Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.56 (16)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-55-15-t164621,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my chcemy przeprowadzić ale najpierw musimy zrobić pokój starszemu a na to brak teraz czasu, pewnie jesienią się zaierzemy za to w październiku moze tylko,że teraz to małej wszystko jedno a za te kilka miesięcy to juz może nie być tak fajnie ze spaniem jak ją przeniesiemy
basiab - no to owocnej nocki :-)
no i gratulacje zebolka, obylo sie bez wiekszych przygód chyba co?

biedronka - Paulinka jakos chyba od 3-4 mca spi u siebie w pokoju w lozeczku, nie wiem czy to zbieg okolicznosci czy tak jej sie tam podoba ale jak ja tam "przepropwadzilismy" to przesypia nam bardzo ładnie nocki tzn 9-10 godz - na noc (ok 23) dostaje 150 ml mleczka (bez kaszki) i spi do 8-9
Kamila, bardzo mi przykro ile się nasłuchałaś od tego ortopedy, tak nastraszył niepotrzebnie!!! (a chodziło mu pewnie o szpotawą stópkę, czyli w osi pionowej pochyloną za bardzo na zewnętrzne kości stopy..)
a mój numer napiszę Ci na maila, albo Ty mi napisz swój.. bo w tym tygodniu możemy się umówić na spacerek, Sara też była chętna :))
a co do owocków to fajnie że można już wszystkie dawać Maluszkom, bo już znudziło mi się to gotowanie jabłek i paćkanie ich z bananem :)

Megi, jak "wkręca żaróweczki" i kopie nóżkami, to wcale nie jest dobrze... ja tez się śmiałam że mój Maksiu od miesiąca robi za motocyklistę, bo ta często kręci nadgarstkami, robi takie kółeczka.. i przy tym tez nóżkami lekko kopie... ostatnio jak byłam u neurologa na kontroli to jej powiedziałam o tym, a ona kategorycznie kazała powstrzymywać takiego zachowania bo nawyk się może pojawić... to jest wzmożone napięcie mięśniowe.. wtedy trzeba zająć rączki czymś, dać zabawkę, albo chwycić za dłonie, żeby dziecko tak nie robiło...

Jasiek fantastyczny :))

Lidko, fajny sposób na siedzenie Kasjanka wymyśliłaś... może i ja któregoś dnia spróbuję.. ale powiem Wam dziewczyny szczerze, że jakoś boję się iść z Bąblem na plażę... bo albo piasek w oczy, a jak nie to to boję się że w rączkach weźmie piasek do buzi, albo wytrze w oczy, i jakoś mam opory żeby iść na plażę z Małym.. może mnie uświadomicie że nie taki diabeł straszny??

Aga, i tak dzielna byłaś z tym powrotem do pracy.. ja wciąż nie wyobrażam sobie tego.. narazie będę siedzieć w domku z Małym..

Zabulka, ja uważam że powinnaś jej powiedzieć żeby karmiła synka w nocy co max 4 godz, bo teraz w pierwszym miesiącu życia dziecko samo się nie wybudzi (nie każde bynajmniej!!) a tak to ma za długą przerwę bez jedzenia i traci dużo kalorii przez to niejedzenie... a chłopiec 3 kilogramy to nie duży... a przecież nie musi dziecka budzić, ja brałam Maksia na śpiocha, przystawiałam i on jadł bez otwierania oczek.. karmiłam co 3 godz - zresztą do dziś Maksiu budzi się co 3-4 godz w nocy :))

wszystkiego naj dla dzieciaczkó co kończą 7 miesięcy, a ha! i pół roczku też :)) bo zapomniałam że grudniowe to 6 mies. kończą teraz, brawo ;)))

gratuluję Oscarkowi swojego pokoiku! u nas niestety nie ma warunków, mieszkanko za małe...

Basiu, a Wam gratuluję jedyneczki! :)
u nas wciąż nie widać zębolków, ale ja akurat się z tego cieszę :)))
natomiast chciałabym żeby Maksiu juz umiał siedzieć bo wtedy myślę że ciekawiej byłoby dla niego, a tak to wkurza się jak go kładę na kanapie albo na macie... odpycha się łokciami i próbuje usiąść ale nadal jeszcze nie siedzi sam... :(

Sara, jutro na 90% będę szła na Żabiankę, ale jakby co to napiszę smsa :)
Sara, dopiero teraz odczytałam maila od Ciebie, oki, jak Ci nie psauje w tym tyg to w przyszłym :))
a co do opieki to na Kołobrzeskiej na przeciwko Przychodni NCM "Kołobrzeska" jest takie przedszkole prywatne AGATKA i tam mają napisane na banerze "opieka doraźna od 3 m-ca życia do 5 lat" także spróbuj tam może zostawić Małą na 2 godzinki... nie znam stawek, ale też myślałam żeby kiedyś się zainteresować :)
ooo, znalazłam linka do nich i tam cennik jest :) http://www.przedszkole-agatka.com.pl/ w tygodniu 10zł/godz
WItam :)
Basiab to jakieś takie bardziej rehabilitacyjne zabiegi typu krioterapia, prądy i masaże. Co do spacerku to może (jakby nie padało) na wtorek się byśmy umówiły :) tylko w jakim parku?? tym przy kolejce czy tym nad strzyżą???

Natalia my też musimy się umówić na spacerek :) Jak będę u mamy to dam Ci znać :) Aha mogłabyś na maila napisać mi swój nr bo gdzieś zapodziałam :(

Wiecie co tacy lekarze jak ten ortopeda w ogóle nie powinni być lekarzami :(
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
od rana cisza? ;)
ja dziś pojechałam z małym do sopotu na pętlę dla rolkarzy. małego do wózka, rolki na nogi i hejka w drogę. trasa jest super, inne mamy z wózkami również jeżdżą. pętla ma 1600m, na rozgrzewkę zrobiłam dwa kółka, bo chciałam zobaczyć jak tam jest. i super! sport to zdrowie. mały był w mutsy, ale muszą mój stary trójkołowiec wyciągnąć, może będzie lepszy. bo w tym odblokowałam koła i wjechałam w trawnik;) ale musze się rozkręcić;)
Natalka, na plaży siedzę za parawanem, małemu nie sypie w oczy, a rozkładam duży koc i na nim małego kocyk, dostępu do piasku nie ma. jak widzę, że jest zmęczony, to kładę go do wózka i zasypia - też za parawanem;)
Dziękujemy za życzenia na małe urodzinki i również życzymy wszystkim dzieciaczkom wszystkiego najlepszego.

Mam dzisiaj beznadziejny dzień. Byliśmy u lekarza z katarem Amelii. Katar do wyleczenia, ale przy okazji zważyliśmy Małą i przez miesiąc przybrała tylko 200g :( Mam podkarmiać sztucznym mlekiem. Nie wiem czy powrót do pracy to nie był błąd. Może Amelia jest bardziej niespokojna i mniej je. Już sama nie wiem. Do tego dni tak szybko uciekają i na nic nie ma czasu. No i jeszcze pokłóciłam się ze ślubnym. Fantastycznie ...
czesc, my tez spowrotem juz w Londynie...
do forumki, ktora spotkalam w Kliperze razem z mezem, chcialam napisac, ze twoja coreczka pieknisia, taka egzotyczna i b.rozwinieta hihi i ujawnij sie...my nie gryziemy, albo do nastepnego spotkania...w Kliperze...

u nas ok, ale powiem wam, ze rebiechowo nawet nie ma toalety do zmiany pieluszki, albo ja nie zauwazylam, do tego na 15 minut przed ladowanie mala zrobila mi kupala i musialam przebrac, wiec w ryanairze w jednej toalecie jest przewijak hihi,
moja jest od kwietnia w swoim pokoju, ale od miesiaca nie przesypia mi nocy, wczoraj bylam w baby clubie i dziewczyny powiedzialy, abym w nocy podawal wode , a nie mleko, i zobaczyc i dzis w nocy tak robilam i byla pobudka o 2, 4 i 6 rano, ale troszke wody popila i spala dalej...do tego mamy w upaly tutaj znow...
wow, podziwiam dziewczyny ktore uprawiaja sport, moj sport to kieliszek wina hihi...wieczorem, a brzuch po ciazy jest...

a to Blanka w chinskim basenie, dzis byla juz woda w srodku

image
Blanka juz tak ładnie siedzo?sama?nie przewraca sie?
MalaC, no Blanka siedzi juz sama jak skonczyla 6 miesiecy, bardzo stabilnie, natomiast teraz szykuje sie do raczkowania i pupcia do gory juz idzie do gory, tylko lapki slabe, i juz noskiem zyryla w drewniana podloge i krew lala sie z noska, moj maz wyluzowany, tak tutaj maja stosunek wyluzuj, jak to mojT. mowi...teraz ja bardzo uwazam...
Ojjka, napisałam Ci maila z numerem i z propozycją spaceru z Basią :))

Lidka, tak to możesz Małego trzymać na plaży rzeczywiście, a nie wiem gdzie takie parawany sie kupuje? nigdy nie miałam parawanu...

Gani, nie obwiniaj się że Twój powrót do pracy źle wpłynął na Amelkę, faktycznie pewnie odczuwa Twój brak, ale podobno im starsze dziecko tym gorzej to znosi, także teraz to jeszcze był dobry moment... to my niepracujące teraz będziemy miały potem większy kłopot, bo po roczku dziecko podobno źle reaguje na inną osobę niż mama pozostającą w domu, bądź w żłobku.. a zwróć uwagę że Mała zaczęła pewnie więcej sie ruszać dlatego mniej przybiera juz na wadze..

Iza, Blanka ma super chiński basen :)) ach, jaka zadowolona!!
i jak ślicznie siedzi :]

a mój Maksio dzis w nocy dwa razy mocno płakał, w ciągu dnia tez raz, w zasadzie to bez przyczyny... więc albo ząbki go męczą, albo nie wiem co... kupki robi ładnie... już takie stałe zbite, skończyły sie te wodniste jak po samym mleczku :)) wczoraj mi zrobił dwa razy kupkę na przewijak, akurat jak pieluszkę ściągnęłam, także widziałam że bez problemu mu to idzie (bo bałam się najbardziej, że jak wprowadzę stałe pokarmy to będzie się męczył, albo będzie miał zatwardzenia, ale nie :)) )
od 4 dni daję mu raz dziennie żelazo, i kupki po nim są czarne :)) a od piątku mam dawać 2x dziennie przez 8 tygodni :///
Natalio wysłałam ci maila dzisiaj i czekam na propozycje spacerku :)
Natalia, dzięki za pocieszenie. Właśnie doczytałam, że Maksiu też "jeździ na motorze". Moja córcia tylko prawą ręką. Niedługo mam konsultację na rehabilitacji to zapytam czy rzeczywiście to zły odruch. Mi wydaje się to pocieszne.
a moja dzisiaj w nocy przydzwoniła głową w szczebelki oczywiście się obudziła ale tylko ją wziąłam i przytuliłam i dalej spać poszła. No już prawie prawie raczkuje bo pełza i podnosi się na czworaki, wczoraj nawet tak kroczka zrobiła, podciąga się do siedzenia ale nie utrzyma sie w pozycji siedzącej bo leci do przodu. Moje dziecko też jakieś takie prawostronne. W sumie wychodzi na to,że rzadne z dzieci nie odziedziczyło leworęczności męża, mam nadzieję że dysleksji też nie. Choc krystianek manualnie średnio sobie radzi.
NataliaR nigdy bym nie pomyslala ze to cos zlego z tym odruchem krecenia raczek;/ dziekuje za informoacje teraz napewno bardziej bede zwracac na to uwage; Konradek to robi tylko jak sie cieszy albo niecierpliwi;

Pogoda taka nijaka... niby swieci slonce ale dzisiaj strasznie wieje u nas;/ juz nie moge sie doczekac prawdziwej letniej pogody tak zeby mozna bylo bez namyslu pojechac na plaze i sie wygrzac porzadnie:)
Czy wogole w tym roku bedzie jakies lato?:(

Ja juz powolutku ucze Konradka zalatwiania sie na nocniczek i musze pochwalic mojego malego babelka bo juz kilka razy udalo mu sie zrobic kupke i siku (choc kilka razy to sobie tylko posiedzial bez zadnego efektu:):) )

Czy wasze dzieciaczki spia moze na brzuszku? Bo ostatnio to Konradek sie przekrecil na brzuszek jak spal w nocy i tak troche sie obawialam go tak zostawic bo nie wiedzialam czy mu sie dobrze oddycha;/ po 2 godzinach sie obudzil bo sie chcial spowrotem przewrocic na plecki ale wystarczylo ze go przytulilam i dalam mleczko i spal dalej:)
Megi, mój śpi na brzuszku od momentu kiedy zaczął się przekręcać na brzuszek czyli od Wielkanocy. Na początku się obawiałam, ale on teraz inaczej nie potrafi (jeszcze na boku śpi).
Dzisiaj byliśmy na kontroli, no i idą górne ząbki, tzn jeszcze jakiś czas, ale pani doktor powiedziała, że idą. I jeśli dziecko się za uszko łapie, to też ząbki, nasz się łapie :)
Jasiek na 70cm i prawie 8kg :) Przybiera ładnie. Mamy podawać już 1 dziennie posiłek całkowity z glutenem.

Do Mam które karmią Bebilonem Pepti (Kasiu, Ty będziesz miała bliżej) - do tej pory kupowałam Bebilon w cenie około 7zł w aptekach Gemini na Przymorzu, ale dostałam cynk, że na Rogalińskiej jest w tej samej cenie, za godzinkę to sprawdzę i dam znać czy to prawda. Nie trzeba będzie na Przymorze jechać :)

Mój Syno ma dzisiaj swoje pierwsze imieniki :)))

A my idziemy dzisiaj do przyjaciół z którymi się nie widzieliśmy od września :/ a w sobotę jedziemy do moich Rodziców na Mazury :) Lato ma się podobno zacząć od jutra - oby!! :-)
wszystkiego naj naj naj dla Jasia z okazji imieninek:)

Konradek juz od jakiegos czasu lapie sie za uszka:) ciekawa zaleznosc:):):)

to sie uspokoilam z tym spaniem na brzuszku:) nie ma co panikowac:)
Konradek tez lubi spac na boku;
Wszystkiego najlepszego dla Jasia z okazji imieninek :)
Bogosiaa, daj znać jak z mleczkiem miałabym bliżej :)

Moja Amelia również śpi, albo na boczku, albo na brzuszku :) Tak jak nauczyła się obracać tak jej pozycje spania bardzo się zmieniły :)

Dziś mieliśmy znowu nieciekawą sytuację. Amelka nam się krztusiła :( Dobrze, że już jest na tyle duża, że sama mocno odkaszliwała, aż w końcu przeszło, ale bidula się napłakała, widać, że sama strasznie sie wystraszyła :( a ja myślałam, że zwariuję ze strachu, dobrze, że był mąż w domu, bo chyba bym nie podołała z tym stresem...
Ojjka ja częściej chodzę do parku nad Strzyżą albo tam na Zaspie za lotnią jest taki duży park, tam Natalia maiłabyś chyba bliżej co nie?

Sara u nas z ząbkami ciężko, prawa jedynka pojawiła się pod dziąsełkiem tak między marcem a kwietniem,a lewa w kwietniu. Prawa jeszcze się nie przebiła,rośnie z dziąsłem. Nocki mam nieprzespane od maja, lekarka kazała dawać paracetamol na noc, nie pomaga, co 3h pobudka.

Iza u nas woda w nocy nie działa,herbatka też nie, jest taki ryk że cycek ma być i koniec ;)))

Wszystkiego najlepszego dla Jasia z okazji imieninek :)))

Blanka świetnie wygląda w baseniku :))) i ładnie siedzi mała księżniczka,hihi

Gani a czy masz mniej mleczka niż przed pójściem do pracy?? Będzie dobrze,może mała więcej fika teraz??

Natalia ja dzisiaj kupiłam parawan w Leclercu za coś ok 25zł,nie pamiętam dokładnie bo robiłam większe zakupy ;)
najlepszego dla Jasia z okazji imieninek :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry