Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IV

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Kacper
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka Liliana
5.Hatari - 09.01.2012
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka Zuzia
7.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka Julia,
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Jakub
12.Struś - 26.01.2012
13.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
14.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
15.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka Wiktoria
16.evilek - styczeń 2012 ?
17.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo
18.Sasa1984 - 08.02.2012 - szpital Wejherowo
19.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa
20.czarnaaga -12.02.2012
21.Aniulka87 - 16.02.2012
22.Luciolla -19.02.2012 - Córeczka
23.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
24.lutka - połowa lutego
25.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No na coś takiego czekałam :) zakupy!!!! Będę na pewno.

Jak was czytałam poszłam się zważyć ale właśnie mi waga padła :(
Jakiś tydzień temu (czyli w 20 tygodniu) miałam 5 kilo na plusie. U mnie na szczęście nie idzie tak szybko i w sumie dopiero od kilku dni mój brzuch przypomina trochę bardziej ciążowy niż sadełko :) I nadal mam wcięcie w tali :D

Ale trochę zmieniłam nawyki. Jak pracowałam to pół dnia mogłam nie jeść po czym pochłaniałam wielki obiad na raz. A teraz rozkładam sobie posiłki na kilka małych porcji. Rano śniadanko z moim M. Później jakiś jogurt, owoc, kanapka i tak podgryzam coś ciągle aż M wróci z pracy i jemy obiadek. I tak przeżuwam coś ciągle :)

Ale niestety każdego dnia muszę zjeść też suszone śliwki albo otręby bo bez tego ani rusz :/ Straszne mam zaparcia.
Luciolla, mamy prawie tak samo :)
Mi rowniez leci teraz 21 tydz, przytylam w sumie podobnie, bo w tej chwili jest 4,2kg, nadal mam wcięcie w talii, a brzuszek malutki, okrągły, ale jesli zechce- moge go jeszcze ukryc i raczej nikt sie nie domysli.
Pracuję nadal, ale mam specyficzny grafik, raz na cztery dni jestem w pracy, a wtedy jestem tam na dlugo. A gdy jestem w domu - jem z mezuniem sniadanko, potem sobie podjadam to i owo, a gdy on wraca jemy razem obiad.
Brakuje mi juz pomyslow na przekaski. Na obiady zawsze cos fajnego wymysle, ale przekaski? Moze macie jakies pomysly, bo narazie w kolko serwuje sobie:
bulke razową :
-z serkiem kiri i na to dzem pomaranczowy, lub jagodowy,
- z szyneczka, serem, szczypiorkiem, rzodkiewką, papryką,ogorkiem, badz pomidorem
- owoce: winogrona, melon, banan, sliwki, gruszki, jablka.
- galaretka z owocami, jogurty
- platki z kefirem
- jajko z majo
- mozzarella z pomidorem
- suszone sliwki
- twarozek z czosnkiem
- slodyyyyczeeee, duuuzo slodyczy

podpowiedzcie co jeszcze podjadacie, bo to juz mi sie nudzi..

My wczoraj byliśmy na wizycie, jak stwierdził lekarz - na 200% chłopak :) Waży coś ponad 320g, a ja przez miesiąc przytyłam ponad 3 kg, ale łącznie to jest około 5.
Pozdrawiam!
Czytając Wasze posty o tyciu też się dzisiaj zważyłam i jest jak podejrzewałam, ponad 8kg na plusie. Jak powiedziałam w domu to wszyscy się pytają gdzie to jest bo podobno nic nie widać. Urósł tylko brzuszek, jest dosyć spory, okrąglutki, ale talię nadal mam, i nadal bardzo wąsko pod biustem. Za to biust-olbrzym. Mój mąż mi się wczoraj przyglądał i spytał co mi przytyło oprócz biustu i brzuszka bo nogi i tyłek podobno nadal takie same - ja widzę że są większe ale jak mój własny osobisty mąż nawet nie widzi to znaczy że jest dobrze;)
Aha, ale ze słodyczami w moim przypadku już koniec. Dotychczas od czasu do czasu cośtam zjadłam, teraz już koniec i kropka:)
Dziewczyny, wcięcie w talii?? Oglądam siebie i ogladam i to niemozliwe by miec wcięcie w talii w ciąży :) W każdym bądź razie- zazdroszcze!

Czy któraś z was brała w ciąży MAGNEZ+B6 BIO? Miałam kupic Magne B6 ale nie bylo wiec wzięłąm to pierwsze. Dopiero teraz sie zastanawiam czy moge to brac, na opakowniu nic nie jest napisane o ciąży. To co, brał ktoś?????
ja sie pytałam w aptece o to czy w ciąży moge brać to mi pani odpowiedziała że lepiej kupic centrum materne badz inne witaminy dla kobiet wiec magnezu nie biore.
ojj też bym chciała mieć wcięcie w talii;)))) mi trochę też w boczki poszło i w nogi... chyba jeszcze nigdy nie miałam tak grubych nóg hihih;) no nie są aż tak mocno grube ale zawsze to był mój atut, nawet jak tyłam to nóżki były niczego sobie a teraz robią się z nich takie paróweczki ;))

je też otręby i tym podobne muszę jeść codziennie, bez tego ani rusz;)

jeśli chodzi o podjadanie to :
- owoce, duuużo owoców, pomarańcze, jabłka, kiwi, winogrona, śliwki, gruszki, melon itp.
-kanapeczki, zawsze razowy chleb, z szynką, serem zawsze z jakimś warzywkiem i musztardą lub chrzanem, z jajkiem lub z dżemem
-kanapka z nutellą:)
-twarożek wiejski ze szczypiorkiem lub cebulą
-jogurty, musli, płatki z mlekiem, serki waniliowe
-marchewki
-tost z tuńczykiem, mozzerelą i czerwoną cebulką
-pieczywo chrupkie
-pomidor z cebulką, solą i pieprzem
-fasolka szparagowa żółta podsmażona na masełku z bułką tartą
-słodycze... ale staram się nie za dużo;)
jak na razie nic więcej mi nie przychodzi do głowy ale na pewno tego jest więcej;)
Aniulka87 to super, gratuluję chłopca:)
1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
12.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
13. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
14.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
15.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
16.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
17.evilek - styczeń 2012 ?
18.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
19.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
20.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
21.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
22.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
23.czarnaaga -12.02.2012
24.Aniulka87 - 16.02.2012 - Synek
25.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
26.lutka - połowa lutego
27.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
ja też sama od siebie nie kupiłbym tego magnezu, ale drętwieją mi boidra podczas leżenia-więc lekarz zalecił. Ale prawdopodobnie na dniach odstawie bo poprawy nie widze ( biore 3 dzien)
Ja biorę magnez z b6 też, lekarz mi polecił. A co do wagi to niestety też już sporo na plusie, z 8 kg będzie, a to dopiero 26 tydzien jest. A poza tym to intensywnie myślę już nad wyprawka dla synka,ciuszków sporo mam, dziś doszedł becik, no i kombinuję nad kołyską, bo w sypialni będzie stało dla niego łóżeczko po siostrze (której muszę z tej okazji kupić jakieś większe),ale przynajmniej na początku będę z maluchem pewnie spała w drugim pokoju, więc taka kołyska na kółkach bardzo by mi pomogła. No i mam nadzieję utrAfić jakąś używaną.
Ja od paru dni biorę Falvit bo wyniki krwi trochę spadły. Ja przytyłam myślę, że mało bo niecałe 3 kg chociaż jem tak jak zawsze a nawt więcej bo jak pracowałam to często nie miałam czasu. A teraz wszystkie posiłki + przekąski. Codziennie jem 2 kiwi, banana czasami nektarynkę. Słodycze ale zazwyczaj bierze mnie na ciasta i serniki:) Nie ma cegoś takiego, żebym sobie odmawiała a jak cukier będzie podwyższony to będę się martwić a jak narazie jem to na co mam ochotę:)

Jak narazie nie mam jeszcze nic dla dzieciaczka a moja mama już kupiła sobie łóżeczko do domu. Chyba się ociągam...
Misia83 też bardzo mi się podobają kołyski i są bardzo praktyczne zwłaszcza te na kółkach. Oglądałam śliczne w Mama i Ja ale niestety my pozostaniemy tylko przy łóżeczku
mi też się bardzo podobają kołyski, są śliczne, jednak my kupujemy łóżeczko, bo kołyska troszkę nie praktyczna, maleństwo mieści się w niej do ok. 4 miesiąca, później już dzidzia potrzebuje więcej miejsca...
Moj zestaw witaminowy to Magnez + B6 i Prenatal Classic.
Ten Prenatal to mi lekarz stwierdzil,ze "moge brac" bo w sumie sama chcialam. Niby krew dobra i wszystko ok, ale wydaje mi sie,ze moje dieta nie daje małej wszystkiego co powinna:)

Kołyski są prześliczne, ale tak jak mowi madziaki, na krotka mete:)
My na poczatek bedziemy mieli kosz, jednak nie kupujemy nowego tylko dziedziczymy w spadku:)
No właśnie myślałam też o koszu,ale boję się,że moja ciekawska dwulatka go przewróci przez nieuwagę, te kołyski mi się wydają stabilniejsze, ale to faktycznie do pół roczku max, dlatego myślę o używanej.
Żadne z moich znajomych nie ma kołyski ani kosza, i może dlatego nie wydaje mi się to zanadto potrzebne... ale te kołyski są takie śliczne! Gdybyśmy mieli więcej kasy do wydania na takie gadżety to chętnie bym sobie takie coś kupiła, chociażby dla samej przyjemności bujania, i dla pięknych wspomnień;) Hihih a tak serio to czy któraś z Was bujała się w kołysce za malucha? Chyba wszystkie wychowałyśmy się "za komuny" w standardowym łóżeczku a proszę jakie z nas dorodne panny wyrosły;)

Kupiłam dziś fotelik samochodowy do kompletu do mojego wózeczka Adamex Royal, też w Mapu na Hutniczej:) Teraz z większych rzeczy czeka nas tylko zakup łóżeczka. Z tych oglądanych przeze mnie najbardziej podoba mi się łóżeczko z IKEA
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/

... no i cóż ja mogę na to że jest najtańsze?:) Może coś z moim gustem nie tak, że podobają mi się nie te najdroższe rzeczy???

Tylko pytanie: Czy łóżeczka z IKEA są dobrej jakości? Nie rozlecą mi się? Nie kiwają się? A materacyki?

Jeśli chodzi o witaminy to biorę Pharmaton Matruelle, zalecone przez moja gin. Nie biorę żadnego dodatkowego magnezu.
nic mi o tym nie wiadomo, czy byłam bujana w kołysce, muszę zapytać mamy;)

Marta-B bardzo ładne to łóżeczko i bardzo tanie:) niestety nie mam pojęcia jak to wygląda jakościowo... my też będziemy kupować łóżeczko niedługo, myślę nad czymś takim :http://babyabcd.co.uk/shop/article_978/Łóşeczko-RADEK-VII-Teak-z-szufladą..html?shop_param=cid=61&aid=978&
Marta-B ja też na początku chorowałam na białe łóżeczko. Jak będziesz kupowała rozważ żeby było z twardego drewna, że jak dzieciaczek np ugryzie farbę czy czymś uderzysz w nie to żeby farba nie odprysła bo maleństwo może to połknąć. Ja też na początku chciałam białe i tak mi doradziła kobietka w Mama i Ja.

Ja w poniedziałek jadę obejrzeć fotelik do samochodu bo chce kupić Maxi cosi cabrio fix. Ja szukam używanego bo nowy kosztuję około 450 zł a myślę że jak kupie używany też będzie spełniał swoje funkcję.

Madziakin też bardzo ładne łóżeczko. Ważne, że ma trzy poziomy regulacji i wyjmowane szczebelki

Mogę wam polecić picie siemia lnianego. Od kiedy zaczęłam go pić moje jelita działają idealnie i podobno ma dużo dobrego działania.
mi też strasznie podobają się białe łóżeczka i białe mebelki dla maleństwa, sama zastanawiam się właśnie nad białym, ale nie wiem czy będzie mi pasować do reszty pokoju. ale białe są śliczne:))) zależy mi również aby łóżeczko miało szufladkę na pościel, mało mamy miejsca w mieszkanku więc będzie nam to bardzo przydatne.

olcia_ a jak smakuje to siemię lniane??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry