Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 39

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ROZPAKOWANE
*CZERWIEC*
06.06 (07.07) - kararinah- / CÓRECZKA Martyna - 2820g, 52cm / Kliniczna/SN
15.06 (07.06) - Jotenka/ córeczka Kornelia- 3625g, 59cm/ Wejherowo/sn
25.06 (04.07) - asski / SYNEK Szymon - 3500g, 56cm/ Szpital Redłowo/ SN
25.06 (01.07) - bezglutek / SYNEK Mateusz - 3540g, 52cm / Zaspa/ CC
27.06 (10.07) - wiola1 / SYNEK Bartosz - 3330g, 55cm/ Zaspa/ CC
29.06 (11.07) - izabell/ SYNEK/ Wejherowo

*LIPIEC*
03.07 (07.07) - mTusia / CÓRECZKA Milenka - 3960g, 57cm/ Kliniczna/ SN
03.07 (23.07) - Kamyczek1234 / CÓRECZKA Lilianna - 2750g, 52cm / Wejherowo / SN
07.07 (17.07) - dumelek/ SYNEK Tymuś - 3910g, 58 cm/ Kliniczna/ CC
09.07 (10.07) - agusia-gdansk / SYNEK Milan - 3210g, 53cm / Zaspa SN
09.07 (14.07) - mentorka / SYNEK Julek - 4140g, 59cm / Bydgoszcz / CC
09.07 (10.07) - Antoza / CÓRECZKA :) Hania - 3070g, 53 cm / Wejherowo / CC
11.07 (12.07) - anuusia / CÓRECZKA Kaja - 3700g, 54 cm / Redłowo
15.07 (24.07) - Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria - 3225 g, 52 cm / Coombe Women's Hospital Dublin / SN
15.07. (08.07) - pillotka / SYNEK Julian - 3270g, 53cm / Redłowo SN
16.07 (21.07) - asienkaj / CÓRECZKA - 3610g, 53cm / Zaspa
17.07 (13.07) - justysska / SYNEK Adas - 3750g 58 cm / Zaspa CC
19.07 (20.07) - Ananao / Kubus - 3990 g, 59 cm/ swissmed/ sn
22.07 (05.08) - Paulina / CÓRKA Liliana - 2945g, 56cm / Wejherowie
24.07 (23.07) - Aknah / SYNEK Kacper - 3320g, 54cm / Wejherowo/ sn
24.07 (23.07) - yevele/ CÓRECZKA Karina - 3200 g, 54 cm/ Kliniczna/ sn
26.07 (14.08)- MadziaGda3 / CÓRECZKA Wiktoria / Wojewódzki
29.07 (16.07) - eni_a/ CÓRECZKA 4110 g, 60 cm/ Zaspa/ cc
30.07 (20.07) Panna z mokrą głową/ Redłowo/ synek, 3420 g, 55 cm/ sn

*SIERPIEŃ*
05.08 (02.08) - marianna / Synek Maksymilian - 3570 g, 57 cm/ Zaspa/cc
09.08 (05.08) - Gosia/ Synek Paweł - 3900g, 56cm/ Kliniczna/ sn
14.08 (11.08) - Madzik / SYNEK Dominik - 4140g, 61cm / Zaspa / sn
09.08 (17.08) wisienka84, Kliniczna, synek Piotr, 3340 g, 53 cm, cc
16.08 (24.08) Kasiula1986/ Zaspa/ córeczka Kinga/ 2970 g i 52 cm /sn
18.08 (07.08) Harietta/ Zaspa/ córcia Emilka/ 3630 g, 56 cm/ sn
21.08 (23.08) KasiOB/ Wejherowo/ Synek Kazik/ 4120g, 59 cm/ sn
22.08 (17.08) Sensimilia/ Zaspa/ Synek Feliks/ 3420g, 56 cm/sn
23.08 (28.08) lucy/Kliniczna/Synek Franek/4270g, 60cm/sn

wciąż 2w1:

*LIPIEC*
01.07. Agata
10.07. emimar
13.07. Karolka / SYNEK Markus-Kliniczna
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess / SYNEK
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=489186&c=1&k=160

Dzięki dziewczyny za gratulacje :)

Poród krótko. Wieczorem skurcze o których zresztą pisałam, o północy pojechaliśmy na kliniczną, rozwarcie na 2,5 palca więc cieszyłam się, że szybko pójdzie, ale nie poszło. Męczyłam się do 7 rano, rozwarcie wolno postępowało, dostałam co prawda zzo, ale ono szybko minęło, na końcu już nie wiedziałam co się dzieje. O 7 zaczęły się parte i na szczęście po 15 minutach urodził się Franuś, ale musiałam wykrzesać z siebie jakieś ponadludzkie siły, że dałam radę tego klopsa wyprzeć.
W niedzielę wyszliśmy do domku. Niestety mam problemy z karmieniem, tak jak z pierwszym maluchem. Moje piersi po prostu się nie nadają. Nie umiem go przystawić, póki co ściągam, ale długo tak nie dam rady. Poza tym Franek nie najada się moim mleczkiem :( Wczoraj wciągnął 120 ml i był głodny, dałam mu 30 sztucznego i ładnie po nim zasnął i tak kilka razy. Jeśli tak dalej pójdzie to przejdę zupełnie na mm, trudno.
Na szczęście dziś mija mi nawał, bo wczoraj chodziłam cały dzień z termoforem i mrożoną kapustą na zmianę.
Tam na dole mam masakrę, szwy i wielkiego siniaka na pół pośladka :(
Niestety ciuszki na 56 są za małe :)
Nie wiem dziewczyny jak Wy znajdujecie czas żeby tu pisać mając już maluchy przy sobie :)

Pozdrawiamy wszystkich!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
yevele - 3 krople na dzien i tyle
pilotka ja zamawiam z melissy albo gemini :)
to już uśmiech z rozpaczy hehe :P

image
Kamyczek, jaka depresja? :) zobacz, jak szeroko się uśmiechnęłaś :D
Pilotka ale mnie pocieszyłaś, a niech Cię :P:P za 2 lata :)))) pogłębiła się moja depresja hehehe

dziewczyny jakie karuzele polecacie nad łóżeczko?

image
dumelek, a ile tego dicofloru dajesz? bo kupiłam ale niby trzeba się skonsultować z pediatrą w sprawie dawki
fajniutkie wasze dzieciaczki :) ciekawe jak się pozmieniają
o, a na tych warsztatach mamaija będzie o chustonoszeniu :)
dzięki, Dziewczyny, za odpowiedzi w sprawie bioderek :)
u nas wszyscy pod tym kątem zdrowi, na badaniu wyszło, że wszystko ok, więc pewnie nie będziemy iść na tą płatną kontrolę.

pszczoola - Ty Jej powiedz, że tak nie można sobie na wrzesień niczego zostawiać :D powtarzaj Jej to często, to może na studiach ominie Ją uczestnictwo w kampanii wrześniowej ;] zawsze to dłuższe wakacje, no nie? :D

Panno - no ja myślałam, że się zobaczymy, ale to w ogóle cud, że ja tam dotarłam, mówię Ci.. Julek chyba przewidział, że coś ważnego będzie się działo.. na badaniu płakał na całą przychodnię!! i tak, jak nie spał od 8 rano, tak w końcu o tej 18tej jak zasnął na wieczornym spacerze, to Go obudziłam po 8mej rano dziś (oczywiście karmienia w nocy były, ale też nie za często).. może się minęłyśmy w przychodni, bo my windą jechaliśmy :D

Panna - Twój akurat jest inny :P oczywiście, że ładny :) wszystkie małe dzieci są ładne :) znaczy się, widziałam wyjątek od reguły.. ale to tak yy.. no wiecie ;] Fajne Wasze dzieciaczki na tych fotach, pyzy niezłe mają :D fakt, że wspólne jakieś cechy są, niemniejjednak Panno, Twój Tytek ma w sobie coś jeszcze, już teraz ma taką charakterystyczną buźkę :)

mentorka - o wodzie koperkowej nie słyszałam, ale herbatkę czasem sobie wypiję :)

asski - nooo, teraz się zacznie z tymi chorobami :/

dumelek - o rany, ale Tymek to tak na bogato rośnie :) okrąglutki :) widać, że źle Mu nie jest po tej stronie, co? :)

Kamyczku - tak naprawdę, to ogromną różnicę zobaczysz, jak będzie miała ze dwa lata ;]

Dziewczyny, jaką aptekę polecałyście, że mają dobre ceny? bo nie pamiętam..
Kamyczku - to zależy od dziecka, mój starszak nie wisiał i sam umie sie sobą zająć, ale odkąd ma brata jest marudny i niespokojny, bardzo zazdrosny, straszne to jest :(
Wszystkie przesłodkie :)

a Lila w dzień śpi jedynie na rękach i na spacerze ale nie cały spacer, tak z godzinkę....w łóżeczku czaaaaaasem się uda na jakieś pół godzinki to sukces :/ ale wcześniej z godzinę ją usypiam ehhh

Doświadczone mamusie - kiedy kończy się taki czas kiedy dziecko wisi na rękach i jest marudą? ;)

image
image

A o to i moj policjant z drogowki :P Tymek :)

Śliczne te nasze dzieciaczki - bez wyjątku :)
Kamyczku, powiem ci ze ja mam to samo, ze moze za malo przytulam, moze cos, ze on ciagle taki smutas i maruda heh
Dumelku to będą z Lilką partnerami w tej drogówce bo u nas jak przez kalkę....dziecko ciągle nieszczęśliwe a ja się modle żeby ten okres już minął bo ciągle siebie obwiniam.....

Mentorko ale przystojniak!!!!!

image
A tu jest instrukcja do wrzucania fotek :)
http://forum.trojmiasto.pl/Wrzucanie-fotek-ktok-po-kroku-INSTRUKACJA-z-rys-t62975,1,16.html
image

Uploaded with ImageShack.us

Przedstawiam Wam Adasia :)
http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

W Gansku sa 10 pażdziernika od 11.00 do 14.30
może ktoras z Was by reflektowała :P

Dumelku u nas mldoy to wciagu dnia najczesciej spi w wózeczku na spacerze :P i razno z nami w łózku to jest w sumie ok 5 godzin :)
yevele - no powiem ci ze ja uwazam ze jest zdecydowanie lepiej bez tych wszystkich specyfikow, dzis kupa poszla po same pachy i jeszcze na przewijaku dwa razy :P oczywiscie bez stekania sie nie obylo. Badania nam wyszly ok,takze nietolerancji laktozy nie mamy. Przestalam wiec odciagac mleko i narazie jest dobrze.
A wczesniej to odciagalam przed kazdym karmieniem w dzien, bo w nocy to mi sie nie chcialo, zreszta w nocy ladnie jadl :)
W razie czego meczymy sie do pazdziernika :P bo wtedy mamy chrzciny.

Kamyczku - mi tez mowila pediatra ze siki lepiej do kubeczka, maz w nocy zlapal - nie wiem jakim cudem :D

co do lezaczka, to bez niego bym nie miala chwili spokoju :) a wibracje na kupe nic nie daja, raz sie udalo wiec to przypadek :P

czy wasze bable, tez tak malo spia? wczoraj tata mial urodziny a synek caly dzien jeczal, wygral konkurs na marude tygodnia :D
W ogole nie jest radosny, czasem to mi sie zdaje ze wrecz nieszczesliwy, jak sie usmiech pojawi to sporadycznie i przypadkiem.
a tak to powaga i machanie raczkami i nozkami :P mowie ze w drogowce bedzie ruchem kierowal skoro tak macha

Dziewczyny-trzymam kciuki za porod SN :) i zdrowe dzieciaczki
Cześć Dziewczyny...
U nas i lepiej i nie lepiej....katar się zrobił bardziej przejżysty, wczoraj już byłam szczęśliwa, bo Młody nie kasłał...ale wieczorem i w nocy kasłał troche :/ więc dziś chcę sie skonsultować z pediatrą...

Ale najważniejsze że jest wesoły, pięknie je i śpi, więc mam nadzieję że się obędzie bez antybiotyku...

W poniedziałek pierwszy dzień przedszkola...tak bym chciała żeby Młoda poszła... a z drugiej strony boję się tych chorób jak nie wiem....ehhh...zachciało mi się 2-ki dzieci to mam...
Sprzedam używaną chustę fioletową LennyLamb taka sama jak poniżej w linku. Chusta jest miękka /złamana idealna dla noworodka . Kolor fioletowy, roz.M. Jest an tyle długa więc i tata bez problemu się obwiąże :)

http://pl.lennylamb.com/products/show/3_chusta-do-noszenia-dzieci-tkana-splotem-skośno-krzyżowym---lilak---rozmiar-m

CENA 100 ZŁ
chętnych proszę o info na meila
mjmartyna@wp.pl
macie jakieś doświadczenia z wodą koperkową? bo słyszałam dobre opinie, zamówiłam wczoraj ... mam nadzieję, że pomoże bo jak zmieniłam herbatkę granulowaną na prawdziwą parzoną to trochę poprawy zauważyłam :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry