Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.56 (16)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-55-15-t164621,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie widziałam te słoiczki, ale w nich jest masło/mleko, a my jesteśmy na bebilonie pepti i mamy innego mleka nie podawac :/
betrisa to tak jak u mnie :)
niestety mi się nie chce gotować 3 obiadów :(
poza tym nie mam zaufania do tych warzyw ze straganu ;(
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Wczoraj usłyszałam pierwszy raz ma-ma :)))) tylko raz ale uśmiech od ucha do ucha mam do dziś.

Mój Krystian też póki co tylko na słoiczkach, ale chcę zacząć gotować nam obiadki w parowarze.
Eve, mój synek ma 7,5 miesiąca, miesiąc temu zaczął się obracać z plecków na brzuszek, od wczoraj trenuje obracanie z brzuszka na plecki, od kilku dni siedzi pewnie i podnosi się na wyprostowanych rączkach jak leży na brzuszku. Jest duży i wszystko robi później, idzie własnym tempem. Każde dziecko jest inne.
Nasza lekarka powiedziała że to co on robi teraz to robią zazwyczaj 5-cio, 6-cio miesięczne dzieci,ale nie mam się tym martwić.
byłyśmy dziś w OWI i bedziemy chodzić na cwiczenia jutro mam zadzwonic, żeby Majka zaczęła się w końcu turlać i polubiła leżenie na brzuchu bo pani dr powiedziała że za miesiąc powinna pełzać (ma zwiększone napięcie mięśniowe w barkach) chociaż mała cwaniara przed wyjściem do ośrodka kilka razy przekręciła się na brzuch ;P
Dziewczyny jak to jest z zapisaniem sie na cwiczenia bo mi cos tam tlumaczyli ze jutro mam zadzwonic zeby dowiedziec sie kiedy mam znowu zadzwonic i wtedy mi termin i rehab mi dadza , nie bardzo moge sie w tym polapac :)
bogosia ja dawałam mojemu synkowi tą dynie z żółtkiem,ale mi ulewał po tym więc kupiłam jajka ekologiczne. Robię tak że gotuję jedno jajo na twardo, potem pół żółtka rozkruszam i dodaję do podgrzanej zupki jarzynowej albo do dyni z ziemniakami i podaję małemu :)

czy któraś z Was zagęszcza pokarm dziecku? bo mi lekarka przepisała Nutrition przeciw ulewaniu i będę od jutra podawać, ciekawa jestem czy to coś pomaga??
ja ide do pediatry w poniedziałek ponieważ też zaczelo mnie juz niepokoić ciągłe ulewanie Majki skonczyla juz 6 mc wiec powinna przestac ale dalej jest tak samo , przy odbiciu nie ulewa chyba ze za duzo zje ale zato potem do nastepnego jedzonka co jakis czas leci jej z buzi czy lezy czy jest trzymana pionowo , nawet zupka uleje , albo moim mlekiem ( czasami jak woda wyglada ) juz nawet moja mama powiedziala ze dla niej to nie jest normalne bo za dlugo trwa ;/
Moja też tylko na słoiczkach, nie mam niestety blendera, ale i tak jedzenie w słoiczkach jest tak różnorodne, że sama w życiu bym nie ugotowała podobnych.

Kupiłam dziś ten basenik w rossmannie, za 31 zł :)
Basiu, wlasnie wrocilismy z bomi i kupilismy jajka klasy 0 i zrobie tak jak Ty. Czyli jak podaje zoltko to wtedy juz bey miesa i pol zoltka co drugi dzien, dzieki

nutrition podobno pomaga, dziewczyny kiedys pisaly. Mojemu tez sie lekko ulewa nawet dlugo po jedzeniu, ale nie jest to jakas oszalamiajaca ilosc.
Przede wszystkim wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków z okazji ich małych urodzinek. :)

Kamila, ja miałam tak samo. Dostałam się do neurologa w OWI i po wizycie kazano mi dzwonić, żeby się zarejestrować na rehabilitację.
Dzwoniłam chyba z 6 razy, za każdym razem mówiono mi, że mam zadzwonic za dwa-trzy dni i tak w kólko :/ W końcu się udało. W poniedziałek byłam pierwszy raz na rehabilitacji i terapeutka od razu mi wyznaczyła kilka kolejnych terminów na ćwiczenia.

My jesteśmy na nutritonie od 2 mż Amelki.
Amelce nutriton pomógł bardzo, w ogóle przestała ulewać i krztusić się przy posiłkach.

Bogosiaa, super nowe zdjecie w suwaczku :) Z Jaśka niezły przystojniak rośnie :)
Paula, ja wlasnie zamierzalam kupis ten basenik, fajny? nie wiesz do kiedy taka cena?
Dzięki Kasia :) Chowam go dla Twojej Amelki przecież :D
Dziewczyny w ETC są super przeceny.
Będzie remont sklepu od przyszłego czwartku i wyprzedaja wszystko w fajnych cenach :)

Moja mama kupiła dziś zupki i obiadki dla Amelki po 2,30 ( te z mięskiem ) Pieluszki hugies są po 20zł chyba :)

Oczywiście inne rzeczy również w super cenach, więc polecam przejechać się do sklepu :) Póki coś jeszcze jest :)
Bogosiaa, jestem jak najbardziej ZA takim zięciem :)))))
tak bogosia jak dajesz żółtko to już bez mięsa, jak podasz pierwszy raz to odczekaj kilka dni zanim podasz znowu. Ponoć najczęściej reakcją alergiczną jest wysypka.

Kasia ja byłam wczoraj w Etc ale nie wiedziałam że zupki mają przecenione, kurcze bo ceny mieli wyższe niż w rossmanie, bobovita nawet więcej niż 2,30 kosztowała i już zaopatrzyłam małego w rossmanie, szkoda...

dzięki za odpowiedzi :)
Czy są jakieś dzieciaczki które mają górne ząbalki?
ciesze sie ze stronka z przepisami sie przydala, ja np gotuje malej to co nam tylko w osobnym garnuszku bo nam sole a jej nie
wczoraj np jadla kalafiora i ziemniaczki z mieskiem, a jutro bedzie jadla fasolke zolta i ziemniaczki i miesko, ja dodaje masla do obiadków i mroze juz taka papke (ale 2 razy mi sie zdarzyło mrozic a tak po prostu gotuje na 2 dni - kupuje troszke wiecej warzyw niz bym dla mnie i meza gotowala) - ale wygodniej mimo wszystko na sloiczkach, tylko jak mala moze juz jesc sporo rzeczy z tych co dla nas gotuje to od razu mam za jednym zamachem obiadki :-)
aha ja na razie gotuje w wodzie i warzywka kupuje u nas w warzywniaku, ale wiem ze niektorzy pediatrzy zakazuja wrecz gotowania samemu, bo mowia ze we wszystkich warzywach i owocach to sama chemia...

Bogosia - ja mojej staram sie dawac pol zoltka co 2 dzien, a czasami po prostu zjada sloiczek z dodatkiem zoltka

Co do nutriotonu to ja podaje malej znowu ( bo juz byl spokoj z ulewaniem i na nowo sie zaczelo ) ale po 1 miarce do mleka czyli mniej niz zalecaja, ale nam ta 1 miarka pomaga

Kamila -co do cwiczen to tak jak pisze Kasia, z tymi terminami bywa ciezko, u nas akurat ktos odwolal zajecia i wskoczylismy na cwiczenia szybko i zostalismy juz u tej pani (ps. pani Basia z pok 31)

Kasia - fajnie ze piszesz o ETC - mam niedaleko, moze jutro zajade :-)
Moniall i Gani, dzięki za podpowiedź, jednakże mój Art na pewno nie będzie chciał kościelnego prezentu kupić, on jest bardziej praktyczny, więc myślę że wolałby jakąś zabawkę, czy coś takiego...
a odnośnie biżuterii dla dziecka, to ja też mojej chrześnicy kupowałam kolczyki i wisiorek z białego złota... i masz rację, dziecko tego jeszcze nie nosi, a w sumie nawet nie wiem co z tym się teraz dzieje... (na szczescie pamietam jak wyglądały - takie subtelne delfinki)

Zabulka, ja gotowałam marchewkę, ziemniaczka, mały kawałek cebulki, w wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek, dodałam też trochę majeranku.. osobno kawałek mięska z królika, po ugotowaniu wszystko rozdrobniłam i zmiksowałam, do jednej porcji dodałam mniej ziemniaczka tylko w zamian kaszkę manną, a do jeszcze innej porcji zamiast mięska z królika to pierś z kury... i tym sposobem trzy różne obiadki ;)) poporcjowałam do małych słoiczków (zostawiłam sobie kilka tych małych po owockach) i zamroziłam na kiedy indziej :]

Bogosia, ja kupuę w normalnym warzywniaku, nie dam się zwariować, poprostu biorę łądniejsze sztuki, a że mam zaprzyjaźniony warzywniak, to wiem że babeczka mnie nie oszukuje mówiąc że to dobre warzywa, co do mięska, to królika (jak już wspominałam kilka wpisów wczesniej) mam ze wsi od znajomego, natomiast piersi z indyka czy z kury kupuję też w osiedlowym mięsnym..
odnośnie mrożenia, to ja mroże gotowe już porcje, takie żeby odrazu podać po rozmrożeniu.. nic nie słyszałam żeby oliwa źle wpływała na mrożonkę :))
a gotowania na parze nigdy nie stosowałam, nawet nie wiem jakie trzeba mieć do tego naczynia :))

Kamila, mój Maksio też pierwszy raz z plecków na brzuszek obrócił się na pół godz przed wizytą u dr rehab (to było dokładnie jak skończył 5 mies.), i tez się śmiałam że cwaniak chciał udowodnić że umię i nie musi chodzić na rehab :))
pewnie chodzi o to żebyś zadzwoniła i wtedy Ci powiedzą kiedy mają wolne terminy tzw. "okienka", tak jest bynajmniej w ośrodku "Kr po kr" na Śląskiej.. (jak ktoś się nie zapisze wcześniej to musi liczyć na pojedyncze godziny wolne- czyli jak ktoś inny odwoła wizytę)

apropo "Krok po kroku" to wczoraj mi moja rehabilitantka mówiła że teraz są takie straszne terminy bo kontrakty im NFZ zabiera, a oni w lipcu lub sierpniu zamkną na około 2 tyg ośrodek bo będą robić wielki remont, m.in. przebijanie ściany i powiększanie ośrodka o drugą część (tam gdzie byłą księgarnia, jeśli ktoś wie o czym mówię).. także później juz będzie tylko lepiej :))

a dziś Maks pierwszy raz zaczął podnosić sam tyłek do góry i wchodzić w czworaki, ale śmiesznie to wygląda :)) taki wypięty tyłeczek :))) i po chwili ląduje na nosie, bo głowa za ciężka, heheh

dziś też byliśmy na kontroli u Olszewskiej, neurologicznie wszystko bardzo dobrze, tylko jeszcze troche tej asymetrii ułożenia ma, więc ciągle na lewą stronę go przestawiać musimy..

po wizycie byliśmy też na odwiedzinach (pierwszy raz) u koleżki-Dawidka ze szpitala, chłopcy urodzili się w tym samym dniu i razem leżeliśmy na jednej sali na Zaspie... ale różnice widać spore, kolega jest o 3 kg cięższy i 6 cm dłuższy.. także dokładnie tyle samo dni a jak różnica!!! :)) ale fajnie było się spotkać :)
utrzymujecie tez kontakty z koleżankami z porodówek?
Natalia, ja też utrzymuje kontakt z jedną koleżanką z porodówki (tylko we dwie leżałyśmy na sali), i z paroma koleżankami ze szkoły rodzenia. Tam jest troszkę większa rozpiętość czasowa i dzieciaczki też się różnią wzrostem i wagą. Miałyśmy już parę spotkań towarzyskich, prześlę fotkę z jednego bo są bardzo urocze :)

Bogoosia, nie spojrzałam niestety na datę ale dziś zajdę i popatrzę.

Ja też mam blisko do ETC, podjadę tam!
My juz od wczoraj jestesmy w Brighton.

Tatus normalnie nie poznal swojego synka. Mowil, ze duzo urosl i duzo wiecej rozumie. No i duzo juz umie :). A nie widzial malego tylko, albo az miesiac.

A co do wozkow Mclaren to nie pamietam dokladnie, ale chyba mozna juz kupic od £100. My mamy maclaren quest i kupilismy za £140.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry