Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IV

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Kacper
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka Liliana
5.Hatari - 09.01.2012
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka Zuzia
7.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka Julia,
8.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
9.PaFFlinka - 22.01.2012
10.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
11.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek Jakub
12.Struś - 26.01.2012
13.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
14.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
15.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka Wiktoria
16.evilek - styczeń 2012 ?
17.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo
18.Sasa1984 - 08.02.2012 - szpital Wejherowo
19.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa
20.czarnaaga -12.02.2012
21.Aniulka87 - 16.02.2012
22.Luciolla -19.02.2012 - Córeczka
23.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
24.lutka - połowa lutego
25.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja dziś na połówkowe idę :)

Mój Boże a dopiero co test ciążowy się robiło a tu już półmetek. Ostatnio lekarz mówił mi ze chyba dziewczynka ale żeby się nie nastawiać mówimy na niego bąbel :) Ech siedzę jak na szpilkach :) Zdam relacje jak wrócę.
Ja też dzisiaj ide popodglądać małą:)
W dodatku o mały włos przegapiłabym wizyte, bo ubzdurało mi się,że zapisałam się na środę:)
W dodatku pewnie dostanę skierowanie na tą przeklętą glukozę i jakoś wcale mi sie nie pali na tą wizyte:)
madziakin, pasy zawsze zapiete w samochodzie, wiem, ze w Pl nie trzeba, ale w Uk to obowiazek, przeciez pas okalajacy brzuch mozna pod brzuch podlozyc, sama tez mialam wypadek jak jechalam taxi itp. i gdyby nie pasy, to nie wiem jakby skonczylo sie, wiec pasy nie szkodza a jak ktos mowi, to niech poczyta o fizyce itp...ja miala poobijane zebra patrz, i sniaki na twarzy i glowie, na szczescie z dzidzia bylo ok, ale na poczatek to ja bylam najwazniejsza...aha wody plodowe b.chronia dzidzie szcz.jezeli wypadek jest ponizej 30tc...ale pisze jako przestroge o tych pasach...
izulucha w szpitalu też mi mówili,że zawsze trzeba mieć pasy zapięte... no najważniejsze,że wszystko dobrze się skończyło :)
dziewczyny piszcie jak tam Wasze wizyty:) ja też jakoś za tydzień wybieram się do lekarza upewnić się,że z moją niunią wszystko ok.

Paula81 śliczne imię Maja, ostatnio miałam sen,że moja mama urodziła w tym samym czasie co ja i musiałam wymyślić imię dla siostry, wymyśliłam imię Maja:) heh dziwne sny czasami mam;)
hej ja mam wizyte w srode zobaczymy jak tam dzidzia.
Dziewczyny czy wam też wylatuje z piersi taka biała wydzielina gęsta?
Monika20 mi nic nie wylatuje z piersi.. ale ktoś już coś pisał na ten temat, chyba Marti30 coś wspominała o tej wydzielinie
dziewczyny o to moja Julia:)
niestety zdjęcie nie wyraźne, lepiej się nie dało zrobić...

image
madziakin super zdjęcie Julki jest na nim taka słodziutka z rączką przy głowie:) super pamiątka

Monika20 mi też nic nie leci z piersi ale dobrze, że wizytę masz juz w środę to się spytasz lekarza.

Czy będziecie robiły badania prenatalne? te po 20 tc

Brygida a Ty robiłaś usg połówkowe u "naszego" lekarza
oooo hej Julka:) :) :) super zdjęcie:)
madziakin - hahaha ja też miałam sen o mojej mamie w ciąży:) masssakra:)

Monika20- siara moze leciec juz od jakiegos 18/19 tc wiec pewnie to ona sie pojawiła:)

olcia_ - prenatalnych żadnych nie robilam, lekarz wspomnial o mozliwosci i cenie, na dźwięk której juz mi sie odechcialo:) moze gdyby to kosztowalo duzo mniej to bym zrobila, a tak... nie widze potrzeby.
No tak, 4D robilam u niego,ale nie bylo to zadne badanie. Dzis pytałam go kiedy bedziemy badać te przeplywy, to powiedział,że w okolicy 33tc czyli za 2 wizyty.

Moja Zuzka ma juz 23cm i wazy 900g! Jest o tydzień do przodu no i wszystko jest w porządku:) W każdym razie zdjęcia z usg juz nie sa takie fajne, prawie nic nie widac:(
U nas też już 25 tydzień leci, synek ładnie przybiera na wadze, waży ok 700 gr, tylko muszę chodzić na częstsze kontrole ze względu na te słabsze przepływy w jednej tętnicy. Nie robi to dobrze dla portfela niestety:( No i biorę sporo leków, na ciśnienie, rozrzedzenie krwi itp.
Witam ponownie :)

Wróciłam z wizyty. U nas już nie ma wątpliwości. Dziewczynka!!! :D Imienia nadal brak.

Moja gin jej nie mierzyła ale waży 300 g. Myślałam ze to dużo a Wy tu o 700g i 900 g piszecie. Co prawda u mnie dopiero 20 tydzień. Słyszałam jak serduszko bije :) I generalnie wszystko wszystko jest bardzo dobrze. :)
Olcia- ja jutro idę na te badania prenatalne. Skoro idę na nie to wydaje mi się że na usg połówkowe juz nie muszę iść ( ale spytam lekarza w srodę-bo mam wizytę).

Mi wydzielina z sutków nie leci, ale od tygodnia męczy mnie zgaga , no i w nocy drętwieją biodra- powoli zaczynają sie nie miłe dolegliwości
Oolenka a gdzie robisz prentalne?

Ja nie miałam w planach ich robić ale mój lekarz polecił mi zrobić dokładne badanie nerek itp ponieważ ja miałam małe problemy w przeszłości i lepiej sprawdzić u maluszka a on nie ma tak dobrego sprzętu i polecił dr Brzuskę z invicty twierdzi, że to dobry specjalista od ultrasonografii

Dzisiaj zadzwoniłam do invicty i babeczka poleciła mi zrobić prenatalne bo za zwykłą wizytę + USG płaci się 200 zł a niby prenatalne jest bardziej dokładne a koszt też 200 ( tylko teraz nie wiem czy 200 + wizyta)

Ja ide za 3 tyg na to usg więc kazał mi przyjśc na kolejną wizytę za 6 tyg a nie jak zawsze za 4 tyg
Hej Dziewczyny :)

Wkońcu doszłam do siebie -przeziębienie minęło :)

madziakin - zdjęcie super !!!

Co do prenatalnych - ja już robiłam, 2 x usg w 13tc i 21tc do tego test z krwi papa i konsultacja z profesorem od genetyki - na szczęście wszystko bez zarzutu :)

Mały waży 450g :) niestety imienia nadal brak :(

Czy Was już też bolą żebra? Mi strasznie dokuczają i nie wiem czy to nie za szybko mnie dopadło :(((
No ja mogłam pójść do Invicty ale niestety wybrałam bliższą placówkę- przychodnie w Gdyni Dąbrowej. Byłam juz tam na jednym usg ( w 12 tc) i dwa razy na badaniu krwi. Tak mysle ze w INVICta maja lepszy sprzet i lepszych specjalistów, ale może mylę sie???? W kazdym bądź razie miałam skierowanie i wykorzystałam je własnie w tej placówce.
Olcia- a Ty połówkowe robiłaś? I chcesz jeszcze dodatkowo te prenatalne zrobić, tak??
Hatari- mnie jeszcze żebra nie bolały, i całe szczęście, bo dopadaja mnie inne nie miłe bóle i dolegliwośći ( oczywiście wszystkie normalne w ciąży)
oolenka nie robiłam połówkowego, wydaje mi się że mój lekarz zrobił takie samo USG jak podczas innych badań i skierował mnie do invicty na szczegółowe. Myślę, że nie ma sensu robić usg połówkowego i prenatalnych przecież to niepotrzebne.

Hatari mnie również żebra jeszcze nie bolały ale jeszcze wszystko przede mną:) Raz tylko miałam nieprzespaną noc bo mały ciągle szalał i pozwalał mi tylko na jednym boku spać hihi pewni mu wygodniej na lewym boku bo jak tylko próbowałam się przekręcić to mnie kopał :p

Dzisiaj byłam w pracy i dowiedziałam się, że koledze urodził się synek. Nic by w tym dziwnego nie było jak do samego końca byli przekonani że będą mieć córeczke i mieli już wszystko kupione dla dziewczynki nawet wózek różowo szary. Jak życie potrafi robić niespodzianki. Mam nadzieje, że żadnej z nas to się nie przydarzy
oolenka1,olcia_ a co kryje się pod "tymi"badaniami prenatalnymi? bo my chyba nie mowimy jednak o tym samym...

oolenka1 - co do bioder to ja od kilku tygodni czuje sie jak kurczak z rożna... co pare minut musze sie obrocic bo inaczej nie da rady.

Lucciola - super, babki górą:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry