Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERNIOWE 2013 cz.13

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam :)

No to teraz ja :)
ROZPAKOWANE
*CZERWIEC*
06.06 (07.07) -kararinah- / CÓRECZKA Martyna 2.820kg i 52cm / Kliniczna/SN
25.06 (04.07) - asski / SYNEK Szymon - 3500 g, 56 cm/ Szpital Redłowo/ SN
25.06 (01.07) - bezglutek / SYNEK Mateusz - 3540 g, 52 cm / Zaspa/ CC
27.06 (10.07) - wiola1 / SYNEK Bartosz - 3330 g, 55 cm/ Zaspa/ CC

*LIPIEC*
01.07. Agata
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA Milena - Kliniczna
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk / SYNEK Milan-Zaspa
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania -Wejherowo
10.07. emimar
11.07. izabell_ /SYNEK
12.07. anuusia
13.07. Karolka / SYNEK Markus-Kliniczna
14.07. mentorka / SYNEK Julek - Bydgoszcz
16.07. eni_a / CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK Tymoteusz
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
20.07 panna z mokrą głową / SYNEK
20.07. Ananao / SYNEK Kubuś/ Swissmed Gdańsk
21.07 asienkaj / CÓRECZKA - Zaspa
23.07. Yevele / CÓRECZKA
23.07. Aknah / SYNEK Kacper - Wejherowo
23.07. Kamyczek1234 / CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria - Coombe Women's Hospital Dublin

*SIERPIEŃ*
02.08. marianna / SYNEK
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
05.08. Paulina / CÓRKA Liliana
07.08 Betti_174
07.08 Harietta / CÓRCIA Emilka
11.08. Madzik / SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK Piotruś
20.08. Francess / SYNEK
23.08 KasiOB / SYNEK Kazik
24.08. Kasiula1986 / CÓRECZKA Kinga - Szpital Zaspa
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
28.08 lucy/Synek Franek-Kliniczna
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, a jak bym pojechała na IP na Kliniczną lub na Zaspę, powiedziała, że mam skurcze, że miałam rozwarcie na 1,5 palca wzoraj itd to oni zrobią mi USG czy tylko badanie i KTG ?
Umówiłam się do dr Brzóski ale dopiero na czwartek, no nic, i tak pewnie nic się nie ruszy do tego czasu :(
Pytanie gdzie wtedy jechać do szpitala by zrobili mi cesarkę ? Na Zaspę ? Bo boję, że ja powiem, że chcę cesarkę bo dziecko duże a oni tak będa wiedziec lepiej :(

No właśnie tak się zastanawiam nad USG :( Może rzeczywiście umówię się na jutro jakoś :( kurcze Dziewczyny tylko cały czas nie mieści mi się w głowie, jak to możliwe że ona jest niby taka wielka :(
mTusia a może idź na usg do innego lekarza, do invicty czy gdzieś, będziesz miała większą pewność co do masy i będzie łatwiej podjąć decyzję.
mTusia zgadzam sie z kararinah... tez bym sie zastanowila nad cc...
mTusia przemyśl czy na pewno chcesz rodzić naturalnie, ja rodziłam, małej główka odcisnęła się w kanale rodnym, powstał krwiak, teraz ten krwiak twardnieje, dzisiaj była położna, nie pocieszyła nas w ogóle, będziemy wieczorem jechali prywatnie do pediatry, zobaczymy co powie. Tyle co ja się już nadenerwowałam przez tego krwiaka, to szok. A mała urodziła się 2820, boję się pomyśleć co by było miesiąc później. Koleżanka jest rehabilitantką i przed porodem cały czas mi powtarzała, pamiętaj, jak dziecko będzie większe niż 4 kg, nie zgadzaj się na poród naturalny, dużo dużych dzieci ma potem problemy z obojczykami, często zdażają się zwichnięcia, no a druga sprawa główka może mieć problem się przecisnąć. Nie chce cię straszyć, ale... lepiej przemyśl sprawę
Pillotka - czy nie jest duża to pojęcie względne, ale w normie, da się urodzić podobno, średnica ok 9,5 cm, tylko mnie zastanawia kiedy i gdzie jest błąd ? bo to niemozliwe, by przybrała w tydzień 800g !!!! może jakoś się inaczej ułożyła? sama już nie wiem, no 4kg będzie miała na bank, a tu jeszcze 8 dni do terminu :/
asienkaj jak najbardziej moze :)
-mTusia- O RANY!
a ten gin nie może Cię przyjąć w innym miejscu na innym usg? 4,5kg to sporo.. wyobrażam sobie, jak jesteś przerażona.. :(
trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli.
a jeśli główka nie jest taka duża, to masą się nie przejmuj, główkę zdaje się najciężej jest urodzić. Jak już utoruje drogę, to reszta się przeciśnie chyba, no nie?
dawaj znać w miarę możliwości, jak postępy.
Hej Dziewczyny
Nie rodze niestety tylko nie chcę mi się nawet z nikim rozmawia taka jestem zła, ale po kolei:

tydzień temu mała ważyła z USG 3650g i się cieszyłam, że mniej przybrała, wczoraj lekarz ją mierzył 3 razy i nie wiem czy ona była tak ustawiona czy co, ale wyszło mu UWAGA UWAGA 4460 g !!!!!!! Mówi, że troche zaokrągla ale bez przesady, gdzieś jest błąd, ale gdzie ? nie wiem, generalnie jestem przerażona i mega zła, zwłaszcza że tak bardzo nie chcę cesarki, wysłał mnie na KTG do Swismedu, na 25 min 4 skurcze ok 55% więc coś tam się dzieje, ale bez szału, wczoraj masaż szyjki, wcisnął mi 1,5 palca, generalnie on by bardzo chciał bym w tym tygodniu urodziła ale ona chyba nie chce wyleść ja jestem przerażona i nawet nie chcę o tym myśleć, ryczeć mi się chce cały czas i nie wiem co robić, po masażu mam plamenia krwiste ale tak może być więc nie jest to nic nienormalnego, mówi że jak poród będzie dobrze postepował to urodzę, bo główka nie jest jakoś przerażająco wielka, nie ma 10 cm średnicy ale ta masa ?

próbuję się do niego dodzwonić od rana, bo kazał dzwonić jakby coś się działo, nic się nie dzieje, ale zastanawiam się czy nie wcisnąć się do niego na wizytę jutro na kolejny masaż i potem ew w sobotę przyjmuje, pal licho z pieniędzmi, ja chcę już urodzić bo sfiksuję

Mam kompletnego doła i nawet nie chce mi się z nikim rozmawiać i idę sprzątać chatę, może to coś da, aha a do tego nogi coraz bardziej mi puchną

Ps. udało mi się dodzwonić, jutro mam zrobić KTG i stawić się na masaż, a jakby mi brzuch twardniał dzisiaj wieczorem to jechać na IP i ściemniać że boję się czy poród się nie zaczyna, może coś się ruszy, ale te skurcze mnie nie bolą wcale :(
Dziewczyny powiedzcie mi czy prywatnie lekarz teraztez moze zwolnienie wystawić?
Panno - a jak ma na imię ta położna z którą jesteś umówiona??
Ja rodziłam z kilkoma położnymi, bo się zmiany skończyły hehe...no i generalnie wszystkie były bardzo fajne, ale jest jedna....Justyna chyba która po prostu jest fantastyczna. Uśmiech nie schodził Jej z twarzy i wprowadzała mega pozytywną atmosferę :)

U nas ciągle docieranie...Mały już lepiej reaguje na kąpiel bo z początku była mała masakra...no i ma pierwszy rytuał...spanie koło południa...reszta ciągle ruchoma ;)
mTusia chyba na porodówce, bo nic nie pisze, to się doczekała :)
dzieci szybko przebierają, więc się nie martwcie że małe, lżejszy poród będzie. Zresztą kiedyś to się same takie maluchy rodziły, teraz norma to 4 kg :)
moja mała w tydzień przybała 300g, a ja się martwiłam że pokarmu nie mam, bo co 2 godziny głodna.
Mój mąż nie wiedział czy chce być przy porodzie, ale jak się zaczęło to nie wyszedł i przecinał pępowinę i płakał ze szczęścia i po wszystkim uważa że poszedłby jeszcze raz i że nie żałuje, a na punkcie córci zwariował
Połaniecka - dziewczynki są inaczej centylowane, tzn. normy są nieco niższe. A poza tym sprzęt może się trochę mylić, więc spokojnie :)
Ja też rodzinnie, chyba, że mąż z pracy nie zdąży :) Ale moja przyjaciółka rodziła z przyjaciółką i też bardzo dobrze wspomina, także nie uważam, że to jedyny sposób na rodzenie. Mój podczas pierwszego porodu się spisał, tylko zamiast stać koło głowy, nie wytrzymał i poszedł patrzeć, jak się młody rodzi.

U mojej przyjaciółki było tak, że jak urodziła główkę, a resztę jeszcze nie, jej synek otworzył oczy i zaczął płakać. To musiał być przerażający widok :))
To moja niunia w czwartek ważyła 2500 i trochę się boję, że ona taka mała a to teminu mam dwa i pół tygodnia. To nie wiem na którym ona jest centylu, na 5?
po normlanym to na trzecia dobe sie wychodzi oczywiscie jesli wszystko jest oki :)
agusia - jeżeli z Tobą i z dzieckiem jest ok to wychodzi się po czterech dobach. Dziecko musi przybrać na wadze i nie mieć nasilonej żółtaczki. Tak jest po cesarce. A jak po naturalnym to nie wiem.
Oj też miałam biegunkę rano, na wymioty też mnie pociąga, ale jeszcze nie wymiotowałam i jakieś mam trudności z oddychaniem... Nie wiem może to przez nerwy?
A w luxmedzie chodzę do W. Kijucia. I co wizyte nie moge sie zdecydować, czy moznaby go polecić czy nie - zależy to od jego humoru.
Dzisiaj to w ogóle jakoś mi słabo od rana...
Kamyczek współczuję tych bóli... Ja tez pewnie jechałabym na porodówkę, bo skąd kurdek człowiek ma wiedzieć czy cos się dzieje czy nie? Może przy drugiej ciąży już jakąś wiedzę będziemy mieć:)
My planujemy rodzinnie, chyba ze maż z trakcie z przerazenia ucieknie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry