Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 44

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Stary wątek pod linkiem: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-43-t495130,1,130.html#npu1

Musiałam już stworzyć nowy wątek bo tamten mega długi i się gubiłam, szczególnie otwierając w telefonie - więc egoistycznie postąpiłam :p

U nas dziś dzień jakby mi ktoś dziecko podmienił! Nie dość, że noc przespał niesamowicie (poszedł spac o 19.30, pobudka o 3 i potem do 7.30), to dzień był bardzo grzeczny i cały dzień gadał no i zaczął składać rączki i się nimi bawił, uśmiechnięty, spokojny! Chyba wierzę w te skoki rozwojowe!!! No ale boję się zapeszać - zobaczymy co będzie jutro - przychodzi babka od rehabilitacji.

Kamyczku - Ty się nie przejmuj skoro to najlepsza przyjaciółka to na pewno się dogadacie!
Pszczoola - Monisia Ci rośnie jak na drożdżach ;-)) A uśmiechy rozumiem - sama się rozczulam za każdym razem gdy Kacper radośnie spojrzy :)
mentorko - mi ostatnio dni tak uciekają, że sama się dziwię! Tyle rzeczy bym chciała zrobić a tu ledwo się budzę, a już trzeba iść spać :p
Basieniak - u nas na skierowanie się mega ciężko dostac wiec pewnie większość tutaj chodzi prywatnie ;/ My juz na kilku wizytach bylismy, jutro znów no i cierpliwie czekamy na miejsce w OWI - moze sie uda. U nas słabe napięcie obręczy barkowej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mentorko a dlaczego ten espumisan dajesz?
my cały czas podajemy wit D, bo Kacper na razie zjada 6x150. 5 grudnia mamy szczepienie to się dowiem co dalej z witaminami.
Dziewczyny biegne jutro 10 km w Gdyni - trzymajcie kciuki ;-)
harietta - ja podaję krople espumisan na zmianę z infakolem - jeden dzień espumisan drugi infacol i tak do 3go m-ca chcę podawać. Co do wit. D to też do 3go m-ca :)

aknahh - 3mamy z Kingą za Ciebie kciuki by sie udało ;)
aknahh 10 kilosów? :P wow :))) podziwiam :)

podaję espumisan z powodu kolek, jak tylko próbowałam odstawić to znowu było źle. Wiem, że już teraz muszę bo przecież nie będę mu tego dawać do 18stki :P
aknahh będę tam jutro jako widz. Jedziemy z Monisią i z mężem kibicować naszemu koledze i też będę pełnić funkcję fotografa. Będę Ciebie wypatrywać, jak coś to cyknę fotkę :) 10 km... też podziwiam, ja to pewnie nawet 1 km nie dała bym rady.
mentorka - i co, Julek spał do 7 po tym zagęszczonym kleikiem mleku?

co do kończenia karmienia.. Jak odstawiałam Starszaka, to po prostu co 3 dni wprowadzałam jeden stały posiłek zamiast piersi. Nie musiałam nic łykać czy pić szałwii.

harietta - niebieskawe mleko..? :O tak miało być..?

aknahh - no to 3mam kciuki. 10km.. wymiatasz :)

my się nigdzie jutro nie wybieramy. Starszak poczęstował nas przeziębieniem :/ On ma katar i kaszel od czwartkowego wieczoru, a cała nasza reszta, łącznie z Julkiem, chorujemy sobie od wczorajszego wieczoru. ..człowiek tak się stara ubrać każdego dziecia tak, żeby nie zaziębić, a z przedszkola i tak coś przywlecze.. :P

idę spać.. jak leżę na plecach, to mi przynajmniej z nosa nie kapie :]
pilotka nie mam pojęcia jak miało być, bo nikt nic nie wie i nie może poradzić, co osoba to inna opinia, ja już sama nie wiem czy mam po troszeczku ściągać, bo cycki mam jak kamyki;( co gorsza jutro rano biorę ostatnią połówkę tabletki a jeszcze przed chwilą jak się szłam kąpać leciało ciurkiem z obu po brzuchu kaskadą na nogi ehhh.teraz odrobinkę ściągnęłam, założyć przyciasny stanik, wychpchałam na maksa kapuchą, na to ciasna koszulka i zobaczymy jutro.szałwię piję i miętę do tego ale esencję, żeby nie za dużo płynów.masakra jakaś.
ja dawałam espumisan, problemy z brzuchem zaczęły się jak skończył 4 tygodnie. Najpierw dawałam 5 kropel do każdego mleka i potem zaczęłam zmniejszać - dawałam tylko do co drugiego mleka, potem tylko z rana i na noc a od około dwóch tygodni już wcale nie daję i problemów nie ma. W sumie zużyłam jedną buteleczkę.
Harietta, powodzenia z cyckami, u mnie najgorsze były pierwsze 3 dni, potem coraz lepiej, ja ściągałam tylko po trochu do uczucia ulgi bo bałam się, że jak za dużo ściągnę to za dużo się znowu naprodukuje. U mnie podziałało, plus ta szałwia - najpierw piłam kilka razy dziennie a potem kupiłam sobie tabletki szałwiowe bo mi ten napar nie smakował.
aknahh, powodzenia
harietta, ja słyszałam ze taki kolor jest jak już się kończy mleko, i słyszałam też że na zahamowanie laktacji tak jak piszesz, szałwia, mięta i witaminy b6, powodzenia
hej,
relacji ciąg dalszy...wzięłam rano jeszcze tą tabletkę, ale dalej bez skutku, ból i kamienie, pełne jak cholera, pojechałam na zaspę, kazał gin brać tym razem bromergon czy jakoś tak, ten co ma tak dużo skutków ubocznych, ściągnąć na maksa mleko (wyciągnełam 140ml) i ciasno zabandażować i albo mi się wydaje, albo mam takie małe mroczki przed oczami...przez 2 tygodnie brać i się ściskać, a do mycia bandaż zwijać, zwinęłam żeby sprawdzić i wydaje mi się że dalej się produkuje, masakra jakaś.szałwię i mięte piję, zobaczymy jak po nocy będzie.
powiem wam co tam jest napisane na ulotce tego leku, że jest przeznaczony na laktację, problemy z miesiączkami i na parkinsona, przy czym ten ostatni- tu jak się przyjmie za dużą dawkę to mogą wystąpić : skłonność do hazardu i gier, wzmożony popęd seksualny i bodajże nadpobudliwość.Co w nim musi być??!!!
Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków ;-) Pierwszą pociążową dychę mam za sobą;-))) no i medal ;-))
image
Harietta mleko może mieć niebieskawy kolor - to normalne, to nie wina tabletek

Poza tym ten kto radzi Tobie odciągać mleko na maksa przy kończeniu karmienia piersią moim zdaniem daje Ci głupie rady

Moje kończenie karmienia - jak tylko piersi robiły się troszkę twarde, ciężkie - odciągałam pokarm laktatorem tylko do momentu jak poczułam, że przestaje boleć - czyli była to chwilka...do tego piłam szałwie, unikałam gorących pryszniców - po kilku dniach pokarm zanikł...Ty masz dużo pokarmu więc może potrwać to dłużej

Jeśli odciągasz pokarm na maksa to jest to sygnał dla piersi, że tyle samo muszą wyprodukować dla dzieciaczka

ciasno bandażować piersi????? to bym odpuściłam albo zasięgnęła porady u kogoś innego
aknahh gratuluję medalu, 10 km? robi wrażenie ;)

basieniak może tak jest jak się bierze tabletki że trzeba opróżnić piersi, poza tym jak bym z bólu nie wytrzyamała, bo miałam w piersiach same twarde grudy, jak przy zapaleniu, ale bez gorączki i zaczerwienienia.nie wyobrażam sobie że tyle pokarmu miałoby wsiąknąć.

a z tym bandażowaniem to słyszałam już wczesniej, to jest dość starodawny sposób, mama moja mówiła nawet że tak się pokarmu pozbywała, dzięki temu pokarm nie wypełnia piersi.póki co jestem po nocce w bandażu, niewygodnie się śpi, ale jak włożyłam rękę pod bandaż to piersi są miękkie i nie wypełnione.oby tak dalej było.
no mam nadzieje, ze juz niedlugo zapomnisz o tym bolu
harietta - ja podaję krople espumisan na zmianę z infakolem - jeden dzień espumisan drugi infacol i tak do 3go m-ca chcę podawać. Co do wit. D to też do 3go m-ca :)
kobitki a te wasze maluszki na mm rzadziej robią kupę? bo jak była na moim mleku to dwa trzy razu dziennie, a teraz raz na dzień albo i nie nawet, i tak się zastanawiałam czy to normalne.
Harietta - normalne :) Lilka robi 1 na dzień lub 1 na dwa dni bez problemów żadnych :)
u nas też tak jest - przeważnie raz dziennie, czasem raz na dwa dni.
My dzisiaj mieliśmy drugie szczepienie plus ważenie - 6780g.
A my dzisiaj po trzecim szczepieniu :) 7440g :) mała dzielnie zniosła, płaczu było może z 5 sek :) no i mamy rozszerzać dietę :) wiec rozszerzamy tylko gluten mówiła by wprowadzać po piątym miesiącu wiec chyba zaczekam :)

Jak po długim weekendzie ? My na miejscu :) pieklam wczoraj rogale świętomarcińskie :) pyszności :)
My po drugim szczepieniu, 7,5 kg :) i mlody zaczal sie przekręcać na razie taz na dwa dni i tylko na prawo ale to juz cos :)
pilotka, Juli spał tak samo a nawet pół godziny wcześniej się obudził. Tak więc różnicy nie było...
a jak zdrówko lepiej już?

aknahh gratuluję medalu!:)

hareitta u nas kupa jest raz dziennie a czasem dwa ale to rzadko :)

oj to nasz klops bo po drugim szczepieniu miał 7,7 kg... chyba mu jednak nie będę tego mleka zagęszczać co by nie tył już bardziej :P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry