Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (4)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
22.10.2014 Darlonek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Luna ja tez mam tą poduche i tez na niej spie bo mi bylo nie wygodnie bez:) i faktycznie ciezko jest sie polozyc na prawym boku,ale w nocy jakos to w śnie robię :) nie zawsze ale nieraz budze sie na prawym boku wcisnieta w rogala:)
Rzeczywiście najlepiej spać na lewym boku. Ale w trakcie snu i tak się przewracamy, wiec wpływu nie mamy na to.
Wrzesień nie przejmuj się za bardzo jak obudzisz się na prawym boku, śpij spokojnie :)

Ja często śpię na plecach, bo w innych pozycjach mam nudności!
Pamiętam jak pod koniec mojej pierwszej ciąży spałam często na wpół siedząco, bo dokuczała mi bardzo zgaga. Eh.. ;-)
Staram się,ale juz tyle sie naczytalam,ze chyba głupieję zamiast być mądrzejszą heheh
Jej Darlonek bardzo mi przykro:(( Trzymałam za Ciebie kciuki.

A ja proszę o dopisanie do listy:) Termin na 11.10.2014:)

Tak dużo piszecie że nawet połowy wątku nie przeczytałam, przepraszam;)
witam kolejna mamusie ;)
zgaga pod koniec ciazy to byla maskra, tez mialam jak ty GosiaX spanie prawie na siedzaco :(
ja za to uwielbiam spac na brzuchu, teraz nieraz sie budze i spie na brzuchu, dopóki nie jest wielki to jeszcze jakos daje rade bo pozniej to ju sie nie da, a szkoda
A ja sie zastanawiam jak tak patrze na brzuszek nieraz to raz z prawej stony jest większy,a raz z lewej:) macie też tak? To maluszek czy nie? :)
no ja tez spalam przede wszystkim na brzuchu... a od kiedy pojawia sie zgaga mniej wiecej? ja jeszcze nie mialam i mam nadzieje, ze mnie chociaz ta dolegliwosc ominie ;)
Dokładnie nie pamiętam Luna, ale to był 8 - 9 miesiąc.
Zgaga potrafiła być tak męcząca, że wymiotowałam przez nią :/

A wracając do spania.. o tak spanie na brzuchu to też mój faworyt :)
Jak dobrze się czuję, to też śpię na brzuchu, póki jeszcze da się ;-)
ja zgage mialam tez tak gdzies 8-9 miesiac dokladnie nie pamietam
Dziewczyny to wychodzi na to,że mam ogromne szczęście bo ja nie wiem co to zgaga;)

A co do spania to ja też uwielbiam spać na brzuchu.Teraz za to wychodzi na to,że śpie na prawym bo co się obudze to własnie prawy bok.
Witam wszystkie Mamusie :)
Czytam Was już dłuższy czas i w końcu postanowiłam dołączyć!
Proszę o dopisanie do listy. Mój termin z OM - 19.09 :)

Niektóre Mamy to kojarzę z weselnika, z wątku ślubnego 2012 :D (miałam nick kamilka2106). Pozdrowienia dla Was!

Darlonek, bardzo Ci współczuję. Z całego serca życzę Ci dużo sił i wiary.
Witam nowe mamusie i wszystkie obecne:)) Dzisiaj śliczna pogoda,a ja się podnieść z łóżka nie mogę::/
Witam się i ja ;)

Pogoda rzeczywiście ładna dlatego ja na ogrodzie się wygrzewam,mała lata z tatą i jest bosko;)

O a dlaczego wstać nie możesz?
Darlonek bardzo mi przykro... wspólczuję i życzę dużo wiary w to że za jakiś czas wszystko będzie bardzo dobrze.
Witam wszystkie mamusie.
Wczoraj byliśmy na wizycie, skończyliśmy 17tydz. i wiemy już że w brzusiu jest mała kruszynka, której damy na imię Pola albo Nadia, jeszcze dyskutujemy nad ostatecznym wyborem :-) Tak bardzo się ucieszyliśmy na tą wiadomość bo jakoś tak myśleliśmy o córeczce, że byłoby fajnie i się udało :-) Zrobiła nam prezent bo ułożyła się tak abyśmy mogli ją zobaczyć i teraz już nie jest anonimowa :-). Pozdrawiam Was wszystkie przy tak pięknej pogodzie i życzę wszystkim dobrego samopoczucia.
Mamakaroli,wczoraj mialam dosc ciezki dzien ,a dzisiaj nie mam sily na nic,wszystko mnie boli. Ale jakos przezyje:)
Evi78 gratuluję :) Gdybym miala wybierac z tych dwoch imion to oczywiscie byłaby Pola:) pisalam juz wczesniej kiedy rozmawialysmy o imionach,to imie bardzo lubie jest takie dziewczęce i delikatne:) Ale oczywiscie decyzja nalezy do rodzicow i do nikogo innego.:) Ja musze jeszcze czekac 3,5 tygodnia na poznanie płci:)
Mojemu M dzisiaj śnił się syn:) ciekawe co to znaczy:)
Wrzesień - dziękuję :-) życzę poprawy samopoczucia, jutro będzie lepiej :-) Słyszałam od kilku osób, że my kobiety gorzej przechodzimy pierwsze miesiące przy chłopcach natomiast przy dziewczynkach dużo łagodniej... w moim przypadku to się sprawdziło :-) dolegliwości były i są znikome :-) ale wszystko się okaże jak już każda z nas będzie wiedziała "kto" u niej gości :-) Ściskam Was serdecznie...
Evi78 jesli to prawda to u mnie siedzi chłopczyk heh:) bo pierwszy trymestr był tragiczny,teraz jest lepiwj,ale zamiast mdlosci mam bóle głowy praktycznie codziennie. No chyba ,że córa daje mi tak popalić:)
Wrzesień w takim razie również życze poprawy samopoczucia;)

Evi78 również gratuluje ;) fajnie uczucie wiedziec kto tam jest co ;)
Dzięki dziewczyny:)!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry