Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Karo-lina ja bym zrobiła tak jak Ci radzi Wrzesien.Zdrowie jest najważniejsze, twoje i twojego maluszka.

Ale pogoda do bani. Tak mi się dzisiaj spać chce,że normalnie oczy mi się zamykają.
już sama nie wiem, jak ugryźć ten temat... na Święta chyba wezmę zwolnienie i może wtedy wpadnę na jakieś genialne rozwiązanie sytuacji. z jednej strony wszyscy narzekają na to, że w Polsce rodzi się tak mało dzieci, więc wprowadzane są coraz to nowsze przepisy i ustawy, a z drugiej strony rzeczywistość wygląda inaczej...

a jak Wasi mężowie? korzystali/będą korzystać z urlopów ojcowskich? mój przy pierwszym synku wziął ten urlop - nie miał żadnych przytyków w pracy ;) teraz też na pewno weźmie.
Moj tez bierze:)
byłam na warsztatach mama i ja :) całkiem ciekawe, dowiedziałam się sporo rzeczy, czas nie był stracony :)
a któraś z Was wybiera się w sobotę na "Po prostu położna"? ja idę :)
Ja bym poszla,ale nie wiem czy dam rade:/
Dzisiaj dostalam takich boli w krzyzu,ze nawet slychac jak strzela,bol potworny,ruszyc sie nie moge:/ i na serio chodze zgieta do pasa.
A wczoraj bylo juz lepiej...
Milego dnia wszystkim mamusiom życzę.
Cześć dziewczyny :-)

Ja dzisiaj miałam bardzo miły początek dnia, wsiadłam do Skm i od razu jeden pan znaczył,że jestem w ciąży, zapytał mnie na migi czy ustąpić mi miejsca więc grzecznie mu podziękowałam z uśmiechem, a za dwie minuty drugi pan który siedział obok niego zobaczył mnie i od razu wstał :-) dziwne to uczucie, ale bardzo przyjemne gdy ktoś reaguje,że spodziewam się dzidzi :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
oo cytrynka to musisz mieć ładny brzusiol !
ja byłam dziś w rosmanie założyć karte, bo będę przymierzać się do większych zakupów dla brzdąca :)
wrzesien wypoczywaj !
zapisałam się do warsztaty na sobote, tyle, że szykuje nam się mała impreza i nie wiem jak ze wszystkim zdążyć :) ale myśle, że będę
miłego dnia !
Wrzesień wypoczywaj dużo. Ja na szczęście takich bóli nie mam i mam nadzieje,że mieć nie będe.

Ja za to leże i wsłuchuje się czy dzidzia się rusza bo dziś jakaś leniwa jest ;)

A Wrzesien pytałaś jakie imię malutka będzie mieć.Długo się zastanawialiśmy z mężem i chyba zostanie Natalka ;) chyba ,że nam się coś odwidzi ;)
hej :) Też zapisałam się na warsztaty na sobotę, mam nadzieje, że uda mi się wziąć w nich udział, bo faktycznie dobrze jest znać swoje prawa w ciąży.
Cytrynka to co Ci się dziś przydarzyło jest budujące :).
Karo_lina a może rozważ po prostu dłuższe L4, jeśli w pracy nie czujesz się dobrze. Oczywiście to zależy od tego jaką masz pracę, czy np. jesteś niezastąpiona ;). Ja już od ponad 3 tyg. jestem na zwolnieniu i naprawdę to jest świetna sprawa móc odpoczywać i szykować się na to wielkie wydarzenie na spokojnie :)
cytrynka - fajnie, że znajduja się tacy mili panowie :) w pierwszej ciąży miałam wrażenie, że tylko kobiety dostrzegają ciężarną. zresztą później z wózkiem tez tak było - najczęściej pomagały mi przy wsiadaniu czy wysiadaniu z SKMki inne kobitki :)

dzięki dziewczyny, że utwierdzacie mnie w przekonaniu, że jednak zdrowie najważniejsze. postanowiłam, że jak w przyszły piątek pójdę do lekarza, to wezmę L4 na dwa tygodnie, właśnie tak dla regeneracji sił. i chyba na razie tak będę robic - co jakiś czas brac tydzień-dwa wolnego.
Hej dziewuszki. Niedawno wrocilam ze szpitala. Zbadali mnie na wszystkie strony i niestety ,ale takie bole moga u mnie wystepowac.
Z maluszkiem na szczescie wszystko dobrze,dzisiaj odwrocil sie tyłkiem i nie chcial sie pokazac:)
Mam duzo lezec,tylko troche ciezko skoro jestem sama teraz i jakos musze o wszystko zadbac,wiec jak tu lezec,nie wiem,ale bede sie starac:)
Dzieki za Wasze slowa do mnie:) dodaje mi to sil.
Cytrynka rzeczywiscie musisz miec duzy brzuszek skoro widoczny jest dla innch:) u mnie nadal bez zmian narazie,stanal w miejscu:)
Mamakaroli ładne i imieNatalka:) A dzisiaj w tvn uslyszalam imie dziewczynki Nela:) tez nawet spoko:)
Wrzesień najważniejsze że z maluchem wszystko dobrze, a co do leżenia to leż ile się da :)
Za mną ostatnio chodził grill i dzisiaj z mężem zrobiliśmy grilla na ogródku :) bylo pyszne tylko jeszcze trochę chłodno, ale co tam; p
Leze,leze;)
Tez bym sobie zjadla taka kiełbache z grilla:)))
No dziewczyny rozmarzyłam się ; słonko,kiełbaska z grilla do tego zimne piwko cytrynowe;)) Żyć nie umierać ;)
jeny ale to moja dziecię sie wierzga :)
dobrze, że już we wtorek wizyta , juz nie moge sie doczekać :)
myslałam ostatnio o winku .. hmmm, no nic, przynajmniej zdrowe przekąski jem :P
Noooo ja jak ostatnio czyli w sylwestra napiłam się szampana ( w sumie to całą flachę sama obaliłam bo mój mąż sączył winko i śmiał sie ze mnie) to zaszłam w ciąże po 3 dniach:))))
ja w pierwszej ciąży miałam to samo - jak unikałam wszystkiego, co niezdrowe, alkoholu, itd., to nic - jak wyluzowałam, to ciąża jak na zawołanie :D
Kiełbaska z grilla z musztardą.... rozmarzyłam się.... i juz burczy mi w brzuchu. Wrzesień leż, mieszkanie i bałagan nie zając nie uciekną a na obiad proponuję coś zamówić z dowozem :)
Byłam wczoraj na wizycie, wszystko ok, Maluch waży 125g. No i dr wygadała mi się co zobaczyła zanim powiedziałam jej, że nie chcę wiedzieć, tzn. powiedziała, że jeszcze nie widać płci na 100% (więc stwierdziłam, że nie będzie ciągnąć tematu) "ale to prawdopodobnie dziewczynka" no i chyba nici z niespodzianki :) jeśli się to potwierdzi to będę miała wesoło w domu, a mąż to juz w ogóle ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry