Widok

MAMUSIE STYCZNIOWO-LUTOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Skoro Styczniówki się zgadzają, to pozwolę sobie stworzyć wspólny wątek. Zapraszam wszystkie mamusie z terminem na styczeń i luty 2014.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny wątek się zaczyna zawieszać, założyłam nowy;)
Zapraszam

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=491037&c=1&k=160
ja jestem z Wejherowa i będę tu rodzić, szpital jak każdy inny, poród trzeba przeżyć;)
Jak miała bym dość kasy to pewnie pojechała bym na Mazury do szpitala w Mońkach, tam dają znieczulenie dla każdej rodzącej która chcę i takie jakie chce...
Dziewczyny, a wybrałyście już szpital?
Ja byłam prawie pewna Zaspy, ale stale słyszę o łapownictwie w szpitalach różnych to jak mam dać x zł to przecież lepiej iść rodzić za 6 tys w swisie i przynajmniej mówić płacę wymagam znieczulenie i mila opieka
Już sama zgłupiałam
Moja kolezanka dała 5 tysięcy w sumie łapówek co prawda w nie w Gd ale kwota mówi sama za siebie
Ja się zapisałam na bezpiecznego malucha i mam nadzieję, że nie będzie to strata czasu.
Nie wiem jak wy macie z przesądami, ale my kupiliśmy dziś wózek i tak jakoś urealnia się ta wizja maleństwa...:)
Czy, któraś z was ma robione wyniki progesteronu? Ja mam co dwa tygodnie , jeden lekarz mówi, że w II trymestrze się już tego nie bada, ale drugi bada mi i ciągle jest niski i muszę brać leki :( Nie wiem sama co o tym myśleć....
Cześć dziewczyny. Ja miałam usg 3d w 18 tygodniu robiłam je tak dodatkowo dla siebie. Akurat nic nie płaciłam, bo dostałam zaproszenie na bezpłatne badanie w związku z akcją w Auchan, o której było pisane na tym forum wcześniej. U mojego lekarza usg połówkowe miałam robione w 22 tygodniu i to już było zwykłe usg. Ogólnie planuje iść jeszcze raz na usg 3d jeszcze we wrześniu lub na początku października.
Mi polecano do usg 3d doktor Brzóskę, doktora Stencla i doktora Doeringa.
Ja ide w sobote, to bedzie koncowka 20 tygodnia. Robie chyba normalne polowkowe, chyba ze lekarz stwierdzi ze dla dokladnosci pomiarow i wiekszej wiarygodnosci badania warto zrobic je w 3d, wtedy zrobie.
Dziewczyny, a w którym tygodniu umówiłyście się na połówkowe 3d? Bo połówkowe między 18-22tc, a zastanawiam się czy to nie za wcześnie na 3d i czy warto dopłacać. Tak wogóle to nawet nie orientuję się w cenach.
Ja zapisałam się na warsztaty, ale w Gdyni. Nie dostałam jednak żadnego maila potwierdzającego i się teraz zastanawiam czy jestem zapisana czy nie.
A co to a warsztaty?Nie ma żadnego programu na stronie, a obawiam się, że jest to coś w rodzaju Tele Mango;)
Na usg połówkowe idę do doktor Katarzyny Lenckowskiej, Al. Gen.J. Hallera 4/1a Gdańsk, nr tel:602-476-778. Chodzę obecnie do dwóch lekarzy i oboje, mimo że się nie znają polecili mi tą Panią. Usg będzie w 3d:)Lekarze ZALECALI nawet 3d "jest to etap ciąży,w którym widać rzeczy, których wcześniej nie było widać a w późniejszym etapie nie będzie widać".
Czy któraś się wybiera na Bezpiecznego Malucha?
http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty/szczegoly/65
A co do usg 3d polecam dr Augustyniaka w Starmedzie, podobno dr Skora tez jest dobry, oni tam maja bardzo dobry sprzet, juz raz bylam:)
Niezapominajka ja tez wiele razy plakalam z bezsilnosci i tego ze sie tak beznadziejnie czuje.. Ale przeszlo a pozniej reszta ciazy byla cudowna, zero dolegliwosci:)
Jeśli chodzi o mdłości to dziękuje za pocieszenie :) W pierwszym trymestrze dzielnie je znosiłam, tłumaczyłam sobie, że po prostu tak musi być, że to znaczy, że ciąża się dobrze rozwija itp. Ale już teraz naprawdę mam czasem dość i potrafie się z tej bezradności popłakać, bo już bym chciała cieszyć się ciążą w 100%, a to okropne uczucie mi to uniemożliwia. Najlepsze jest to, że ani razu w ciąży nie wymiotowałam, a naprawdę czasem mam wrażenie, że to byłoby lepsze niż ciągłe mdłości.
Ale nic jakoś przetrwam, muszę, a na końcu czeka na mnie cudowna nagroda :)
Piszecie o usg połówkowym, napiszecie proszę czy idziecie na połówkowe zwykłe USG czy 3d/4d. Bo ja mam dylemat na jakie iść i do kogo.
A moja mała dzisiaj była pierwszy raz w zerowce. Niedawno przytulilam ja po raz pierwszy, a teraz juz szkola...ehh, nie mogę uwierzyć, że już jest taka duża...
Niezapominajka doskonale Cie rozumiem, bo w pierwszej ciazy tez mialam okropne mdlosci, ktore trzymaly mnie calymi dniami. Jadlam tylko jogurty i pomarancze, jedyne co bylam w stanie przelknac. Nie przeszlo od razu po 12 tyg tylko gdies w 14-15, myslalam ze sie wykoncze, mialam juz tak podly humor ze nie wiedzialam co z soba zrobic.
Corka przedszkole zniosla super, jutro tez chce isc wiec jest dobrze:)
Hej :) u mnie juz leci 21 tydzień i w czwartek mam usg połówkowe, moze w koncu sie ujawni ten mały człowieczek.
Mój tez miał isc dzis do przedszkola pierwszy dzień ale przeprowadzamy sie niedługo i nie idzie do tego przedszkola jednak. Ale oczywiscie tez byłabym pewnie zestresowana!

Takie męczace mdłosci to musi byc wykańczające, naprawde współczuje, ale głowa do góry pewnie niedługo sie poprawi, napewno nie bedzie to trwało do końca ciązy :)
Niezapominajka okropnie Tobie współczuję! Ja miałam mdłości zaledwie w tygodniu 12-tym i na tym koniec. Czuję się świetnie, no ale dalej mam skróconą szyjkę macicy więc muszę się mocno oszczędzać. W czwartek wybieram się do lekarza i wtedy zdecyduje( razem z drugą Panią doktor) czy zakładają mi szew na szyjkę. Mimo wszystko jestem dobrej myśli :).
Zaczęliśmy właśnie 19-ty tydzień, w 21 pójdziemy na usg 3d, Nasza Pani doktor poleca.
Aniaa nic się nie martw, pewnie córka sobie świetnie poradzi i nie będzie chciała wracać do domu:)
U mnie zaczal sie 20 tydzien, musze sie umowic na usg polowkowe.
Dzisiaj moja cora poszla do przedszkola pierwszy dzien, ale mam stresa:)
Cześć,
Jeśli chodzi o smaki to mi się jakoś szczególnie nie zmieniły. Jem jak przed ciążą, może troche mniej mięsa, bo jakoś mnie od niego odrzuca. Słodyczy jem sporo, ale zawsze byłam łasuchem :)
U mnie juz leci 16 tydzień, a ja nadal mam mdłości :(, zaczynają się w południe i męczą mnie, aż do wieczora. Zastanawiam się teraz czy jest jeszcze szansa, że mi przejdą, czy będę się tak męczyć do końca ciąży :/
Mój teraz 2 rok będzie chodził do państwowego na Szerokiej. Baaardzo sobie chwalimy, Panie są super. Teraz mały od poniedziałku przechodzi z 2 na 3 grupę, więc wolałabym żeby przeszedł razem ze wszystkimi.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry