokazaly dawac takie rozpackane i skrawdzic czy sie nie bedzie dlawila to takie dawac , i maliny i truskawki , brziskwinie jagody itd :)
aaa Natalio zmienilam tel bo sie popsul i nie mam teraz twojego nr .. ;/
A ja dzisiaj bylam z maluszkiem u lekarza bo myslalam ze dostal ospe;/ Bo bylismy jakies 2tyg temu u mojej siosty no i sie okazalo ze jej coreczka za dwa dni po naszych odwiedzinach ospe dostala;/ maly ma jakies dwa male pryszczyki i wolalam sprawdzic czy to przypadkiem ospa go nie dopadla; jednak pediatra stwierdzila ze to raczej nie ospa ale mam malego obserwowac czy sie nie pojawi wiecej pryszczy;

Co do facetow to dziewczyny oni chyba tak maja:):):) na wyjazd ja pakuje nas to ja sie smieje ze mam dwoje dzieci ktore musze spakowac:):)jedno malutkie a drugie duze a jeszcze potem uslysze a nie wzielas mi...:) maz duzo mi pomaga przy maluchu mimo ze pracuje nadgodziny ostatnio nawet; przez te cale ponad 7 miesiecy to mi sie raz tylko zdazylo ze sama kapalam maluszka:):):)

Konradek od czasu gdy zaczelismy go kapac na siedzaco to jak wychodzimy z wanienki to oczywiscie z wielkim placzem bo mu sie bardzo podoba takie ciapcianie w wodzie:)
Juz powolutku probuje siadac tak smiesznie na jeden boczek z podparciem na jedna raczke:)

Wczoraj bylismy u mojej mamy i Konradek zajadal sie pysznymi swiezymi truskaweczkami prosto z ogrodu tak mu smakowaly ze o ho ho jak sie cieszy to tak smiesznie raczkami macha jakby zaroweczki wkrecal i nozkami kopie:) (mam nadzieje ze zadnego uczulenia nie dostanie) A wiecie moze po ilu dniach moze sie pojawic wysypka jezeli dziecko jest uczulone na jakiegos owocka? Po 3 dniach?

ja karmie jeszcze tylko piersia wiec co do mleczka to nie pomoge:)
Kamila, to faktycznie jakiś kopnięty lekarz :/

My wróciliśmy do Gdańska. A Jasiek od piątku nieznośny, nic mu nei pasuje. Nie wiem czy to te ząbki, czy co :/
A śmigło ma takie, że nie nadążam :)
A to zdjęcie sprzed paru minut:)
image
Kamila 1869 tez bym chyba zawalu dostala jakby mi lekarz takich rzeczy naopowiadal;/ dobrze ze skonsultowalas to z innym lekarzem:)

Ja juz tez malutkiemu daje swieze owoce rozciapciane widelcem tylko i maly tak smiesznie buzka rusza jakby sobie przegryzal to jedzonko (choc ma tylko dwie malutkie jedyneczki dolne) jadl juz bananka truskaweczki poziomeczki jagodki... wszystko ze wsi od mojej mamy:):):)
Jasio super rozbojnik:):):)
Jejku, co to za ortopeda :( Szok, jak w ogóle tak można straszyć nie badajac wcześniej dziecka :(

Masakra jakaś :(

Bogosiaa, padłam... Jasiek jest cudowny, i jaki już spryciarz :) Super facet Ci rośnie w domu :)

Któraś z Was pytała czy mam rehabilitację w lipcu w OWI, udało nam się wcisnąć na 3 terminy w tym miesiacu
mała ciężarówko sorrki chodziło mi o sarę :)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
kamila nie przejmuj się ja to w ogóle dzielę przez dwa to co mówią"specjaliści" też podejrzewali coś u małej a wszystko dobrze jest. Trzeba ufać sobie, bo my tak naprawdę jesteśmy w stanie wyłapać same jak coś jest nie tak albo w porządku obserwując dziecko na codzień a nie przez 5 min i już wszystko wiedzą...
Kamila, a co to za ortopeda? aż włosy dęba stanęły jak posłucha się takich specjalistów. niech najpierw oglądają później diagnozują...
Ojjka, jak z okiem? ale cię dopadło;)
Natalka, katamarany były super! ale się rozwiało;) byłam oczywiście na plaży, ale pewnie za parawanem. chowam za nim Kasjana od wiatru i słońca;)
wiecie, mały nauczył się na plaży siedzieć. podkopywałam mu malutki dołek i w nim sadzałam, teraz w domu potrafi 20 min siedzieć sam i się bawić. szok!!! i taki zadowolony jest z siebie;) muszę porobić zdjęcia.
ale oczywiście z brzuszka na plecy sporadycznie mu wychodzi...
bogosia, jasiek jest po prostu boski!
byłam z małym na szczepieniu w zeszłym tyg i ma 74cm i waga 1030. mały klops. ale zgubił z policzków i już taki chomik nie jest;)
a mój mąż jest dobrze zorganizowany, ale to dlatego, że w marcu miał szkołę przez 10 dni jak mnie nie było. i teraz na spacery zabiera faktycznie wszystko co może być potrzebne. mleczko, deserki, ciepłą wodę, pieluszki, kremiki;) zadziwia mnie;) i nie mówi mi, że w domu nic nie zrobiłaś, bo jak w marcu wróciłam z nart , to mieszkanie było tak zapuszczone, że nie wiedziałam od czego zacząć sprzątać...;) hihiih
taką szkołę życia miał. i nie jeden dzień a 10;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry