Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (4)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
22.10.2014 Darlonek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kasandra leżałam na Klinicznej i jak tylko przyszłam to mówiłam o tym, że mam Rh -, ale oni to wiedzą, bo wcześniej jak u nich byłam (27go) i nie wiedziałam jeszcze jaką dokładnie mam gr. krwi to Pani dr mi powiedziała, że jeżeli będzie - to będą mi musieli podać immunoglobulinę właśnie. Ja przyszłam ze swoimi wynikami badań, ale po przyjęciu i tak mi pobierali krew i jeszcze raz sprawdzili grupę.
Dziękuję dziewczyny jesteście kochane :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej dziewczyny :-)

Byłam wczoraj u pana doktora, maluch mocno się kręcił, ale pokazał co ma między nogami :-) a więc w moim brzuchu mieszka duży chłopak :-) niestety nie udało się zrobić zdjęcia, bo bardzo się wiercił :-) Jedyne co mnie zmartwiło to fakt,że jest podobno za duży. . . .przynajmniej o tydzień i teraz nie wiem czy mam się martwić czy nie. . . . .
Warsztaty z mamo to ja godne polecenia. Bylam na nich 2 razy:) fajne upominki i duzo ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec:)

Ani6 jak beda mi odpowiadaly godziny ja tez bede w Gdyni:)
cytrynka, ja jestem z innego wątku, ale mam taką sytuację co Ty. pani dr ostatnio mi powiedziała, że lepiej jak dziecko jest większe niż za małe, wtedy jest więcej powodów do niepokoju.
No niby tak,ale dzięki bardzo rodzic takie duże dziecko :-)
cytrynka mój mąż jak się rodził ważył 5 kg .. same klopsy z jego strony. Więc jak mi Pani Doktor ostatnio mówiła, że dzidzia wygląda na "starszą" to od razu spojrzała na mojego M i stwierdziła, że może urodzić się po prostu duża bo ma po kim :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej dziewczyny:). Cytrynka gratuluję!:). Jak narazie to same chlopaki sie urodzą z tego co pamietam:).
U mnie doktor tez mowil ze dziecko jest wieksze o tydzien,ale to wlasnie lepiej niz ma byc za male. Ja jestem drobna ,ale moj M w porownaniu do mnie jest duzy:)
Ja mam jutro wizytę. Zobaczymy co tam u mojego szkraba słychać:)
Dzisiaj kupilam sliczne body:)) nie moglam sie powstrzymac heh.
Cytrynka gratuluje chłopaka;)

No Wrzesien ty masz jutro wizytę i będziesz spokojniejsza ja jeszcze muszę poczekać kilka dni;) Oczywiście po wizycie daj znać;)
Ja już ruchy czuje regularnie oczywiście to moje dziecię najbardziej aktywne jest wieczorem;) Ale uwielbiam to uczucie;)
Dam znać:)
Moze ten okres to czas chłopców:)) moze i u mnie jest mały łobuz;). Ale z córuni też sie oczywiscie uciesze:)
A dziewczyny mam pytanie,kiedy będziecie wszystko kupować tzn; wózki i całą tą reszte? I czy macie już wybrany jakiś model wózka ? Bo ja tak przeglądałam i nie wiem co by teraz kupić.Wcześniej miałam chicco i nie zbyt byłam zadowolona.
Ja wózek i wszystko bede kupowac w czerwcu:) Ale jeszcze muszę obejrzeć dokladnie na co sie zdecyduje jesli chodzi o model, napewno bedzie to 3w1 ,a fotelik jak juz maluch bedzie na swiecie:)
ja mam wózek Roan Marita (http://www.roan.pl/?l=pl#marita.html) i jest rewelacyjny! duża gondola, szeroka spacerówka, bardzo fajne koła (pompowane, a nie piankowe). Przeżył już dwójkę dzieci (siostrzeńca i mojego synka), a teraz czeka na kolejne :) wózek nie do zdarcia :)
no i ma wszystkie niezbędne akcesoria - pokrowiec na nóżki, folię przeciwdeszczową, torbę na akcesoria dla dziecka, itd.

moja koleżanka kupiła w zeszłym roku Maritę Prestige i też jest bardzo zadowolona.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Cytrynka gratuluje synka :)
ja mam wizyte dopiero 15.04 i mam na nadzieje ze dowiemy sie kto sie tam skrywa :) po cichu licze ze tym razem bedzie synek :p no i wtedy bede mogla poszalec po sklepach bo sukienek raczej wtedy mu nie ubiore :)
wozek po Mai juz czeka w kartonie na kolejnego dzidziusia , a mamy x-landera xa.
poprzednio jak Maje rodzilam pod koniec sierpnia to za cala wyprawke zabralismy sie wlasnie w okolicy czerwca i lipca.
my też mamy juz wybrany wózek, który wchodzi do naszego bagażnika. Kupimy wózek jedo fyn, a fotelik maxi cosi cabriofix.
Odebrałam dziś testy pappa i wszystko dobrze :) ufff
widziałam też dziś przez chwile dzidzie, piękny ma profil :)
wizyta u gineksa prowadzącego ciąże też 15.04
Aga my tak samo :-) fotelik maxi cosi ale nie wiem jaki dokładnie jeszcze a wózek jedo, memo specjal edition :-)
a wy który dokładnie wybraliście i jaki kolor?
Bardziej zastanawiam się kiedy zacząć kupować ciuszki, smoczki, łóżeczko i wszystkie akcesoria do niego :-)
Ja ciuchy zaczęłam kupować mniej więcej jak poznaliśmy płeć (wcześniej zakupiłam trochę uniseksów ;) )

Wózek zamówiliśmy w połowie ciąży bo czas oczekiwania to 14-16 tygodni, ale akurat zrobili go szybciej i od weekendu stoi w domku :)
(niektóre wózki są dostępne od ręki, inne po tygodniu, a na inne czeka się właśnie naście tygodni niestety) - też chcieliśmy Jedo FYN,ale niestety nie wszedłby mi do bagażnika :(

Meble - warto się zastanowić szybciej - jeśli chce się cały komplet to często czas oczekiwania jest 6-8 tygodni więc warto na pewno zrobić rozeznanie.

Jeśli chodzi o meble i wózek to my zamawialiśmy właśnie tak, by mieć je około miesiąc przed terminem i mam nadzieję, że dojdą.

Smoczki, butelki itp zamawiam na bieżąco jak mi coś wpadnie w oko bo nic innego jak interentowe zakupy mi nie pozostaje ;)

Cieszę się, że ciuszki zaczęłam kupować szybciej bo od ok 2 miesięcy nie mogę chodzić po sklepach a jednak bodziaki to wolałam obmacać by były ładnej jakości :)

Co do fotelików - poczytajcie sobie też o Cybex - ach - mają te same zaczepy co maxi cosi (więc pasują na te same wózki), a ponoć są nowszej technologii i z lepszych materiałów.

Cytrynka - gratuluję Synka :)

Ponoć chłopaki się szybciej pokazują, no i jak już mają coś między nogami, to to nie zniknie, stąd są szybciej "wychwytywani" aniżeli dziewuszki :)
Dziewczyny mam pytanie odnośnie poziomu progesteronu. Jak to jest? Jeśli jest wysoki to źle czy dobrze?
Jeśli chodzi o fotelik to polecam sprawdzić czy pasuje do auta :)
W mama i ja w Gdansku jest dwóch sprzedawców, którzy są przeszkoleni :)
Lepiej sprawdzić zanim się kupi czy pasuje, bo potem się okaże jak będziecie jechać ze szpitala, że fotelik jest luźny....
Sandi warsztaty sa w hotelu Orbis dla przyszłych mam od godz 17-20:30 ;D
2 lata temu byłam jako osoba towarzysząca z koleżanką na podobnych ale organizowanych przez PAMPERS i też były bardzo fajne..;) Pozdrawiam :)
cytrynka nie mam wybranego koloru i modelu - nie znam płci dziecka jeszcze. Poza tym będę kupowała używany więc jaki akurat mi się spodoba :)
butelki, pogrzewacz, laktator i sterylizator, łóżeczko z wyposażeniem, becik już zakupione :) teraz się przymierzam do poduszki do karmienia i kocyka, potem kosmetyki, środki pielęgnacyjne, fotelik z bazą i na końcu wózek :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry