Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 39

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ROZPAKOWANE
*CZERWIEC*
06.06 (07.07) - kararinah- / CÓRECZKA Martyna - 2820g, 52cm / Kliniczna/SN
15.06 (07.06) - Jotenka/ córeczka Kornelia- 3625g, 59cm/ Wejherowo/sn
25.06 (04.07) - asski / SYNEK Szymon - 3500g, 56cm/ Szpital Redłowo/ SN
25.06 (01.07) - bezglutek / SYNEK Mateusz - 3540g, 52cm / Zaspa/ CC
27.06 (10.07) - wiola1 / SYNEK Bartosz - 3330g, 55cm/ Zaspa/ CC
29.06 (11.07) - izabell/ SYNEK/ Wejherowo

*LIPIEC*
03.07 (07.07) - mTusia / CÓRECZKA Milenka - 3960g, 57cm/ Kliniczna/ SN
03.07 (23.07) - Kamyczek1234 / CÓRECZKA Lilianna - 2750g, 52cm / Wejherowo / SN
07.07 (17.07) - dumelek/ SYNEK Tymuś - 3910g, 58 cm/ Kliniczna/ CC
09.07 (10.07) - agusia-gdansk / SYNEK Milan - 3210g, 53cm / Zaspa SN
09.07 (14.07) - mentorka / SYNEK Julek - 4140g, 59cm / Bydgoszcz / CC
09.07 (10.07) - Antoza / CÓRECZKA :) Hania - 3070g, 53 cm / Wejherowo / CC
11.07 (12.07) - anuusia / CÓRECZKA Kaja - 3700g, 54 cm / Redłowo
15.07 (24.07) - Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria - 3225 g, 52 cm / Coombe Women's Hospital Dublin / SN
15.07. (08.07) - pillotka / SYNEK Julian - 3270g, 53cm / Redłowo SN
16.07 (21.07) - asienkaj / CÓRECZKA - 3610g, 53cm / Zaspa
17.07 (13.07) - justysska / SYNEK Adas - 3750g 58 cm / Zaspa CC
19.07 (20.07) - Ananao / Kubus - 3990 g, 59 cm/ swissmed/ sn
22.07 (05.08) - Paulina / CÓRKA Liliana - 2945g, 56cm / Wejherowie
24.07 (23.07) - Aknah / SYNEK Kacper - 3320g, 54cm / Wejherowo/ sn
24.07 (23.07) - yevele/ CÓRECZKA Karina - 3200 g, 54 cm/ Kliniczna/ sn
26.07 (14.08)- MadziaGda3 / CÓRECZKA Wiktoria / Wojewódzki
29.07 (16.07) - eni_a/ CÓRECZKA 4110 g, 60 cm/ Zaspa/ cc
30.07 (20.07) Panna z mokrą głową/ Redłowo/ synek, 3420 g, 55 cm/ sn

*SIERPIEŃ*
05.08 (02.08) - marianna / Synek Maksymilian - 3570 g, 57 cm/ Zaspa/cc
09.08 (05.08) - Gosia/ Synek Paweł - 3900g, 56cm/ Kliniczna/ sn
14.08 (11.08) - Madzik / SYNEK Dominik - 4140g, 61cm / Zaspa / sn
09.08 (17.08) wisienka84, Kliniczna, synek Piotr, 3340 g, 53 cm, cc
16.08 (24.08) Kasiula1986/ Zaspa/ córeczka Kinga/ 2970 g i 52 cm /sn
18.08 (07.08) Harietta/ Zaspa/ córcia Emilka/ 3630 g, 56 cm/ sn
21.08 (23.08) KasiOB/ Wejherowo/ Synek Kazik/ 4120g, 59 cm/ sn
22.08 (17.08) Sensimilia/ Zaspa/ Synek Feliks/ 3420g, 56 cm/sn
23.08 (28.08) lucy/Kliniczna/Synek Franek/4270g, 60cm/sn

wciąż 2w1:

*LIPIEC*
01.07. Agata
10.07. emimar
13.07. Karolka / SYNEK Markus-Kliniczna
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess / SYNEK
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=489186&c=1&k=160

Dzięki dziewczyny za gratulacje :)

Poród krótko. Wieczorem skurcze o których zresztą pisałam, o północy pojechaliśmy na kliniczną, rozwarcie na 2,5 palca więc cieszyłam się, że szybko pójdzie, ale nie poszło. Męczyłam się do 7 rano, rozwarcie wolno postępowało, dostałam co prawda zzo, ale ono szybko minęło, na końcu już nie wiedziałam co się dzieje. O 7 zaczęły się parte i na szczęście po 15 minutach urodził się Franuś, ale musiałam wykrzesać z siebie jakieś ponadludzkie siły, że dałam radę tego klopsa wyprzeć.
W niedzielę wyszliśmy do domku. Niestety mam problemy z karmieniem, tak jak z pierwszym maluchem. Moje piersi po prostu się nie nadają. Nie umiem go przystawić, póki co ściągam, ale długo tak nie dam rady. Poza tym Franek nie najada się moim mleczkiem :( Wczoraj wciągnął 120 ml i był głodny, dałam mu 30 sztucznego i ładnie po nim zasnął i tak kilka razy. Jeśli tak dalej pójdzie to przejdę zupełnie na mm, trudno.
Na szczęście dziś mija mi nawał, bo wczoraj chodziłam cały dzień z termoforem i mrożoną kapustą na zmianę.
Tam na dole mam masakrę, szwy i wielkiego siniaka na pół pośladka :(
Niestety ciuszki na 56 są za małe :)
Nie wiem dziewczyny jak Wy znajdujecie czas żeby tu pisać mając już maluchy przy sobie :)

Pozdrawiamy wszystkich!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o, a na tych warsztatach mamaija będzie o chustonoszeniu :)
dumelek, a ile tego dicofloru dajesz? bo kupiłam ale niby trzeba się skonsultować z pediatrą w sprawie dawki
fajniutkie wasze dzieciaczki :) ciekawe jak się pozmieniają
Pilotka ale mnie pocieszyłaś, a niech Cię :P:P za 2 lata :)))) pogłębiła się moja depresja hehehe

dziewczyny jakie karuzele polecacie nad łóżeczko?

image
Kamyczek, jaka depresja? :) zobacz, jak szeroko się uśmiechnęłaś :D
to już uśmiech z rozpaczy hehe :P

image
pilotka ja zamawiam z melissy albo gemini :)
yevele - 3 krople na dzien i tyle
Leki w tej na Wladyslawa kolo Biow aya, mają dobre ceny.

Ja też się boję chorób od starszego :/ no, ale tego się nie uniknie..

Dzieciaczki śliczne!
pilotka - no mamy poliki jak u chomisia :) wiec jedzonko smakuje :)
Dziewczyny, kto z Was w końcu karmi mm? Jakich butelek używacie? Macie problemy wynikające z mm?
Ja cały czas latam z laktatorem i mam trochę dość i gryze sie z myślami.

I jeszcze jedno, do mam ze starszakami, czy sprawdziły Wam sie jakieś spacerowki zimą? Takie lekkie, nie te kombajny z osobnym stelazem. Czy może na zimę to sanki? Ale na chlape też średnio. Ja mam spacerowke inglesina trip i nie jestem zadowolona bo małemu jest w niej niewygodnie.
Lucy ja tez śmigałam z laktatorem męczyło mnie nie ziemsko dałam rade tylko 3 tyg i przeszłam na mm używamy butelek Avent Natural bo jescze takie polecili mi w szpitalu ja i tak juz mialam wczesniej kupione bo trafilam na calkiem przyjemna promocje , na allegro mozna tez w calkiem przystepnych cenach znalezc te butelki jak i smoczki :)
Dziewczyny czy wasze maluchy tez tak sie ślinia ??
Jakie śliczne buźki się na forum pojawiły ;-) i wcale nie zgadzam się z panną, że dzieciaczki wszystkie podobne - zobacz jakie różne ;-)))

justysska - ja się zapisałam na warsztaty ;-) kto jeszcze idzie? ;-) za czasów bycia mamą jeszcze nie byłyśmy ;-))

My dziś mamy orkiestrę z Kacperkiem! Płacze od 5 prawie non stop bo kupki nie może zrobić. Teraz rozumiem Wasze kolkowe problemy.

pillotka my też u Sieliwończyka byliśmy i mamy przyjść za miesiąc jeśli nie będzie poprawy w ułożeniu żabkowym - jesli będzie ok to nie musimy się pojawiać. Co do apteki to albo Gemini, albo Melissa

Kamyczku - my mamy karuzelkę z TinyLove chyba - fajne miśki w soczystych kolorach i z pozytywką nakręcaną ;-) ale nasz Kacperek jeszcze jej nie lubi ;]

lucy - ja dokarmiam MM i uzywam butelki Aventu (mam też butlę Medeli z laktatora ale tej Kacper nie lubi, Avent ma smoczek jak cycek i to mu bardzo pasuje, ale co dziecko to inne zachcianki ;-))

A to nasz wspinaczkowy brzdąc ;-)) (zdjęcie jak miał 3 tygodnie)
image
Lucy ja karmię mm, mam avent natural również, jak wszystko mm ma wady i zalety, dla mnie wada to brzuszkowe problemy, największa zaleta: tata może wstawać w nocy ;)

image
przeurocze te nasze dzieciaczki :D

aknahh zdjęcie "wspinaczkowe" bomba :D

Kamyczku ja mam taką karuzelę, jest fajna bo ma muzyczkę, odgłosy natury i bicie serca mamy a dodatkowo wyświetla fajne obrazki na baldachimie a jak dziecko starsze to się ściąga baldachim i wyświetla na suficie :D no i jest na pilota :D tylko ja za nią dałam dużo mniej bo jakoś chyba 149 zł to było http://www.mulan.pl/karuzela-z-biciem-serca-precious-planet-fisher-price-n8849-pilot-do-sterowania.html
Dzięki dziewczyny, ktoras jeszcze? Też czuje że szybko wylądujemy na mm.

Śliczne te Wasze dzieciaczki i już takie duże :) ja poczekam z robieniem zdjęć jak zagoi sie pepek, bo strasznie jestem tym zestresowana. Dziś byliśmy u lekarza i dostaliśmy masc z antybiotykiem, ale jak sie nie poprawi to grozi nam nawet szpital. Ja nie wiem jak ja do tego dopuscilam :(
Ale fajne te Wasze maluchy :) Takie ładne pucie mają :)

Też już zapisałam się na warsztaty mama i ja. Godzina taka, że trzeba będzie zabrać maluchy ze sobą, będzie krzyk i gwar :)

pillotka niestety możliwe, że córeczka ma odkładanie czegoś na wrzesień po rodzicach :D
Lucy - my też na mm, używamy butelek Lovi i póki co Piotrkowi pasują.
My również zapisaliśmy się na warsztaty w październiku :)
Jak nie kolki to....antybol....u nas nie ma z niczym problemów, to się choroba musiała rozkręcić...Młody kaszle - ma szmery na oskrzelach...nie ma szans na samoczynną poprawę więc zaczynamy dzis zinnat :(

Mały zachowuje sie jakby wcale chory nie był...śmieje się w głos, gaworzy, je ładnie, śpi jeszcze lepiej....tylko ten kaszel psuje nam sielankę :(

Ja mam butelę MAMbaby, też polecam, choc są droższe...ale fajne wzory i kolory, Mały ssie od początku bez problemów...mają odkręcane dno więc ładnie się wszystko da doszorować/wyparzyć... chcę kupić też smoczki na all bo są po prostu czaderskie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
lucy nie doczytałam pytania o butelki. My mamy tomme tippee ale czy jestem zadowolona... hmm... na pewno nie z tych antykolkowych bo dla mnie to ściema, tylko mycia więcej... No i smoczki kupiliśmy te X o zmiennym przepływie dostosowujące się do siły ssania dziecka bo 1 były za słabe dla niego bo on był duży i silny i tylko się męczył z 1

asski współczuje mam nadzieję, że mały szybko wyzdrowieje. Szczęście w nieszczęściu, że przynajmniej nie czuje się chory skoro zachowuje się jak zawsze ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry