Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IV

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Kacper
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka Liliana
5.Hatari - 09.01.2012
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka Zuzia
7.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka Julia,
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Jakub
12.Struś - 26.01.2012
13.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
14.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
15.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka Wiktoria
16.evilek - styczeń 2012 ?
17.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo
18.Sasa1984 - 08.02.2012 - szpital Wejherowo
19.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa
20.czarnaaga -12.02.2012
21.Aniulka87 - 16.02.2012
22.Luciolla -19.02.2012 - Córeczka
23.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
24.lutka - połowa lutego
25.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Monika20 kuruj się kochana:) mi już przeszło przeziębienie, herbatka, miód i cytrynka i kilka razy paracetamol wzięłam i szybko przeszło.
ojj szkoda,że już mnie nie ma w Polsce, bo chętnie bym się tam wybrała...

ja właśnie przeglądam ciuszki, które dostałam w Pl i te, które również kupiłam... wszystko takie słodkie:) już se wyobrażam moją córcię jak będzie w nich wyglądać...:) zamówiłam też kilka ciuszków na e-bay... naprawdę się opłaca tam kupować, po 1 f zamówiłam śliczne sukieneczki i kompleciki, które w sklepach ponad 10 funtów... oczywiście ok 2f za przesyłkę, ale i tak się opłaca:)
Jakby ktoś zahaczał o Straszyn czy Gdańsk Gł to z chęcią zabiorę sie na tych samych warunkach co olcia_:)
Brygida mi też się nie chce jechac samej tym bardziej w środę nie będę miała auta. Może będzie ktoś jechał przez Pruszcz Gd??? to z chęcią bym się zabrała. Oczywiście zapłacę za podróż
haha - Luciolla, pomyslalam o tym samym:) wyglada calkiem sympatycznie, ale pewnie uruchomią jakąś sprzedaż na miejscu:)
Moze ktos szuka towarzystwa na tą podróż?:) Bo samej do sopotu jakos nie chce mi sie wybierac:)
Witam!
Wcześniej ogłaszałyśmy się w sprawie szafingu.
Zachęcam też do odwiedzenia naszej strony http://www.trendymamy.pl - oraganizujemy wiele zajęć dla rodziców, dzieci i przyszłych mam.
W przyszłym tygodniu najprawdopodobniej odbędzie się bezpłatna pogadanka na temat chustonosznia - bedzie się również mozna zapisać na warsztat.
Zachęcam do odwiedzenia lub kontakt tel. 501 349 088 lub 519 051 064.

pozdrawiam
moze byc ciekawe... ale coś tu mie gra mi. wstep wolny, poczestunek, prezenty nagrody... wszystko za darmo? jak myslicie? moze malo ufna jestem... ;)

A ja własnie dostałam stos ubranek po bratanicy :) Wszyyyyystko różowe, malutkie i takie słodkie . I mam tego tyle ze chyba nic już mi nie trzeba. :)
Ja się wybieram.

image
Wybiera się może któraśz z Was?
http://nauka.trojmiasto.pl/Ladymama-Brzuszkowe-spotkania-imp231796.html
Witajcie a ja chora ból gardła i katar mój synek też katarek ma i nocy nie chciał spać bo go męczył:(
Co do łóżeczka to białe mi sie nie podoba ale to każdego inna sprawa.
Faktycznie farba może odpryskiwać. No cóż, jeszcze jest czas na zastanowienie. Chciałam białe łóżeczko, bo biel by mi się nie gryzła z kolorem pozostałych mebli. Nakładki widziałam w kilku sklepach, na pewno w IKEA i jeszcze gdzieś, ale nie pamiętam gdzie. Szuflady lub pojemniki na pościel też można kupić w różnych miejscach. Ja lubię latać z farbą, więc jak coś odpryśnie to chętnie pomaluję farbą z atestem, ale może ktoś chciałby to mieć z głowy;)

Ja nie piję siemienia lnianego, nie mam na razie po co. Ale kiedyś używałam, i dodawałam konfitur, rodzynek lub innych owoców, można też dodać trochę miodu, cytryny lub po prostu lekko posłodzić.
Sasa1984 takie przeźroczyste nakładki na boki łóżeczka, (nie pamiętam jak to się nazywa) widziałam w Ikei więc na pewno można kupić oddzielnie
ooo, zmiana :) mąż sie wypowiedzial i lozeczko jednak kupimy transparentne, bez zadnej farby, sam lakier, bo faktycznie te farby odpryskują... pol roku i bedzie wygladalo jak psu z d.py.
No i reszta mebelkow rowniez staje pod znakiem zapytania.
W mieszkaniu mamy biale meble i "dzialaja", ale mdf lakierowany na wysoki polysk jest duzo bardziej trwaly niz te dzieciece mebelki.
Sprawa do przemyslenia.

ja rowniez zamierzam kupic biale mebelki, sa najpiekniejsze. Warunek - farba, ktora spelnia wszelkie atesty. do tego jakas sliczna moskitiere "baldachim". Wszystkie mebelki synek bedzie mial biale w swoim pokoiku. Co do farby na lozeczku - dobre lozeczka maja "gryzaki", czyli nalozone ochronki - ktore tez chronia mebel przed ząbkami maluszka. Nie wiem, czy mozna je dokupic osobno. W kazdym razie bede wzracac uwage na to by lozeczko mialo: szuflade pod spodem, wyjmowane szczebelki, opuszczany caly jeden bok, i mozliwosc zamonotwania dwoch kolek, by mozna przewiezc lozeczko w razie potrzeby do naszej sypialni, lub salonu. Bez wszystkich wymienionych rzeczy - lozeczko by mi sie nie sprawdzilo.

ja raczej też bym nie mogła wypić w tej drugiej postaci... za to jak piszesz z mlekiem może być dobre, może spróbuję:)
madziakin ja kupuję siemie lniane mielone odtłuszczone i ten proszek mieszam z gorącym mlekiem i smakuję jakbyś otręby zmieliła. Mi smakuję

Mój mąż natomiast kupuje sobie w ziarenkach i gotuję chwilkę z wodą powstaje z tego taki przeźroczysty kisiel i on to pije. Posmakowałam to kiedyś i było bez smaku ale sam widok takiej glutowatej mazi mnie obrzydził. Z tego ci wiem to to co pije mój mąż ma więcej wartości ale mnie widok obrzydza więc wole moje pić. On zaczął to pić jak miał problemy z żołądkie i bardzo mu pomogło i pije dalej
mi też strasznie podobają się białe łóżeczka i białe mebelki dla maleństwa, sama zastanawiam się właśnie nad białym, ale nie wiem czy będzie mi pasować do reszty pokoju. ale białe są śliczne:))) zależy mi również aby łóżeczko miało szufladkę na pościel, mało mamy miejsca w mieszkanku więc będzie nam to bardzo przydatne.

olcia_ a jak smakuje to siemię lniane??
Marta-B ja też na początku chorowałam na białe łóżeczko. Jak będziesz kupowała rozważ żeby było z twardego drewna, że jak dzieciaczek np ugryzie farbę czy czymś uderzysz w nie to żeby farba nie odprysła bo maleństwo może to połknąć. Ja też na początku chciałam białe i tak mi doradziła kobietka w Mama i Ja.

Ja w poniedziałek jadę obejrzeć fotelik do samochodu bo chce kupić Maxi cosi cabrio fix. Ja szukam używanego bo nowy kosztuję około 450 zł a myślę że jak kupie używany też będzie spełniał swoje funkcję.

Madziakin też bardzo ładne łóżeczko. Ważne, że ma trzy poziomy regulacji i wyjmowane szczebelki

Mogę wam polecić picie siemia lnianego. Od kiedy zaczęłam go pić moje jelita działają idealnie i podobno ma dużo dobrego działania.
nic mi o tym nie wiadomo, czy byłam bujana w kołysce, muszę zapytać mamy;)

Marta-B bardzo ładne to łóżeczko i bardzo tanie:) niestety nie mam pojęcia jak to wygląda jakościowo... my też będziemy kupować łóżeczko niedługo, myślę nad czymś takim :http://babyabcd.co.uk/shop/article_978/Łóşeczko-RADEK-VII-Teak-z-szufladą..html?shop_param=cid=61&aid=978&
Żadne z moich znajomych nie ma kołyski ani kosza, i może dlatego nie wydaje mi się to zanadto potrzebne... ale te kołyski są takie śliczne! Gdybyśmy mieli więcej kasy do wydania na takie gadżety to chętnie bym sobie takie coś kupiła, chociażby dla samej przyjemności bujania, i dla pięknych wspomnień;) Hihih a tak serio to czy któraś z Was bujała się w kołysce za malucha? Chyba wszystkie wychowałyśmy się "za komuny" w standardowym łóżeczku a proszę jakie z nas dorodne panny wyrosły;)

Kupiłam dziś fotelik samochodowy do kompletu do mojego wózeczka Adamex Royal, też w Mapu na Hutniczej:) Teraz z większych rzeczy czeka nas tylko zakup łóżeczka. Z tych oglądanych przeze mnie najbardziej podoba mi się łóżeczko z IKEA
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/

... no i cóż ja mogę na to że jest najtańsze?:) Może coś z moim gustem nie tak, że podobają mi się nie te najdroższe rzeczy???

Tylko pytanie: Czy łóżeczka z IKEA są dobrej jakości? Nie rozlecą mi się? Nie kiwają się? A materacyki?

Jeśli chodzi o witaminy to biorę Pharmaton Matruelle, zalecone przez moja gin. Nie biorę żadnego dodatkowego magnezu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry