Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
są już jakieś...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
załozyłam nowy wątek bo ten trochę długi juz jest, zapraszam:

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=527079&c=1&k=160
Wrzesień, podałam ci namiary na priv
wrzesień, a byłaś może przeziębiona ostatnio? często od infekcji matki takie rzeczy się dzieją i mogą naprawdę same przejść. prof Preis to naprawdę świetny specjalista, ale ja mogę Ci polecić jeszcze dr katarzynę Leszczyńską, też pracuje na klinicznej a gabinet ma w gdyni na wiczlinie tu masz proszę więcej namiarów http://cluster006.ovh.net/~gdyniame/uslugi/ a najlepiej zadzwoń od razu bezpośrednio do pani dr (podaj maila to ci wyślę). Jak nie może odebrac to za chwilę sama oddzwania. Jak jest jakaś pilna sprawa to potrafi przyjąć pacjentkę nawet o 23 wieczorem. Spotkałam ją jak trafiłam na patologię w 2011r i tak naprawdę tylko ona zaraz po usłyszeniu objawów wiedziała co jest z moim synkiem. Przeszłam wtedy straszne rzeczy i gdyby nie jej profesjonalne a zarazem ludzkie podejście do sprawy nie wiem jakbym psychicznie skończyła. Od tamtej pory nie wyobrażam sobie żeby inny lekarz prowadził moją ciążę. Kosz wizyty u niej nie jest mały bo to 200zł ale naprawdę warto bo sprzęt tez ma świetny.

Trzymaj się, będzie dobrze
Wrzesień, wiem że łatwo się mówi patrząc z boku, ale postaraj się nie denerwować na zapas. Zgadzam się z dziewczynami, skonsultuj się z innym lekarzem, bo niektórzy to nastraszą, a czasem wcale nie ma powodu. Postaraj się też nie szukać w googlach najróżniejszych przypadków, bo można sobie nieźle do głowy wbić i nagle się wszystkie objawy u siebie widzi. Głowa do góry, na pewno wszystko się ułoży i maluszek będzie zdrowy:)
Wrzesień: w 11 tygodniu można już zrobić test pappa i usg genetyczne. Ważne jest też aby skonsultować się z innym lekarzem - najlepiej takim który dysponuje bardzo dobrym sprzętem. Dobre USG to podstawa. Ja mam usg genetyczne 6 marca i również bardzo się boję czy wszystko będzie ok.
Dzieki wam za slowa wsparcia. Staram sie jakos trzymac i jak najmniej o tym myslec. Napewno do kogos sie zapisze,zeby miec jasna sytuacje co sie dzieje. Jestem przygotowana na najgorsze,ale tez nie do konca bo wierze,ze bedzie dobrze,ze moje malemstwo bedzie zdrowe,bedzie biegac i skakac,a tamtemu lekarzowi pokaze na usg fingera. Choc jesli to nie prawda to juz nigdy do niego nie pojde.
Wrzesień, ja jestem z mamuś wrześniowych 2013, ale przeczytałam twoje wiadomości i chciałam ci z całego serca polecić jednego z najlepszych i najbardziej fachowych lekarzy, jakich kiedykolwiek spotkałam - dr Krzysztofa Maciejewskiego, ordynatora ze szpitala w Wejherowie. Przyjmuje w Gdyni - na Karwinach i w centrum. Dzięki niemu mam zdrowe dziecko po trudnej ciąży. Jest lekarzem najwyższej próby i na pewno cię poprowadzi dobrze i z szacunkiem, niezależnie od tego, czy coś się dzieje, czy nie.

A tak w ogóle, przy takich złych wiadomościach koniecznie zweryfikuj te rewelacje u innego lekarza, najlepiej właśnie z górnej półki, bo może się okazać, że ktoś tutaj jest niedouczony i cię nastraszył bez sensu.

Trzymaj się i spokojnie, twój stres wali w malucha jak młotem. Dasz radę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wrzesien musisz byc dobrej mysli a maluszkowi na pewno sie to udzieli.
Dobranoc i spokojnej nocki
Mam nadzieje,ze maluszek da radę i bedzie wszystko dobrze.
Dzieki Luna. Postaram sie do niego zapisac,ale boje sie tez kolejnych wizyt i wiadomosci:(
preis jest ordynatorem na klinicznej, a przyjmuje prywatnie na skarżyńskiego na zaspie, niedaleko ETC (jak się jedzie od etc w stronę grunwaldzkiej nową słowackiego, to po lewej stronie w takim nowym osiedlu.

Jeśli się na niego zdecydujesz, to jak będziesz dzownić to powiedz, że Cię lekarz nastraszył i zależy CI na szybkim terminie to pewnie gdzieś Cię wciśnie szybciej nawet jakby były pełne terminy.

Postaraj się nie denerwować na zapas. Bo maluchowi to nie służy, a lekarz durny, że CIę nastraszył!!!
Luna ,a skad jest dr .preis i gdzie on przyjmuje?
Dzisiaj zaczal sie 11 tydzien. Czytalam cala noc ,ze na stwierdzenia w tym tygodniu czy cos zlego sie dzieje jest za wczesnie. Na badania ide 6 marca potem bede kierowana w 12 tygodniu na te badania przesiewowe. Podobno bardzo wiele dzieci ma takie obrzeki,ale oneozniej zanikaja dlatego nie mozna robic wczesnie takich badan i snuc insynuacji matce ze dzieje sie cos zlego. Ja nie wiem juz co myslec. Snilo mi sie nawet dzisiaj ze ja poronilam a na reku mialam swoje dziecko:(((( nie wiem jak poradze spbie do tego 6 marca:(((((( na dodatek jestem sama,maz wspiera mnie telefonicznie bo nie ma go teraz w domu:( stracilam wiare juz we wszystko.
wrzesien zgadzam sie z dziewczynami, na pewno wszystko bedzie dobrze, zrob konieczne badania i umów sie do rzeczowego specjalisty
Wrzesień - głowa do góry, ja pierwsze słysze o takiej przypadłości.

Umów się do dobrego specjalisty bo inaczej to się wykończysz, bo to w naturze matek już leży, że się zamartwiają.

Idź np do Preisa - on nie jest z tych co "dmuchają na zimne" i straszą bez powodu - a do tego ma bardzo duże doświadczenie.
Sucho i szczerze powie Ci co i jak.

Bo tutaj to uważam nie ma co iść do "lekarza pocieszyciela" tylko do dobrego specjalisty, który rzeczowo przedstawi jak sprawa wygląda.

Który masz teraz tydzień? można by to połączyć z badaniem genetycznym w 12tc.
ja nic nie słyszałam o obrzęku płodu, zrób wszystkie badania jakie zaleci i głowa do góry będzie oki.
Wrzesień, jejkuś mam nadzieję że będzie tak jak mówi Twój lekarz i obrzęk zaniknie. Pierwszy raz słyszę o czymś takim. Nie martw się, wszystko będzie dobrze. Spokojnie zrób badania. Trzymam kciuki!
Dziewczyny proszę was o rade i pomoc jesli wiecie cos ta temat obrzeku plodu. Czulam ze cos sie dzieje i pojechalam dzisiaj na usg. Lekarz steierdzil obrzek plodu 3,4 mm :((((((. Powiedzial mi ze w 90 % dziecko bedzie mialo jakas wade. Z kolei pozniej dzwonilam do mojego lekarza prowadzacego i powiedzial,ze w 10 tygodniu ciazy taki obrzek moze byc i nie jest powiedziane ze dziecko bedzie mialo wade,ze moze urodzic sie zdrowe a obrzek pozniej sie zmniejsza. Oczywiscie bede miala robione wszystkie badania. Prosze was wiecie cos na ten temat? Ktory lekarz ma racje? Czy bylyscie w takiej sytuacji gdzie plod mial taki obrzek? Bardzo sie zalamalam po tym co dzisiaj uslyszalam:((((((
Manka ,no wiem,ze pod koniec bedzie ciezko bo bedzie latoo:) ,ale te pare kilo w tą czy w tą niech juz bedzie.:). Gosia x , mam nadzieję,ze mi się skubaniec nie bedzie chowal,bo ostatnio nawet zdjęcia nie dał sobie zrobić:)) Witam nowe przyszłe mamusie:) U mnie dzisiaj pierwszy dzień bez porannych wymiotow. Pojawiło sie swiatełko w tunelu,że powoli bedzie juz coraz lepiej. A dziewczyny czy Wy moze szczepiłyście się na grype,a jesli nie to czy macie taki zamiar? Ja czytałam ze w drugim trymestrze powinno sie zaszczepic,a kiedy zapytalam lekarza to powiedzial,zeby sie nie szczepić.
Fajnie, że nas coraz więcej:) Emilia jestem pod ogromnym wrażeniem, 5 dzieciaczków (chociaż te najstarsze to już nie dobre określenie:)). Też chciałabym mieć w przyszłości taką dużą rodzinę, ale czas pokaże:) Ja czuję się już naprawdę dobrze i z niecierpliwością czekam aż poczuję ruchy maluszka:) W pierwszej ciąży było to w 18 tygodniu, w drugiej podobno szybciej. Zobaczymy:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry