Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aha, Dzieki dziewczyny.
Mileczka dokladnie opisujesz moje objawy. Mam nadzieje,ze tez mi przejdzie ,ale szybko bo to jakas porazka:/.
Wrzesień, a rwa kulszowa? Czasem rozciągająca się macica naciska na jakiś nerw. Pytałam nawet internistę o to to mi poleciła ćwiczenia rehabilitacyjne z kimś, kto się zna na tym
No pewnie to rwa tak mysle. Skontaktuje sie z moim ginem na ten temat jeszcze.
Mileczka a dlugo to mialas czy raczej szybko przeszlo?
I na dodatek moj brzuszek zrobil sie prawie plaski:/. Nie wiem gdzie ten maluch sie schowal.
Hej dziewczyny :-)
Tak czytam o tych waszych brzuchach i chyba zaczynam się martwić bo ja mam naprawdę spory brzuch. . . napewno nie ukryje go pod żadną koszulka już. . . nie wiem czy to dobrze
cytrynka ja też nie ukryje już brzuszka pod żadną bluzką ani sweterkiem, no chyba ze ubiorę jakąś większą i dłuższą bluzę dresową to wtedy nie rzuca się w oczy :)
Ale masz ten brzuch naprawdę widoczny? Bo ja mam duży brzuch. . . zaczęłam się maratwić jak będę wyglądać w sierpniu
To tylko ja mam taki malutki? :(
Cytrynka, nie ma się co przejmować. Każda ma inną budowę. Może być tak, że na początku brzuszek rośnie, rośnie, a potem stoi w miejscu. Możesz np. mieć więcej wód płodowych. Ja w 1 ciąży do końca miałam mały brzuch, w zimowej kurtce w ogóle nie było widać.A córka urodziła się 3200 g 52 cm więc wcale nie jakaś wybitnie mała. Po prostu nie ma reguły. Może bym się teraz przejmowała, że jeszcze brzuch nie rośnie za bardzo, ale skoro poprzednio było tak samo to się w ogóle nie martwię. Jeżeli dobrze się odżywiasz, a dzidzia się rozwija, nie ma się co martwić:)
Na ból pleców polecam piłkę mi w pierwszej ciąży ratowała życie :) teraz też muszę jakaś sobie sprawić, bo nie mogę stać, zaraz mnie boli, aż w nogach czuje
Nie ma co się martwić brzuchem, może dzidzia Ci się ułożyła bliżej pleców - stąd te bóle
Koleżanki mama była w trzech ciążach w jednej nikt nawet nie widział, że jest w ciąży, bo nawet brzuch jej urósł - mała była przyklejona do kręgosłupa - rożnie bywa :)
Wrzesień ja też prawie nie mam brzucha :/. Czasem wieczorem wydaje mi się wydatniejszy niż zwykle ale w ciągu dnia po prostu znika gdzieś! W ogóle teraz jak już ustąpiły mi te wstrętne mdłości, to coraz częściej łapie się na tym, że zapominam, że jestem w ciąży! Kurcze, też już bym chciała dumnie z brzuszkiem paradować :). Kwestia tego kiedy "wyskakuje" brzuszek to sprawa indywidualna, i to,że teraz Manka i Cytrynka mają widoczne a my jeszcze nie nic nie znaczy. Możliwe,że w sierpniu my będziemy dwa razy większe od nich hehe ;p.
Manka, może więc trafimy na siebie w kolejce do gina, ja mam kolejną wizytę dopiero 23.4 ;/.
cytrynka za chwilę może byc tak, że przestanie rosnąc, później pod koniec ciąży znowu wybije do przedu. miałam tak w pierwszej ciązy, jak byłam gdzies 5 mc to wszyscy myśleli ze to juz z 7 czy 8, później przestał tak mocno rosnąc i dopiero pod koniec 8 mc wybił znowu do przodu. każde ciało jest inne i zupełnie inaczej reaguje na ciąże, a dziewczyny które nie mają brzuszka za chwilę nie będą mogły pewnie uwierzyć ze jest już taki duży, tak na prawdę to nawet połowy ciązy jeszcze nie ma i wszystko może sie zmienic.
Megi85 ja wizytę mam 15.04 u już nie mogę się doczekać :P, może w końcu dowiemy się dla kogo mamy szukać imię :)
No to nie mam sie czym martwic:)
Domis moze i racja ze mały przyssal sie do kregoslupa stad te bole. Mam nadZieje,ze szybko zmieni swoje miejsce polozenia bo matka cierpi:)))
Z ta pilka nie glupi pomysl,musze takowej poszukac:)
Dziewczyny jestem ciekawa kto mieszka w brzuszkach u Was :)
Chyba tak samo czekam na wasze wizyty u lekarzy jak i na swoją hehe:)
Przejmuje sie po prostu kazdą z osobna:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie, mimo drugiej ciąży, brzuch jest mało widoczny. oczywiście największy jest na wieczór, ale rano praktycznie normalny.

czy Wy tez jesteście w ciąży takie nerwowe, szybko się stresujecie i denerwujecie byle czym? ja już nie wiem, jak nad tym zapanowac... denerwuje mnie każde spóźnienie, obsuwa u lekarza, brak czasu dla siebie, po prostu zawsze się coś znajdzie...
cyrtynka ja mam juz taki brzuszek spory i rano i wieczorem, że ciężko mi buty wiązać .. od tygodnia/dwóch taki się zrobił :)
karo_lina zauważyłam niestety też to u mnie. Zwalam na hormony ..
Ja na szczescie sie nie denerwuje:) ,normalnie wiele rzeczy by mnie juz wkurzalo ,a w ciazy fajnie znosze nerwy:)
Za to na hormony zwalam to,ze z moja pamiecia jest teraz tragedia i koncentracja:)
No witam witam;)
Także tak w brzuszku mieszka dziewczynka tak jak sie domyślałam.Gin powiedziała,że na 100% dziewuszka.I to bardzo ruchliwa dziewczynka tak się wierciła,drapała po główce.No co wam będe dużo mówić cudny widok, na USG byliśmy z mężem i córcią i córcia liczyła paluszki siostrzyczki;) Wszystko jest dobrze,oczywiście kilka badań do zrobienia na następną wizytę.
Renklode masz rację, ale skoro ja mam luxmed opłacany przez zakład pracy a ginekolog do którego chodzę ma bdb opinie w mieście, to nie widzę powodu zapisywać się na każdą kontrolną wizytę do Invicty za 150 zł ;p. I tak wszelkie ponadprogramowe rzeczy załatwiam właśnie w invicie, rzeczywiście sprzęt mają świetny ale ceny też niezłe ;)
No to mamy pierwsza gwiazdeczke w gronie facetów:))))!!!!! Gratulejszyn Mamakaroli:))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry