Widok

MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 CZ.47 (2)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kiccek a twoja mała tez tak bączkuje mocno po tych kroplach? i jest kupka czesciej?? widze ze u nas od samego poczatku podobne historie z maluchami sie zdarzaja.
Lidia napisałam Ci na maila :-) jak możesz to odczytaj ;-)))
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
w takim razie pytanie kieruję do Lidii, chciałabyś Bebilon Comfort 1 za symboliczną paczkę chusteczek nawilżonych? puszka otwarta, raz zużyłam z niej proszku na rozrobienie 90ml mleczka! ważne do 2011r.
pozdrawiam!!!
Witam z rana. My również nie wybudzamy małej, ale nasz Aniołek śpi max 4h
Na Klinicznej rozmawiałam z pediatrą czy wybudzać dziecko, więc w naszej sytuacji powiedziała, że max 5h dać jej spać, ale nasza urodziła się dość mała i spadła do 2,5kg wiec musieliśmy ją kontrolować z wagą
ja wybudzałam wcześniej, teraz śpię snem kamiennym i tego nie robię, Emi śpi w ciągu od 6 do 8 godzin, za to jak się już obudzi to od razu włącza syrenę na jedzenie :)
witaminy mam w kapsułkach i dodaję do mleka, wyciska się wszystko bardzo ładnie,

ja nie używam bebilonu comfort, sprawdzałam dla Lidii, z pewnością chętnie weźmie,
ten co ja miałam wziąć od Boogosi też Lidio weź, ja rezygnuję z wprowadzania go, zostaję przy zwykłym
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Salambo jak dla mnie może być poniedziałek, będę popołudniu cały dzień w domu z dzieciakami.
Wiem co mówisz z tą drożyzną bo u nas tak samo krucho z kasą, a po remoncie dużego pokoju jesteśmy spłukani i co gorsza zapożyczeni u znajomych i rodziny. Jak dalej reflektujesz na pieluszki to oddam ci je za 4-ro pak chusteczek Pampers Sensitive. odezwij się na mojego maila (w profilu) to podam adres.

Medullah ile lekarek tyle teorii przekonałam się o tym ostatnio. Ja w tej chwili wierzę mojej matczynej intuicji i najlepiej na tym wychodzę.
Marcelinka je około 00:30 a później je około 3:30. Nie wybudzam jej specjalnie na karmienie. Moja pani pediatra powiedziała, że jak dziecko przybiera ładnie na wadze to nie ma sensu wybudzać. Bo jak zgłodnieje to na pewno nam da znać.
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
małac. u nas jest tak samo do 1 ryk krzyk i płacz a jak zasnęła to obudziła się o 4:30 nakarmiłam, przewinęłam i poszła spać do 8. Też zaczęłam podawać ten espunicon i jest chyba trochę lepiej. Zobaczymy jak będzie dalej.
ja podaje witaminy na łyżeczce i mała wszystko połyka.
dzięki Dziewczyny! a inne opinie? gdyby nie słowa naszej pani doktor, to byśy sie pięknie wysypiali, a tak to powoli już sił brakuje...
A u nas jak zawsze bujanie do polnocy( to chyba jednak te kolki bo mała sie prezyła i nagle zaczynała krzyczec) ale od około pierwszej do 5:30 spała !! a my razem z nia! chyba sie wyspałam:)
dajemy ten espuniton i gripe water i mała takie bączki wali ze hejjjjjjjjjj,chyba to dobrze co? tylko ze nadal wieczorem jest niespokojna:/
witam z rana :-)

mi pediatra powiedziała ze jak dziecko sie nie wybudza w nocy na jedzenie to mam pilnowac zeby nie bylo dluzszych przerw pomiedzy karmieniami niz 6 godz. moja mala tez bardzo ladnie spi i sama budzi sie co 5-6godz w nocy ale czasami to potrafi sobie nawet 8godz przespac a ja wtedy odpoczywam razem z nia i pore karmienia potrafimy przeoczyc.
mi lekarz kazala podawac tylko vigantol i daje go do butli z mlekiem.

dziewczyny orientujecie sie czy w sklepach sa jakies wyprzedaze fajnych ciuchow? mam dola i mam ochote kupic sobie jakis fajny ciuszek, i chyba dzis wybierzemy sie na buszowanie po sklepach. mam nadzieje ze jakas piekna bluzeczka poprawi mi humorek.

Pozdrawiamy!!!
ja nie wybudzam, dziecko takie małe samo się budzi jak jest głodne. Moje od noworodka w nocy przesypia 7-6 godzin. A co do witaminki. To ja ciągle niepamiętam i daję raz na kilka dni. Przy starszym to samo było. Nic mu od tego nie było. To się tak daje pro forma. A co do wit k to w ogóle bez sensu bo dopiero od niedawna dają a wcześniej się nie dawało wcale i też dziciom nic nie było.
Ja daję prosto do buźki, jak coś wyleci to wyleci. Przy drugim dziecku to człowiek jest max wyluzowany jeśli chodzi o takie sprawy :)
Dziewczyny, pewnie już o tym było nie raz,ale nie mam czasu przeszukiwać wątków...
jak u Was jest z wybudzaniem na jedzenie? ile dziecko może/powinno spać? Franuś potrafi się długo nie budzić i ja śpię z budzikiem i co 3 godziny go wybudzam... czasem daję mu 4... są tak różne opinie...
a po drugie witaminki: K i Vigantol - jak podajecie? K mamy w tych kapsułkach,ale zy jest pewność, że wszystko wyleci jak powinno? a Vigantol w takim podajniku i nie wiem, czy na łyżeczkę z moim mlekiem lepiej, czy prosto do buźki...ale za dużo przecież to gorzej, niż za mało...

pomóżcie, zebrały mi się watpliwości... ;)
Salambo karmisz swoją malutką Bebilonem Comfort? nie chcesz odemnie, mam puszkę, raz zniej użyłam na rozrobienie 90ml mleczka! mogę oddać za symboliczną paczuszkę chusteczek nawilżonych! pozdrawiam!!!
ojjka mi pasuje w poniedziałek, ale późnym popołudniem bo nie jestem zmotoryzowana i muszę poczekać na mamę,
nam odpadły właśnie 2 paczki pieluch, z jednych wyrosła a na drugie ma uczulenie, więc te od Ciebie uratują mi życie bo chwilowo finansowo u nas nietęgo :/

Makro sprawiło mi wielki zawód, zrobiło się tam koszmarnie drogo, owszem są i dużo tańsze produkty, ale na wszystkie ceny trzeba mieć baczenie, Biebilonu Comfort nie było w ogóle, a zwykły kosztował 38 zł, pieluchy Huggies 5-9 kg 86 szt. kosztowały 47,99 - te ceny to porażka,
w Tesco i Oszonie jest duuuużo taniej
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Natalka, super pomysł!
my co rok robimy Kornelce kalendarz z jej zdjęciami z aktualnego roku. chcemy jej dac 18 kalendarzy na 18 urodziny, do tego zbieramy jej rysunki (bo ma zdolności i pięknie rysuje) i ma założoną teczkę. też ją dostanie;)
w kalendarzu są też zdjęcia jej z dziadkami, z koleżankami, z nami (będzie widać jak się zmienialiśmy) w miesiącach letnich zdjęcia z wyjazdów, a w tym roku w grudniu ma zdjęcie z braciszkiem;)
witam Was,
mój Młody pierwszy raz przespał dziś całą noc- od 24 do 9 (z jednym karmieniem o 6) w łóżeczku! sukces!! ale o dziwo po kapieli nigdy nie jest senny, tylko jeszcze ze 3 godziny mijają (nawet po karmieniu) az zasnie.. a mówiono mi kiedys że kąpiel i karmienie wieczorem działają sennie na niemowlaka, to nie na mojego.. ;)
my tez dziś nie byliśmy na spacerku.. ja tylko z moja mamą wybrałysmy się do kina, miałysmy iść na Ciacho, ale takie masakryczne kolejki do kas były że nie zdążyłyśmy (kupiłyśmy więc bilety na jutro na 12.30 bo to tańsze bilety aż o 11zł!!!! ).. poszłyśmy więc na zakupy, ja kupiłam sobie spodnie, spódniczkę, sukienko-tunikę i bolerko! wow, ale szaleństwo! pierwsze takie po ciąży, ach jakie spontaniczne zakupy, heheh ;))

mój Maksiu po szczepieniu na szczescie nadal nie ma żadnych śladów na nóżkach ;) ale tez mi pielegniarka powiedziała że na opuchliznę i zaczerwienienie robić okład z sody oczyszczonej na pół godz. albo smarować altacetem w żelu (najlepiej na zmiane)

dziś rano wzięło nas na głupoty i ja wzięłam swoją MP4 (z wbudowanym mikrofonem) i nagrywaliśmy różne odgłosy i dźwięki, które uspokajają Maksa, czyli: Art udaje jadący samochodzik brum-brum, grzechotki i pozytywka, potem nagrywaliśmy suszarkę, odkurzacz.. jakby co to nie musimy odpalać w nocy urządzenia tylko wystarczy żer puszczę z MP$, hahaha.. i nagrałam też czkawkę Maksia - na pamiatkę za kilka lat!! ale mamy zabawę, jutro chcemy nagrywać jeszcze inne odgłosy.. może ja zaspiewam jakąś pioseneczkę.. mojej mamy głos może nagramy, bo Maks zawsze dobrze reaguje na moją mamę i usmiecha się słysząc ją (nawet przez telefon)... heheheh... mówię Wam jaką mamy radochę :)
nagramy cała płytę i kiedyś Maksowi to puścimy jak bedzie duży, pewnie będzie miał ubaw, jacy rodzice "gupkowaci" byli, hahahha ;-D
kiccek, kładłaś jej ciepłą pieluszkę na brzuszek? u nas lepiej dziełała suszarka, takim letnim strumieniem rozgrzewałam brzuszek. i czasem o 3 w nocy kapaliśmy w misce z ciepłą wodą. mała usypiała w tej wodzie...
na razie Kasjanek kolek nie ma... ale dziś też usypiałam 2 godziny. kołyusanki dwa razy przeleciały;)

biedronko, mi pielęgniarka powiedziała, że jak pędzie spuchnięte po szczepieniu, po zrobić okład na rączkę - łyżeczka sody oczyszczonej na pół szklanki wody. i z tego okład.
mój Kasjan już 3 dni kupki nie robił. ja chyba oszaleję... ostatnia kupka w środę była. wcześniej chociaż stękał, a od wczoraj nic. prutki idą, brzuszek miękki , ale stękania i kupki nie ma....
co mam robić? przecież to nienormalne, żeby małe dziecko się nie załatwiało... fakt, że jak robi kupkę, to taką po same pachy;)
oj te kupiaste problemy..
Moja mała ma chyba kolki bo od dwóch dni prawie nie śpi i ciągle płacze zasypia na góra pół godziny i budzi się z takim krzykiem. Ja już nie daje rady w nocy nosiłam ja 3 godz na rekach. Mąż właśnie pojechał do apteki po krople i mam nadzieje ze jej pomogą.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry