Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 43

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Za długi był już poprzedni wątek, także przy poniedziałku czas na zmiany ;-)

link do poprzedniego wątku http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=491725&c=1&k=160#post8696487
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madzik u nas bardzo długo mały nie chciał leżeć na brzuchu. Bardzo lubi lusterko które wisi nad nim na macie więc zdesperowana że nie chce tej głowy ćwiczyć kupiłam zabawkę z lusterkiem (kraba klekotka z fisher price) i pomogło :D kładłam go przed nim i zaczął bardzo chętnie podnosić główkę :) i czasem też go sobie kładłam na kolanach w stronę tv :) od razu głowa wysoko była :D no a teraz jest łatwiej bo ma więcej zabawek które lubi więc z chęcią leży na brzuszku. Ale za długo też go nie trzymam jak zaczyna marudzić to go zabieram
Madzik mowia ze trzyma sie dziecko na brzuchu do momentu jak widac ze zaczyna plakac. ja swojego interesuje zabawkami, samochodzikiem szczegolnie.
U nas dzis histeria, wczoraj zreszta tez. Nie wiem czy wasze dzieci tez tak maja, nie chce lezec, nie chce sie bawic, tylko na rekach sie uspokaja, a tak to wrzask. Masakra. A ja nie nosze go na rekach raczej wiec nie wiem skad to. W niedziele byly chrzciny, diabel mial byc wypedzony a tu jeszcze gorzej :P
No i wszystko pakuje do buzi, a najczesciej jeden swoj paluszek, grzebie i grzebie jakby szukal skarbow ;P
jesli to juz zeby i tak bedzie w kolko plakal to ja nie wiem heh
No hej. My dzis po pediatrze, młody ma9 tyg i waży 6660g. Zoltaczka minęła na szczęście. Takze nasz główny problem to odparzenia w pachwinach (dostałam na to tormentiol) i ten nieszczęsny pępek do zaklejania z powodu tej przepukliny. Poza tym jest ok.
Zdarza mu sie krzyk ale nie jest najgorzej, strasznie jest wzdety non stop, cały czas pierdzi i juz nie wiem jak mu pomagać, dajemy ten bobotic ale to chyba nie jest jakieś super ekstra ;( tak czy siak dokarmiac nie musze sztucznym.

U nas na spacerze zawsze spi. Ale w dzien to juz niekoniecznie. No cóż coraz bardziej podobają mu sie zabawki.

Ps macie jakiś sposób na kladzenie na brzuszku, bo ten moj strasznie ńie lubi zaraz płacze i nie wiem ile go tak trzymać ;( czy 5 - 10 min czy dłużej.... Tez kłopot w tym ze on strasznie ulewa i jak jest na brzuchu to leci mu okropnie ;(
Kasiula - nie wiem czy jad kiełbaiany ale na pewno ma mnóstwo pyłków i jest silnie uczulający :/ więc nie daje się, ja nawet na początku bałam się go jeść karmiąc :(

Mila zasypia ok 21 i śpi do 3-3.30, potem pobudka ok 7 i ląduje u mnie w łóżku gdzie śpi czasami do 9.30, dzisiaj budziłam ją 9.45 bo musiałam wyjść :) Potem śpi na spacerze 10.30-12.30, czasami 11-13, ale czasami w ogóle prawie nie śpi na spacerze, potem z dwie drzemki po ok pół godz ok 15 i ok 17 i to wszystko więc w dzień też nie za wiele śpi niestety :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bezglutku dziąseł rozpulchnionych chyba nie ma ale oprócz tego że się ślini już od dawna to histerycznie przegryza bokiem rączkę i wszystko co weźmie w rączkę. Przy tym okropnie płacze a po paracetamolu się uspokaja...
To widzę,że nie jestem sama z tym spaniem dziś w nocy również bez poprawy było,wczoraj w dzień marudzenie cały czas. W końcu dałam mu paracetamol w czopku i zasnął na dwie godziny,a tak cały dzień płacz o nocy nie wspomnę i zastanawiam się czy rzeczywiście to JUŻ na zęby bo ze starszakiem nie miałam takich problemów,a w dodatku pierwszy ząb wyszedł mu jak miał rok i dwa miesiące więc późno.
Ślini się strasznie i wszystko pakuje do buzi.
Bezglutek a do jakiej Pani chodzisz w Gdańsku?
Kasiula z tego co ja wiem to dziecku do pierwszego roku życia absolutnie nie wolno dawać miodu ze względu na zawartość jadu kiełbasianego

Kamyczku niestety to już... :(

dzisiaj zrobiłam eksperyment, jak się obudził w nocy to zamiast butli z mlekiem tak jak zawsze dałam herbatkę, wypił trochę i znowu zasnął tak więc może się uda go odzwyczaić od nocnego budzenia :D

a budzi się zazwyczaj tylko raz w nocy ok 4-5 i śpi do 7-8 :)
hej, czytałam gdzies, ze na zabkowanie dobrze jest jak dziecku sie posmaruje dziadsełka miodem - podobno pomaga :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Cześć dziewczyny,

U nas jakiś ciężki okres się zaczął. Ile wasze dzieci śpią w dzień? Mati rano ma jedną drzemkę godzinną, potem na spacerze 1,5-2,5 godziny i trzecia w okolicy 17:00, taka też około godziny. I to wszystko...

Agusia - u nas ze spaniem też różnie. Mati budzi się bardzo często i cały czas na cycku wisi. Zastanawiam się czy to skok rozwojowy czy ząbkowanie... Ślini się strasznie i wszystko do buzi pakuje. Jak mu dam palec to gryzie go bardzo mocno. Dobrze, że cycka mi tak nie gryzie.
Niestety dobrego ginekologa w Pruszczu nie ma, sama jeżdżę do Gdańska. Ja do swojej lekarki mam zaufanie, chodzę do niej od 10 lat.

Mentorko - czy Twój Julek ma rozpulchnione dziąsła? Ne wiem jak to rozpoznać cholerka. Sama nie wiem czy u nas to już ząbkowanie czy jeszcze nie :-//// Podobno takie rozdrażnienie może trwać nawet miesiąc :-///
Cześć Dziewczyny :)
U nas w miarę ok, więc nie będę was zanudzać :)

Powiem wam tylko o moich doświadczeniach basenowych z małą :)
W sobotę był mąż drugi raz, był ryk taki, że musieli wyjść :/ Pani zaproponowała przyjście w niedzielę, poszłam tym razem ja i było ok, może nie była zachwycona ale nie płakała, więc jeśli któraś z was by się decydowała to pomimo tego, że mąż kąpie małą i ona się cieszy to może się okazać że z Wami jest lepiej :)
O raaany Mentorko juuuuuż?
hej dziewczyny :) jakoś tu cicho ostatnio :P

u nas zaczęło się fest ząbkowanie, właśnie miałam godzinę płaczu i histeryczne wpychanie do buzi i przegryzanie wszystkiego co mu dałam do rączki. Dobrze, że miałam kupiony gryzaczek... Dałam mu paracetamol i usnął...

w piątek i dzisiaj byłam w odwiedzinach u koleżanek które też mają maluchy tylko 6 i 10 miesięcy :) Julkowi się podobało, nawet się mega śmiał i cieszył do kumpli :D "pogadały" sobie chłopaki :D
fajnie na niego patrzeć, jeszcze niedawno był noworodkiem który tyko jadł i spał a teraz taki kontaktowy :D
Bezglutku- dzięki za namiary na MOPS byłam dziś i mój rejon to jakie Cieplewo;/ masakra jutro znowu muszę krążyć.
Może masz jakiegoś fajnego ginekologa z Pruszcza? Nie chce mi się do mojego do Gdańska jeździć;)
Pozdrawiam
O kurcze to kicha. Ja dzis od 1,50 do 3,45 nie spalam było jedzenie ulewania kupa po pachy, przebierania znów ulewania i znów jedzenie... Takze mam rozrywki tez
Moje dziecko bez poprawy kolejne noce do bani,a dziś od 3:30 do 6 walka później od 7:30 koniec spania i jestem nieprzytomna. Nie wiem o co tu chodzi bo pięknie spał:(
Weekend minął, młody zaczął sie śmiać, jeszcze nie umie śmiechu wydobyć ale walczy :) śmieszne to zemozna nie umieć sie śmiać ;)

Ja nie mam juz żadnych szwow, na szczęście bo sprawdziłem znów na izbie przyjęć. Dowiedziałam sie za to ze jestem ciasno zszyta ;) i dlatego boli. Podobno ma sie " wyrobić"

Dzis posprzatalam, odkurzalam, moze nawet uda mi sie zrobic obiad, niezłe by było ;) no i kupiłam książkę Ewy Ch, niech zmieni moje życie ;D
Witam!!!
Cicho tutaj niesamowicie.
Przesyłam Wam informacje z FACEBOOKa z Tablicy KLUBU MAM GDYNIA:
"Przypominamy, że w środę odbędzie się kolejne spotkanie Klubu Mam Gdynia w InfoBox Widzimy się 16 października o godzinie 10.30. Porozmawiamy o różnicach w wychowaniu chłopców i dziewczynek z naszym gościem - Joanną Lisowską - psycholożką, seksuolożką i edukatorką seksualną, z Poradni Sekuologicznej INTIMED. Prywatnie mamą dwóch dziewczynek - nastolatki i przedszkolaka. Do zobaczenia!"

Ja się wybieram!!!! Kto ze mną?
Hejka, coś tu taka dzisiaj cisza jak nigdy :)

My jutro mamy Chrzest Kingusi i powiem Wam, że trochę dzieciaczków bd mianowicie 10tka Wspaniałych -> 3-4 dziewczynki reszta chłopcy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na przeciwko Błękitnej jest lumpek, potem jeszcze jeden budynek i zaraz za nim Mops w Pruszczu. Ulica Niepodległości. Tu masz stronę:
http://www.wzps.pl/m_pruszcz2/aktualnosci
Sprawdź koniecznie godziny przyjmowania interesantów bo oni w dziwnych godzinach pracują.
Bezglutku-ratuj! Dziś dzwonili z MOPSU że muszę zabrać papiery z Gdańska i składać o becikowe w Pruszczu,a składałam w Gdańsku bo jeszcze się tu nie zameldowałam,ale Pani powiedziała,że jak już tu mieszkam to tutaj mam składać wniosek.
Powiedz mi gdzie to jest ?
Dziękuję!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry