Widok

MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 CZ.47 (2)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam pytanko czy wy dalej macie jakies plamienia czy juz nie?
Chce sie wybrac do ginekologa bo juz najwyzszy czas ale u mnie caly czas sa jakies plamienia ,moze wy wiecie jak dlugo to moze jeszcze potrwac?
ja juz nie mam zadnych plamien, prod CC
Kasia - ja płaciłam 90 zł i ten jego gaibnet jest na przeciwko ksiegarni na miszewskiego, kolo takiej budki z kebabem i chyba jest to kamienica zaraz za sklepem z wozkami

mała ciezarowko - m kiedys pediatra pow ze specjalnie mam nei chodzic na wazenie, ale jak bede spacerkiem gdzie w okolicy to zawsze moge podejsc my akurat idziemy jutro na wizyte i orzy okazaji bedzie wazenie, a ostatnio bylam 23.12
no i super ze pierwszy spcarek juz za wami, zobaczysz teraz powoli juz i humor lepszy bedzie, mnie na poczatku to siedzenie w domu tez meczylo, a jak zaczelam spacerki, wycieczki to mamy czy tesciowej z mala, to juz nie czuje sie "uwiazana" wiem ze w kazdej chwili moge spakopwac mala do fotelika i wszedzie dojedzimy, na szczescie mam juz poduszke z przodu w aucie wylaczona i mala mam na oku

a i dzieki za info o sałatce, kolezanka skorzystala i dodatkowo dzis cieplutkie paczki mąż nam zakupil :-)
moja córeczka jest o 1 dzien starsza od jej małej, wsadziłysmy obie do łóżeczka koło siebie żeby się zapoznały :-) no i chyba moja mala to bedzie taka zaczepialska, bo była bardzo zaciekawiona kto kolo niej lezy i wpatrywala się i dotykała ręką :-)
ale fajnie takie maluszki wygladaja jak sie zapoznaja :-) wiadomo za jakis czas bedzie jeszcze ciekawiej :-))

kasia - mojej malej tez burczy w brzuszku, mala spi akurat zaraz kolo naszego lozka w kołysce i czesto wlasnie slysze jak jej burczy

a ja mam chyba problem - jakie pepki maja wasze maluszki? bo moja ma taka wystajaca kulke i chyba to przepuchlina pepkowa, jutro idziemy do pediatrty ale ja juz dzis sie martwie :-(

no a u nas głowka srednio stabilna, czasami potrafi chwilke przytrzymac ale nie za czesto to sie zdarza
Melduję się z Krystiankiem w nowym wątku :)

Lidia ja zaszczepiłam małego tylko podstawowymi szczepionkami 5w1, z tego co się dowiedziałam to lepiej nie przesadzać. Ja tak jak Warbuziaczek co czytałam to inne opinie, ilu lekarzy tyle opinii.

Mała Ciężarówko 3majcie się, musicie mieć nadzieje że będzie lepiej. Ja wybrałabym się do pediatry, może da wam jakieś inne kropelki na gazy,albo skieruje na badania? Warto spróbować.

Krystian trzyma pięknie główkę jak leży na brzuszku, opiera się na rączkach i dźwiga. Nawet lekarka ostatnio powiedziała że jest bardzo silny i wysoko trzyma główkę :)

Wczoraj dostałam chustę :) Najpierw próbowałam wiązania na misiu, później na Krystianie, na początku był trochę niespokojny,ale jak tylko zaczęłam z nim chodzić po domu to od razu uśmiech od ucha do ucha :)))

Czy Wasze dzieciaczki dużo gaworzą?? Mój od jakiś kilku dni to tak się rozgadał że szok a jak się śmieje. Normalnie wzruszyłam się ostatnio i popłakałam się, ech :)
czesc dziewczyny, witamy sie teraz dopiero, a ja zabieram sie za nadrabianie... od soboty wieczorem musze Was poczytac!! duzo tego!!
wczoraj byłam pierwszy raz w kinie, Art mnie wyciągnął, Maks został z babcia.. byliśmy na Parnassus.. b.fajny, taki baśniowy film, jak Alicja w krainie czarów czy Oz ;))
a ja gdzieś wyczytałam ze nie można przewlekle używać sudoxcremu bo to silny środek cynkowy jest.. ale jeśli Biedronko używasz przy każdym przebieraniu i jest ok to ok ;))
ja od porodu używałam maść pośladkową ale około 10 dni po por. Mały miał krostki na pupie i czerwona (ale podejrzewam ze to raczej po pieluszkach Huggies, bo wtedy ze 3 dni ich używałam) to wtedy przez kolejne 3 dni smarowałam sudocremem i zawijałam w tetrę tylko.. potem (do teraz) używałam tylko kremu p/odparzeniom Nivei i ma piękna pupcie... tak wiec widać ze każde dzieciątko inaczej reaguje..
Lidia, zazdroszczę Wieżycy ;) ja być może skusze sie za tydzień na Amalke, to tez taka górka z wyciągiem na Kaszubach, a mniej ludzi, bo mało znana jest..
Basiu, dostałas juz ta chustę? zadowolona jestes?
Bogosia, ja w trakcie karmienia nigdy nie dopajam Maksa, ttylko między karmieniami, czyli albo godzinke po albo godzinke przed, bo nie chce zeby mu sie mleczko z herbatką mieszało...
a widziałam ostatnio herbatke Hipa uspokajającą z melisa, od 1mż. i chyba kupie zeby wieczorkiem mu dawac na lepszy sen, bo czasem sie budzi co 2,5 godz (ale przedwczoraj np. to spał 6,5godz! aż byłam zła, że nie obudziłam sie sama szybciej aby go pokarmic, ale co tam.. widac było mu to potrzebne!)
Salambo, a jak w restauracji ją trzymałas, przy stole na rekach? czy w foteliku lezała gdzies na krzesle obok..?bo my tez ostatnio chcielismy sie wybrac gdzies na obiad ale nie wiedziałam co z Małym zrobic w rest. (i nie poszlismy)
Ojjka, ja tez mam własnie ugotowany barszczyk ukrainski ;)) pycha..
my używamy Pampersów 2 i bardzo nam służą, a 23.01. ma byc promocja w Leclercu na Przymorzu - Jumbopack za 45zł bodajże ;) Huggies miałam newborn mała paczke od urodzenia , ale po pierwszym zaczerwienieniu zamieniłam je za Pampy.. spróbowałam też tych nowych Premium Care, dostałam próbke do testowania, ale nie byłam tak bardzo zadowolona jak ze zwykłych Pampków, a są tansze..
a słyszałam jeszcze ze pieluchy Tescowe tez sa dobre.. ja tez chce spróbowac tych Dada, tez słyszałam dobre opinie ;)
co do przewijania to mój Art chetnie ;)) a kupki u nas nie smierdza, tylko taki słodki zapach mają (od słodkiego mlesia), na prawde az jestem zdziwiona ;)
Crazy, mój nie wstaje w nocy do Małego, ale czasem wieczorami go usypia, żebym ja mogła wczesniej się położyć.. a poza tym to często Maks zasypia wieczorami i w nocy przy cycu i wtedy ze mną spi w łózku około godziny, a potem go odnoszę do łózeczka, jak sie obudzę.. ;)
Assik, ja mam sterylizator (i to taki duży Aventa) ale wogóle go nie używam, bo karmie piersią, a butelke mam jedną dziennie po herbatce, to tylko myję i przelewam wrzątkiem.. może jeszcze kiedys sie przyda :)
Agusia, napisz jak te pieluszki z Lidla?? a co do kupek, to mój robi 4-5 dziennie ;))
pieluszki z Lidla są ok, trochę twardsze niż pampersy ale ładnie chłoną i są przewiewne, za to Dada jak dla mnie porażka - też są trochę twardsze ale to nie przeszkadza, gorzej że są mało chłonne i nie przepuszczają powietrza, jak ściągam pieluszkę to Emi ma mokra pupę :/
w Tesco jest promocja na pampersy 2x jumbopack kosztuje 84,99 - co daje 43 zł za paczkę, uważam że to korzystna cena,

u nas tylko jedna kupka dziennie, ale dobrze że jest i to samodzielnie zrobiona :)

do restauracji zabraliśmy normalnie stelaż od wózka, ale z zamontowanym na nim fotelikiem, na krześle niebezpiecznie stawiać fotelik, na ziemi ciągnie a gondola za wielka,
układ stelaż + fotelik sprawdził się znakomicie
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Natalia ja też właśnie dzisiaj kupiłam tą herbatkę uspokajającą i chcę Oscarowi za chwilkę dac. Zobaczymy czy polubi, bo wcześniej żadnej herbatki nie dawałam.
ja od 2 tygodni podaje herbatki Emi, mam z Hippa uspokajającą i na trawienie, młodej smakują :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ja podaje koperkowa
zastanawiam sie czy nie jechac do tesciow w sobote z mała,czy to nie za wczesnie na wizyty,bedzie pare osob z rodziny,oczywscie na godzinke ,wiecej nie.
U nas dziś ciężki dzień mała nie chce spać w dzień padam na pysk. Dobrze że mąż jest ze mną w domu bo bym nie dala rady. Zuzka spała dziś od 9:30 do 21 może wszystkiego ze 3godz. a tak to tylko ryk i cały czas głodna była. Wieczorem dałam jej butle ale zjadła tylko 20 mil i zasnęła. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.
Asikk ja dostałam Debridat od pediatry dziś podałam pierwszy raz wiec zobaczymy czy działa.
mala ciezrówka - my bylismy z mała na urodzinach tescia jak miala 3 tyg. spala sobie w sypilani u nich i co jakis czas ktos do niej zagladal, bylo troszke ludzi ale kompletnie w niczym jej to nie przeszkadzalo, spala sobie spokojnie :-)
u nas po Debridat są kupki takie biegunkowe. ale nadal robi jedną na 2-3 dni. dziś było tak ogromne stękanie, że już musiała wyjść.
Natalka, gdzie jest ta górka Amalka? jest taka jak w wieżycy? chodzi o to czy nie jest za płaska jak w Przywidzu. chętnie bym się wybrała;)
mały był dziś jak aniołek, ale była u mnie mama i zaczarowała chyba małego;)

a ja byłam u dentysty. planowałam wybielanie zebów przed ciążą, ale nie zdążyłam. o teraz przyszła na nie czas. własnie dałam zrobić nakładki. któraś z was wybielała zęby nakładkami z żelem? były efekty?
Jak nie mogę zgubić kg, to przynajmniej bielsze zęby w końcu będę miała;) i lepiej się poczułam...
ja podaje koperkowa Hippa na zaparcia, chcialabym kupic herbatke rumiankowa, ale u mnie w litewskim sklepie koszt 5£, ciesze sie, ze na dlugo starcza...
ja pupcie mlodej smaruje bepanthenem, naj[ierw nie smarowalam, ale pozniej zauwazylam odparzenia i teraz przy kazdym przewijaniu, dobrze, ze lubi to...i pupcia oki
ach moj maz wlasnie dzwonil, ze sobie pojezdzil na nartach, ale nie mogl dobrac dobrych nart i nie kupil sobie, wiec znow wypozyczone...jest w Oslo, a mama z bacia zostaly same...z corunia
aha ja bylam w restauracji jak mala miala 3 tygodnie, i byla w foteliku samochodowym na stelazu, rozebralam ja tylko i ok, caly czas przespala...tylko goscie wszyscy zachwycali sie i nie mogli uwierzyc ze ma tylko 3 tyg. stelaz ustawilam obok siebie miedzy stolikami...
ps. duzy plus w Uk, nie pali sie w miejscach publicznych, wiec dym papierosowy nie istnieje...
NataliaR jak wyprouje te pieluszki z Lidla to dam znac,na razie ich nie uzywam bo sa od 4-9kg a mam jeszcze Pampersy 3-6kg ktore musze wykorzystac szybciutko bo malutka wazy juz ponad 5 kg i widze ze sa jej troszke juz przymale.

Pizecie o herbatce z melisy na uspokojenie ,tez bede musialajej sprobowa.Ciekawa jestem tylko czy malutka bedzie ja pila bo zadnej koperkowej nie chce czy to BOBOVITA cz HIPPKA byla.

Ja z małą pierwszy raz byłam jak miała 2tygodnie. Pojechaliśmy do rodziców. Fakt, tyle co z klatki do auta, ale w gościach już Maleństwo było.
Teraz strasznie ubolewam, że taka pogoda bo bym chciała już powolutku zacząć wychodzić na krótkie spacerki.

Lidia, ja miałam żelem wybielane kiedyś. Efekt był, ale dość krótkotrwały. Ile teraz płacisz za wybielanie? bo też przed ciążą rozważałam wybielenie, ale jakoś nie doszłam do stomatologa :)
Kasiu, za nakładki + 3 żele 16% i 3 żele 22% płacę 600zł. myślę, że to jest dobra cena.
kurcze, mam nadzieję, że efekt będzie i utrzyma się dłużej;)

JAKI PIĘKNY DZIŚ JEST DZIEŃ!!! MROŹNY I OSZRONIONY!!!
Lidia, to faktycznie fajna cena.
Dziewczyny nie łapię o co chodzi z tymi szczepionkami :/
5 W 1
6 W 1
2 W 1

Nigdzie nie mogę znaleźć sensownych informacji na ten temat, a tym samym nie wiem na co się zdecydować teraz przy pierwszym szczepieniu.
Jaki będę miała wybór, na co warto szczepić, bo czytam różne opinie o szczepionkach na pneumokoki, meningokoki, rotawirus itd.

Jaka jest różnica w szczepieniu dziecka szczepionkami z NFZ a szczepionkami za które się płaci. Zgłupiałam już totalnie. Naście lat temu nie miałam takiego problemu, człowiek szedł i szczepił, tylko za różyczkę płaciłam osobno, a teraz czytam co piszecie i głupieję ;)

Swoją drogę, dzień dzis piękny. Cudnie wyglądają takie oszronione drzewa, ale za okna ;) bo podobno diabelsko zimno na dworze :)
Kasiu, u nas jest dziś -8. rano było -11.
ja również mam problem ze szczepionkami. a idziemy dziś właśnie na nie. córkę szczepiłam na NFZ i nie było źle... teraz sama nie wiem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry