Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (4)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
22.10.2014 Darlonek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak kupowałam spodnie to właśnie fajnie bo było z czego wybierać ;)

A właśnie pieluchy,znowu się zacznie;) Ja to wam powiem,że ciesze się bo będe spokojniejsza.Nie będę się tak wszystkiego bała.Strasznie bałam się kąpać młodą,kąpaniem bardzo długo zajmował się mąż;)
Mam nadzieje ze moj tez bedzie kapal :))))
W happy mum jest teraz bartek o ile dobrze kojarzę
A h&m też musze zerknąć bo byłam tam milion razy ale ciążowe ciuszki mi nie wpadły w oko.
W alfie chyba tego sklepu happy mum nie ma.
ja ciuszki ciążowe mam po siostrze, jak dobrze że rodziła chwile przede mną :) ciuszki dla maluszka oczywiście też :)
kupiłam ostatnio leginsy ciążowe w h&m mama za 40 zł i jestem bardzo zadowolona. Nie chodze już w swoich spodniach sprzed ciąży, żeby nie uciskać nawet w najmniejszym stopniu brzuszka.

Pozdrawiam wszystkie mamuśki w nowym wątku :)
No ja juz też ciążówki wyciągnęłam :) a właśnie leginsy i jakaś dłuższa bluzka sprawdzają się najlepiej.
W sklepie internetowym NEXT w dziale ciążowym są dość fajne dżinsy i cena też jest porównywalna do innych sieciówek, no i przy tej kwocie nie płaci się za przesyłkę.
sklep z ciążową odzieżą był jeszcze kiedyś w pasażu królewskim w gdańsku koło lotu i w młynie, ale czy dalej są to nie wiem.
odebrałam wyniki pappa ale za cholerę nie wiem co i jak, nie wiem czy jest oki czy nie,dowiem sie dopiero na kolejnej wizycie czyli 15 kwietnia :(
moja mała chyba rozwaliła sobie kolano :( kilka dni temu potknęła sie w domu na schodach, chwilę płakała i było oki, a teraz patrzę ze ma lekko opuchnięte kolano i sine, a jakby tego bylo mało w niedziele w kościele mówiła ze nie moze klękać ale myślałam ze ściemnia, bo ona ma takie czasami dziwne filmy :) (tak jak np jej wymyślony przyjaciel Tutek- oczywiście niewidzialny:) ) a tu okazuje sie ze chyba naprawdę coś z nim jest nie tak. ciekawe co jutro lekarz nam powie.
Zamiast ciazowych ubran można chodzić w rzeczach z Insomii, które będą dobre tez po ciąży:)
Manka a na tym wyniku testu nie masz opisu? Ja mialam na jednej stronie po angielsku opisy i wykresy i prawdopodobienstwa chorob a na drugiej stronie po polsku opis co każde oznacza.
Ja nie mogę się doczekać momentu na forum jak każda z nas oznajmi płeć maluszków:))) jak juz bedzie wiadomo oczywiscie. Ja mam nadzieje,ze dowiem sie 24 kwietnia:)
ja też mam juz wyniki testów pappa - niestety nie widze ich w systemie, a pewnie jakbym widziała też by nic to nie dało.
Planowaną wizytę u mojej lekarz mam na 15 kwietnia, ale z racji tego, że chcę omówić wyniki badań wcześniej, za tydzień 2 kwietnia umówiłam się do innej Pani Doktor
a i z mojego moczu bakterie i inne ciarostwa znikneły, więc póki co jest ok :)
Ja właśnie dzisiaj zakupiłam sobie wygodne spodnie, takie luźniejsze w pasie z regulacją, ale nie w ciążowym sklepie tylko w Mohito ;p Dziewczyny teraz mamy szczęście, że taka moda pasuję na luźne spodnie ii spódnice, zakładam, że gdzieś do 6 m-ca spokojnie w sieciówkach można się ubierać. Aga_kr ja też swoje dopasowane jeasny daję już w odstawkę bo jednak trochę cisną a to niezdrowo dla baby. Kurcze niby waga stoi w miejscu, ale brzusio coraz wydatniejsze.
U mnie w jadłospisie od dłuższego czasu królują jabłka i ogórki, na smażone mięso też patrzeć nie mogę. Ja dzisiaj miałam wizytę u mojego gina, nie zalecił żadnych badań, nie zrobił dziś usg, więc słabo bo nie wiem co tam u maluszka słychać :/.
darlonek - ja dziś byłam u dentysty, nigdy nie cieszyłam się z wizyty u dentysty :P ale jak już wyszłam pierwszy raz od 2 tygodni z domu - słoneczko... mmmm... a samochód - myślałam, że nie odpali! i wszystko mi stukało i trzeszczało :P

Daj znać co u lekarza koniecznie!!!

wrzesien - ja polecam sklep kamama we wrzeszczu na przeciwko puchatka po schodkach do góry - jest tam fajna babka i dość duży wybór - swoją drogą zakupiłam sobie spodnie czarne z happy mum o takie:
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTrmSLE5d32Q0255iBHUg3ll4AwkCTj5m_sgVacvUJcJmXBrb0S
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRgkg3av480tbkirm21crry-_5wVtWvx1YUIqY9hLO2ACeJIyiS
na dole mają sciągacz jakby, z materiału jak bojówki (taki grubszy jeans), a tyłu kieszenie.
rozmiar XL - bez metek, ale nie miałam ich na sobie ani razu, nawet pachną nowością ;)
kupiłam je na poczatku ciazy, no i chciałam do nich przytyć, a teraz leżę i już ich nie włożę - gdyby któraś akurat chciała, to z chęcią się pozbędę ;) np za paczke pampers premium care w rozmiarze 1.

kamama jest tez na hali targowej w gdansku glownym, ale tam jest wg mnie niemila baba i mniejszy wybor (i babka we wrzeszczu zawsze daje jakis rabat :) fajnie doradza i nie wciska)

happymum jest w klifie już tylko jesli chodzi o trojmiasto

hm - najwiekszy wybor ciazowych rzeczy jest w galerii, w alfe wg mnie mega malutko ubran dla kobiet w ciazy (prawie przegapilam stoisko tak male bylo ;) )

ca - dział ciążowy mają tylko na matarni jakby co jesli chodzi o gdanskie sklepy, ale wg mnie szkoda jechac - mega malo rzeczy - chyba, ze zmierzyc rozmiar i kupic przez strone ca (swoja droga polecam zakupy w ca online - paczka przyszla szybko, ladnie zapakowana, rozmiarowka zgodna ze strona)
a i z "rzeczy" ciązowych - polecam Wam dziewczyny plyn do higieny intymnej - lactacyd femina plus czy jakoś tak (tak mi sie wlasnie przypomnialo jak piszecie o wynikach ;) )

ja od drugiego trymestru miałam problemy z ph, lekkie bakterie zaczely mi sie pojawiac w moczu w wynikach, a od czasu jak stosuje to az lekarz zdziwiony bo co wizyte w zasadzie mi bada ph paseczkiem i mowi, ze mam ph idealne, jak nie w ciąży :) i bakterie tez zniknely calkowicie (nie wiem akurat czy to kwestia tego czy sie zlozylo tak po prostu, ale polecam :)
ja używam na co dzień lactacyd femina ale chyba bez plus, podejrzewam, że ten o którym piszesz jest typowo dla kobiet w ciąży, może faktycznie warto kupić
Dzieki Luna za opis sklepow:) na pewno teraz cos znajde. Bardzo mi wszystkie pomogłyście z tymi sklepami. W alfie faktycznie nie ma nic,ale tez w Mohito widzialam takie szersze spodnie i moze wlasnie pojde je przymiezyc jak w ogole wygladaja. I pojade na ciazowe:)))
Ja tez mialam ostatnio problem z wynikami moczu bo byly niby bakterie. Nastepnego dnia powtorzylam badanie i juz nie mialam zadnych bakteri,a prawdopodobnie kubeczek ktory kupilam w aptece,ktory nie byl zapakowany,byl po prostu zanieczyszczony.
hejka wszystkim, wrzesien na tescie sa jes podane prawdopodobieństwa ale i tak nic z tego nie kumam ;) no nic zobaczymy co powie lekarz
milego dnia

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry