Widok

MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 CZ.47 (2)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie Lidia, ja swoje też szczepiłam na NFZ.
Teraz czas szczepienia zbliża się nieubłaganie a ja nie mam pojęcia na co szczepić :(
Co warto, co nie.

Męża kuzynka pracuje w szpitalu na noworodkach, chyba pofatyguję się zadzwonic do niej i zapytać, na co warto wydać pieniądze
Paula - wysłałam zdj sukienki - może akurat Ci się spodoba :)

Kasiu - dzięki za info odnośnie wodnistych kupek. Mnie niepokoi jeszcze w nich duża ilość śluzu od soboty :( Czy jak jest alergia to nawet jak się odstawi produkt to objawy występują dłużej?

Lidia - ja przed ślubem (2 lata temu) wybielałam lampami beyond + żel. Za lampy zapłaciłam chyba 1000 zł, a że nakładki miałam już zrobione od lamp, to dokupowałam tylko żel night white ale nie pamiętam już ile % ale kosztował gdzieś 150zł, nie pamietam dokładnie. Efekt był super. Wiem, że po nakładkach trzeba co jakiś czas powtórzyć, ja powtórzyłam po kilku miesiącach i było też super, a teraz już ponad rok jak nic nie robię w tym kierunku i już nie są śnieżno białe. Chciałam znowu kupić ten żel, ale najpierw ciąża a teraz karmię i nie wiem czy można.

U nas dzień niepodobny do dnia. Mam czasami tak serdecznie dość że szok. Do tego gardło, głowa, katar, nawet nie wiem gdzie i kiedy się przeziębiłam. Mam tylko nadzieję, że to nie jakieś świństwo i że Małego nie zarażę.
witajcie w ten mroźny, piękny dzionek :-) ech jest tak pięknie, że zaraz się zachustuję i lecę z Mała na spacerek. Wczoraj wyszłyśmy z wózkiem i myślałam, że padnę - osiedle prawie wcale nie odśnieżone - śnieg po łydki i koła nie dawały rady.

Jakaś taka zmęczona wczoraj byłam i pierwszy raz nie słyszałam jak Mała się w nocy zbudziła - mąż mnie obudził podjąc już przebraną na karmienie :-( tak się przejełam, że zasnąć nie mogłam :-( wyrodna matka :-(
Warbuziaczku, wyrodna to byś była jakbyś słyszała i nie wstała :)

U nas nic nie odśnieżone! Obok budowa i nie ma jeszcze normalnej drogi dojazdowej (o ile kiedys bedzie) tylko krakersowka na 1 samochod. Mąż przez 2 dni nie mogł wyjechac rano do pracy. Na tarasie mamy metr sniego (czy trzeba to zwalac?) i na spacerze ostatnio w piatek bylam :/
Witam w zimowy poranek, u nas było dziś rano -15 stopni... ale, że mieszkam przy lesie, to pewnie powoduje, że jest zimniej niż w centrum osiedla. Drzewa wyglądają tak cudnie, że od rana z aparatem biegam i robię foty, ale na spacerek znów nie pójdziemy.. :((

Natalia, ja tez jestem ciekawa o jakiej górce mówisz? Nie wiem czy uda mi się w tym roku "dosiąść" nart, ale marzy mi się strasznie, a w Wieżycy i Przywidzu zawsze milion ludzi i czeka się godzinami do wyciągu a zjazd trwa 3 sekundy :))

Dziewczyny, wczoraj zamówiłam sobie chustę.. Nie mam pojęcia czy nie przepłaciłam, bo do tej pory się tym nie interesowałam, ale wczoraj nic w domu nie mogłam zrobić, bo mała nie chciała spać w dzień, więc włączyłam kompa i zamówiłam z pierwszej lepszej strony chustę kieszonkę (55 zł + 17 zł kurier). Mam nadzieje, ze się przyda i że przynajmniej śniadanie będę mogła zjeść za jednym razem a nie na raty, jak dotychczas :))
kiccek widze ze mamy podobny problem,u nas troche lepiej,chyba p tych kropelkach bo wiecej baczków jest i chyba to o to chodzi.noce spi super ,ale w dzien tak od 17-18 juz płacze do polnocy .od dzis jeszcze mam podawac gripe water i zoabczymy.no i ten czopek na noc:(
takze sama nie jestes,my czasem juz wychodzimy z siebie z nerwów,a w iadomo ze nie mozna sie przy dzieciach denerwowac bo wyczuwaja.ale sie nie da czasem.
ja dzis rano o 7 karmiłam i mała juz nie chciala spac to ja utuliłam na poduszce i ze smokiem i jak zasneła to polozylam ja obok i razem spałysmy do 10:)
wogóle zauwazyłam ze jak na rekach to tylko na poduszce!
Mojej małej jakby trochę lepiej już nie budzi się z płaczem. Teraz śpi a ja jestem szczęśliwa. chciałam iść dziś na spacer ale chyba trochę za zimno.
Lidia u mnie są kupki teraz 4 na dobę nie wiem czy lek działa ale mała juz tak bardzo się nie meczy a jeżeli już to tylko chwile.
Dziewczyny, jakie lekarstwa można brać jak się karmi?
Czy mogę wziąć rutinoscorbin?
Bo paracetamol to wiem że można, szprycowali nas tym po porodzie :)
jesteśmy po szczepieniu. wzięłam te z NFZ. koleżanka pediatra (moja znajoma) mówiła, że też by te wzięła. dla małego to i tak ból czy dwa czy trzy kłucia;( . pielęgniarka anioł, trobiła wszystko w minutkę i już malego tuliłam do serduszka. i śpiącego już ubierłam;)

nie spytałam, czy po szczepieniu mogę na spacery chodzić. myślę, że dziś pewnie nie i jak będzie gorączka, to też nie, ale jak nic nie będzie to jutro mogłabym?

wiecie ile waży mój synuś? 5800!!! mam go troszkę poodchudzać. mówiłam, że za dużo je;( ma takie fałdki wszędzie, i takie grubiutkie nóżki...
co znaczy odchudzać? wsypać mniej mleczka na 120 wody? zamiast 4 to 3 miarki? myślicie, że tak wystarczy?

ja też biegałam od rana z aparatem;) po balkonie;)

a z tym śniegiem na tarasie to sama nie wiem, może pozbędźcie się go, żeby kogoś nie zalewał. nie wiem, czy pod tarazem coś jest.
Lidka, poodchudzac to mi sie wydaje ze mniej mleczka dawac tzn mniej porcji a nie mniej mleczka na ilosc wody. Moze zamiast 120 na porcje to 100 + herbatka.
U nas pod tarasem jest mieszkanie (my mieszkamy na 2piętrze - ostatnim i pod nami sa mieszkania bo taras mamy 40m2 :) no i chyba trzeba pozwalac ten snieg, tylko ze tak glupio zrobili ze jak bedziemy zwalac to sa pod nami balkony i wjazd do garazu wiec bez sensu :/
Mój Jaś po szczepieniu następnego dnia był marudny i śpiący, tyle że my mieliśmy szczepienie na 18:30, więc może u Ciebie do jutra przejdzie. No i my mieliśmy więcej tych szczepionek jednorazowo może dlatego była też gorączka itp.
Oscar po szczepieniu też miał gorączkę. A do tego dalej jest chorutki biedulek.
Mam takie pytanko. Czy mogę podgrzac herbatkę,tą której Oscar nie skończył pic? Bo bym mu ją teraz dała.
Witam,
Do dziewczyn ktore odciagaja sobie pokarm elektrycznym laktatorem,napiszcie prosze jakich uzywacie i czy jestescie zadowolone,bo nie wiem czy mama kupic sobie MEDELI mini elektrik czy moze Baby One jest tak samo malutki i tanszy ale nie wiek ktory lepszy?

Co szczepionek to ja nie bralam tych z NFZ bo nie chcialam aby malutka byla az tyle razy kluta to po pierwsze,a po drugie po tych z NFZ dzieci maja czesciej goroczke i sa bardziej marudne niz po tych 5w1 lub 6w1.

Biedronka24 mysle ze nie powinnas tej herbatki podgrzewac bo nawet na opakowaniu jest chyba napisane,ze nie zalezy jej podgrzewac tylko wylac i zrobic dziecku nowa.
Agusia, ja mam medela mini electric i sobie chwalę. Dużo dziewczyn właśnie poleca medelę.
myśmy szczepili młodą opcją 6 w 1, nie chciałam męczyć biedulki, nie miała żadnych negatywnych objawów, może tylko troszkę bardziej marudna była, zdecydowaliśmy się na 6 w 1 również z tego względu że przy kilku podawanych szczepionkach w sumie do organizmu dodawane jest więcej składników dodatkowych (tych co pozwalają na przechowywanie, rozrzedzanie, dodatków osłonowych) a w jednorazowej dawce tylko jedna taka porcja,

byłyśmy dziś na spacerku, jest pięknie - mroźno i słonko świeci, śmiałam się w nos wszystkim lanserom z "odjechanymi" wózkami, którzy siedzieli w domu kiedy ja bez trudu manewrowałam swoim wózkiem po śniegu ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
aaa i mam medelę, wg mojej doradczyni laktacyjnej najlepsze laktatory na rynku, osobiście bardzo polecam
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
A ja byłam dzis w ZUS doniesc dokumenty bo oczywiscie ksiegowa nieogarneła całej sprawy o urlopie macierzynskim i sama sie tym zajełam. I pytałam o to tacierzyńskie. I kobietka powiedziała ze tacierzynskie mozna wziac kiedy sie chce oczywiscie do ukonczenia roku dziecka ale nie zależnie od tego czy mama jest na macierzynkim jeszcze czy na wychowawczym czy tez pracuje. Wiec moj Krzysiek od dzis siedzi z nami tydz. w domu :-) taki len niechce mu sie do pracy isc :-)
Witam w nowym watku:-)

Bylismy wczoraj z Mala na wizycie patronazowej i Mala wazy 4480g. Ale niestety jest marudna i ma lekko twardawy brzuszek. Pani pediatra przepisala Debridat,ale nie wiem czy dziala :-/ W sumie kupke wczoraj zrobila,ale dzisiaj tez jest niespokojna i steka - szkoda mi jej.

My idziemy na szczepienie za tydzien i chyba zdecydujemy sie na szczepionki z NFZ + platna na Rotawirusy.
bogosiu, czy ty masz kołyskę? taką z Mothercare?
jak dla mnie najlepsza jest medela.
Dziewczyny ile płaciłyście za szczepionkę 6w1 ??
I czy różnica polega na ilości wkłuć ??
ja mam medela electric mini, pozyczylabym, gdybym byla w PL, bo ja juz nie odciagam, jestem przeziebiona i leki, ktore biore wykluczja karmienie, ale mialam i tak ju malo, na dobe sciagalam w ostatnim tygodniu ok. 20ml???.

Biedronko24, ja nie podgrzewam tych herbatek, robie z przegotowaej wody i 3mam w teperaturze pokojowej...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry