Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERNIOWE 2013 cz.13

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam :)

No to teraz ja :)
ROZPAKOWANE
*CZERWIEC*
06.06 (07.07) -kararinah- / CÓRECZKA Martyna 2.820kg i 52cm / Kliniczna/SN
25.06 (04.07) - asski / SYNEK Szymon - 3500 g, 56 cm/ Szpital Redłowo/ SN
25.06 (01.07) - bezglutek / SYNEK Mateusz - 3540 g, 52 cm / Zaspa/ CC
27.06 (10.07) - wiola1 / SYNEK Bartosz - 3330 g, 55 cm/ Zaspa/ CC

*LIPIEC*
01.07. Agata
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA Milena - Kliniczna
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk / SYNEK Milan-Zaspa
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania -Wejherowo
10.07. emimar
11.07. izabell_ /SYNEK
12.07. anuusia
13.07. Karolka / SYNEK Markus-Kliniczna
14.07. mentorka / SYNEK Julek - Bydgoszcz
16.07. eni_a / CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK Tymoteusz
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
20.07 panna z mokrą głową / SYNEK
20.07. Ananao / SYNEK Kubuś/ Swissmed Gdańsk
21.07 asienkaj / CÓRECZKA - Zaspa
23.07. Yevele / CÓRECZKA
23.07. Aknah / SYNEK Kacper - Wejherowo
23.07. Kamyczek1234 / CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria - Coombe Women's Hospital Dublin

*SIERPIEŃ*
02.08. marianna / SYNEK
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
05.08. Paulina / CÓRKA Liliana
07.08 Betti_174
07.08 Harietta / CÓRCIA Emilka
11.08. Madzik / SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK Piotruś
20.08. Francess / SYNEK
23.08 KasiOB / SYNEK Kazik
24.08. Kasiula1986 / CÓRECZKA Kinga - Szpital Zaspa
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
28.08 lucy/Synek Franek-Kliniczna
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mTusia przemyśl czy na pewno chcesz rodzić naturalnie, ja rodziłam, małej główka odcisnęła się w kanale rodnym, powstał krwiak, teraz ten krwiak twardnieje, dzisiaj była położna, nie pocieszyła nas w ogóle, będziemy wieczorem jechali prywatnie do pediatry, zobaczymy co powie. Tyle co ja się już nadenerwowałam przez tego krwiaka, to szok. A mała urodziła się 2820, boję się pomyśleć co by było miesiąc później. Koleżanka jest rehabilitantką i przed porodem cały czas mi powtarzała, pamiętaj, jak dziecko będzie większe niż 4 kg, nie zgadzaj się na poród naturalny, dużo dużych dzieci ma potem problemy z obojczykami, często zdażają się zwichnięcia, no a druga sprawa główka może mieć problem się przecisnąć. Nie chce cię straszyć, ale... lepiej przemyśl sprawę
mTusia zgadzam sie z kararinah... tez bym sie zastanowila nad cc...
mTusia a może idź na usg do innego lekarza, do invicty czy gdzieś, będziesz miała większą pewność co do masy i będzie łatwiej podjąć decyzję.
Pytanie gdzie wtedy jechać do szpitala by zrobili mi cesarkę ? Na Zaspę ? Bo boję, że ja powiem, że chcę cesarkę bo dziecko duże a oni tak będa wiedziec lepiej :(

No właśnie tak się zastanawiam nad USG :( Może rzeczywiście umówię się na jutro jakoś :( kurcze Dziewczyny tylko cały czas nie mieści mi się w głowie, jak to możliwe że ona jest niby taka wielka :(
Umówiłam się do dr Brzóski ale dopiero na czwartek, no nic, i tak pewnie nic się nie ruszy do tego czasu :(
Dziewczyny, a jak bym pojechała na IP na Kliniczną lub na Zaspę, powiedziała, że mam skurcze, że miałam rozwarcie na 1,5 palca wzoraj itd to oni zrobią mi USG czy tylko badanie i KTG ?
to zalezy od lekarza jaki Cie przyjmie.. choc ja bylam dwa razy i dwa rayz mialam ktg i usg razem robione (choc to bylo przed 30 tyg)
mTusia z tego co wiem to na IP na klinicznej nie mają USG, zadzwoń do naszej położnej, ona tam wszystkich zna, może coś Ci podpowie
na IP na Zaspie na pewno jest :)
jak pojechałam na IP na Zaspę miałam robione : badanie , ktg i usg , z tym że fakt to było w 25 tyg , A jechałam bo nie czulam ruchów małego przez cały dzień
mTusia, nic dziwnego że się denerwujesz..
nawet jeśli błąd był przy poprzednim usg to i tak taka różnica w tydzień? ja tak dokładnie to nie wierze w te pomiary ale też bym poszła na inne usg dla porównania i może od razu zagadaj o możliwość cesarki
Kamyczku ja miałam tak samo i moim zdaniem bezsensu jest brać nospę. 2 listopada o 1 w nocy zaczęły się regularne skurcze, bardzo mocne, pojechaliśmy do szpitala, zero rozwarcia, skurcze takie sobie i powiedzieli, że to jeszcze potrwa, ale mnie zostawili w szpitalu. Od 10 rano do 21 non stop chodziłam po korytarzu, byłam wykończona, a urodziłam dopiero 3 listopada o 00.47 więc moja rada to jak najwięcej chodzić, skakać na piłce albo na czymś podobym co dzidzi ułatwi wejście w kanał i brać gorące prysznice. Mi wody nie odeszły, przebijali worek...wierzę, że dasz radę, a nie ma sensu wstrzymywać skurczy, bo zaczniesz wszystko znów od nowa

no i dobrze by było gdyby jednak ktoś z tobą był
mTusia a może to jest błąd w pomiarach...no, albo pojedź do szpitala i wpadnij w jakąś histerię i może wtedy zrobią Tobie cesarkę - bo inaczej pewnie powiedzą, że oni wiedzą lepiej
no, ale chyba nie każde dziecko, które ma powyżej 4 kg musi od razu urodzić się przez cesarkę...są dzieci też bardzo długie i wtedy ta waga jest rozłożona...tak mi się wydaję
Basieniak - no właśnie moim zdaniem gdzieś jest błąd w pomiarah pytanie czy teraz czy poprzednio :(ufam że poprzednio, bo rosła mniej więej ciagle tak samo jak już zaczęła przybierać na wadze, pocieszam się że to jednak są fale USG i może cos je akurat zakłociło, może się jakoś inaczej ułożyła bo to jest niemożliwe :/ od początku była większa i szła na 4kg ale to już przesada, jak bym miała ją donosić lub przenosić to do 5 kg by doszła a w takim tempie to skoro zostało mi do w wywołania prawie 3 tygodnie to doszłaby do 6kg :/
brzuch w obwodzie ma 97 m, przed ciąża miałam ok 65 cm wię też nie jest moim zdaniem jakiś mega wielki, a przez ostatnie 3-4 tyg urósł tylko 2-3 cm :(

Główkę ma niby ok, a do histerii mi nie daleko, siedzę i ryczę a właściwie sprzątam i ryczę, potem mam plan wziąć gorący prysznic i poskakać na piłce, nagorsze jest to że mnie nic nie boli :/
-mTusia- Nie wiem czy pamiętasz możliwe ze nie ja też miałam podobny problem , tylko zew druga stronę tak jak by młody w ogóle nie urósł i nie przybrał na wadze , najprawdopodobniej był to błąd w pomiarze , a mój ginekolog po tym jak mu przedstawiłam sytuacje powiedział ze na tak wysokim etapie ciąży takie błędy pomiarowe się zdarzają ...
Basieniak dziś rozmawiałam z koleżanką i ona twierdzi, że moje bóle to nie bóle porodowe bo wtedy boli cały brzuch i jak na miesiączkę. Mnie boli dół podbrzusza i promienieje w dół (takie parcie w dół) i krzyż mnie boli..... już sama nie wiem :/ brzuch przy tym bólu twardnieje więc to mi jednak podpada :/
justysska - pamiętam, tylko do czwartku do innego usg i innego lekarza to ja zwariuję , jutro pójdę do mojego na masaż to pomierzy pewnie jeszcze raz, ale aż się boję :(

Z drugiej strony mam cichą nadzieję, że ten pomiar był błędny, bo nawet pomijając poprzedni to by było ok 1100g w 3 tygodnie to mega dużo przecież, zwłaszcza że brzuch mi nie urósł :(

Dziewczyny co radzicie, czekać do czwartku jeśli jutro na usg u mojego gina wyjdzie tyle samo ? bo znowuż głowa jej nie urosła zbytnio, kość udowa też nie, a tutaj nagle by dostała takiego wielkiego brzucha ? :(
Czy jechać dzisiaj na IP ? Rozmawiałam z położną, to mówiła by podjehac dzisiaj, ale trzeba się lizyć z tym że zostawią mnie na patologii wtedy :( i sama nie wiem co robić :/
Kamyczek każda kobieta może inaczej odczuwać bóle porodowe więc nie sugeruj się tym jak ona to czuła...moja mama jak mnie urodziła to się zastanawiała czemu te kobiety tak wrzeszczą i klną jeśli poród w sumie nie boli więc każdy poród inny

Kamyczek ja miałam identycznie jak ty i po 24 godzinach od pierwszego bolącego skurczu w końcu urodziłam, bez żadnych wspomagaczy typu oksy jedynie non stop chodziłam, chodziłam i chodziłam:) trzymam kciuki...

no, a ból na miesiączkę to miałam kilka dni przed porodem i jeśli by mnie tak baloło co miesiąc jak przy porodzie to bym ześwirowała
mTusia chyba najlepiej by było gdyby małą zmierzył inny lekarz na innym sprzęcie...nie masz możliwości gdzieś dziś prywatnie się umówić?? i jeśli ten lekarz by potwierdził taką wagę to od razu bym jechała do szpitala, bo dziecko w zastraszającym tempie przybiera...a może t

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry