Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 23

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
15.07 malaniunia- synek Kubuś, szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:
25.04 atta9 - (termin:17.07) - Staś - szpital na Zaspie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie straszcie mnie,jak przeczytalamm o biegunce i tych bolach brzucha to az sie boje ze Mały nie poczeka na powrot taty z delegacji:P
malaniunia - nospę można jeść garściami, na ulotce zawsze napiszą, że coś jest nie dla kobiet w ciąży, bo pewnie chodzi o procesy czy coś. A tak mają z głowy. Mi lekarz na początku podał listę leków, które mogę brać. Na pierwszym miejscu była nospa. Mi pomaga na twardy brzuch i na zbicie bólu jak na @, które ostatnio się do mnie przyczepiły. Nie wiem, jak będę spała w 9. miesiącu, ale dziś znowu spałam 12 godzin.. Masakra! Nie wiem, jak to jest możliwe, żeby tyle spać.. ;) Najwyraźniej wysypiam się na zapas, źle to wróży ;)
panna z mokrą głową- jak ja Ci zazdroszczę tego spania!!! Dla mnie jak przespie 4-5h to szczyt luksusu. Za to przed ciążą mogłam spać ile wlezie- mąż się ze mnie smiał, że zaspyiałam tylko widząc poduszkę :))

malaniunia, nie martw się, weź nospę, może się uspokoi
Hm, ja na spanie tez nie narzekam, a teraz jak jestem zmuszona nie pracowac, to spie duzo dluzej niz normalnie. Zwykle spalam 6h, a teraz to 8 i wiecej moge... No ale najpozniej wraz z pojawieniem sie malenstwa te luksusy sie skoncza, wiec korzystam ile wlezie :) Ide jakies pranie wstawic, taka ladna pogoda, to szybko wyschnie :)
Ja im bleżej terminu to spię znacznie więcej, cała noc przesypiam z 2-krotnym wstaniem do toalety no i nie obędzie się bez popołudniowej 2 h drzemki:D:D co u mnie bardzo dziwne gdyż zawsze należalam do rannych ptaszków i nie było u mnie nigdy mowy o drzemaniu w dzień. Ehh prognozowali mi wszyscy lekarze, że urodzę przed terminem a czuję się tak dobrze, że zapowiada się iż to będzie po.... zadnych objawów przepowiadających:/
Modern Lady - za to dni przeciekają mi przez palce, budzę się o 10, zjem śniadanie i w sumie jest już prawie południe :)
Z tym snem to jest o tyle dobrze, że nie męczę się w nocy z bólami miednicy, które dopadają mnie zamiast w dzień po wysiłku, to w nocy, jak odpoczywam.
Ja tez mam problem ze spaniem,ale jestemy blizej niz dalej wiec wytrwamy;)

Mi troszke przeszło,chociaz czasami jak mnie chwycy to masakra,no nic czuje ze porod coraz blizej;)
Malaniunia objawy jak na poród, może jednak się wczesniej zacznie? ;-)

Jestem po dłuuugim spacerku, nawet sie opaliłam co nieco i nie wiem kiedy te 3 godzinki zleciały.Tylko teraz ledwo chodze, cos mnie uwiera w biodrze, że ledwo prawą nogą powłocze ;-)
A ja dzis na plazy poleniuchowalam sobie i opalilam sie nawet :) gorzej z nogami z tylu... moze jutro tez bedzie pogoda to pojde na dwie godzinki i postoje tylem do slonca:P Przy brzegu super wiaterek:) teraz tylko czejkanie na obiadek moze mala drzemka i wypad nad morze oblac soczkiem moja obrone z kolezanka:)

pewnie jak dzis wroce to padne w sekunde:P

Mi tez coraz ciezej jest nie chce czekac jeszcze tyle czasu mam nadzieje ze filipek szybciej zechce wyjsc :)

image
ssabinka - myślisz, że wytrzymasz dwie godziny na stojaka? ;) Napisałam Ci maila po naszym spotkaniu, czekam na odpowiedź (a może nie doszedł?)
Ja dziś na szkole rodzenia mam lekcję z porodu, z pierwszej fazy. Może będę mądrzejsza :)
Nilkaa skoro mieszkasz na Wielkim Kacku to pewnie będziesz należeć do przychodni Źródło Marii. Całkiem przyjemna przychodnia. Położną środowiskową jest Iwona Guć - super babeczka - prowadzi też SR w Redłowie. Jak masz czas we wtorki rano to podejdź do przychodni - Iwona dyżuruje we wtorki od 10.30 do 12.00 - przychodzą dziewczyny w ciąży i z maluszkami. Nam w ciąży bada tętno maluszków i ciśnienie. Można się jej o wszystko pytać a przy okazji pogadać z mamami maluchów. Trzema tylko mieć książeczkę RUM:)))
Ja byłam u niej dzisiaj i jak dotrwam to za tydzień też idę:)
Pediatrzy ponoć też są całkiem fajni.

Gwiazduś widzę że wywołałam wilka z lasu - pisałam że mamusie z terminami na początek lipca się nie odzywają a tu proszę - masz termin na za tydzień:))

Ssabinka też się zastanawiałam jak opalić nogi z tyłu:))))

Byłam u gin dzisiaj i tak sobie z nią gadałam że może te upału mnie pogoni a ona powiedziała że raczej mnie pogodni jak się z mini pogoda. Tak więc teraz tylko czekać na zmianę pogody:)))
A ważyła Ci Helkę? Jak duża urosła od ostatniej wizyty? :)

Popatrzcie, co znalazłam: http://allegro.pl/item1091873334_luvion_video_niania_2_kamery_itzbeen_gratis.html
Normalnie nie trzeba nawet wchodzić do pokoju dziecka ;) A tak poważnie - nie udaje mi się znaleźć rozsądnego argumentu na to, żeby robić dzieciakowi big brothera. No, może jakieś poważne unieruchomienie mamy, ale to też jakoś nie tłumaczy wszystkiego..
Nie nie ważyła mi młodej - nawet mnie nie badała bo ja byłam u gin w Lux Medzie po skierowania na badania jakie przepisał mi mój gin prowadzący:))) Ale zbadała mi tętno małej i moje ciśnienie i wszystko jest ok.

Co do tego zestawu kamer to nie kumam na co to komu??? Ale jak widać ktoś to kupuje.
Chyba mamie w ogromnej willi, której dzieckiem zajmuje się niania, kiedy ona się opala w ogrodzie/pływa na basenie/pije herbatę z koleżankami ;) I lubi popodglądać małego panicza, oczywiście w opcji "mute" :))
hejj :)

sliczny ten pokoj na fotkah :)

ja dzis bylam na kwalifikacji w swissie i jezeli Mlody nie bedzie chcial nic przyspieszac to nasz synus urodzi sie 21 lipca o 7:30.. za rowne 3 tygodnie :):)
jakos mi tak dziwnie, ze juz niedlugo nie bedzie brzusia i nie bede miala wytlumaczenia, ze jem jem jem za dwoch hihihih :)
Z domu dzisiaj nie wyłaziłam przez prawie cały dzień:P Upał paskudny!
Tosia teraz się w baseniku pluska z tatą, co jakiś czas do nich zaglądam, ale co wyjdę na dwór, to zaraz czuję, jakbym puchła i żyły miałyby mi wybuchnąć!

Ale za to mam całkiem niezłe skurcze- tylko nadal nieregularne... Jutro, mam nadzieję, będzie nasz dzień! Strasznie liczę na pomoc pani doktor, może jakby było już jakieś rozwarcie, jakby cokolwiek się działo, zrobi mi masaż szyjki czy jakieś inne cuda... Boję się bólu jak cholera, ale poświęcę się, bo już dłużej w ciąży nie wytrzymam... :)
Panią ginekolog mam w szpitalu i mam zamiar stamtąd jutro do domu już nie wracać : D
A pokoik super!!! No i niedługo już będzie tam lokatorek mały :):)
haha yecath :D bijesz nas wszystkie razem wzięte na głowę z tym swoim dążeniem do porodu :D ale mam nadzieję, że Ci się jutro uda coś załatwić :D

karollla, a jak na kwalifikacji? :) udało Ci się zobaczyć z lekarką i zrobili Ci coś poza ktg?

panna, podoba mi się opcja "mute" :D
yecath, a jak byś te skurcze opisała? bo mi wydaje sie ze tez mnie łapią ale tylko wieczorkiem i przechodzą...zreszta czy to mozliwe bym mogła je miec biorac ten cordafen?
ten masaż szyjki ponoć cholernie boli, ale jak sama piszesz ze to nic:)

pokoik boski!!

image
stopktotka - my raczej nie mamy co liczyć na taką opcję, chyba, aż do buntu młodzieńczego ;)

yecath - tak Ci się spieszy do bycia seniorką-mamą na naszym forum. Oj, coś czuję, że będziesz naszą alfą i omegą jako mama z najstarszą kruszyną :) i w sumie już ze sporym doświadczeniem..
Nasz wątek jest z resztą wyjątkowo dziwny - dziewczyny od lipca do września, a może nawet do października? Duży rozrzyt między naszymi maluchami będzie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry