Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Noooo ja jak ostatnio czyli w sylwestra napiłam się szampana ( w sumie to całą flachę sama obaliłam bo mój mąż sączył winko i śmiał sie ze mnie) to zaszłam w ciąże po 3 dniach:))))
myslałam ostatnio o winku .. hmmm, no nic, przynajmniej zdrowe przekąski jem :P
jeny ale to moja dziecię sie wierzga :)
dobrze, że już we wtorek wizyta , juz nie moge sie doczekać :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No dziewczyny rozmarzyłam się ; słonko,kiełbaska z grilla do tego zimne piwko cytrynowe;)) Żyć nie umierać ;)
Leze,leze;)
Tez bym sobie zjadla taka kiełbache z grilla:)))
Wrzesień najważniejsze że z maluchem wszystko dobrze, a co do leżenia to leż ile się da :)
Za mną ostatnio chodził grill i dzisiaj z mężem zrobiliśmy grilla na ogródku :) bylo pyszne tylko jeszcze trochę chłodno, ale co tam; p
Hej dziewuszki. Niedawno wrocilam ze szpitala. Zbadali mnie na wszystkie strony i niestety ,ale takie bole moga u mnie wystepowac.
Z maluszkiem na szczescie wszystko dobrze,dzisiaj odwrocil sie tyłkiem i nie chcial sie pokazac:)
Mam duzo lezec,tylko troche ciezko skoro jestem sama teraz i jakos musze o wszystko zadbac,wiec jak tu lezec,nie wiem,ale bede sie starac:)
Dzieki za Wasze slowa do mnie:) dodaje mi to sil.
Cytrynka rzeczywiscie musisz miec duzy brzuszek skoro widoczny jest dla innch:) u mnie nadal bez zmian narazie,stanal w miejscu:)
Mamakaroli ładne i imieNatalka:) A dzisiaj w tvn uslyszalam imie dziewczynki Nela:) tez nawet spoko:)
cytrynka - fajnie, że znajduja się tacy mili panowie :) w pierwszej ciąży miałam wrażenie, że tylko kobiety dostrzegają ciężarną. zresztą później z wózkiem tez tak było - najczęściej pomagały mi przy wsiadaniu czy wysiadaniu z SKMki inne kobitki :)

dzięki dziewczyny, że utwierdzacie mnie w przekonaniu, że jednak zdrowie najważniejsze. postanowiłam, że jak w przyszły piątek pójdę do lekarza, to wezmę L4 na dwa tygodnie, właśnie tak dla regeneracji sił. i chyba na razie tak będę robic - co jakiś czas brac tydzień-dwa wolnego.
hej :) Też zapisałam się na warsztaty na sobotę, mam nadzieje, że uda mi się wziąć w nich udział, bo faktycznie dobrze jest znać swoje prawa w ciąży.
Cytrynka to co Ci się dziś przydarzyło jest budujące :).
Karo_lina a może rozważ po prostu dłuższe L4, jeśli w pracy nie czujesz się dobrze. Oczywiście to zależy od tego jaką masz pracę, czy np. jesteś niezastąpiona ;). Ja już od ponad 3 tyg. jestem na zwolnieniu i naprawdę to jest świetna sprawa móc odpoczywać i szykować się na to wielkie wydarzenie na spokojnie :)
Wrzesień wypoczywaj dużo. Ja na szczęście takich bóli nie mam i mam nadzieje,że mieć nie będe.

Ja za to leże i wsłuchuje się czy dzidzia się rusza bo dziś jakaś leniwa jest ;)

A Wrzesien pytałaś jakie imię malutka będzie mieć.Długo się zastanawialiśmy z mężem i chyba zostanie Natalka ;) chyba ,że nam się coś odwidzi ;)
oo cytrynka to musisz mieć ładny brzusiol !
ja byłam dziś w rosmanie założyć karte, bo będę przymierzać się do większych zakupów dla brzdąca :)
wrzesien wypoczywaj !
zapisałam się do warsztaty na sobote, tyle, że szykuje nam się mała impreza i nie wiem jak ze wszystkim zdążyć :) ale myśle, że będę
miłego dnia !
Cześć dziewczyny :-)

Ja dzisiaj miałam bardzo miły początek dnia, wsiadłam do Skm i od razu jeden pan znaczył,że jestem w ciąży, zapytał mnie na migi czy ustąpić mi miejsca więc grzecznie mu podziękowałam z uśmiechem, a za dwie minuty drugi pan który siedział obok niego zobaczył mnie i od razu wstał :-) dziwne to uczucie, ale bardzo przyjemne gdy ktoś reaguje,że spodziewam się dzidzi :-)
Ja bym poszla,ale nie wiem czy dam rade:/
Dzisiaj dostalam takich boli w krzyzu,ze nawet slychac jak strzela,bol potworny,ruszyc sie nie moge:/ i na serio chodze zgieta do pasa.
A wczoraj bylo juz lepiej...
Milego dnia wszystkim mamusiom życzę.
a któraś z Was wybiera się w sobotę na "Po prostu położna"? ja idę :)
byłam na warsztatach mama i ja :) całkiem ciekawe, dowiedziałam się sporo rzeczy, czas nie był stracony :)
Moj tez bierze:)
już sama nie wiem, jak ugryźć ten temat... na Święta chyba wezmę zwolnienie i może wtedy wpadnę na jakieś genialne rozwiązanie sytuacji. z jednej strony wszyscy narzekają na to, że w Polsce rodzi się tak mało dzieci, więc wprowadzane są coraz to nowsze przepisy i ustawy, a z drugiej strony rzeczywistość wygląda inaczej...

a jak Wasi mężowie? korzystali/będą korzystać z urlopów ojcowskich? mój przy pierwszym synku wziął ten urlop - nie miał żadnych przytyków w pracy ;) teraz też na pewno weźmie.
Karo-lina ja bym zrobiła tak jak Ci radzi Wrzesien.Zdrowie jest najważniejsze, twoje i twojego maluszka.

Ale pogoda do bani. Tak mi się dzisiaj spać chce,że normalnie oczy mi się zamykają.
Co do tego siedzenia to lekarz mi mowil tez,zeby przyjmowac taka postawe w ktorej plecy nie bola.
Karo-lina jesli Cie boli to lepiej to zglos niz masz sie meczyc i potem miec wieksze bole. Moze i kolezance nic nie bylo bo np,jak ja siedze to tez mnie nie boli ,a Ty widocznie nie mozesz ,wiec nie sugeruj sie glupim gadaniem,ze ona mogla wiec ty tez. Nie wiem no to moje zdanie,chyba wazniejsze jest twoje zdrowie niz siedziec na sile i plakac z bolu.
Mnie też boli kręgosłup na dole po lewej stronie, masakra jakaś. Szczególnie właśnie jak siedzę w jednej pozycji.
Ja w pracy podpisałam takie oświadczenie o pracy 4 godziny przy biurku ale nikt nie stara się dać mi inna pracę więc dalej robię to co dotychczas. . . .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry