Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IV

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Kacper
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka Liliana
5.Hatari - 09.01.2012
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka Zuzia
7.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka Julia,
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Jakub
12.Struś - 26.01.2012
13.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
14.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
15.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka Wiktoria
16.evilek - styczeń 2012 ?
17.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo
18.Sasa1984 - 08.02.2012 - szpital Wejherowo
19.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa
20.czarnaaga -12.02.2012
21.Aniulka87 - 16.02.2012
22.Luciolla -19.02.2012 - Córeczka
23.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
24.lutka - połowa lutego
25.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej dziewczyny:)
wczoraj byłam w dwóch hurtowniach w Gdańsku, do Tczewa jednak nie dojechałam, gdyż oglądałam w Akpolu mojego xLandera i powiem Wam,że wcale mi się nie spodobał... jakoś wizualnie mniej mi się podobał niż na zdjęciu w necie, gondola wydawała się jakoś niestabilna i tak jakby się zsuwała trochę w dół... za to jak zobaczyłam Grandera alu to się zakochałam:) super się nim jeździło,leciutki, zgrabny, bardzo podoba mi się wizualnie,wygląda na porządny i solidnie wykonany wózek. Pani mówiła,że są to bardzo dobre wózki i dobrze schodzą. Cena też dużo lepsza od xLandera. Jeszcze go nie zamówiliśmy, ten kolor co chcemy akurat nie był dostępny więc trzeba go zamówić i czekać ok 2 tygodni. Ten wózek jak na razie najbardziej mi się podoba, opinie są różne na jego temat więc muszę jeszcze trochę poczytać i się zastanowić, ale raczej się na niego zdecydujemy:)
dziewczyny, ale mi ostatnio apetyt dopisuje... nie wiem czy to dlatego,że jestem tutaj w Pl, ale tu wszystko inaczej smakuje, ale non stop jestem godna;))))

moja mała najbardziej szaleje po południu i pod wieczór jak się położę... rano sobie chyba smacznie śpi, chociaż czasami poczuję sporadyczne ruchy. Mąż niestety jeszcze jej nie poczuł, zawsze jak przykłada rękę, to mała się uspokaja... chociaż nie wiem,czy te ruchy są już na tyle mocne,żeby je poczuć przez skórę... czasami mam wrażenie,że je czuję jak mam rękę przyłożoną ale nie wiem czy mi się tylko tak wydaję po czuje je w sobie.

zalatana jestem strasznie tutaj i cały czas na nogach, tyle kilometrów tutaj przechodzę,że szok:) ostatnio po całym dniu latania udaliśmy się pieszo do Sopotu na spacerek, pod koniec już ledwo szłam, tak mnie nogi bolały;) czułam. jakby ważyły z tonę;)

pozdrawiam Was kochane:**
Madziakin a w jakiej hurtowni widziałaś tego Grandera. Powiem Ci, że naprawdę ładny wózek. Kolory ma taż ładne a co najważniejsze jest funkcjonalny. Jak możesz to zdradź jego cenę. Na Allegro znalazłam tylko jeden za 1300zł
Ja też się nastawiam na Grandera. W hurtowniach Tygrysek sporo mają i jest możliwość zamówienia na dużych kołach .
http://etygrysek.pl/index.php?products=product&prod_id=483
hej dziewczyny.

wczoraj przeżyłam horror;(((((( miałam wypadek samochodowy;(((((
na szczęście z dzieckiem wszystko dobrze, ze mą też w miarę ok. powiem Wam,że nie wiem jakim cudem przeżyliśmy i nic poważnego nam się nie stało... samochód cały do kasacji, siedziałam z przodu, nie miałam pasów zapiętych, z całą siłą uderzyliśmy w samochód przed nami... jechałam z bratem po męża, oglądałam zdjęcia w aparacie i nagle usłyszałam krzyk mojego brata spojrzałam przed siebie i zobaczyłam jak pędzimy na samochód przed nami, mój brat spanikował, stracił kontrolę nad kierownicą a ja byłam pewna,że to już koniec... uderzyłam głową w szybę, jak się ocknęłam byłam cała zakrwawiona, martwiłam się tylko o dziecko.. to były chwile grozy, zabrali mnie do szpitala i pierwsze co na ginekologię, tak się bałam o moje maleństwo... na szczęście okazało się,że z małą wszystko dobrze:))) ze mną też nie najgorzej, nic nie mam połamanego tylko twarz całą potłuczoną, ale to się zagoi... boli mnie wszystko, ale przejdzie, ważne,że z małą wszystko dobrze... ale i tak się martwię,żeby później nie wyszło,że coś jest nie tak, mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.

Dziewczyny proszę Was, uważajcie,jak jeździcie samochodem, wciągu jednej sekundy można stracić życie, albo najukochańszą Wam osobę... nikomu nie życzę tego, co wczoraj przeżyłam, dziękuję Bogu, bo naprawdę nie wiem jak wyszliśmy z tego cało...

pozdrawiam Was dziewczyny,muszę teraz odpocząć,bo obolała jestem i zmęczona i mimo wszytko martwię się o moją Julię,ale mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.
Madziakin jak dobrze,ze wyszliście z tego cało:)!! Julka ma się dobrze, zbadali ją, więc to najważniejsze.

Odpoczywaj teraz i zdrowiej- pozdrawiam:)
Dziewczyny, gdzie oprócz HM można kupić jakieś ciuchy ciążowe, bądź coś szerszego na ciąże, nie koniecznie mającego w nazwie 'ciążowe' (bo wtedy i cena jest odpowiednia). Przede wszystkim szukam kurtki, ale też jakieś spodnie by się przydały.
madziakin, całe szczęście,że wszystko w porządku! Nie martw się, skoro zbadali małą i nic nie wyszło, to już nie wyjdzie, nie ma co sie zamartwiać na zapas:)

a widzicie - co do pasów, zawsze mnie to zastanawia. Bo jest mnóstwo przypadków,ze właśnie lepiej,kiedy nie są zapięte...
Ja co prawda zawsze zapinam,ale nie wiem czy to dobrze.
aniax - w C&A jest dział ciążowy, czasami troche taniej niż w H&M.
W alfa centrum jest sklep dla ciężarnych, Happy Mum, ale ceny nie zachęcają niestety.
Ja kupiłam wszystko na allegro, tam maja chyba najtaniej. Zwłaszcza używane:)
Brygida właśnie nie wiem,jak to jest z tymi pasami... w szpitalu mi powiedzieli,że powinnam mieć zapięte, ale to chyba chodzi bardziej o moje bezpieczeństwo... bo gdybym miała teraz je zapięte,siła z jaką uderzyliśmy w ten samochód mogła by spowodować duży ucisk na brzuch i to by mogło gorsze skutki dla dziecka... więc nie wiem co gorsze...
No właśnie, tez tak mi sie wydaje... Czytałam gdzies o tym, jak te pasy powinny iść teraz jak się jest w ciąży,ale za cholere nie potrafie ich tak ulozyc,tak czy siak włażą na brzuch.. Także wcale a wcale nie jestem do nich przekonana. Ale zapinam, bo ja tego nie zrobie to przez całą drogę mam wyrzuty sumienia:)
Madziakin całe szczęście, że wszystko w porządku.
Jeżeli chodzi o pasy bezpieczeństwa to zgodnie z przepisami kobiety o widocznej ciąży nie mają obowiązku ich zapinania. Ale jest tak jak piszę madziakin przy udeżeniu z dużą prędkością mógłby być zbyt duży ucisk i dla matki i dla dziecka.
Ustatwa Prawo o Ruchu Drogowym
Art. 39. 1. Kierujący pojazdem samochodowym oraz osoba przewożona takim pojazdem wyposażonym w pasy bezpieczeństwa są obowiązani korzystać z tych pasów podczas jazdy, z zastrzeżeniem ust. 3.

2. Obowiązek korzystania z pasów bezpieczeństwa nie dotyczy:

-osoby mającej orzeczenie lekarskie o przeciwwskazaniu do używania pasów;
-kobiety o widocznej ciąży;
.......
ranyyyyy, Madziakin, czytalam to z mega przestrachem! Biedulko, odpoczywaj, Julce na pewno nic sie nie stalo, co najwyzej miala tam maly sztorm :) wszystko gra, nie martw sie na zaś.

przepisy przepisami, a zycie zyciem. Nikt nie da gwarancji ze przy danym wypadku lepiej bylo miec pasy zapięte, lub odpiete. Kazde zderzenie jest inne.
Nie patrze na przepisy, robie tak jak uwazam. A wydaje mi sie ze najgorsze byloby wyleciec przez przednia szybe, wiec w dalsza trase pasy zawsze zapinam.

Dziewczyny ostatnio też zapytałam moją panią doktor gin.o te pasy,czy może potrzebne jest jakieś zaświadczenie,ale ona stwierdziła,że lepiej mieć pasy zapięte dla bezpieczeństwa swojego i maluszka.Poprostu ten dolny pas trzeba sobie ułożyć niżej by nie naciskał na brzuch.Także ja zapinam by potem w razie"w" nie mieć wyrzutów sumienia.
Całe szczęście, że nic poważnego się nie stało. Ja nie zapinam pasów, chyba, że wybieram się w dłuższą podróż. Choć szczerze powiem, nie wiem jak jest lepiej...
Byłam wczoraj na wizycie u lekarza, z dzidzią wszystko ok, lekarz długo szukał płci i stwierdził, że wg niego na 99 % będzie dziewczynka :) A ja byłam w totalnym szoku bo na zeszłej wizycie bardziej skłaniał się na synka i kupiłam już nawet niebieskie spodnie i kilka rzeczy w niebieskim kolorze :)
Ogólnie to jestem bardzo szczęśliwa bo chciałam córkę. Czyli wszystko wskazuje na to, że prawdopodobnie będzie Lenka :)
madzia całe szczęście że nic sie nie stało.
Czytałam ostatnio o tych pasach,że lepiej żeby były zapiete tylko dolny pas musi być jak najniżej brzucha jak tylko sie da a ten boczny żeby nienachodził na brzuch,dlatego ja zawsze zapinam.Moja kuzynka w ciąży miała wypadek i dobrze że miała zapiete pasy bo by nie przeżyli tak jej powiedzieli w szpitalu.
Dziewczyny myślę, że każda będzie robiła tak jak jej sumienie podpowiada. Ja osobiście nie zapinam pasów.
Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo dziecka jak się urodzi to kupię osobny fotelik typu maxi cosi do auta bo te jeden z bezpieczniejszych fotelików a dużo się o tym naczytałam.
Madziakin- trzymaj się ciepło i nie martw się o Julkę. Jak przeczytałam o twoim wypadku, aż łza mi się zakręciła. masz rację- w jednej sekundzie można stracić życie dziecka i swoje. Ale nie martw się juz :) Uściski dla Ciebie i małej!

Ja zapinam pasy zawsze! I tak jak dziewczyny pisały, ten dolny mam pod brzuchem, by nie uciskał.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry