Widok

Majowe Mamy wątek 17

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
new

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
anikia , a możesz napisać ile płaciłaś? gdzie kupiłaś?
wiesz ... chcę sobie porównać
na allegro są:
butelka 260ml + smoczek = 18,50 zł
butelka 150ml + smoczek = 15,- zł

W czwartek umarla mi babcia i w sobote jest pogrzeb i nie wiem czy powinnam jechac ,co byscie zrobily??

Pomarańczka do tej listy dopisz jak mozesz ze bede miala coreczke Sandre.

W Akpolu komplet dwóch butelek 260 ml kosztuje 33 zł (ze smoczkami i z miarką do mleka), te mniejsze chyba 27 zł. Tez je zamierzam kupić, tylko zastanawiam się nad rozmiarem. Bo z jednej strony jesli nie będą mi potrzebne od razu, to szkoda kupowac male...

Fasolka- zależy jak się czujesz na siłach. Pogoda jest ładna, więc możesz pojechac na ten pogrzeb. Gdyby lało, to bym została w domu na twoim miejscu.

Tak sie zastanawiam bo slyszalam ze kobiety w ciazy nie moga chodzic na pogrzeby bo to niby jakiegos pecha przynosi wiadomo wam cos na ten temat ??

każdy robi jak uważa ... dla mnie to zabobony
jakby ...tfu tfu.. umarła moja babcia pojechałabym na pogrzeb na 100%
przez 3 lata była dla mnie jak mama
nie wyobrazam sobie nie jechać

ale mówie ...każdy robi jak uważa

Pomarańczka wlasnie na allegro kupowalam w takiej cenie jak napisalas u r_p77, kupowalam wiele rzeczy u niego wiec zaplacilam raz za przesylke

Fasolka nie slyszalam o zadnym przesadzie

dokładnie anikia :))) u tego sprzedawcy chce kupić też parę rzeczy
ma dosyć tanio

No, zasiadłam do komputera i teraz odpowiadam na pytania:
Co do Madziorka, to nic nie wiem. Mam nadzieję, że wszystko w porządku.
Co do butelki i smoczków to kupiłam 1 butelkę Tommee Tippee - 150 ml-myślę, że na razie wystarczy. A smoczki 2- Avent silikomowe 0d 0-3 mc.

No to jesteśmy o jeszcze jeden krok do przodu z przygotowaniami - blat, który ma spełniać rolę przewijaka gotowy! Wyszło nawet dobrze. trochę źle wymierzyłam wielkość tego blatu, a na dodatek ściana jest krzywa, ale daliśmy radę. W nowej sypialni w jednym z rogów pokoju mamy taki skos w podłodze (przez schody na klatce) . Było to niewykorzystane miejsce, bo nie można tam żadnego mebla wstawić. A teraz miejsce jest wykorzystane, ja będę miała gdzie oporządzać malucha :))

A ja właśnie zamówiłam grafitowego x-landera x-a i do tego fotelik maxi cosi w kolorze frisbee;)

A gdzie majowe mamy? czyżby na spacerku korzystają z ładnej pogody???

my przemeblowanie pokoju robimy, tylko ciezko poustawiac te wszystkie graty ;-)

Witam,

Ja właśnie wróciłam z zakupów, byliśmy po resztę drobiazgów w akpolu w zasadzie dostaliśmy wszystko - nie było tylko kołderki, którą miałam na oku.

Łóżeczko przyjdzie w tygodniu, pościel zamówię z allegro i mogę spokojnie czekać na maj :))))

hihi Anikia - skąd ja to znam. na szczęcie mam już to za sobą. Lubię zmiany i nie moge się napatrzeć na naszą nową sypialnie ;))

Właśnie zamówilam tą drugą pościel. Pierwsza już się pierze. Jak trochę wyschnie to jeszcze dziś wyprasuję :))

u nas ciuszki sie suszą...ale jeszcze jedna strtka czeka na pranie :) smiesznie takie małe rzeczy wygladają na suszarce hehe ale jakoś prasowanie już mnie przeraża hehe :) no i wyprawka z apteki nas czeka jeszcze a tak to już wszystko gotowe :)

ja tez dziś wyprałam partię ciuszków:)))
nie mam jeszcze tylko koszulki do porodu (kupię we wtorek)
i nie mam butelek i smoczków
laktatora, szczotki do włosów dla małego...

może szczotka nie bedzie ci potrzebna... moze bedzie mial malo wlosków?

hmm, tego nie wiemy :)))))))))
ale jak cuś, to będzie na później:)

Moja włoski ma - były widoczne na usg:) Szczoteczkę więc kupiłam.
Wkurzyłam się, bo zadzwonili do mnie dzisiaj ze sklepu internetowego gdzie zamówiłam wczoraj wózek i okazuje się, że będzie, ale dopiero pod koniec maja...W ikea łóżeczek nie będzie do 27 tygodnia, a teraz mamy 12...
Dno!!!
Więc siedzę od kilku godzin w internecie i szukam wózka i łóżeczka.
Kupiłam za to na allegro piękny, zielony kocyk, wanienkę, wkłady, majtki poporodowe, waciki nasączone spirytem, gruszkę do nosa i maść na sutki(na wszelki wypadek). Oczywiście zielona jest tylko wanienka:)

Zastanawiam się nad takim łóżeczkiem. resztę mebli mamy w podobnym stylu tylko z Ikea.
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry