Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (4)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
22.10.2014 Darlonek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No moja jest pierwsza i nie wiem moze sie myle co do tych ruchow,ale pierwszy raz mialam takie odczucie i bylo zupelnie inne:)
cytrynka - ja poczułam pierwsze ruchy malucha w 21 tc więc się nie martw :)

A każda kobieta inaczej czuje ruchy, to zależy i od położenia łożyska i od budowy kobiety, ale mnie od 15 tygodnia na wizytach sie pytał lekarz, czy czuję ruchy więc wydaje mi się, że już wtedy można czuć, skoro się pytał
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie tez 18 tydzień i nic nie czuje. . . . nie wiem, mam nadzieję,że to nic złego :-) dzisiaj odliczam do wizyty :-)
masz racje Luna dużo zalezy od budowy kobiety.

cytrynko nie martw sie tak jak napisala poprzedniczka to jest indywidualnie u każdje kobiety, ja poczulam w 18 tygodniu ale ktoś inny może poczuć trochę poźniej lub wczesniej.

a za minusy dziękuje ale mnie to od dawna już nie rusza :)
No to moze rzeczywiscie to byl ten pierwszy ruch ktory poczulam:)) okaze sie za jakis czas czy to jest to co poczulam:) Wszystko mozliwe,ze poczulam juz teraz skor moj maluszek taki skoczek w brzuszku jest na kazdym badaniu:) dobrze ze ide w czwartek na badanie to zobacze co u niego/u niej.
ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam coś koło 20 tygodnia ciąży, także spokojnie na wszystko przyjdzie pora :)
Miłego dnia dziewczyny :)
Cytrynka,a to na wizycie dowiesz sie kto u Ciebie mieszka w brzuszku,czy juz wiesz?:)
Manka również miłego dnia:)
Ja pierwszy raz usłyszałam,że w moim brzuchu mieszka chłopak od pani doktor która robiła mi usg genetyczne, ale wszyscy mówią mi,że to za wcześnie na określenie płci więc dzisiaj jak pójdę mam nadzieję dowiedzieć się od swojego lekarza kto tam mieszka :-)
No to super!:) Koniecznie napisz jak poszło:)
Witam się wtorkowo ;)

~cytrynka koniecznie pisz jak po wizycie ;)
również witam wszystkie mamuśki wtorkowo :)
robiłam dziś próbę generalną - wózek jaki chce kupić wchodzi do mojego bagażnika :D
jutro już wizyta u gina :) a brzusio rośnie, mam wrażenie jak na drożdzach
Cześć dziewczyny,
mam nadzieję, że nie zasmucę Wam wątku, chciałam tylko dać znać, że już po wszystkim...i serdecznie podziękować za wszystkie ciepłe słowa. Wczoraj wyszłam ze szpitala, trafiłam tam szybciej, bo w sobotę dostałam okropnych skurczy i bóli. Jedyne szczęście w nieszczęściu jest takie, że obeszło się bez łyżeczkowania. Mój organizm sam sobie ze wszystkim poradził, ale musiałam leżeć 3 dni, ponieważ mam Rh - i musiałam mieć podaną immunoglobulinę. Najgorsze było leżenie na oddziale z ciężarnymi i noworodkami, trochę osłabiło mnie to psychicznie, no ale cóż. Okazało się, że wytworzył mi się już nowy pęcherzyk więc mój organizm już się ponoć przygotowuje do roli mamy znowu...światełko w tunelu :) Jest ciężko, ale dam radę. Pozdrawiam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
trzymam kciuki Darlonek mocno mocno mocno ! :) i dużżo zdrówka
Darlonek trzymam kciuki! :) trzymaj się!
Darlonek ja po łyżeczkowaniu po poronieniu w sierpniu, w październiku byłam już w ciąży, także powodzenia :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Darlonek a w jakim szpitalu byłaś? Lekarze sami pamiętali o zastrzyku na Rh- czy musialas tego dopilnować?
Darlonek trzymam kciuki;) Zobaczysz wszystko się ułoży ;)
leże sobie dziś spokojnie na plecach i czytam książke. Odruchowo biore rękę na podbrzusze i delikatnie dociskam i czytam dalej. I nagle trach.. KOPNIAK ! :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hejka wszystkim..;) jesteśmy dziś po wizycie wychodzi 15 tydz i okazuje się że widać już między nóżkami coś co prawdopodobnie chce jeszcze urosnąć..;D za miesiąc potwierdzimy czy napewno i jeśli tak to bedzie Przemek, czuje sie swietnie żadnych dolegliwosci i Wam życze tego samego ..;);)

I tak trochę z innej beczki, znalazlam coś co może Was zainteresować..

http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

warsztaty wydaja się bardzo ciekawe, ja wybieram się 8.04 do Gdynii ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry