Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 43

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Za długi był już poprzedni wątek, także przy poniedziałku czas na zmiany ;-)

link do poprzedniego wątku http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=491725&c=1&k=160#post8696487
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba dziś jest jakiś zmasowany skok rozwojowy :/ u nas też dzień do kitu i oczywiście jak zawsze SAMA muszę sobie z nim radzić :/
Kauczuku, wiem z to małe pocieszenie ale masz nas :) ja dzis mam fajny dzien, ale po powrocie meza do domu mały zaczął wymiotowac i sie strasznie poklocilismy ;(

Tak bym chciała zeby mi pomagał a nie krzyczał :( mały na razie dostaje 1 mleko sztuczne, 120 ml. A z piersi w 7 min ściągam 115 ml i dalej nie ściągam bo boje sie rozkręcić. Mały na pewno sie przejada skoro on ssie przez 20 min aktywnie to pewnie i 150 jest w stanie wyciągnąć :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miało być kamyczku ;)
Madzik może rzeczywiście się przejada i dodatkowo ma silny odruch ssania. Dajesz mu smoczek? Może on głodny nie jest tylko musi sobie pociumkać coś.

m-tusia fajnie że Twoja córcia tak dużo już umie. Mojemu się zdarzy obrócić ale raczej przez przypadek. Też gada do zabawek, chwyta je i do buzi :-). Straszne się przy tym ślini. Jest bardzo towarzyski i nie lubi leżeć sam :-/ Zaraz protestuje głośno jak mu się coś nie podoba albo nie ma nikogo koło niego.

Zauważyłyście mamy karmiące piersią, że dzieci inaczej ssą? Jakoś tak mocniej i zaczyna mnie podgryzać :-/
Hejka! My robimy chrzciny 27.10. także niedługo i po kościele udajemy się do restauracji. Zrobiłam spore rozeznanie w temacie : restauracje w Gdyni czy Gdańsku wszędzie wychodzi ok 100- 150zł za obiad + deser ( 1 kawałek ciasta ). Ostatecznie robimy w Orchidei w Chwaszczynie- są nie do przebicia z ceną i ilością jedzenia! Obiad, ciasta, tort i kolacja- wychodzi- uwaga! 90 zł!!! Sala bardzo ładna, byłam tam na weselach dwa razy i było smacznie :)
Aisak dzięki za info o restauracji:)))

choć zastanawiam się nad sala bankietowa eliza w Gdyni, bo jeśli za wesele za osobę biorę 100 zł, za poprawiny 40 zł, za stypę 28 zł to za chrzciny chyba nie wymyślą ceny z kosmosu, ale w następnym tygodniu się dowiem,

my niestety przylatujemy na chrzciny z Irlandii i mąż ma wtedy dużo dodatkowego urlopu więc będziemy mogli być w polsce prawie miesiąc, a nasz kościół mały i zawsze w nim duszno więc nie zmarzniemy, a planujemy robić 12 stycznia;)
Czy ja coś wczoraj pisałam o samotności.......................? taaak, to chyba jeszcze nie do końca wiem co to znaczy... Mój mąż wczoraj wrócił z pracy po 22 i z poważną miną powiedział, że chce ze mną porozmawiać o życiu.... najpierw się śmiałam, ale potem do śmiechu już nie było. Mój mąż idzie na studia...do akademii morskiej............już dawno się niby bił z myślami, a teraz postanowił. Co będzie potem robił to długo zgadywać nie trzeba....wtedy dopiero dowiem się co to jest samotność :(:(:(:(
A jeszcze jedno, Dziewczyny zmieniacie smoczki po 3cim miesiącu? Ja kupiłam nowe do butelek i smoki do ssania i chyba nie możemy ich jeszcze używać. Do butelek, niby po 3cim miesiącu, a mała się krztusi bo za szybko leci. Smoki do ssania są tak duże, że biedusia ma odruch wymiotny więc wracamy do najmniejszych...
Nie zazdroszczę,tego studiowania... Moj jeszcze nie skończył a odbija 30tki. Została do napisania i obrony praca ale idzie jak krew z nosa. My ostatnio sie duzo klocimy ;( masakra
oj Madzik wiem co to znaczy, ja skończyłam drugie studia ale jeszcze nie obroniłam tego drugiego magistra bo właśnie pisanie mi idzie jak krew z nosa ;/ nie mogę się skupić, w ciąży jakby totalnie mnie odmóżdżyło a teraz to wiadomo... przy małym jeszcze gorzej się skupić ;/

Kamyczku ehhh ... a może nie będzie tak źle?

co do smoczków to ja właśnie zamówiłam nowe ale między innymi dlatego że kuzynka mi doradziła zakup większego rozmiaru... bo mały nie może utrzymać go w buzi i ciągle mu wypada a potem za nim płacze.
A co do smoczków do butelek to ja mam takie z tommee tippe z X o zmiennym przepływie, dostosowują się do siły ssania dziecka. Jedynki były dla niego za słabe bo on sie urodził duży i silny. Na razie nie mam zamiaru wymieniać, może za jakiś czas...
My mamy butelki Avent natural i już mamy 2ki - po 1wszym miesiącu i są ok ale te po 3cim jeszcze za szybko :) ma za mały pyszczek jeszcze :)

Lila od wczoraj robi gigantyczne postępy w trzymaniu główki ufff :) opiera się na przedramionach i potrafi tak z 3 minutki wytrzymać :):) jeszcze kilka dni temu szorowała nosem po kocyku i ledwo co samą główkę podnosiła :)
O, tak podnoszę główkę :):)

image

Uploaded with ImageShack.us
Kamyczku super, że są postępy:) Lila super :))

ja kupiłam kraba klekotka z fisher price bo ma lusterko i stwierdziłam, że mały może będzie z chęcią podnosił głowę do tego lusterka no i się nie pomyliłam :) i to jest też pierwsza zabawka do której wyciągnął rączkę i ją chwycił :D

ja właśnie wróciłam z galerii handlowej :D nic nie uszczęśliwia tak kobiety jak zakupy :))
powiedzcie mi tylko jak to jest możliwe, że zostawiam dziecko mężowi to mały nawet nie piśnie a jak tylko wracam, wchodzę do domu to zaczyna się ryk;/
mTusiu jak na basenie? :) my jutro musimy odpuścić, okazuje się że mąż ani klapek, ani czepka ani czasu aby do jutra to kupić :/ i gdzie chodzicie? My chcemy do Hotelu Gdynia.
o właśnie dziewczyny, chodzicie z maluchami na basen? bo ja się nad tym zastanawiam, bardzo bym chciała

mTusia co do gadulstwa to nasz Juli "gada" ciągle jak najęty, całe konwersacje ze mną urządza :P a jak mnie pięknie naśladuje, ja mówię do niego "eee" a on mi odpowiada "eeee", mówię "uuuuu" a on mi odpowiada "uuuu" :) ostatnio radochę mu sprawia "rrrrrrr" :P

no i zaczął sam wyciągać rączki do zabawek :) fakt że jeszcze mu nie wychodzi to chwytanie ale chęci ma :)
wlasnie, MTusia gdzie chodzisz na basen? :)
a moj Tymek tez sie rozgadal, najlepiej jak przerywa jedzenie przy cycku, patrzy mi w oczy i mowi "a guuu",no rozplywam sie wtedy :)
i wszystkie zabawki pakuje do buzi :) plus rece, to juz standard
a na podnoszenie glowki najlepiej robi jezdzacy samochodzik :)
My chodzimy do szkoły na fali na Politechnikę :) dzisiaj po pierwszych zajęciach muszę powiedzieć ze tak sobie, generalnie pokrzykiwala bo woda była zimna :( podobno basen otwarty po remoncie i dlatego ale maja coś zmienić w tej kwestii przed nastepnymi zajęciami :) mojemu mężowi było zimno :( bo tak to fajnie :) poza zimna woda :( bedą dni otwarte dla drugiego rodzica to będe mogła wejść i fotki zrobić a tak to w kawiarni jest tv gdzie mozna oglądać co robią :)

Dumelku - moja tez gada w trakcie jedzenia :)
Dumelku Juli robi tak samo przy jedzeniu, zaczyna gadać i się uśmiechać wtedy mu mówię że ma matki tu nie czarować tylko jeść :P
Lilusia też nie jest gorsza i robi przerwy w mleczku na a-grrrr i słodki uśmiech ;) jeny jakie te jej uśmiechy są rozczulające... tyle razy już się uśmiechała, a ja za każdym razem mam łzy w oczach ze wzruszenia :)

W Hotelu Gdynia są zajęcia z 1 rodzicem, a drugi może wejść w klapkach i popatrzeć za 14 zł :P no i nie idziemy jutro :/ mąż wrócił dziś póóóźno z pracy, a jutro już na 10 są te zajęcia więc nie da rady poszukać czepków i klapek :/
Kamyczku ale masz śliczną córeczkę!!! Przesłodka jest!!! Ale jaki z niej duży bobas!!! Oczywiście mówię w porównaniu do mojej - która skończyła miesiąc i też już mi się wydaje duża w porównaniu do tego jak się urodziła, ale teraz stwierdzam że jednak jest mała :)

Aaa... no i muszę Cię pocieszyć z tymi studiami męża, że na Akademii jest mnóstwo kierunków po których się nie pływa :) mój mąż też tam studiował, akurat pływający kierunek i zrobił 3 lata (dziennie), następnie wypłynął na praktykę na dwa miesiące i powiedział że nigdy więcej!!! I tak się skończyło jego studiowanie na AM :) Następnie rozpoczął bardzo podobny kierunek na Politechnice Gdańskiej i przy pomocy mojej siły perswazji w ubiegłym roku udało mu się skończyć, ku uciesze wszystkich :) Także może nie bedzie aż tak źle...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry