Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (4)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
22.10.2014 Darlonek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokładnie dziewczęta, książka, kino, relaks, tylko spokój nas uratuje :P :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tak Was podglądam i tak się cieszę, że tyloma rzeczami nie muszę się martwić:) Całą wyprawkę właściwie mam, chyba że trafi się dziewczę tym razem:) Wiedzę jakąś na temat dzieci tez już mam więc nie jest to jakaś straszna niewiadoma;) Więc pod tym względem bardzo spokojnie ta ciąża przebiega.

A z tymi bólami, to zgłaszajcie wszystko lekarzowi. Szczególnie skurcze albo stawianie się brzucha. Mi w pierwszej ciąży bardzo wcześnie zaczęły się skurcze. Trochę to ignorowałam, bo myślałam że to jest normalne. Od 32 tc leżałam już w szpitalu z zagrożeniem porodem przedwczesnym i urodziłam wcześniaka pierwszego dnia 36tc. Do końca życia będę się gryzła, że to przez to że zbagatelizowałam tamte bóle. Nie czytajcie internetu, bo tam różne rzeczy piszą;) Jedni piszą, że to normalne, inni że nie, u jednych to skończyło się poronieniem, u innych przedwczesnym porodem a u jeszcze innych wszystko było dobrze mimo to;) a co się naprawdę dzieje może stwierdzić tylko lekarz.
Ok wierze ze jest ok. Jak ma bolec to niech boli,niech sobie maluch rosnie. Dzieki dziewczyny za uspokojenie mojej wyobrazni:)
Rowniez zycze miłej nocy i spokojnych snow:)
Ja mam to samo, też mnie pobolewa w dole brzucha. Nie jest to żaden silny ból, też tak sądzę, że to chyba to rozciąganie właśnie. Ja mam wizytę dopiero 22.04 ;/.
Hejka, kurcze cięzko było was nadrobić :)
co do bólów brzucha to spokojnie, jeśli nie są to jakieś mega silne bóle to ja bym sie nie martwiła, tak jak dziewczyny piszą wszystko układa sie pod malucha który rośnie :)
a jeszcze co do ubranek, moja mała urodziła sie z wagą 3800 i 56 cm i nie było szansy aby ubrać jej cokolwiek w rozm.56 to co miałam kupione ani razu nie zostało założone, od razu poszły w ruch ubranka 62 :) tyle że moja to taki wielkolud, do teraz jej tak zostało ze jest większa niz jej rówieśnicy ale to chyba po mamie i po tacie ma :)
miłej nocki :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wrzesien przestań czytać, do czwartku już niedaleko i zobaczysz,że lekarz powie Ci to samo co ja teraz , że jest wszystko dobrze. Naprawdę nie czytaj nic bo to jeszcze bardziej stresuje . Uwierz mi. Połóż się,odpocznij i przestań myśleć;)
Cytrynka ja to rozumiem. Po prostu to jest strach. Ja mam te bole nawet na wysokosci bioder z tylu po prawej stronie.Takie krotkie skurcze i to mnie martwi.
może któraś z was będzie zainteresowana, informacja z forum mam lipcowo - sierpniowych:

http://www.siostraania.pl/artykul/po-prostu-polozna-w-gdansku
Wrzesień przestań. . . . mnie też dół brzucha boli, przecież tam musi robić się więcej miejsca, nie przejmuj się
No to jest szans,ale teraz najwazniejsze jest to zeby nic sie nie dzialo bo na serio zaczynam sie martwic. Przeczytalam ,ze te bole moga byc przyczyna poczatku poronienia :O żałuję,ze to czytalam.
Wiesz mi właśnie jakoś w 15 gin powiedział co będzie w pierwszej ciąży.Więc jak będziesz miała szczęscie ,że maluch się odpowiednio ułoży to myśle,że tak;)
Hej dziewczyny.

Ja pierwszy raz usłyszałam jaka płeć ma mój obywatel w brzuchu w 13tygodniu ciąży .
Pani doktor na usg genetycznym powiedziała,że widać bardzo wyraźnie, ale nie wiem czy w to wierzyć.
Teraz jestem w 18 tygodniu i jutro mam wizytę, liczę,że jutro się dowiemy :-) Narazie na ten moment będzie chłopak - Szymon :-)

A co do boli w podbrzuszu to też je mam i mój lekarz mówił,że to nic złego :-)

Chciałam coś jeszcze wam napisać,ale Zapomniałam
A w 15 tugodniu moge juz poznac plec czy to watpliwe bardziej?:)
Mi tez:) jak tu czekac bez niewiedzy przez ten czas to ja nie wiem. Oby to byly tylko bole z powodu tego rozciagania sie macicy bo juz nie chce przechodzic tego stresu co niedawno.
Ale cisza tu dziewczyny ;)
O i dobrze zrobiłaś idąc wcześniej,będziesz spokojniejsza. Ja to się już tego 7 doczekać nie mogę.

A swoją drogą jakoś tak mi za długo wizyta co 4 tygodnie.
Juz sie zapisalam tez. Ide w czwartek. Oby wszystko bylo dobrze u Was i u mnie.
wrzesien mnie tez pobolewa, a skurcze mam od ok. 7 tygodnia ciąży - dlatego biore zastępczy progesteron. Skurcze, przelewanie w brzuszku ostatnio to norma, wizyte mam na 15 kwietnia, ale nie czekam tak długo, ide za 2 dni do innej gin na sprawdzenie co i jak
A kiedy masz wizytę ? może dla pewności idź szybciej. Ja to mam 7 kwietnia ,więc się jakoś mniej stresuje bo wiem ,że niedługo będe zbadana.
Mamakaroli tez tak dokladnie mam. Rozmawialam z moim ginem i mowil to samo,ale dla pewnosci mam przyjsc na zbadanie szyjki macicy czy wszystko jest wporzadku. Dzisiaj mam po prawej stronie dosc czesto jakby takie delikatne skurcze. Znowu zaczynam sie martwic,czy cos sie nie dzieje,mimo tego,ze rozmawialam z lekarzem ech.
Co do pobolewania to ja tak mam,że co najmniej 1-2 dni w tyg. mam tak,że to tu coś zaboli tu zakuję i spokój . I tak w kółko .Pytałam mojej gin to mówiła,że nic się nie dzieje,że się tam wszystko rozciąga i ,że jak boli mocniej to nospe brać i czasem sobie nospą pomagam i jest ok;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry