Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (4)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
22.10.2014 Darlonek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Evi super macie, że już znacie płeć maluszka, ja też już bym chciała wiedzieć co u nas będzie, ale to pierwsze dziecko więc naprawdę nie ma to znaczenia. Ja bym córcie nazwała Nadia :))). U mnie pomału ustępują dolegliwości więc samopoczucie mam coraz lepsze, Wrzesień może faktycznie ty tak masz bo synka nosisz ;).
Mamakaroli ja też bym chętnie się powygrzewala w ogrodzie gdybym go miala , ale mój mąż chociaż mi stolik i krzesełka przyniósł na balkon więc też fajnie ;p
Evi jeszcze tak mysle o tych dolegliwosciach to przypomniala mi sie znajoma ,ktora mowila mi,ze nie miala zadnych mdlosci i dobrze sie czula i bedzie miala synka:) To jednak od organizmu zalezy chyba:)
My dzisiaj też wygrzewaliśmy mordki w ogródku Teściów :-) super pogoda! Już nie mogę się doczekać majówki i wyjazdu na Kaszuby :-)
Aaa Dziewczyny, mogę już się pochwalić r******i dzidziusia! Mój lekarz mówił, że przy drugiej ciąży będę czuć szybciej, ale nie sądziłam że tak szybko :-)

Cudownej niedzieli życzę, my jedziemy na plażę :-)
Super Gosia:) Ja czekam na ten dzień :) Również zyczę udanej niedzieli:)
witam weekendowo :)

pogoda rewelacyjna, więc dwa dni na placu zabaw z synkiem. też muszę pomyśleć nad meblami balkonowymi, żeby korzystać z pogody nawet będąc w domu :)

ciekawe, jak przeżyjemy wakacyjne miesiące z tymi brzuchami...
Karo_lina tez nad tym myslalam:) bedzie srodek lata ,a u Nas to juz bedzie koncowka:)) Ale damy radę,bo kto jak nie my:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dwa razy rodziłam w lipcu i raz w sierpniu i powiem wam szczerze, ze najgorsze były dla mnie miesiące kwiecień i maj kiedy zaczynało sie robic ciepło a brzuch zaczynał naprawdę rosnąć. potem to juz kwestia przyzwyczajenia do piłki z przodu :) z ty, że ja nigdy nie miałam problemów z puchnięciem a wiem, że niestety wiele przyszłych mamuś to latem męczy najbardziej.

Co do samopoczucia w pierwszym trymestrze i płci, to ja w trzech poprzednich ciązach wymiotowałam dosłownie kilka razy na godzinę, nieważne co zjadłam i tak było w każdej (urodziłam 2 dziewczyny i chłopaka) teraz nie jest tak strasznie jak poprzednio bo meczy mnie raczej tylko rano.
Bedzie dobrze z brzuszkam,wlasnie Kasia masz rację,trzeba sie przyzwyczaic i jakos dalej pojdzie:)
Ja ciesze sie z brzuszka,juz go widac :)
Hej dziewczyny.
Dawno nic nie pisałam,ale kilka razy dziennie wchodzę i czytam :-)
ja od zeszłej nocy męczę się z ogromny bólem głowy. . . . znowu zresztą. . . . teraz ten ból jest tak silny że nie mogę wytrzymać. . . . i zero pomysłów jak pomóc sobie Ehh. . . . .

A brzuch widać u mnie spory, nawet bardzo bym powiedziała :-)
Macie rację, w lato może być trochę ciężko, ale jakoś przetrzymamy. Ja muszę zaopatrzyć się w wygodny leżaczek i jakiś duży wachlarz, żeby mąż miał co robić w upały ;p.
U mnie w dopasowanej bluzce też już widać brzuszek, ale raczej ciężko go jeszcze skojarzyć z ciążowym, raczej wyglądam jak po dobrym obiadku ;).
Uwaga, a teraz pytanie - skoro ja mam teraz 13 tydzień i 3 dni, to mówi się, że jest to 13 czy 14 tydzień :>? Bo zdania są podzielone. Wiem, że to pierdoła, ale jak jest prawidłowo ?
Pozdr. !
Megi U mnie lekarz nazywa to jako 3 dzien 14 tygodnia i ja tak licze tygodnie:) skoro zaczynasz 14 tydzien to 14 Ci leci i tyle:)
Ale wiem,ze lekarze roznie licza bo chodzi o to ze ten tydzien ktory zaczelas nie jest skonczony. Dlatego mowią ze to 13 tydIen i 3 dzien.
Megi jesteś w 14tc :) ja mam fajnie bo tydzień ciąży zmienia mi się w poniedziałek więc łatwiej mi zapamiętać :) i chyba właśnie dostałam pierwszego "kopniaka" :) ale się za tym stęskniłam...
Mi sie zaczal 15 tydzien w czoraj:))) No i jak narazie nie wiem czy to co nieraz mi tak strzeli w brzuszku jak bąbelek to są te ruchy malucha czy jeszcze nie:) Kasia a Ty ktory teraz masz tydzien?:)
Hej;) Ja jutro zaczynam 18 tydzień,też mi się nowy tydzień zaczyna od poniedziałku więc fajnie;)

A co do chodzenia z brzuszkiem latem to nie jest tak źle.Ja rodziłam koniec sierpnia i wtedy naprawdę były upały i dałam rade;) Więc teraz też dam i wy również dacie rade dziewczyny;)
też mam problem z tym liczeniem :P już spotkałam lekarzy, dla których 15w0d to 16 tydzień,a dzisiaj na usg 15w3d gin. mówiła, że 15 tydzień... Mam książkę o rozwoju ciąży i tam jakby wymiary maluszka itd. też odpowiadają 15 tygodniowi, a nie 16 więc też nie wiem, co czytać jeśli chodzi o rozwój ciąży, czy teraz to, co w 15, czy to co w 16 :P
najlepiej, że mam książkę,w której liczą od zapłodnienia i tam jestem dopiero w 12/13 :P
Mileczka jestes w 16 tygdoniu ciazy:)
Wymiarami maluszka sie nie sugeruj bo dzieci roznie rosna,nie u kazdego ksiazkowo. Gdybym ja brala wymiary z ksiazki to bym zgłupiała:)
Wczesniej na to patrzyłam,ale teraz juz nie bo widze,ze to sie mija u mnie z rzeczywistoscia:)
Kasia jestem slepa :) pytalam o tydzien ciazy u ciebie ,a przeciez pokazuje jak byk :)))
Dziewczyny ,a mam pytanie. Jaki rozmiar ubranek dla takiego maluszka kupowac? Mozna wieksze kupic,czy typowo dla noworodków tak jak w tych tabelach rozmiarow pokazują?
No właśnie. . . . dobre pytanie :-) od jakiego rozmiaru zacząć kupować ciuszki dla dziecka? 50 czy 56?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry