Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 21

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 atta9 - (termin:17.07) - Staś - szpital na Zaspie

Poprzedni watek: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-20-t167038,1,16.html

Dzien dobry :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aktualizuję spotkanie gdynianek:

piątek, 11.00 GDYNIA, F.Minga
obecność: nyzosia, ssabinka (?), aśku_85 (?), panna z mokrą głową, ~Ania, yecath, malaniunia

http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-182.45&y=-221.9&z=5
Ja mogę być i na gdyńskim i gdańskim spotkaniu:))

Właśnie wróciłam ze spotkania o chustach i przekonałam się też do chusty wiązanej. Tzn. ja się jej bałam że jakaś skomplikowana jest ale babeczka wszystko pokazał więc jak mała będzie lubiła chustę to kupie jej też tą zwykłą do wiązania.

Ja już dla małej wszystko mam. Wyprawka czeka, torby do szpitala spakowane tylko małej nie ma:))

Ania a taki jasny wózek Emmy mają moi znajomi i nic im się z nim nie działo. Na brudny też nie wyglądał:)) Więc śmiało możesz brać:)
Ja bede na Gdańskim:)
Do Gdyni mam za daleko,zle mnie zrozumiałyscie;)
Hej piękne :)
ja się chciałam tylko przywitać, byłam dwa dni u mamy i widzę, że tu niezła produkcja nastąpiła ;D jutro nadrobie bo dzisiaj właśnie mykam na basen, udanego wieczorku :)
Aktualizuję spotkanie gdynianek:

piątek, 11.00 GDYNIA, F.Minga
obecność: nyzosia, ssabinka (?), aśku_85 (?), panna z mokrą głową, ~Ania, yecath

http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-182.45&y=-221.9&z=5

przepraszam za pomyłkę malaniunia :)
Ostola ja przy wyborze wozka kierowalam sie glownie jakościa. To znaczy z jakich materiałow jest wykonany, jakie ma koła, wiadomo, ze pompowane sa najlepsze... no i dla mnie wazne bylo, szybkie skladanie wozka do auta bo duzo bedziemy jezdzic :) nie powiem, ze nie bralam tez pod uwage koloru... bo bralam...od poczatku chcialam caly czarny wozek, a mura jest jednym z nielicznych calkowicie w czarnym kolorze. Wiec dla mnie strzal w 10 bo ma wszystko czego szukalam :):):)
To nie powod do przepraszania:P
hej

Ale wy piszecie:) Ja co do karmienia to nie wiem jak to bedzie:P samo pewnie przyjdzie co kiedy itp

Wozek rowniez mam caly czarny:) Bo juz dawno ten kolor wozka mi odpowiadal:) A pozatym balam sie ze jak kupie jakis kolorowy i jak ja sie ubiore bardziej kolorowo to bede wygladac smiesznie :P

Ale oczywiscie wygode dziecka bralam pod uwage i przedewszystkim zeby spacerowka sie rozkladala na lezaco i zeby miala duzo miejsca bo nie lubie siedziec w domu a duzo spaceruje itp i maly pewnie bedzie lulal w wozku czesto.

Ja dzis mialam zalatany dzien ale praktyki zaliczone :) Prace na piatek juz oprawiam :) tylko musze male poprawki naniesc w przypisach i bibliografi to pewnie jutro wieczorkiem sie tym zajme.

A jutro zapowiada sie piekna pogoda:)

http://new.meteo.pl/um/php/meteorogram_id_um.php?ntype=0u&id=1878

moze ktoras chce zobaczyc:) czesto sie zmienia jak cos. Chyba pojade z mama wylegiwac sie na sloneczku bo dzis bylam tylko na stresie malemu tez dobrze zrobi odpoczynek:)

Jak jutro wszystko zalatwie to wpadne w piatek:) No chyba ze przed 11 jeszcze bede oprawiac prace:P Bo potem seminarium mam

Cos chcialam sie zapytac ale zapomnialam:P ostatnio straszna mam skleroze:P jak sobie przypomne to napisze

image
To dobrze, że się obronisz przed porodem. Położna na sr nam mówiła, że po porodzie dziewczyny zapominają słów i kompletnie nie potrafią się wysłowić. I że to mija dopiero po jakimś czasie :)
Ja czesto np ide do kuchni a jak w niej jestem to zastanawiam sie czemu nie jestem w pokoju jak wracam to po jakims czsie przypominam sobie po co szlam do tej kuchni.... Jakas masakra i wkolko krece sie po mieszkaniu i zastanawiam sie co chcialam

A czy sie obronie to zobaczymy. Zobaczymy czy na piatek juz bedzie w niej wszystko ok a termin obrony mam na 28 czerwca zebym tylko ze stresow nie urodzila :P

image
Dopiero po porodzie? hyhy, ja to już u siebie zaobserwowałam, co to będzie później ... ?!? :D
hehe tak sobie mysle jakbysmy sie spotkaly w piatek to jak sie przedstawiami?:P Nie znamy wszyscy swoich imion :P

image
To poznamy imiona a te co mają nick bez imienia muszą się przedstawić i nickiem i imieniem:)))
Mam nadzieję, że obejdzie się bez przyklejania karteczek albo plakietek ;)
No i juz po kontoli u ginekologa. Przedluzyla mi zwolnienie o nastepne 3 tygodnie. Powiedziala ze okolo tyg 29 cisnienie powinno wzrosnac, ze czesto tak jest... Dzieki Bogu, bo moja lekarz ogolna powiedziala ze raczej juz do konca ciazy bede sie tak dupnie czuc.. Tak wiec podniosla mnie troche na duchu..
No i z tej okazji postanowilam, ze nikt sie mna lepiej nie zaopiekuje niz mama i lece w przyszlym tygodniu do Polski na tydzien. Tak sie ciesze, bo ostatnio bylam w grudniu i powiem szczerze juz sie okropnie stesknilam za ojczyzna... La la la la la la ....
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Dzien dobry :)

alez sie rozpisalyscie, sporo czasu zajelo mi nadrobienie, a zdaje sie ze wczoraj ok. 14 tu zagladalam :)

Yecath, ja za Twoim poleceniem zamowilam wlasnie chuste LennyLamb, mam nadzieje, ze nie bede miala problemow z wiazaniem...

No a jak bedzie gdanskie spotkanko, to jak najbardziej sie pisze :)
Hej dziewczyny :)

Ja już od rana na nogach, byłam na badaniach i powiem Wam, że pogoda jest dzisiaj super :)) przynajmniej teraz jest jeszcze nie za gorąco, a powietrze takie letnio plażowe :) bardzo przyjemnie.

No i wylukałam jakąś reklamę Reala - bodziaki za 3zł, może warto się przejechać.
Hej dziewczynki :)

ja dzis mało spałam, zjawiłam się tylko na chwile by poinformować Was że mam skurcze dość częste i bóle jak na @ dość silne, mam złe przeczucia ;/ właśnie skończyłam się przygotowywać do szpitala i jadę na kliniczną, mam nadzieję że wrócę z niej a jak nie to pewnie urodziłam ;)
kurcze boję się ;(( to dopiero 33tc ;/
Pogoda zapowiada się rewelacyjnie:)

Ja muszę skoczyć po zakupy a potem będę leżakować na balkonie:)) Jeszcze się poopalam puki mam czas:)
Na jutro też nam fajną pogodę zapowiadają więc może będziemy mogły posiedzieć na zewnątrz:)

Ostola fajnie że lecisz do Polski - pewnie że u mamy najlepiej:)
Nic sie nie martw, przyszla mama.. Bedzie dobrze. A nawet jakbys miala dzis urodzic to w 33 tyg to raczej bezpieczne. Nos do gory i smigaj do lekarza sprawdzic co sie dzieje... Nie ma co sie martwic na zapas, zzwlaszcza, ze nie wiesz czy jest czym... Trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porzadelku..
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry