Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 21

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 atta9 - (termin:17.07) - Staś - szpital na Zaspie

Poprzedni watek: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-20-t167038,1,16.html

Dzien dobry :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
karollla, a na co powinna zwracac uwage szukajac wozka? Wiem ze kolka powinny byc pompowane... Cos jeszcze?
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Dziewczyny a co myslicie o wozku w jasnym kolorze, bezowym? Bo kurcze mi sie strasznie ten wozek pdooba a ma tylko 3 wersje kolorystyczne, biały, czarny i włąsnie taki bez. Całkiem biały odpada, czarne wozki dla dzieci do mnie nie przemawiaja i chyba kupie ten bezowy. Wiem ze pewnie bedzie sie szybko brudzil ale on tak mi sie podoba:D
image

Uploaded with ImageShack.us
Ostola mi sie wydaje ze przede wszystkim:
-waga wozka jesli musisz wnosic po schodach
-czy wygodnie sie sklada
-jakie ma kolka, pompowane ponoc najlepiej amortyzuja
-czy ma przekladana raczke
-czy gondola jest duza bo od wrzesnia pewnie do marca-kwietnia bedzie jezdzilo w gondoli
-kosz na zakupy

to byly takie moje priorytety:)
Hej kochane:)

Ja dzis bylam na uczelni,złapały mnie skurcze na egzaminie,pierwszy raz mnie cos takiego spotkało tak sie wystraszylam ze bylam gotowa wyjsc ,dziwne uczucie;)

Wózek jest super,ale jak dla mnie za jasny,balabym sie ze mi sie wybrudzi szybko,niestety:(
malaniunia - skurcze?? Wow, nieźle, zaczyna się.
Na razie są to pewnie skurcze przepowiadające, w sumie Ty spokojnie za dwa tygodnie możesz urodzić, w 38 tc dzieciaczek już będzie gotowy..
Co do skurczów - trzeba zacząć działać, kiedy są regularne i coraz częstsze. Tyle wiem z teorii w sr :)
~Ania - wózek fajny, ten beż mi się też podoba, na pewno latem będzie maluszkowi lepiej :) A chyba nie powinien się strasznie brudzić - jak będzie się chlapać to dół, a tam nie ma żadnego materiału, więc może nie będzie tak źle..
Hejka,

właśnie wróciłam z zakupów i podpowiadam, gdybyście były zainteresowane - w H&M zaczęły się promocje, które obejmują też dział ciążowy (fajne bluzki do karmienia za 40zł) i dziecięcy, ale na tym dziecięcym nic ciekawego nie widziałam. Może też wciąż odrzuca mnie lekko cena 10zł za bodziaka ;) ciągle mam w głowie, że może w lumpku dostanę podobny taniej ;)

Ania, wózek śliczny i faktycznie beż pasuje :) Inna sprawa, że może się brudzić ... ale z drugiej strony nie jeździsz gondolą po ziemi :)

Ostola, jeszcze się tylko czepię ;D sorki, ale muszę - dziecko na początku nie dość, że uważa że wszechświat kręci się wokół niego, to w dodatku nie wie, że ten wszechświat istnieje ;) wie, że jest tylko ono i pierś, dopiero po czasie zaczyna dostrzegać dalszą część piersi czyli matkę. Najpierw sądzi, że samo kieruje tą piersią, bo jak chce jeść to ona się zjawia, a jak się najada to znika. Nie oczekuj od malucha, że zrozumie od razu co to życie w stadzie :) to dopiero jak zyska świadomość :)
Ja sie na skurczach nie znam:P
Ale tak mnie sciskało w brzuchu co jakis czas ze nie wiedzialam co sie dzieje ,dziwny bol:)
Zostało mi jeszcze 4tyg.wiec roznie to moze byc:)
Ja mam wózek co prawda nie czarny, ale ciemnobrązowy, może mi się uda wrzucić fotę:

image

Uploaded with ImageShack.us

Mam nadzieję, że to był dobry wybór, bo zakupu nie analizowaliśmy zbyt długo, kupiliśmy go w bardzo okazyjnej cenie już w kwietniu :)
Na razie wiem, że cudownie się składa i ma dobre amortyzatory.
stopkrotka - dokładnie :)

Ostatnio trochę czytam o masażu Shantala, który się stosuje do dziewiątego miesiąca. Oprócz tego, że podobno jest rewelacyjny na kolki, pomaga też dziecku "dostrzec", swoje ciało dzięki dotykowi mamy/taty. Poza tym wierzę, że dziecko powinno być jak najczęściej dotykane i tulone, najlepiej robić to w naturalny sposób - naprawdę wierzę w chustowanie maluszka :)
Właśnie, chusta ... czas się rozejrzeć :)
Ale dużo napisałyście :)

Ja też się odniosę do książkowych mądrości... Jest tego tyle, że można oszaleć, ciężko wynieść z tego coś dla siebie, bo istnieje mnóstwo różnych teorii. Też uważam, ze najlepiej kierować się instynktem i obserwacją swojego maluszka... Ja Tosię na początku karmiłam co 2-3 godziny (przez kilka dni), bo lubiła przespać porę karmienia, a na początku ważne jest, żeby laktację "rozbujać", a jak już miałam spore ilości pokarmu, to karmiłam na żądanie. I świetnie się z Tosią rozumiałyśmy w tej kwestii :) Ona ładnie przybierała na wadze, a ja miałam fajne, niebolące cycuszki :)

Dzisiaj miałam wizytę, rozwarcia ani innych cudów nie ma :( Tylko szyjka znowu nieznacznie się skróciła, czyli na razie nie zapowiada się na rodzenie... następną wizytę mam za dwa tygodnie. Za to koleżanka, z którą byłam, cała jest szczęśliwa (40tc), bo ma 2,5 cm rozwarcia, nie ma czopa i już coś się dzieje, najprawdopodobniej na dniach (jeśli nie dziś/jutro) urodzi swojego Tymka :) Pani doktor zrobiła jej masaż szyjki macicy, aż do krwi... Ale ładnie podziałało.

Ja tez się skuszę na tę herbatę z liści malin. Czy to można pić też na zimno? Bo ja nie umiem nic gorącego...

No i postaram się wpaść na piątkowe spotkanko ;) Tak wstępnie ;)
W razie czego w piątek możecie przynieść swoje chusty i też mogę Wam pokazać, jak się wiąże ;-)
Masaż szyjki macicy aż do krwi? pierwsza myśl - auuu ... a tu poród nas czeka ;)
Współczuję yecath, że jeszcze nic się nie rusza, też się pewnie będę wkurzać jeśli w piątek okaże się, że wszystko pozamykane, a szyjka bez zmian... może faktycznie ta herbatka pomoże :)
Hehehe ja mam rozwarcie 1,5 cm, zaczęłam herbatkę pić więc też liczę na cuda :)
Ja kolorem wózka bym się nie przejmowała - każdy wybiera jaki mu się podoba ja mam czarny - pistacjowy z przewagą czarnego.
yecath - Ty chyba nosiłaś Tośkę, dobrze pamiętam, że wrzuciłaś kiedyś zdjęcie z chustą? Fajnie zapowiada się to spotkanie piątkowe - jak się nam uda wszystkim dotrzeć. Chętnie podpytam Cię o Tw doświadczenia/ Ja będę na pewno. Łatwo też się rozpoznamy - ciekawe jak z boku będziemy wyglądać? Kilka brzuchatych przy jednym stoliku :)))

A na przyszły tydzień kręcimy spotkanie z mamuśkami w Gdańsku!
Na razie jest jedna propozycja miejsca - Manhattan, a dokładnie kawiarnia w nim :)
A czy "ekipa gdyńska" też na nim będzie? :)
Panna, no jasne :) Kocham chusty :D I już się nie mogę doczekać, aż moja chusta znowu do nas wróci i będzie używana. Pożyczyłam ją koleżance, która chciała najpierw wypróbować przed kupnem, ona i jej synek rownież się w chustowaniu zakochali i teraz ciężko im oddać naszego LennyLamba :):)

A w piątek raczej będę sama, bo z Tosią ciężko by mi było dojechać z Luzina do Gdyni. Ona jest strasznie ruchliwa, non stop chce szaleć i biegać... A ja bym musiała za nią. To nie jest tak, że ona będzie bawić się w kąciku dla maluchów, nie ma szans ;) Będzie latała po całym lokalu. A na którą jest spotkanko? Bo może wstrzeliłabym się z jej drzemką :D
Ja mam wizyte dopiero za tydzien,juz sie nie moge doczekac,ale szczezrze mowiac to chce wytrwac z Małym w brzuszku do 15lipca,bo dopiero 11 lipca mąż wraca z zagranicy:(

Jesli bedzie wszystko wporzadku u mnie to wpadne na spotkanko;)
yecath - spotkanie na 11.00

stopkrotka - ja będę na pewno, a co do reszty dziewczyn, to muszą się same wypowiedzieć. Można ten wyjazd jakoś zorganizować, żeby zintegrować obie części trójmiasta, ja jestem jak najbardziej za! :)

malaniunia - mam nadzieję, że uda Ci się dotrzeć :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry