Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 44

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Stary wątek pod linkiem: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-43-t495130,1,130.html#npu1

Musiałam już stworzyć nowy wątek bo tamten mega długi i się gubiłam, szczególnie otwierając w telefonie - więc egoistycznie postąpiłam :p

U nas dziś dzień jakby mi ktoś dziecko podmienił! Nie dość, że noc przespał niesamowicie (poszedł spac o 19.30, pobudka o 3 i potem do 7.30), to dzień był bardzo grzeczny i cały dzień gadał no i zaczął składać rączki i się nimi bawił, uśmiechnięty, spokojny! Chyba wierzę w te skoki rozwojowe!!! No ale boję się zapeszać - zobaczymy co będzie jutro - przychodzi babka od rehabilitacji.

Kamyczku - Ty się nie przejmuj skoro to najlepsza przyjaciółka to na pewno się dogadacie!
Pszczoola - Monisia Ci rośnie jak na drożdżach ;-)) A uśmiechy rozumiem - sama się rozczulam za każdym razem gdy Kacper radośnie spojrzy :)
mentorko - mi ostatnio dni tak uciekają, że sama się dziwię! Tyle rzeczy bym chciała zrobić a tu ledwo się budzę, a już trzeba iść spać :p
Basieniak - u nas na skierowanie się mega ciężko dostac wiec pewnie większość tutaj chodzi prywatnie ;/ My juz na kilku wizytach bylismy, jutro znów no i cierpliwie czekamy na miejsce w OWI - moze sie uda. U nas słabe napięcie obręczy barkowej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej.
Karinka kończy dziś 3 miesiące :)

odnośnie spania w dzień to u nas kiepsko: 3x30min i ok 1h na spacerku. Zasypia ok 21 i wstaje o 7 z ok 4 pobudkami.
Też idziemy do poradni reh, ciekawe co tam nam znajdą ;) ale to dopiero za 4 tyg

Kamyczku, współczuję sprawy z przyjaciółką może się jeszcze poprawi sytuacja, a powiedz Twoja Lilka już teraz lubi leżeć na brzuszku? Bo u nas to katorga cały czas
ja też wszystko przeczytałam, dużo się nazbierało :)

lipcowe Mamuśki - ile drzemek (i jakie długie) mają Wasze pociechy w ciągu dnia?? a tak na dobę ile śpią?

u nas się którejś nocy tak zdarzyło, że Julek obudził się tylko na jedno karmienie, no łaaał :D za to Starszaka rano znalazłam zimnego prawie jak kostka lodu - rozkopał się w nocy, a że mnie Julek nie obudził, a sama się nie budzę, to biedak zmarzł - śpi w piżamce z krótkim rękawkiem i krótkimi spodenkami. miło było tak pospać, nie powiem :)mam nadzieję, że za kilka miesięcy będzie to normą, takie ładne spanie :)

kararinah - my na bobath byliśmy raz.. wyglądało mi to jak jakiś masaż rozluźniający.. miział Julka po szyjce.. trochę po ramionach.. no i mam zalecenie od rehabilitanta tego właśnie, z owi, żeby Małemu tak miziać ramiona.. jestem sceptyczna ;] nie przekonuje mnie to, co widziałam.. ciekawe, co powie następny owiowy reh, jak będziemy na drugiej wizycie (bo następna wizyta nie jest u tego samego)

a co do metod, to chyba jest tak, że to zależy do jakiego reh trafisz (czy to prywatnie, czy w owi).. jak trafisz to kogoś, kto pracuje bobathem, to Ci rehabilitują b., a jak na kogoś od vojty, to vojtą.. w owi nie pytają jak duże są problemy u dziecka, rejestrują jak leci, za każdym razem kto inny rehabilituje, czasem trafisz na kogoś z vojtą, a zwykle na bobatha. przynajmniej w Gdyni..

Kamyczek123 - o rany, ale Ci przyjaciółka zrobiła.. :/

mentorka - no to widzę, że nie tylko ja się przejechałam na niby przyjaciółce - świadkowej .. szkoda, że nie można tego cofnąć, prawda? :/ staram się o tym i o niej nie myśleć, czasem dobrze mi to wychodzi :D ale szkoda mi też tych wszystkich lat..
a spotkanie..? ja już Ci dawno mówiłam - przyjeżdżaj w odwiedziny do rodziców :P

ze śliniaków to polecam silikonowy z łapiącą kieszonką, my mamy dla Starszaka TT. nie trzeba nic prać :D

ej, no wstawcie fotki, jak się nie mieszczą w gondoli :D też jestem ciekawa :)

Panna - co to znaczy, że Tytek opóźniony ruchowo? przecież każdy inaczej się rozwija, a tu już dali taką diagnozę??
no i ja nie kumam, od czego ten psycholog jest?? też byliśmy i jak na psychologa to wtrąca się za bardzo do rehabilitacji.. dziwnie trochę.. przecież od ćwiczeń jest kto inny, więc psycholog to chyba jakieś inne powinien funkcje pełnić..? weź mi to wyjaśnij, jako doświadczona klientka owi :)
ale machnęłaś sobie suwaczki, no no no :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
panno możesz mi przesłać namiary na fizjo, bo ja właśnie z Gdyni jestem więc super by mi pasowało

moja starsza od 4,5 miesiąca była już w spacerówce, ale ja mam taką, którą się rozkłada na płasko więc jak gondola tylko większa i szersza...no, ale u nas nie ma takich zim jak u Was
mentorko-nie dostałam bo błąd w mailu napisałam;)
agata.ramach@gmail.com teraz dobrze;)

Bezglutku-u nas lepiej już ze spaniem. Pomogło robienie tego samego co wieczór jak w zegarku i zasypia późno bo koło 22:30,ale mi to pasuje bo i tak wcześniej nie chodzę spać. Koło 2 się przebudza,ale przekładam go na drugi bok i daje smoka śpi dalej ok 4 dostaje mleko i śpi do koło 8 więc nie źle;) ale go nie chawlę za szybko bo znowu mu przejdzie bycie grzecznym.
Cześć dziewczyny!
Trochę mnie nie było, ale nadrobiłam :)
Co do rehabilitacji, ja chodzę z młodym do OWI i prywatnie (tyle, że w Gdyni). Ja z kolei jestem fanką tej "cięższej" metody, Vojty. Ze starszym synem też nią walczyłam i byłam bardzo zadowolona z wyników, efekty były szybkie, a to do mnie najbardziej przemawiało.
Dzisiaj byłam z młodym na wizycie u psychologa (w pakiecie z OWI) i młody jest trochę opóźniony ruchowo, ale tragedii nie ma. Ta asymetria wyraźna, więc mamy z czym walczyć.

U nas nadal problemy brzuszkowe, ma jeszcze tydzień do trzech miesięcy. Ciekawa jestem, czy te cholerne kolki miną? ;)
Hej Dziewczyny, wypatrzyłam fajne warsztaty. Jak jutro nic się nie wydarzy, to wybiorę się na 13:00, o ile jeszcze są miejsca, czekam na potwierdzenie rejestracji. Link do warsztatów http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konferencje/akademia-mamapyta-pl-w-gdansku-2
Dumelku warsztaty są dla bezglutenowców i będę uczyła się robić chleb i pierogi bo z mąki bezglutenowej nie jest to takie proste :-)))))))))
no to dobrze wiedzieć, że nie wymyślam :D:D zrób zdjęcie Lili koniecznie :)))

też bym sobie poszła na warsztaty kulinarne :D chociaż uwielbiam gotować to po narodzinach młodego kompletnie mi się nie chce ... ehh
Bezglutek, co to za warsztaty? :) ja tez bym sie chetnie wybrala bo lubie gotowac :)
a puzzle ogladalam, fajne, ale czy cos zle zobaczylam czy one naprawde kosztuja 300 zl? heh
Haha Mentorko u nas jest identyko na długość ;) tylko nasza gondola wydaję mi się jest ciut szersza więc na szerokość jest jeszcze ok, ale Lila wygląda tak samo hehe :)
wysłane :) już nie chciałam dodawać tyle zdjęć Julka, kiedyś w wózku też go wstawiałam :)) zrób zdjęcie Lili :)
zuzanna_sz@wp.pl, postaram się potem też pyknąć Lili fotkę :)
Kamyczku podaj meila prześlę Ci zdjęcie Julka, powiesz mi czy może ja wymyślam z tym że za mała ta gondola... my na pewnie nie pociągniemy długo, jak dojdzie kombinezon to na pewno się nie zmieści...
Lila z leżaczkiem problemów nie ma ale w sumie słabo 4 miesięczne dziecko w spacerówce. Na razie jeszcze damy radę ale jak dojdzie zimowy śpiworek to hmmm :) a przecież jakąś swobodę ruchów musi mieć, moje dziecko nie znosi jak jest jej gorąco lub coś krępuje jej ruchy więc kurcze będę miała za miesiąc pewnie dylemat.... ale jak skończy 6 to już nie pytam tylko na bank przesiadka i z głowy bo już mnie ta gondola denerwuje :):)
Cześć dziewczyny,

Ale mamy piękną pogodę. Jak we wrześniu :-))) Cudo... Niestety katar nam się przypałętał.

Próbowałam Mateuszowi dawać mm bo wydawało mi się że mu brakuje na noc. Pierwsza próba nieudana, strasznie pluł tym mlekiem. Dopiero za drugim razem załapał. Ale poprawy nie widzę dalej budzi się często. Pewnie po prostu musi sobie possać i tyle :-))) Ale będę jeszcze próbowała bo już jestem mega zmęczona tym wstawaniem jak do noworodka.

Dziewczyny fajne te puzzle piankowe, muszę kupić bo dość duża powierzchnia a mój taki jak mTusi, pełzać zaczyna a na parkiecie się ślizga :-)

W sobotę mam wychodne ale nie takie wieczorne tylko dzienne. Idę na warsztaty kulinarne :-)))
agusia wysłane :)

Kamyczku aż się uśmiechnęłam jak zobaczyłam twoje pytanie :D wczoraj na spacerze aż mu zdjęcia porobiłam bo koleżanki nie wierzyły że 3,5 miesięczne dziecko może się w gondoli nie mieścić :P jest na całą długość gondoli z podkurczonymi nogami, wyprostować nie może :P no i mam zagwozdkę, nie wyobrażam sobie go z spacerówce.... szczególnie, że on lubi tylko leżeć np leżaczka nie znosi... ;/
Dziewczyny kiedy planujecie przesiadkę do spacerówki? Lila już musi podkurczać nóżki w gondoli :/ i się zastanawiam...
mentorko-wyślij mi obrazki na maila
agata.ramach@gmaiil.com
dziękuję!
mentorka właśnie te kupiłam :) hihi
co do tych puzzli pianowych to ja wpisałam w allegro "puzzle piankowe" przefiltrowałam na najpopularniejsze i wzięłam pierwsze z góry o te http://allegro.pl/puzzle-piankowe-30x30cm-36-el-cyferki-literki-2971-i3572390244.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry